Вулканите на Еквадор: Чимбурасо 6310 м. и Котопакси 5897 м.

Вулканите на Еквадор: Чимбурасо 6310 м. и Котопакси 5897 м.

Вулканите на Еквадор – едно магическо приключение от двете страни на екватора.
Отправяме се на първата по рода си програма в Южна Америка, за да изкачим най-високите и атрактивни вулкани в Андите. Наситено с адреналин приключение, по време, на което ще изкачим 5 от най-високите и атрактивни вулкана в страната: Пасочоа (Pasochoa) – 4199 м., Корасон (Corazon) – 4790 м., Илиниса север (Ilinizas North) – 5126 м., Котопакси (Cotopaxi) – 5897 м., и разбира се гвоздея в програмата и най-висок връх на Еквадор – вулкана Чимборасо (Chimborazo) с впечатляващите 6310 метра над морското равнище. Чимборасо е не само най-високият връх на Еквадор, но и най-високият връх в света измерван от земното ядро (вулкана е само на 1° южно от екватора). За основна база на нашето приключение сме избрали уникалното, сякаш излязло от латиносериалите ранчо PapaGayo където ще са 7 от общо 12-те ни нощувки. В ранчото има допълнителни активности като планински велосипеди, конна езда и йога, спа център с джакузи и сауна и невероятна местна кухня. Предвидили сме и няколко свободни дни в Кито (Quito), столицата на Еквадор, където ще можем да разгледаме всичко най-интересно и разбира се – да стъпим в центъра на земята – точно на границата между южното и северното полу кълбо.

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:
➡️
Изкачване на 5 от най-известните и атрактивни вулкани в света;
➡️ Подходящо за участници в нормална физическа форма, не са необходими специални умения или екипировка;
➡️ Сертификат за изкачването на най-високия връх на Еквадор – Чимбурасо 6310 м. и подгласника му Котопакси 5897 м.; (неофициален, издава се от Adventure Team)
➡️ Изкачване в най-добрия сезон от годината;
➡️ 7 нощувки в уникално латино ранчо с възможност за спа и допълнителни активности;
➡️ 3 нощувки в 4* супер луксозен хотел в Кито;
➡️ 2 нощувки в хижи с включено пълно изхранване (при атаките на Котопакси и Чимбурасо);
➡️ Цял свободен ден за разгрлеждане на столицата Кито;
➡️ Посещение на границата между южното и северното полукълбо;
➡️ Екип придружаващ експедицията – местни лицензирани водачи за планината, готвач за планината, шофьор;
➡️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
➡️ Частна група /private tour/, без други външни лица;
➡️ Луксозен и климатизиран личен транспорт за всички трансфери;
➡️ Пътуване без виза, само с валиден червен паспорт;
➡️ 100% потвърдено провеждане на програмата

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ 03-16 Февруари 2022 г.*
(*с оглед разписанието на полетите до Кито е възможна промяна в датата с 1-2 дена)

ПРОГРАМА:
Ден 1: 03.02.2022 г.

Събиране на групата на летище София и полет до Кито, Еквадор. (Полета е с обща продължителност на летателно време и престои за трансфери около 20 часа)

Ден 2:
Кацаме в столицата на Еквадор в късния следобяд. Трансфер от летището и настаняване в хотел Mercure. Свободно време за разглеждане на града и вечеря. Надморска височина: 2850 м. Нощувка в хотел Mercure

Ден 3:
Наспиваме се добре, закусваме обилно и се впускаме в шеметно латино приключение. Трансфер от Кито до ранчо PapaGayo . В ранчото ще пристигнем около обяд. Днес като цяло имаме свободен ден за почивка. Може да вземем велосипеди под наем и да се разходим из горите около ранчото, да се включим в някоя от тренировките по йога, да посетим спа центъра или просто да си лежим на хамаците с коктейлче в ръка.
Надморска височина: 3200 м.
Изхранване: закуска
Нощувка: ранчо PapaGayo

Ден 4:
Време е за първия вулкан и начало на аклиматизационната ни програма. Неактивен от последния ледников период, вулкана Пасачоа (4199 м.) е едно от най-добрите места за разглеждане на известния Андийски Кондор. Изкачването предлага уникални гледки към могъщия Котопакси и околните вулкани. По време на изкачването си ще можем да погледнем и вътре в самия кратер, където все още има остатъци от първичната андийска гора. Там все още живеят пуми, скунксове, лисици и много видове птици. Вечерта се връщаме за нощувка в ранчо PapaGayo.
Надморска височина: 4199 м.
Изхранване: закуска, обяд (пакет)
Нощувка: ранчо PapaGayo

Ден 5:
Корасон, което в превод означава „сърце“, е вторият от вулканите в нашата пет звездна латино селекция. Високият 4790 м. връх е част от формираното на юг от Кито „Авеню на вулканите“. Изкачването нагоре е през тревисто гориста местност, а от върха, в ясен ден, ще можем да се насладим на спиращи дъха гледки към другите вулканични върхове, които формират тази зашеметяваща част от страната. Вечерта отново се връщаме за релакс и нощувка в ранчо PapaGayo.
Надморска височина: 4790 м.
Изхранване: закуска, обяд (пакет)
Нощувка: ранчо PapaGayo

Ден 6:
Вдигаме летвата и преминаваме границата от 5000 м. над морското равнище. Очаква ни стръмно изкачване през великолепен пейзаж, който е последван от вълнуващо катерене до върха. След богатата закуска в ранчото се мятаме на джиповете и се отправяме към началната ни точка за върха. Ще стартираме пешеходния си преход от „The Virgin“ (Богородицата) на 4000 м. надморска височина. Изкачването до Илиниса север (Ilinizas North) – 5126 м., ще ни отнеме около 4-5 часа и приблизително 2.30 ч. за слизането обратно долу до колите. Вечерта е време за танци и парти в PapaGayo.
Надморска височина: 5126 м.
Изхранване: закуска, обяд (пакет)
Нощувка: ранчо PapaGayo

Ден 7:
Ден за релакс и почивка преди големите изкачвания на Котопакси и Чимбурасо. Можем да се възползваме от всички удобства, които PapaGayo предлага: спа процедури и масажи, конна езда, тренировки по йога, вело преход или пък посещение на ферма за рози.
Надморска височина: 3200 м.
Изхранване: закуска
Нощувка: ранчо PapaGayo

Ден 8:
Котопакси, вторият по големина вулкан в страната, достигащ на височина 5897 м. и един от най-активните на Земята. Днес ще се срещнем с високопланинските ни водачи, с които ще прекараме следващите 4 дни. След закуска и обяд в PapaGayo се отправяме с организиран транспорт към разположената на 4500 м. начална точка за изкачването ни на върха. Преходът до хижа Хосе Рибас (4810 м.) ще ни отнеме не повече от час. След кратка почивка излизаме навън и заедно с нашия високопланински водач ще проведем кратък обучителен курс за предстоящето изкачване. Инструктаж за предстоящето катерене, технически команди и значения, съвети за сигурност и др. Ранна вечеря в 17:30 ч. и по леглата. Ще се събудим около 23:30 ч., хапваме набързо и точно в полунощ се отправяме в атака към връхната точка на Котопакси.
Надморска височина: 4810 м.
Изхранване: закуска, обяд и вечеря
Нощувка: хижа Хосе Рибас

Ден 9:
Изгревът на днешния ден ще посрещнем някъде по склоновете на гиганта, а ако имаме късмета да синхронизираме темпото и времето, то това ще стане на самия връх. Очакванията ни са времето за изкачването ни до върха и връщането ни обратно до хижата да е общо около 9 часа. Тоест, съвсем спокойно около 09.00 ч. ще си пием кафето в хижата и ще се приготвяме за слизане към началната ни точка на 4500 м. Ще пристигнем в ранчо PapaGayo около обяд, като остатъка от деня ще прекараме по познатия размазващо релаксиращ начин.
Надморска височина: 5897 м.
Изхранване: закуска
Нощувка: ранчо PapaGayo

Ден 10:
Ден за релакс и почивка преди изкачването на Чимбурасо. Можем да се възползваме от всички удобства, които PapaGayo предлага: спа процедури и масажи, конна езда, тренировки по йога, вело преход или пък посещение на ферма за рози.
Надморска височина: 3200 м.
Изхранване: закуска
Нощувка: ранчо PapaGayo

Ден 11:
Големия ден дойде! Днес ще преминем бариерата от 6000 м. и ще се изкачим до кратерния ръб на великия Чимбурасо. Ставаме рано, закусваме и проготвяме раниците с нужната за планината екипировка. С джипове се отправяме към хижата, от която ще започне атаката ни към върха. Очакванията са да пристигнем около 15:00 ч., като по пътя ще спрем и за вкусен обяд. Подобно на изкачването ни на Котопакси, отново ще имаме подробен инструктаж за предстоящето катерене, технически команди и значения, съвети за сигурност и др. Ранна вечеря в 17:30 ч. и по леглата. Ще се събудим около 23:30 ч., хапваме набързо и точно в полунощ се отправяме в атака към връхна.
Надморска височина: 5000 м.
Изхранване: закуска, обяд и вечеря
Нощувка: хижа национален парк Чимбурасо

Ден 12:
Времето за изкачването ни на Чимбурасо и слизането обратно до хижата е сходно като при Котопакси – около 9 часа в двете посоки. Около 9:00 – 9:30 сутринта ще закусим в хижата, събираме багажа и се отправяме към ранчото. В ранчото ще пристигнем около обяд, хапваме, събираме багажа и напускаме (за съжаление) това очарователно място. Трасфер до Кито и настаняване в супер луксозния 4 звезден хотел Mercure около 16:00 ч. след обяд. Свободно време да почивка и разглеждане на Кито.
Надморска височина: 6310 м.
Изхранване: закуска
Нощувка: хотел Mercure

Ден 13:
Свободен ден за разходки и разглеждане на столицата на Еквадор – Кито.
Надморска височина: 2850 м.
Изхранване: закуска
Нощувка в хотел Mercure

Ден 14: 16.02.2022 г.
Трансфер до летището и обратен полет до София.

ЦЕНА: 4600.00 лева

Цената включва:
✔️ Всички трансфери в Еквадор;
✔️ 7 нощувки в ранчо PapaGayo (двойна стая);
✔️ 3 нощувки в хотел Mercure 4* в Кито (двойна стая);
✔️ 1 нощувка в хижа при изкачването на Котопакси;
✔️ 1 нощувка в хижа при изкачването на Чимборасо;
✔️ Изхранване: 12 закуски, 5 обяда (3 от които пакети за обяд), 2 вечери;
✔️ Еднодневна обиколка на всички забележителности в Кито;
✔️ Местни високопланински водачи: 1 водач на 3-ма участника за първите 3 вулкана и 1 водач на 2-ма участника за Котопакси и Чимбурасо.
✔️ Носачи на багажа – шерпи;
✔️ Всички разходи за персонала обслужващ експедицията, включително заплата, застраховки, оборудване и др.;
✔️ Оформяне и изваждане на всички необходими документи и разрешителни за изкачванията;
✔️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
✔️ Сертификат за изкачването на най-високия връх на Еквадор – Чимбурасо 6310 м. и подгласника му Котопакси 5897 м.; (неофициален, издава се от Adventure Team)
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера;
✔️ Застраховка за пътуване в чужбина с покритие от 10 000.00 евро

Цената не включва:
❌ Самолетен билет София – Кито- София (около 1600.00 лева);
❌ Лични разходи;
❌ Бакшиши за придружаващият експедицията еквадорски екип.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Карапо в размер на 200.00 лева. Останалата сума се заплаща до 15.01.2022 г.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!