bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Галапагос и Еквадор

0
3 места
Цена7,300 лв.
януари 18, 2025
Оставащи: 2 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

4276

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Галапагос и Еквадор - латино приключение от друго измерение
 • Еквадор и Галапагос
 • 18 - 31 Януари 2025 г.
 • 12 - 24 човека
 • лесно 1/10
 • Най-доброто време от годината
 • Целодневна екскурзия по "Алеята на Вулканите" и панорамната площадка на Котопакси 5898 м.
 • Целодневна екскурзия до Мачачи, Баньос и входа на амазонската джунгла
 • Целодневна разходка в Кито с местен екскурзовод и посещение на нулевия меридиан
 • 7 дни и 6 нощувки на Галапаговските острови
 • 5 изключителни екскурзии на Галапагос
 • Шнорхелинг с акули чук и морски костенурки
 • Плавания със скоростни лодки и яхти
 • Лицензирани местни екскурзоводи и представител на Адвенчър Тийм
 • 100% потвърдено провеждане

Галапагос – място толкова изумително, толкова красиво и невероятно, че човек трудно може да повярва, че съществува, ако не го види с очите си. 

Галапагоските острови са архипелаг в Тихия океан, с обща площ от малко под 8000 km², намиращ се на запад от Еквадор, чиято територия са неговите 13 основни вулканични острова, 6 неголеми острова и 107 скали. Архипелагът е известен с уникалната си фауна и особено – с разнообразието от видове галапагоски чинки, които са един от най-известните примери за еволюцията още от времето на Чарлз Дарвин, който ги споменава в „Произход на видовете“, отбелязвайки че на всеки от островите се среща различен вид. 

Огромна част от животните на острова са ендемични видове (които се срещат само и единствено там) и са под специалната защита на закона. Програмата ни е структурирана по такъв начин, че да можем да видим от изключително близо и в естествената им среда всички защитени видове, сред които: 
Галапагоска игуана, Морска игуана, Слонска костенурка, Синьокрако буби, Зелена морска костенурка, Морски краставици, 13 вида птици от семейство Чинки, известни като дарвинови чинки, Галапагоски пингвин, Безкрил корморан, Галапагоски албатрос, Голяма фрегата и Великолепна фрегата, Галапагоски ястреб и едни от най-сладките и любопитни животинки – Калифорнийски морски лъв.

Очакват ни няколко фантастични шнорхелинга /по време, на които с мъничко късмет ще срещнем и малки акули (около 1.0 – 1.5 м.) както и голяма вероятност за близка среща с акули чук в лагуните на Пинзон. Ще се разхождаме в ранчо с гигантските слонски костенурки, дали името на архипелага, ще обхождаме лавови тунели и скални образувания, ще кръстосваме океана достигайки до чудати острови и стърчащи „от нищото“ скали, ще се разхождаме между излежаващи се мързеливо морски лъвове и огромни игуани, и разбира се ще се потопим в местния бит и култура опитвайки традиционни ястия и напитки, пресни океански риби и морски деликатеси.

Към всичко това добавяме и няколко дневното ни посещение и организирани екскурзии в континенталната част на Еквадор, сред които разходка по „Авенюто на вулканите“ и обяд в подножието на най-красивия вулкан в света – Котопакси 5898 м., разходки в местността Мачачи и входа на амазонската джунгла, целодневна разходка до всички забележителности на Кито и много, много латино фиеста по време на това екзотично, различно и адски вълнуващо приключение.

ВНИМАНИЕ!
Галапагос НЕ Е пет звезден курорт с безбройни барове, километрични плажове и партита до сутринта.
Галапагос е БИОСФЕРЕН РЕЗЕРВАТ, изцяло защитена територия, почти недокосната от човека, заселена изцяло с местно население и характерната за Латинска Америка култура на живот. 

Пътуването е подходящо за истински приключенци, изследователи и мечтатели, за които водещо е желанието да се докоснат именно до бита и културата на местното население и да се срещнат от близо с изключително редки и екзотични животни в естествената им среда.

 

Програма

Ден 1: 18.01.2025 София-Мадрид

Събиране на групата на летище София и отпътуване с директен полет до Мадрид. 
В случай, че полетното разписание го позволява ще използваме времето в Мадрид за една приятна разходка до всички най-интересни забележителности на испанската столица.
Нощувка: сити хотел 2* в Мадрид, двойни стаи
Трансфер: около 40 мин.

Ден 2: 19.01.2025 г.Отпътуване за Кито, Еквадор

Директен полет от Мадрид за Кито, Еквадор
Кацаме в столицата на Еквадор около 17:00-18:00 ч. на същия ден. Организиран трансфер от летището и настаняване в хотел. Свободно време за разглеждане на града и вечеря.
Нощувка: Хотел Mercure 4* в Кито, двойни стаи
Трансфер: около 40 мин.

Ден 3: 20.01.2025Алея на Вулканите

След закуска напускаме Кито и се отправяме към сякаш излязлото от латино сериалите Ранчо Папагайо. Само на 30 минути път с кола южно от Папагайо ще достигнем до така известната „Алея на Вулканите“, която е обградена от 8 от най-високите вулкана в Еквадор. Пред нас ще изпъкне мъгливият вулкан Котопакси, който е покрит от ослепително бял сняг и внушителни ледници. Намиращ се на височина 5 897 м той се счита за най-високия активен вулкан в света и е дом на Националния парк „Котопакси“. Паркът предлага среда, подобна на тундра, и е заобиколен от много други активни и изгаснали вулкани. Районът предлага разнообразни маршрути по които да се насладим и изследваме уникалната геология и флора, както и да видим местния животински свят включително диви коне и южноамериканския кондор, който е една от най-големите летящи птици в света (размах на крилете – до 3.5метра и тегло до 15 кг). Освен това този район е дом и на безброй лами, лисици, зайци и високи парамо птици. Обиколката на националния парк Котопакси е вълнуващ ден, който е изпълнен със спиращи дъха гледки към уникалните Анди в сърцето на „Алеята на вулканите“. С организиран транспорт ще се качим до известната хижа „Хосе Ривас“, разположена на 4810 м., където ще имаме късен обяд в непосредствена близост до вечнобялата зона на Котопакси.

Нощувка: ранчо PapaGayo, двойни стаи
Изхранване: закуска и обяд
Атракции: целодневна екскурзия по „Алеята на вулканите“, панорамна площадка на Котопакси
Общо всички трансфери за деня: около 3.00 часа

Ден 4: 21.01.2025Мачачи - Баньос и входа на Амазонската джунгла

Разположен под дима на вулкана Тунгурахуа, Баньос е малък град в подножието на Андите и известен сред местното население като „Входа към Амазонка“. Името му, което на испански означава ¨бани със свещена вода¨, идва от известните хидротермални извори в района. 
Долината на водопадите извън Баньос е едно от местата, които със сигурност не са за изпускане, а “Пайлон дел Диабло” е най-впечатляващият от всички с височината си от 80 метра и издълбаните от водата скални форми. Тук е и известната „люлка на ръба на света“, която с перфектното си местоположение на 2600 метра надморска височина, ни гарантира абсолютно зашеметяващи панорамни гледки. Разхождайки се из селото ще имаме възможност да разгледаме и напазаруваме от изделията на местните занаятчии, да опитаме отличителната за региона кухня, ще посетим и разгледаме катедралата с нейните впечатляващи стенописи и разбира се – ще отпочинем край термалните бани дали името на „столицата на приключенията в Еквадор“ – Баньос. Вечерта се връщаме за втора нощувка в ранчото.

Нощувка:
ранчо PapaGayo, двойни стаи
Изхранване: закуска
Атракции: целодневна екскурзия до Баньос
Общо всички трансфери за деня: около 4.00 часа

Ден 5: 22.01.2025Кито

Закуска в PapaGayo и отпътуване към Кито.
Спираме набързо в хотел Mercure 4*, за да оставим багажа си на рецепцията на хотела и продължаваме с целодневна обиколка на всички най-интересни места и забележителности на еквадорската столица.
Кито е столицата с най-висока надморска височина в света – цели 2850 метра, градът е разположен по склоновете на вулкана Пичинча и граничи с хълмовете Панесило и Ичимбия. Поради разположението си на екватора, целогодишно деня и нощта са равни – 12 часа.

Ще започнем деня с разглеждане на историческия център на Кито. Този колониален град е първият, който е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 1978 г. поради наличието на най-добре запазения исторически център в Америка. По време на обиколката ще ви покажем акцентите като Площад „Независимост“, Църквата на Сан Франциско и впечатляващата базилика на Националния вот. През това време ще научите повече за интересната и колоритна история на Кито, докато се наслаждавате на гледките и ритмите на ежедневния еквадорски живот.
След това ще посетим и нулевия меридиан Mitad del Mundo или „Центъра на света“. Посещението в музея „Интинан“ пък ще ви позволи да участваме в експерименти, демонстриращи уникалността и магията на това специално и единствено по рода си място.

Ако времето ни позволява, преди да се отбием на традиционните местни пазари, ще посетим и уникалния кратер „Пулулагуа“. Този спящ вулкан предлага впечатляващи пейзажи и е един от двата кратера в целия свят, които са населявани от хора. С диаметър от 5 км и намиращ се на почти 3000 метра надморска височина това място е уникално по рода си, като за мнозина е силен енергиен център, в който често се изпълняват редица ритуали.

Нощувка: Хотел Mercure 4* в Кито, двойни стаи
Изхранване: закуска
Атракции: целодневна екскурзия в Кито и нулевия меридиан /стар и нов/
Трансфер: целодневно осигурен частен транспорт за нашата група

Ден 6: 23.01.2025Галапагос, остров Санта Круз

Ранен трансфер до летището и полет до Балтра, Галапагос. С организиран трансфер се придвижваме до канала Ибатака, а от там с ферибот се прехвърляме на основния остров на архипелага Санта Круз.
Преди да стигнем до градчето Пуерто Айора ни очаква вълнуваща среща с праисторическите  гигантските слонски костенурки (най-големите на земята) дали и името на архипелага Галапагос. Ще посетим местно ранчо където ще можем свободно да се разхождаме между гигантите, да ги храним и разбира се да се снимаме с тях. Пътьом, към първия ни за годината плаж, ще се отбием през още 2 природни забележителности като пешеходно ще преминем през близо 400 метров лавов тунел и ще надзърнем в двете огромни дупки, образувани от колапса на лавови скали. 
Пристигайки в Пуерто Айора мятаме набързо багажа в хотела, слагаме банските и се спускаме към „Плажа на Дарвин“, където в компанията на множество разноцветни игуани, големи червени раци и морски лъвове ще направим едно страхотно къпане в Тихия океан. 

Нощувка: хотел Deja Vu 3*, двойни стаи
Изхранване: закуска
Атракции: ранцо за слонски костенурки, лавов тунел, лавови ями

Общо всички трансфери за деня: около 1.30 – 2.00 часа

Ден 7: 24.01.2025Галапагос, остров Изабела

Слизаме до кея и се мятаме на скоростната лодка, която ще ни откара до остров Изабела и градчето Пуерто Вилямил. След като преминем през пристанищния контрол, с организиран трансфер се насочваме към хотела за регистрация и настаняване. Няколко часа свободно време за почивка и разходка и към 14:00 ч. на обяд се отправяме към близкия остров Тинторерас. 

„Лас Тинторерас“ е група от малки островчета, намиращи се на юг от Пуерто Вилямил, до които ще се придвижим с малка моторна лодка. Изследвайки островчетата тук ще можем да видим колония от морски игуани, червени скални раци, пеликани, галапагоски пингвини и образувания от лава. Гледайки водата отгоре, и с малко късмет, можем да видим и белопери рифови акули, на които всъщност е кръстен „Тинторерас“. В тюркоазената вода, снабдени с шнорхели и плавници ще можем да намерим диви животни като морски лъвове, морски костенурки, морски игуани и манти, а с малко късмет и галапагоски пингвини. Този вид пингвини е с най-малката популация от всички видове пингвини на света и живее единствено на галапагоския архипелаг. 

Нощувка:
хотел Deja Vu 3*, двойни стаи
Изхранване:
закуска
Атракции: полудневна екскурзия до остров Тинторерас, шнорхелинг
Трансфер със скоростна лодка: о-в Санта Круз – о-в Изабела, около 2.00 часа

Ден 8: 25.01.2025Галапагос, остров Изабела

Днешната екскурзия е до едно от най-зрелищните и впечатляващи места за шнорхелинг в целия Галапагоски архипелаг – водните лавови тунели Кабо Росас.
Водата е плитка, спокойна и много чиста, а разнообразните потоци лава са създали уникални геоложки образувания, поредица от дъги и подводни тунели – местообитание за много местни видове Галапагос. 

Огромен брой морски птици като албатрос, фламинго, синьокрако буби и великолепна фрегата  обитават бреговете, а животинския свят е представен от огромни морски костенурки, игуани, морски лъвове, мантии, пингвини, омари и морски змии. При мъничко късмет можем да открием и някоя спотаила се за почивка в подводна пещера рифова акула. В географски аспект безбройните цветове и текстури на пустинната растителност, които включват необичайни дървета и кактуси се дължат на многохилядната вулканична активност и лавата около тях.

През този ден ще имаме свободен следобед, за плаж на Тихия океан и самостоятелно разглеждане на града и околностите.

Изхранване: закуска
Атракции: полудневна екскурзия до тунелите Кабо росас, шнорхелинг
Трансфер с моторна лодка: общо около 1.30 часа

Нощувка: хотел Cally 3*, двойни стаи

Ден 9: 26.01.2025Галапагос, островите Изабела и Санта Круз

Започваме деня с пешеходна разходка из „Влажната земя“. Района получава името си от многобройните лагуни и мангрови блатисти гори, разположени по крайбрежието на Пуерто Вилямил. В блатистите гори могат да бъдат видяни всичките 4 вида мангрови дървета, растящи на архипелага, както и множество диви животни като слонските костенурки, лагуни с розови фламинго и огромно разнообразие от птици. По скалисти пътеки ще се разходим и до панорамна площадка издигната високо над дърветата, а за финал ще се отбием до кораловите плажове, които са любимо място за припек и почивка на множество разноцветни игуани.
В мангровите гори се намират и останките на отдавнашна американска военна база, а в последствие и място служило за заточение на политически противници на режима в Еквадор.

Следобяд се мятаме отново на високоскоростна лодка и се връщаме на остров Санта Круз. Привечер ще имаме достатъчно време за разходки край брега на океана и разбира се – ще опитаме фантастична морска храна изобилстваща от екзотични и чудати риби.

Нощувка: хотел Deja Vu 3*, двойни стаи
Изхранване:
закуска
Атракции: полудневна екскурзия до „Влажната земя“
Трансфер със скоростна лодка: о-в Изабела – о-в Санта Круз, около 2.00 часа

Ден 10: 27.01.2025Галапагос, остров Санта Круз и остров Бартоломе

Остров Бартоломе е мястото, където ще видим най-известните и уникални гледки на архипелага – зашеметяващата скала „Пинакъл“, яркосините води на залива „Съливан“с малките образувания, допълващи уникалния пейзаж на това, което някога е било активен вулкан. След 600 метра вървене по пешеходна пътека ще се изкачим и до върха на острова, където наградата от 360-градусовата панорамна гледка наистина си заслужава. Очаква ни една разходка сред еволюцията, показваща разликата между младия Барталоме (последните изригвания, на който са от само преди 100 години) и по-развитите острови на архипелага. След пешеходната разходка е време за шнорхелинг в изпълнен с живот морски свят. Тук се оглеждайте във всички посоки за пингвини, акули, скатове и безброй цветни тропически риби. Като финален щрих на този вълнуващ ден е и обяда на яхтата, любезно приготвен от нашите домакини преди да отплаваме обратно към Санта Круз и красивия пристанищен град Пуерто Айора.
При предишното ни посещение тук, от палубата на яхтата забелязахме и един от най-кръвожадните морски хищници съществуващи в наши дни – двойка тигрови акули. 

Нощувка: хотел Deja Vu 3*, двойни стаи
Изхранване:
закуска в хотела, обяд на яхта
Атракции: екскурзия до остров Бартоломе, скалата Пинакъл и шнорхелиг.
Плаване с моторнта яхта: целодневно по време на екскурзията

Ден 11: 28.01.2025Галапагос, шнорхелинг на остров Пинзон

Остров „Пинзон“ е още едно места, на които ще можем да видим прочутите галапагоски пингвини. По време на живописния круиз по западното крайбрежие на Санта Круз ще имаме възможност да видим  мантии и пасажи от риба тон. пинзон е и едно от местата, на които, ако имаме мъничко късмет, по време на шнорхелинга в защитените води на острова  ще можем да срещнем характерните с нехарактерните им глави акули чук. Връщаме се на плажа „Лас Палмас“ за обяд на яхтата и втора серия крайбрежен шнорхелинг. Завършим този прекрасен морски ден с релаксиращ круиз до Пуерто Айора и подобаваща вечеря в избран ресторант, с който ще сложим край на вълнуващото ни приключение в дебрите на еволюцията.

Нощувка: хотел Deja Vu 3*, двойни стаи
Изхранване:
закуска в хотела, обяд на яхта
Атракции: екскурзия до остров Пинзон, шнорхелиг.
Плаване с моторнта яхта: целодневно по време на екскурзията

Ден 12: 29.01.2025Кито

Колкото и да не ни се иска, днес ще трябва да напуснем това невероятно място и да се върнем обратно в континенталната част на Латинска Америка. С организиран трансфер и февибот се насочваме към летището на остров Балгра, а от там, след двучасов полет кацаме отново в Кито.
Настаняваме се в хотела и ще разполагаме с целия следобяд за самостоятелни разходи, разглеждане на близкия до хотела пазар и покупка на сувенири. 
Вечерта е запазена за един от най-високо разположените ресторанти в света с умопомрачителна нощна панорама към двумилионната столица на Еквадор – Кито.
Нощувка: Хотел Mercure 4* в Кито, двойни стаи
Трансфери: около 40 мин. на Галапагос, около 40 мин. в Кито
Атракции: вечеря /на свободна консумация/ в панорамен ресторант

Ден 13: 30.01.2025Дългия път към дома

Организиран трансфер до летището в Кито и полет за София през Мадрид.
В идеалния сценарии между кацането в Мадрид (около обяд на 31.01) и полета ни до София (отново на 31.01) ще имаме около 4-5 часа време за трансфер. Алтернативата при „разминаване“ на полетите е допълнителна нощувка в Мадрид на 31.01 /срещу допълнително заплащане/ и прибиране към София на 01-ви февруари.
Нощувка: в самолета на 30-ти срещу 31-ти януари. 

Ден 14: 31.01.2025Мадрид - София

В идеалния вариант кацаме в Мадрид на 31.01 по обяд и с късен полет се прибираме за България. 
Алтернативния вариант, според полетното разписание, предвижда допълнителна нощувка в Мадрид /не включена в цената/ и връщане в София с полет на 01-ви февруари

Ден 15: 01.02.2025Резервен ден за полет към София

В случай, че няма подходящ полет за прибиране от Мадрид за София на 31-ви януари

Цена: 7300.00 лева

Цената включва:

 • Самолетен билет с 20 кг. багаж Кито - Галапагос - Кито
 • Всички нощувки в Еквадор и Галапагос с включени закуски
 • Една нощувка в Мадрид на отиване /без закуска/
 • Екскурзия "Алеята на вулканите", Еквадор
 • Екскурзия Мачачи-Баньос, Еквадор
 • Целодневна екскурзия в Кито, Еквадор
 • Всички входни такси за посещавани обекти от програмата в Кито
 • Всички трансфери в Еквадор
 • Екскурзия до Ранчо за слонски костенурки, Галапагос
 • Екскурзия "Лас Тинторерас", Галапагос
 • Екскурзия "Тунелите Кабо Росас" и шнорхелинг, Галапагос
 • Екскурзия до "Влажната земя", Галапагос
 • Екскурзия с моторна яхта до о-в Бартоломе и шнорхелинг, Галапагос
 • Екскурзия с моторна яхта до о-в Пинзон и шнорхелинг, Галапагос
 • Наем на екипировка за шнорхелинг за всички екскурзии
 • Входни такси за всички посещавани обекти от програмата на Галапагос
 • Всички трансфери с наземен транспорт на Галапагос
 • Всички водни таксита на Галапагос
 • Всички високоскоростни лодки на Галапагос
 • Всички фериботи на Галапагос
 • Три обяда: два на яхта на Галапагос и един на Котопакси
 • Еквадорски лицензирани екскурзоводи за всички екскурзии - на английски
 • Представител на Adventure Team и преводач от английски на български
 • Оформяне и изваждане на всички необходими документи и разрешителни за получаване на GTCC "виза" за Галапагос
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро

Цената не включва:

 • Самолетен билет София - Мадрид- София (около 220.00 евро с 20 кг. чекиран багаж)
 • Самолетен билет Мадрид- Кито- Мадрид (около 900.00 евро с 20 кг. чекиран багаж)
 • Входна такса за биосферен резерват Галапагос - 200.00 долара, плаща се на място
 • Храна освен упоменатата по-горе като включена
 • Лични разходи и всичко не изброено като включено

Комплимент:

 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • 24/7 съпорт по организацията
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 1000.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 6300.00 лева на три равни вноски с краен срок до 31.12.2024 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли и други условия
Водач на групата от страна на Adventure Team

МАРТИН БЪРДАРОВ

Транспорт

Полет София – Мадрид- София /не включен в цената/

Полет Мадрид- Кито – Мадрид /не включен в цената/

Полет Кито – Галапагос – Кито /включен в цената/

 

Закупуване на самолетните билети:
Всеки участник в групата ще получи подробна информация за авиокомпаниите и разписанието на полетите, с които групата ни ще лети. На база на тази информация всеки участник ще може да закупи самолетните си билети самостоятелно или да ни преведе парите за билетите и да ги закупим ние.

Място на тръгване и връщане

Летище София

Дата и час на тръгване:

18 Януари 2025 г.

Настаняване

Еквадор, Кито:  спа-хотел Mercure Alameda Quito 4*, настаняване в двойни стаи

 

Еквадор, Латино Ранчо: Хостелерия PapaGayo, настаняване в двойни стаи 

Галапагос, о-в Санта Круз: Хотел Dejavu 3*, настаняване в двойни стаи 

Галапагос, о-в Изабела: Хотел Calli 3*, настаняване в двойни стаи 

ВНИМАНИЕ!
Галапагос е биосферен резерват. Тук НЯМА 5 звездни хотели. Настаняването е в хотели 3*, стаите на които са съвсем базово оборудвани с легла, климатици, собствени бани и тоалетни и гардероби за дрехите. 

 

Изхранване

11 закуски, 3 обяда

АВТОРСКИ ПРАВА

Тази програма е изцяло авторска.
Всички текстове, структура и логистика на програмата са в резултат на проучвания проведени на място и авторски труд при оформянето на текстовете й. Програмата в съвкупност, както и всички нейни елементи по отделно представляват интелектуална собственост на Адвенчър Тийм България ООД.
Програмата е публикувана за пръв път във виртуалното пространство на уеб сайта на компанията www.AdventureTeam.bg  на 24.03.2024 г.
Всеки опит за копиране на текстовете на цялата или част от програмата, структурата или логистиката на програмата ни ще се счита за плагиатство и кражба на интеректуална собстбеност и ще бъдат преследвани по съответния законов ред.

ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
Снимки и Видео
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходяща експедицията?

За всеки участник в добра физическа форма. Не е задължително да имате предишен опит на подобни височини и върхове. Няма технични участъци, за които да се изискват специални алпийски/катерачни умения. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Нужната екипировка е подробно изброена в секция детайли по-горе.

От наша страна имате 24/7 съдействие и консултации по отношение на екипировката и нейното набавяне. При желание от Ваша страна можем да пазаруваме и заедно като ползвате всички наши отстъпки по специализираните магазини за екипировка.

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 14 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си предвидят и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
Още 5 човека разглеждат това приключение.