bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Изкачване на Килиманджаро 5895 м. и парти в Занзибар

0
6 места
Цена4,950 лв.
януари 25, 2025
Оставащи: 6 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

11331

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Изкачване на Килиманджаро 5895 м. и парти в Занзибар
 • Танзания
 • 25 Януари - 03 Февруари 2025 - Килиманджаро
 • 14-20 човека
 • 25 Януари - 07 Февруари 2025 - Килиманджаро
 • Трудност: Килиманджаро 5/10; Занзибар - който колкото издържи
 • Най-високият връх на континета Африка
 • 99% успешен рейтинг при предишни изкачвания на Кили
 • Най-леснодостъпния 5-хилядник в света
 • Оптимална аклиматизационна програма
 • Изкачване до върха по най-атрактивния маршрут – Машаме
 • Изкачване в най-добрия сезон от годината
 • Екип придружаващ експедицията – водачи, носачи на багажа, готвачи
 • Пълно изхранване в планината
 • 1 водач на 2-ма участника за атаката
 • Осигурени бутилки с изкуствен кислород - в случай на нужда

Хакуна Матата нинджи.

Края на януари сме на гости на Цар Лъв, а тържествата за изкачения връх пренасяме на райският остров Занзибар. 

Разположена в Североизточна Танзания, на само 340 километра южно от Екватора, планината Килиманджаро е образувана от 3 отдавна изгаснали вулкана – Шира (3962 м.), Мауензи (5149 м.) и Кибо (5895 м.), чиято най-висока точка е именно нашата цел – връх Ухуру. Континентален първенец на Африка и част от супер престижната колекция „Seven Summits“. Безспорно това е най-лесно достъпният 5-хилядник в света, което го прави и най-предпочитаната дестинация за приключенски нинджи без какъвто и да е опит във височинния алпинизъм.

За заслуженият релакс след усилията към върха сме предвидили 4 вълнуващи дни в Занзибар, по-време на които ще се насладим на всичко най-вълнуващо от острова.

Адвенчър Тийм България е носител на Официален Световен Рекорд в категория „Най-голяма група в света изкачила Килиманджаро заедно“ – 53-ма човека на 21-ви Януари 2023 г. Повече за постижението ни може да видите от този ЛИНК

ВАЖНО!
Изкачването на Килиманджаро организирано от Adventure Team Bulgaria се прави със 7 дневен престой в планината /за разлика от повечето оператори, които го правят за 6 дни/.
Допълнителният 1 ден, който сме добавили към нашата експедиция ни дава изключително много предимства и значително подобрява шансовете за успешно изкачване на върха на всеки от участниците. Какво означава този допълнителен ден на практика:

 • Повече време в планината за максимално пълна аклиматизация;
 • В пъти по-големи шансове за изкачване на Килиманджаро;
 • По-кратък преход от Barranco Camp до Karanga Camp (при 6 дневната програма участниците правят 12-13 часов преход на височина над 4000 метра от Barranco Camp до Barafu Camp. При 7 дневната програма този преход е разделен на две);
 • Избягване на сутрешния трафик по Barranco Wall (Имаме време – угаждаме си. 7 дневната програма ни дава възможност да пропуснем целия сутрешен трафик от носачи и участници по стената и да тръгнем около 10.00 ч., когато на нея ще сме само ние.)
 • По-висок атакуващ лагер (при 7 дневната програма за атакуващ лагер използваме Cosovo camp на 5000 метра. При 6 дневната програма се използва Barafu camp на 4700 м.).
 • Повече време за почивка. (при 7 дневната програма пристигаме на атакуващия лагер на 5000 м. около 14:00 ч. и излизаме в атака към върха в 00:00 ч. При 6 дневната програма се пристига на атакуващия лагер Barafu на 4700 м. около 19:00 ч. /след 12-13 часов преход/ и се излиза в атака към върха в 00:00 ч.)
 • По-малко време на финалното изкачване (около 6 часа до върха от Cosovo camp сравнени с около 8 часа изкачване от Barafu)
 • По-малко преодоляна денивелация по време на атаката. (Атака на върха с преодоляване на 895 м. от Cosovo при 7 дневната програма спрямо 1195 м. при 6 дневната от Barafu…)
 •  По-кратко време при слизането от върха – спестяваме около 1.00 час от времето за слизане, който можем да използваме за сън и почивка.

Именно изборът на 7 дневна програма беше основният фактор, които ни позволи да поставим световен рекорд на Килиманджаро през януари 2023 г. 53-ма от общо 56 тръгнали към върха участници успяха да достигнат до най-високата точка на Африка и да изпеят химна на Републиката с пълно гърло от върха.

Програма

Лична среща

Лична среща/презентация за запознаване с маршрута и неговите особенности. Разбор на предстоящото изкачване, екипировка, програма и въобще – разговори за всичко, което е необходимо да се знае преди отпътуването ни за Танзания.
/личната среща се уточнява допълнително с всеки от участниците/.

Ден 1: 25.01.2025Отпътуване за Танзания

10.30 ч. Събиране на групата на летище София и полет до Танзания през Доха.

Пристигаме на международното летище Килиманджаро около 07:00 ч. на следващия ден.

Ден 2: 26.01.2025Аруша, Танзания

Днешния ден е свободен за разходки и разглеждане на Аруша, излежаване под палмите край басейна и подготовка за предстоящото изкачване. 
Привечер ще направим подробна техническа конференция за предстоящото изкачване, ще ви запознаем с ръководителите на местния екип, който ще подкрепя експедицията и ще проверим екипировката на всички участници.
Нощувка: Хотел 3* в Аруша, двойни стаи

Ден 3: 27.01.2025Лагер 1, Machame Camp 2850 м.

Ставаме рано, закусваме пребогато в хотела и си взимаме довиждане с „цивилизацията“. С няколко джипки потегляме към Machame Gate от където започва същинското ни приключение. Почти веднага влизаме в тропическия пояс и поемаме към първия ни лагер разположен на 2850 метра. Ако имаме късмета да завали и един як тропически дъжд докато сме в горите… а леле, леле, е тогава кефа става пълен.  Късния след обяд ще пристигнем в лагера, където екипа ни ще разпъне палатките, готвача ни ще ни приготви вкусна вечеря и ще прекараме първата си нощ в планината.
Общо за деня:
Зона: Тропическа гора;
Трекинг – около 7 часа, 14 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Лагер 1, палатка за двама;

Ден 4: 28.01.2025Лагер 2, Shira Camp 3810 м.

През днешния ден ще вдигнем височината с цели 1000 метра. Целта ни е достигането до лагера Шира (Лагер 2) разположен на 3810 метра. След около час и половина ще излезем от тропическия пояс и ще продължим по скалистия хребет на платото Шира. Ако се чувстваме добре и не много уморени, можем да опитаме да вдигнем летвата още малко и да тръгнем в посока Lava Tower с цел достигане до 4200 м. за още по-добра аклиматизация и опознаване на района.
Общо за деня:
Зона: ниска алпийска зона;
Трекинги: – около 6 часа, 6 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Лагер 2, палатка за двама;

Ден 5: 29.01.2025Лагер 3, Barranco Camp 3976 м.

Класически ден за аклиматизация. Ранно ставане, богата закуска и високо изкачване до Lava Tower  на 4630 метра. Освен набирането на голяма височина, днешният ден ще е и един от най-красивите ни дни в планината.  След като се полюбуваме на необятната африканска шир ще започнем слизане към  Barranco camp (Лагер 3) разположен на 3976 метра. Именно от тук се наблюдават едни от най-живописните и буквално запленяващи залези в цяла Африка.
Общо за деня:
Зона: от ниска алпийска към висока алпийска зона;
Трекинги: около 7-8 часа, 10 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Лагер 3, палатка за двама;

 

Ден 6: 30.01.2025Лагер 4, Caranga camp 3995 м.

Ще се наспим и ще отпочинем подобаващо. Ще пропуснем сутрешния трафик по Baranco Wall и ще започнем преодоляването на прословутата стена около 10:30 ч. Очакванията ни са да пристигнем на Каранка камп около 16:30 ч. следобяд.

Общо за деня:
Зона: от ниска алпийска към висока алпийска зона;
Трекинги: около 4-5 часа, 7 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Лагер 4, палатка за двама;

Ден 7: 31.01.2025Лагер 5 - атакуващ, Cosovo Camp 5000 м.

Днешната ни цел е да достигнем до лагера ни за атака – Cosovo camp, намиращ се на 5000 метра над морското равнище. Косово е най-високо разположеният камп в планината /ако не броим този в кратера на вулкана/ и това ни дава изключително предимство както за аклиматизацията ни, така и за много по-добрите изходни позиции при атаката на върха.

В суровите условия на планината ще трябва да проверим и оправим екипировката си за атаката, да успеем да си починем добре, което на тези височини не е много лесно и да опитаме да поспим (което от адреналина е почти невъзможно) в последните часове преди големия ден.

Общо за деня:
Зона: висока алпийска зона;
Трекинги: около 7 часа, 6 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Атакуващ лагер Косово, палатка за двама;

Ден 8: 01.02.2025Връх Ухуру 5895 м., Килиманджаро

Очаква ни един много дълъг, много вълнуващ и много специален ден!
„Ставаме“ около 00.00 ч., „закусваме“ богато и излизаме в атака към покрива на Африка – връх Ухуру 5895 м. За около 6 часа ще достигнем до началото на кратерния ръб на Кибо – Stela Point на 5685 метра.  Това е и мястото, на което ще получим първата за деня голяма награда – най-добрия и панорамен изгрев, който някога, някога, някога! сте виждали. От тук до най-високата точка на континента Африка ни остава още около един час. Очакванията са да стъпим на върха и гордо да развеем българския флаг около 07.00 – 07:30 ч. местно време.
След върха започваме спускане до атакуващия лагер където ще имаме около 2-3 часа за сън и почивка. Обядваме и около 15.00 ч. ще започнем слизане към лагер Millenium на 3820 м. където ще останем за нощувка.
Общо за деня:
Зона: връхна точка;
Трекинги: около 7 часа изкачване до върха. Около 3 часа слизане до Косово камп  на 5000 м.
Около 2-3 часа почивка за сън и още около 2-3 часа за слизане до Millenium Camp.
8 км. в посока изкачване и общо 16-17 км. общо слизане до Millenium Camp;

Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/фрешове и плодове;
Нощувка: Лагер Millenium 3820 м., палатка за двама;

Ден 9: 02.02.2025Аруша, Танзания

Традиционни танци, песни и веселби ще отбележат изкачването ни до върха, преди да поемем отново надолу през тропическата гора до изходната ни точка от планината. За около 4 часа ще слезем до Mweka Gate на 1640 метра, където ще имаме и тържествена церемония по връчване на официалните сертификати за изкачването ни на Ухуру. Трансфер до хотела, свободно време и пак партииии. Много празнуват в тая Танзания ама кво да ги правиш – обичаи…
Зона: Тропическа гора;
Трекинги: около 4 часа, 10 км.;
Изхранване: закуска и обяд, вода/фрешове и плодове;
Нощувка: Хотел 3* в Аруша, двойни стаи

Ден 10 - Ден 13: 03-06.02.2025Мразовита София или остров Занзибар

Група Килиманджаро (групата изкачваща само върха)
Трансфер до летището и полет до София (през доха или Истанбул)

Група Занзибар (групата с удължена почивка и партита в Занзибар)
Ранен трансфер до летището. Кацаме в Занзибар в 08.40 ч. Трансфер до хотела и…. добре дошли в Рая.

Занзибаси якото място, което сме избрали за настаняване на групата е непосредствено на брега на Индийския океан. Очакват ни 4 дни/3 нощувки изпълнени с всякакви активности, коя от коя по-вълнуващи и интересни. На място ще организираме всички забавления като целодневно парти на самотен остров насред океана, АТВ тур дълбоко във вътрешността на острова, срещи с местното население, плуване с делфини, посещение на Prison Island и близки срещи с половин тонни 150 годишни костенурки, разходки в Stone town, посещение на ресторант изграден върху скала в океана и всекидневни партита.

Атракциите на място не са задължителни и може просто да си релаксирате на плажа. Стойността им е различна като варира от 40.00 до 90.00 долара на човек и се заплащат отделно.
/полудневни или целодневни турове/.

Можете да удължите престоя си с партитата на Занзибар по време на регистрацията за участие в изкачването на Килиманджаро.

Цената на добавката за Занзибар е в размер на 550.00 лева на човек и включва:
– 4 дни / 3 нощувки със закуски в Занзибар;
– трансфери летище-хотел-летище;
– организация на цялостната парти програма на острова и допълнителни активности, от които участниците могат да избират.

Ден 13: 06.02.2025 Обратния път към дома

Няма, свърши. Тва беше 😢. Дори и рая си има край.

С късен полет в 23:00 ч. вечерта излитаме към София. Кацаме около 12:00 ч. на 07.02.2025 г.

Цена: 4950.00 лева

Цената включва:

 • 2 нощувки със закуски в Аруша, хотел 3*
 • 6 нощувки в планината, двойна палатка
 • Пълно изхранване в планината: закуски, обяди вечери и напитки вода, кафе, чай
 • Всички трансфери на място в Танзания
 • Всички административни такси по издаването на разрешително за изкачването на върха и самото разрешително
 • Над 60 човека местен екип – готвачи, носачи, сервитьори, технически персонал
 • Местни високопланински лицензирани водачи
 • 1 водач на 2-ма участника по време на атаката
 • Лицензиран планински водачи на Adventure Team
 • Изкуствен кислород в случай на екстремна ситуация
 • Сертификат за изкачването на върха (официален)

Цената не включва:

 • Самолетен билет София - Килиманджаро - София (около 700.00 евро с 23 кг. чекиран и 8 кг. ръчен багаж)
 • Виза за Танзания (50.00 долара)
 • Бакшиши за подпомагащият експедицията персонал (около 150.00 долара на участник, задължителни)
 • Застраховка за пътуване в чужбина (около 40.00 лева)
 • 4 дни/3 нощувки в Занзибар (по желание, 550.00 лева)
 • Атракции и трансфери в Занзибар (по избор)
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Лична среща за уточняване на детайли по експедицията
 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Консултации за необходимата екипировка
 • 24/7 съпорт по организацията
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 550.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане на 4400.00 лева на две равни вноски от по 2200,00 лева с краен срок до 05.01.2025 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли и други условия
Сателитно проследяване на групата

За тази група е осигурено сателитно проследяване в реално време. Какво означава това?

✅️ на първо място #безопасност. Системата разполага с SOS бутон, който при активация изпраща сигнал за бедствие до Международен координационен център. От там се задействат механизми за свръзка с най-близката спрямо географските ни координати спасителна служба и акцията по издирване и спасяване започва незабавно.
✅️ проследяването работи чрез сателитната система Iridium. Това означава, че не се нуждае от интернет или каквато и да било друга комуникационна връзка.
✅️ проследяването в реално време става чрез отбелязване на местоположението ни на всеки 10 минути. 
✅️ участниците в групата ще могат да споделят с близките си и приятелите си уеб линк, посредством който те ще могат да се информират за текущото ни местоположение. 
✅️ Adventure Team е първата и единствена компания в България, която използва сателитно проследяване на движението на групите си!
 
🛰 Сателитното проследяване ще бъде достъпно в деня на тръгване на групата от този линк: https://adventureteam.bg/gps/
Транспорт

1. Самолет София – Килиманджаро – София (около 750.00 евро)
(за хората, които няма да идват на Занзибар)

2.1 Самолет София – Килиманджаро и Занзибар – София (около 850.00 евро)
2.2 Самолет Килиманджаро – Занзибар (около 100.00 долара)
(за хората, които ще идват на Занзибар)

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2  (Google Map)

Дата и час на тръгване:

25 Януари 2025 г.

Настаняване

Аруша, Танзания: хотел 3*, настаняване в двойни стаи. Нощувка със закуска

В планината: двуместни експедиционни палатки с осигурени меки матраци. Палатките се сгъват и разгъват от съпортващ екип. За групата ни са осигурени и 3 мобилни тоалетни, които се почистват до блясък постоянно и се пренасят на всеки лагер.

Занзибар: типични занзибаси яките местни къщички на брега на Индийския океан. Настаняване в къщичка по двама.

    

 

 

 

 

Изхранване

В хотела в Аруша:
закуски

В Планината:
Осигурено е пълно изхранване в планината и персонални готвачи и сервитьори за групата ни. Обилни порции и разнообразно меню за закуска, обяд и вечеря включващи различни видове супи, месо, готвени ястия, салати и зеленчуци, хляб, спагети, плодове, неограничени количества вода, чай, кафе, сокове.

В хотела в Занзибар:
закуски

ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходяща експедицията?

За всеки участник в добра физическа форма. Не е задължително да имате предишен опит на подобни височини и върхове. Няма технични участъци, за които да се изискват специални алпийски/катерачни умения.

Експедицията е подпомагана от над 30 членен местен екип, който се грижи за всичко. Участниците се придвижват в планината с една малка 20 литрова раница и нищо повече.

Наличието на тези предпоставки в съчетание с нашият опит и професионализъм, почти сигурно ще ни гарантират стъпване на най-всокия европейски връх.

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Летни дрехи за ниското, пролетно-есенни за планината и зимна екипировка за атаката на върха.  Багажа ни за полетите е по 30 кг., а на място всичко в планината се носи от носачи.

На всеки участник ще изпратим подробно описание на необходимата екипировка. 

24/7 съдействие и консултации по отношение на екипировката и нейното набавяне. При желание от Ваша страна можем да пазаруваме и заедно като ползвате всички наши отстъпки по специализираните магазини за екипировка.

Какъв е рейтингът водач - участник?

По време на придвижването ни в планината рейтингът водач – участници е 1 към 3.
По време на атаката ни към върха всеки участник има персонален водач. Това ни позволява пълна автономия и 99% гарантира успешното ви стъпване на върха. 

Допълнително, в случай на екстремна нужда, по време на атаката към върха ще бъдат осигурени 3 бутилки с изкуствен кислород, които ще бъдат качени с нас до върха. 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 14 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си предвидят и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

Още 3 човека разглеждат това приключение.