0893 000 007 info@adventureteam.bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да проследявате състоянието си на плащане, да проследявате потвърждението на резервациите и можете също да оценявате приключенията, след като те завършат.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди паролата*
Име*
Фамилия*
Рождена Дата*
Email*
Телефон*
Държава*
Създаването на акаунт означава, че сте добре запознати с нашите Условия за ползване и Декларация за поверителност.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка.

Вече сте член?

Вход
0893 000 007 info@adventureteam.bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да проследявате състоянието си на плащане, да проследявате потвърждението на резервациите и можете също да оценявате приключенията, след като те завършат.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди паролата*
Име*
Фамилия*
Рождена Дата*
Email*
Телефон*
Държава*
Създаването на акаунт означава, че сте добре запознати с нашите Условия за ползване и Декларация за поверителност.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка.

Вече сте член?

Вход

Изкачване на Килиманджаро и парти в Занзибар

0
Няма места
Цена4,300 лв.
The tour is not available yet.

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

8748

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Изкачване на Килиманджаро 5895 м. и парти в Занзибар
 • Танзания
 • 15 - 23 Януари
 • 12 - 18 човека
 • средно 5/10
 • Най-високият връх на континета Африка
 • 99% успешен рейтинг при предишни изкачвания на Кили
 • Най-леснодостъпния 5-хилядник в света
 • Оптимална аклиматизационна програма
 • Изкачване до върха по най-атрактивния маршрут – Машаме
 • Изкачване в най-добрия сезон от годината
 • Екип придружаващ експедицията – водачи, носачи на багажа, готвачи
 • Пълно изхранване в планината
 • 1 водач на 1 участник за атаката
 • Сателитно проследяване на групата в реално време

Хакуна Матата нинджи.

Средата на януари сме на гости на Цар Лъв, а тържествата за изкачения връх пренасяме на райският остров Занзибар.

Разположена в Североизточна Танзания, на само 340 километра южно от Екватора, планината Килиманджаро е образувана от 3 отдавна изгаснали вулкана – Шира (3962 м.), Мауензи (5149 м.) и Кибо (5895 м.), чиято най-висока точка е именно нашата цел – връх Ухуру. Континентален първенец на Африка и част от супер престижната колекция „Seven Summits“. Безспорно това е най-лесно достъпният 5-хилядник в света, което го прави и най-предпочитаната дестинация за приключенски нинджи без какъвто и да е опит във височинния алпинизъм.

За заслуженият релакс след усилията към върха сме предвидили 4 вълнуващи дни в Занзибар, по-време на които ще се насладим на всичко най-вълнуващо от острова.

Толкова по темата – отиваме, качваме се, слагаме отметка в тефтера срещу четвъртия по височина континентален първенец и продължаваме да мечтаем.

Adventure Team е носител на националният рекорд за най-голяма българска група изкачвала върха – 14 човека! 

Програма

Лична среща

Лична среща/презентация за запознаване с маршрута и неговите особенности. Разбор на предстоящото изкачване, екипировка, програма и въобще – разговори за всичко, което е необходимо да се знае преди отпътуването ни за Кабардино-Балгария, Кавказ. /датата се уточнява допълнително с всеки от участниците/.

Ден 1: 15 ЯнуариОтпътуване за Танзания

14.00 ч. Събиране на групата на летище София и полет до Танзания през Истанбул.  

Ден 2: 16 ЯнуариАруша, Танзания

Кацаме в Танзания в 06.00 ч.  сутринта. Оправяме визите, багажа и с частен трансфер се отправяме към хотела ни в Аруша. При възможност ранно настаняване.
Днешния ден е свободен за разходки и разглеждане на Моши, излежаване под палмите край басейна и подготовка за предстоящото изкачване. 
Привечер ще направим подробна техническа конференция за предстоящото изкачване, ще ви запознаем с ръководителите на местния екип, който ще подкрепя експедицията и ще проверим екипировката на всички участници.
Нощувка: Хотел 3* в Аруша, двойни стаи

Ден 3: 17 ЯнуариЛагер 1, Machame Camp 2850 м.

Ставаме рано, закусваме пребогато в хотела и си взимаме довиждане с „цивилизацията“. С няколко джипки потегляме към Machame Gate от където започва същинското ни приключение. Почти веднага влизаме в тропическия пояс и поемаме към първия ни лагер разположен на 2850 метра. Ако имаме късмета да завали и един як тропически дъжд докато сме в горите… а леле, леле, е тогава кефа става пълен.  Късния след обяд ще пристигнем в лагера, където екипа ни ще разпъне палатките, готвача ни ще ни приготви вкусна вечеря и ще прекараме първата си нощ в планината.
Общо за деня:
Зона: Тропическа гора;
Трекинг – около 7 часа, 14 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Лагер 1, палатка за двама;

Ден 4: 18 ЯнуариЛагер 2, Shira Camp 3810 м.

През днешния ден ще вдигнем височината с цели 1000 метра. Целта ни е достигането до лагера Шира (Лагер 2) разположен на 3810 метра. След около час и половина ще излезем от тропическия пояс и ще продължим по скалистия хребет на платото Шира. Ако се чувстваме добре и не много уморени, можем да опитаме да вдигнем летвата още малко и да тръгнем в посока Lava Tower с цел достигане до 4200 м. за още по-добра аклиматизация и опознаване на района.
Общо за деня:
Зона: ниска алпийска зона;
Трекинги: – около 6 часа, 6 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Лагер 2, палатка за двама;

Ден 5: 19 ЯнуариЛагер 3, Barranco Camp 3976 м.

Класически ден за аклиматизация. Ранно ставане, богата закуска и високо изкачване до Lava Tower  на 4630 метра. Освен набирането на голяма височина, днешният ден ще е и един от най-красивите ни дни в планината.  След като се полюбуваме на необятната африканска шир ще започнем слизане към  Barranco camp (Лагер 3) разположен на 3976 метра. Именно от тук се наблюдават едни от най-живописните и буквално запленяващи залези в цяла Африка.
Общо за деня:
Зона: от ниска алпийска към висока алпийска зона;
Трекинги: около 8 часа, 10 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Лагер 3, палатка за двама;

 

Ден 6: 20 ЯнуариЛагер 4, Barafu Camp 4673 м.

Днешната ни цел е да достигнем до лагера ни за атака – Barafu, намиращ се на 4673 метра над морското равнище. Barafu в превод от суахили означава „лед“ и атакуващият ни лагер е точно това – леко негостоприемна зона, в която ще прекараме нощта преди атаката. В суровите условия на планината ще трябва да проверим и оправим екипировката си за атаката, да успеем да си починем добре, което на тези височини не е много лесно и да опитаме да поспим (което от адреналина е почти невъзможно) в последните часове преди големия ден.
Общо за деня:
Зона: висока алпийска зона;
Трекинги: около 7 часа, 6 км.;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/кафе/чай и плодове;
Нощувка: Атакуващ лагер, палатка за двама;

Ден 7: 21 ЯнуариВръх Ухуру 5895 м., Килиманджаро

Очаква ни един много дълъг, много вълнуващ и много специален ден!
„Ставаме“ около 00.00 ч., „закусваме“ богато и излизаме в атака към покрива на Африка – връх Ухуру 5895 м. За около 6 часа ще достигнем до началото на кратерния ръб на Кибо – Stela Point на 5685 метра.  Това е и мястото, на което ще получим първата за деня голяма награда – най-добрия и панорамен изгрев, който някога, някога, някога! сте виждали. От тук до най-високата точка на континента Африка ни остава още около един час. Очакванията са да стъпим на върха и гордо да развеем българския флаг около 07.30 ч. местно време.
След върха започваме спускане до атакуващия лагер където ще имаме около 2-3 часа за сън и почивка. Обядваме и около 15.00 ч. ще започнем слизане към лагер Millenium на 3820 м. където ще останем за нощувка.
Общо за деня:
Зона: връхна точка;
Трекинги: около 7 часа изкачване/ около 8 часа общо със слизане до Millenium Camp, 8 км. в посока изкачване и общо 20 км. в посока слизане до Millenium Camp;
Изхранване: закуска, обяд, вечеря и вода/фрешове и плодове;
Нощувка: Лагер Millenium 3820 м., палатка за двама;

Ден 8: 22 ЯнуариАруша, Танзания

Традиционни танци, песни и веселби ще отбележат изкачването ни до върха, преди да поемем отново надолу през тропическата гора до изходната ни точка от планината. За около 4 часа ще слезем до Mweka Gate на 1640 метра, където ще имаме и тържествена церемония по връчване на официалните сертификати за изкачването ни на Ухуру. Трансфер до хотела, свободно време и пак партииии. Много празнуват в тая Танзания ама кво да ги правиш – обичаи…
Зона: Тропическа гора;
Трекинги: около 4 часа, 10 км.;
Изхранване: закуска и обяд, вода/фрешове и плодове;
Нощувка: Хотел 3* в Аруша, двойни стаи

Ден 9: 23 ЯнуариСлънчев Занзибар или зимна София?

С ранен трансфер се отправяме към летището в Аруша където пътищата ни се разделят към Слънчевия райски остров Занзибар или пък към студената и мрачна София. Труден избор, нали?

Участниците, които решат да сложат край на приключението си тук ще отпътуват с полет за София в 06.35 ч. и ще кацнат в столицата около 15.00 ч. същия ден.

А за тези от вас, които са решили да се присъединят към нас в Рая на земята… полета ни е в 07.40 ч., кацаме в Занзибар в 08.40 и следват няколко умопомрачителни дни на наслада, които буквално ще ви оставят без дъх…

Ден 9 - Ден 13: 23-27 ЯнуариОстров Занзибар, раят на земята

Кацаме в Занзибар в 08.40 ч. Трансфер до хотела и…. добре дошли в рая.

Занзибаси якото място, което сме избрали за настаняване на групата е непосредствено на брега на Индийския океан. Очакват ни 4 дни изпълнени с всякакви активности, коя от коя по-вълнуващи и интересни. На място ще организираме всички забавления като целодневен шнорхелинг и обяд на самотен остров насред океана, АТВ тур дълбоко във вътрешността на острова, срещи с местното население, плуване с делфини, посещение на Prison Island и близки срещи с половин тонни 150 годишни костенурки, разходки в Stone town, посещение на ресторант изграден върху скала в океана и всекидневни партита.

Удължаването на приключението ни до Занзибар е само за участници от групата за Килиманджаро. Допълнителната цена на това райско приключение е 400.00 лева на човек и включва 4 нощувки в къщички за двама на брега на океана.

ВАЖНО! Може да удължите престоя си с посещение в Занзибар на 3-та стъпка от процедурата по регистрация за събитието

Самолетния билет Килиманджаро – Занзибар е на цена 89.00 долара и се заплаща допълнително. 

Атракциите на място не са задължителни и може просто да си релаксирате на плажа. Стойността им е различна като варира от 30.00 до 60.00 долара на човек /полудневни или целодневни турове/.

Ден 13: 27 ЯнуариОбратния път към дома

Няма, свърши. Тва беше 😢. Дори и рая си има край.

С ранен полет в 04.40 ч. на 27-ми януари излитаме от Занзибар до София. Кацаме на студеното около 15.00 ч. на същия ден

Цена: 4300.00 лева

Цената включва:

 • 2 нощувки със закуски в Аруша, хотел 3*
 • 5 нощувки в планината, двойна палатка
 • Пълно изхранване в планината: закуски, обяди вечери и напитки вода, кафе, чай
 • Всички трансфери на място в Танзания
 • Всички административни такси по издаването на разрешително за изкачването на върха и самото разрешително
 • Над 30 човека местен екип – готвачи, носачи, сервитьори, технически персонал
 • Местни високопланински лицензирани водачи
 • 1 водач на 1 участник по време на атаката
 • Представител на Adventure Team с 2 изкачвания на върха
 • Изкуствен кислород в случай на екстремна ситуация
 • Сертификат за изкачването на върха (официален)

Цената не включва:

 • Самолетен билет София - Килиманджаро - София (около 550.00 евро с 30 кг. чекиран и 8 кг. ръчен багаж)
 • Виза за Танзания (50.00 долара)
 • Бакшиши за подпомагащият експедицията персонал (около 150.00 долара на участник, задължителни)
 • Застраховка за пътуване в чужбина (50.00 лева)
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Лична среща за уточняване на детайли по експедицията
 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Консултации за необходимата екипировка
 • 24/7 съпорт по организацията
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 300.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 4000.00 лева в срок до 10.01.2022 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Сателитно проследяване на групата

За тази група е осигурено сателитно проследяване в реално време. Какво означава това?

✅️ на първо място #безопасност. Системата разполага с SOS бутон, който при активация изпраща сигнал за бедствие до Международен координационен център. От там се задействат механизми за свръзка с най-близката спрямо географските ни координати спасителна служба и акцията по издирване и спасяване започва незабавно.
✅️ проследяването работи чрез сателитната система Iridium. Това означава, че не се нуждае от интернет или каквато и да било друга комуникационна връзка.
✅️ проследяването в реално време става чрез отбелязване на местоположението ни на всеки 10 минути. 
✅️ участниците в групата ще могат да споделят с близките си и приятелите си уеб линк, посредством който те ще могат да се информират за текущото ни местоположение. 
✅️Adventure Team е първата и единствена компания в България, която използва сателитно проследяване на движението на групите си!
 
🛰 Сателитното проследяване ще бъде достъпно в деня на тръгване на групата от този линк: https://adventureteam.bg/gps/
Транспорт

1. Самолет София – Килиманджаро – София (около 550.00 евро)
(за хората, които няма да идват на Занзибар)

2.1 Самолет София – Килиманджаро и Занзибар – София (около 650.00 евро)
2.2 Самолет Килиманджаро – Занзибар (около 80.00 – 100.00 долара)
(за хората, които ще идват на Занзибар)

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2  (Google Map)

Дата и час на тръгване:

14.00 ч. на 15 Януари 2022 г.

Настаняване

Аруша, Танзания: хотел 3*, настаняване в двойни стаи. Нощувка със закуска

В планината: двуместни експедиционни палатки с осигурени меки матраци. Палатките се сгъват и разгъват от съпортващ екип. За групата ни са осигурени и 3 мобилни тоалетни, които се почистват до блясък постоянно и се пренасят на всеки лагер.

Занзибар: типични занзибаси яките местни къщички на брега на Индийския океан. Настаняване в къщичка по двама.

 

 

 

 

Изхранване

Осигурено е пълно изхранване в планината и персонални готвачи и сервитьори за групата ни. Обилни порции и разнообразно меню за закуска, обяд и вечеря включващи различни видове супи, месо, готвени ястия, салати и зеленчуци, хляб, спагети, плодове, неограничени количества вода, чай, кафе, сокове.

Covid-19 и условия за пътуване до Танзания и Занзибар

За Танзания и Занзибар се пътува като в доброто старо време. Няма тестове, кашлица, маски, каски и каквито и да било подобни щуротии. 

 

FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходяща експедицията?

За всеки участник в добра физическа форма. Не е задължително да имате предишен опит на подобни височини и върхове. Няма технични участъци, за които да се изискват специални алпийски/катерачни умения.

Експедицията е подпомагана от над 30 членен местен екип, който се грижи за всичко. Участниците се придвижват в планината с една малка 20 литрова раница и нищо повече.

Наличието на тези предпоставки в съчетание с нашият опит и професионализъм, почти сигурно ще ни гарантират стъпване на най-всокия европейски връх.

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Летни дрехи за ниското, пролетно-есенни за планината и зимна екипировка за атаката на върха.  Багажа ни за полетите е по 30 кг., а на място всичко в планината се носи от носачи.

На всеки участник ще изпратим подробно описание на необходимата екипировка. 

24/7 съдействие и консултации по отношение на екипировката и нейното набавяне. При желание от Ваша страна можем да пазаруваме и заедно като ползвате всички наши отстъпки по специализираните магазини за екипировка.

Какъв е рейтингът водач - участник?

По време на придвижването ни в планината рейтингът водач – участници е 1 към 3.
По време на атаката ни към върха всеки участник има персонален водач. Това ни позволява пълна автономия и 99% гарантира успешното ви стъпване на върха. 

Допълнително, в случай на екстремна нужда, по време на атаката към върха ще бъдат осигурени 3 бутилки с изкуствен кислород, които ще бъдат качени с нас до върха. 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 14 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си предвидят и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

Още 1 човека разглеждат това приключение.