Канарски острови. Изкачване на вулкана Тейде

Канарски острови. Изкачване на вулкана Тейде

Едно приключение с убийствена доза адреналин…
Едно приключение след, което нищо няма да бъде същото…

Ако видите остров, по-чаровен от вълшебна приказка, с тюркоазени води покрай бреговете си, с кристално чист въздух и разкошна растителност, бъдете сигурни, че това са Канарите. Наричан от мнозина „островът на вечната пролет“ заради изключително топлия целогодишен климат (със средна дневна температура от 25-27 градуса), Тенерифе е едно вълшебно място насред Атлантическия океан, което ще се превърне в поредната ни приключенска арена. 

АКЦЕНТИ НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО:
➡️ Изкачване на вулкана Тейде 3718 м;
➡️ Много време за плаж на Атлантическия океан;
➡️ Плаване с катамаран за наблюдение на китове и делфини;
➡️ Посещение на Loro Park, един от най-добрите зоопаркове в света;
➡️ Целодневно посещение на Siam park, многократно обявяван за аквапарк №1 в Европа;
➡️ Гмуркане с хибридни мини подводници;
➡️ Турнир по мини голф;
➡️ Целодневна разходка до Ла Лагуна и Санта Круз /старата и новата столици на Тенерифе/;
➡️ Една нощувка в Бергамо /до Милано/ на отиване;
➡️ Частен придружаващ транспорт по време на целия ни престой;
➡️ Двама представители на Adventure Team;
➡️ Запис на цялото приключение с екшън камера и монтаж на 15 минутен филм.
➡️ 100% потвърдено провеждане на програмата!

МЕСТАТА СА СИЛНО ОГРАНИЧЕНИ!

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
03-10 ОКТОМВРИ 2021 г.

ПРОГРАМА:
Ден 1: 03.10.2021 г.  БЕРГАМО
15.00 ч. среща на групата на Летище София и полет до Бергамо.
Кацаме в Бергамо в 18.00 ч. и се отправяме към хотела. Настаняваме се и ще излезем да направим една приятна разходка из градчето. Ще вечеряме някъде навън и ще дадем подобаващ старт на атлантическата ни авантюра.
Нощувка в Бергамо, хотел 3*

Ден 2: КАНАРСКИ ОСТРОВИ, ЗООПАРК LORO PARK
С ранен полет в 07.15 ч. от Бергамо се отправяме към Тенерифе и започваме с веселбите. Ще кацнем на острова около 11.00 ч., настаняваме се набързо, взимаме по едно освежаващо душче и се отправяме към първата ни атракция за деня. Днес ще посетим един от най-добрите зоопаркове в света – Loro Park. Зоопаркът е огромен, а животните, които ще можем да видим са наистина впечатляващи – горили, бели тигри, стотици пингвини, открити клетки за птици, огромни аквариуми, всякакви видове влечуги и много, много други. По време на престоя ни в парка ще можем да се насладим и на 3 шоу програми – с тюлени, с делфини и с китове.
Вечерта ни очаква първото от поредицата луди океански партита в едно от най-добрите места на острова – крайбрежната алея на Playa de las Americas.
Нощувка в Playa de las Americas, хотел 3*

Ден 3: С КАТАМАРАН В ОКЕАНА. КИТОВЕ И ДЕЛФИНИ
След като сме се наспали добре, се отправяме към плажа за днешното ни океанско приключение. Ще плаваме с катамаран! Капитана ще ни отведе дълбоко в океана за да се полюбуваме на китове и делфини в естествената им среда. Местните моряци определено знаят къде да намерят животните, които буквално подскачат и се гонят непосредствено до катамарана. След запознанството ни с океанските ни приятели ще се отправим към невероятно красив и усамотен залив, където ще поплуваме, ще скачаме от кораба и въобще, ще си правим каквото искаме. По време на плаването ще си направим и едно своеобразно after party с яка музичка, биричка и всичко необходимо за едно страхотно морско приключение (включени напитки като бира и безалкохолни и обяд – паеля). След катамарана продължаваме с плажче на Атлантическия океан, а вечерта ще си организираме вълнуващ и много забавен турнир по мини голф.
Нощувка в Playa de las Americas, хотел 3*

Ден 4: ВУЛКАНА ТЕЙДЕ
Ставаме рано и се приготвяме за изкачването на Тейде. Около 06.30 ч. с придружаващ транспорт се отправяме към началната ни точка на маршрута на около 2200 метра над морското равнице. Ще изкачим вулкана до самия кратерен ръб като ще го направим по най, ама нааай-вълнуващия маршрут, този през кратера на вулкана Виехо (3135 м.) и застиналите лавови скали.  Очакванията ни са около 13.00 ч. да сме на кратера на вулкана Виехо (3135 м.), а около 15.30 ч. гордо да развеем трибагреника на основния кратерния ръб на вулкана Тейде. За да не губим излишно време слизането ни от върха ще бъде с лифта. За вечерта смятаме е ясно – парти, парти, парти и Тенерифе да им се види тясно…
Нощувка в Playa de las Americas, хотел 3*

Ден 5: АКВАПАРК SIAM PARK
Днес отново сме на водна вълна, но този път с една идея по-различна от океанската. Целия днешен ден е отреден на многократно обявяваният за №1 в Европа аквапарк – Siam Park.
Десетки водни атракциони, огроооооомен изкуствен плаж, най-вкусните ребра на барбекю и много, много, мноооого други забавления. На аква парка ще дадем старт и на грандиозните тържества по повод рожденния ден на шефа (само не му казвайте за да запазим изненадата до последно), които после ще се пренесат отново по крайбрежните улици на Playa de las Americas.
Нощувка в Playa de las Americas, хотел 3*

Ден 6: ГМУРКАНЕ С МИНИ ПОДВОДНИЦИ
След като сме опознали висините, днес е време да опознаем и дълбините покрай бреговете на Канарските острови. Ще бъдем капитани на уникални хибридни мини подводници, с които ще можем да се спуснем до 6-8 метра дълбочина в океана. Подводниците си ги управляваме сами докато покрай нас плуват октоподи, костенурки, разни видове риби или пък морски звезди…
През днешния ден отново ще имаме достатъчно време за плаж и свободно време за разходки из Тенерифе. През цялото време на престоя ни на острова ще разполагаме с независим собствен транспорт, който можем да използваме за всякакви други разходки и активности освен обявените в програмата.
Нощувка в Playa de las Americas, хотел 3*

Ден 7: РАЗХОДКИ И КУЛТУРНО ИСТОРИЧЕСКА ПРОГРАМА
Днешния ден е със свободна програма. По желание всеки може да го прекара на плажа или да се присъедини към групата за разходки и културен туризъм. Ще посетим столиците на Канарските острови – старата и историческа Ла Лагуна и съвременната столица на острова – Санта Круз де Тенерифе. 
Нощувка в Playa de las Americas, хотел 3*

Ден 8 10.10.2021 г. СОФИЯ
Колкото и да не ни се иска всяко приключение си има край. Днешния ден ще прекараме в трансфери и полети обратно към прекрасната ни родина.
С полет в 10.30 . се отправяме към Бергамо където кацаме малко след 15.30 ч. Имаме няколко часа престой на летището и в 18.20 часа излитаме за София където кацаме малко след 21.00 ч.

ЦЕНА:
1750.00 лева

Цената включва:
✔️ 6 нощувки в апарт хотел 3* в Тенерифе, Playa de las Americas. Настаняване в студио за по 2-ма души;
✔️ 1 нощувка в апарт хотел 3* в Бергамо. Настаняване в двуспални апартаменти за х 4-ма души;
✔️ Вход за Лоро парк (зоопарк № 1 в Европа според Tripadvisor) с включени 3 шоупрограми – с тюлени, с делфини и с китове;
✔️ Вход за Сиам парк – аквапарк № 1 в Европа според Tripadvisor;
✔️ Круиз с катамаран (3-4 часа) в Атлантическия океан. По време на круиза ще наблюдаваме китове и делфини в естествената им среда, ще си направим парти (включени напитки и храна – бира/безалкохолно и паеля на корем), и ще спрем за плуване в отдалечен залив;
✔️ Гмуркане с мини хибридни подводници в океана;
✔️ Частен придружаващ транспорт по време на целия престой на Канарските острови;
✔️ Разрешително за изкачване на вулкана Тейде до самия кратерен ръб;
✔️ Застраховка за пътуване в чужбина на стойност 10 000 евро.

Цената не включва:
❌ Храна и напитки;
❌ Самолетни билети* (на себестойност на авиокомпанията)
* Около 400.00 лева с 10 кг. чекиран багаж към м. февруари 2021 г.
* Около 550.00 лева с включен 20 кг. чекиран багаж към м. февруари 2021 г.

НАСТАНЯВАНЕ:
Бергамо, 1 нощувка: Апарт хотел 3*. Ангажирали сме 4 двуспални апартамента. Всеки апартамент е за 4 човека и разполага с една спалня (в самостоятелна стая) и две единични легла (двуетажно легло) в отделна спалня. Апартаментите са с баня и тоалетна и напълно оборудвана кухня.

Канарски острови, Тенерифе, Апарт хотел 3* в Playas de las Americas (известен и като слънчака на Тенерифе с многобройни барове, ресторанти и атракции)
Настаняване в студио/малък апартамент за по двама души. Всеки апартамент разполага със собствена баня и тоалетна и напълно оборудвана кухня. В хотела имаме няколко басейна и редица други активности, от които можем да се възползваме.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 150.00 лева. Останалата част от сумата се заплаща на 01.10.2021 г.

СРОКОВЕ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Желателно е да запазите вашите места възможно най-скоро. Разрешителните, които се издават за изкачването на вулкана Тейде са поименни и за точно определен часови диапазон за деня! От изключителна важност е да успеем да извадим разрешителните на всички желаещи възможно най-скоро.

COVID-19 И АНУЛАЦИИ:
Тенерифе е едно от най-гостоприемните места в ЕС що се отнася до мерки и рестрикции отнасящи се до Covid. Острова не е спирал да приема туристи по време на цялата криза…

В случай, че приключението не се състои заради усложнения с Covid-19 състоящи се в затворени граници, изискване за карантина в Тенерифе и/или Италия и/или България, то всички направени по договора с туроператора плащания се възстановяват в рамките на 3 работни дни от отмяната на пътуването.

ЗА КОНТАКТИ:
 adventureteambg@gmail.com;
 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
 0893000007

Резервирай!