Витоша 100 за любители. БЕЗПЛАТНО

Витоша 100 за любители. БЕЗПЛАТНО

Вело нинджи на Витоша 100!

Включи се в поредната ни безплатна проява на едно от най-престижните вело трасета – „Витоша 100 за любители“.
Събирамe бандата за да направим една фантастична двудневна обиколка на Витоша по известния маршрут на „Витоша 100“. Разделили сме маршрута на 2 етапа, което ще позволи на всички вело любители да преминат безпроблемно по едно от най-интересните вело трасета в България. За база на вечерния купон ще използваме 18 местна къща за гости в село Боснек, която сме резервирали изцяло за нашата група. Темпото ще е бавно и спокойно, с достатъчно почивки и време за снимане.
Всеки любител на планинското колоездене е добре дошъл да се забавляваме заедно по баирите на домашната ни планина.

ОРГАНИЗАЦИЯ:
Участието в събитието е безплатно! Записалите се участници си разделят разходите за наем на къщата (цената за вечер е 350.00 лева, или по около 19.50 лева на човек при група от 18).
От наша страна ще бъде организиран транспорт на багажа ви от София до къщата за гости и обратно. Ще направим и организация по закупуването на месо и зеленчуци за вкусно барбекю и напитки за вечерта.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
24-25 Октомври

ПРОГРАМА:

Ден 1: 24.10.2020 г.
07.00 ч. събираме на групата на резиденция Бояна пред НИМ и потегляме нагоре към Витоша. Ще преминем през селата Владая, Мърчаево, Рударци, Кладница, яз.Студена и пристигаме в крайната ни дестинация за деня – село Боснек. Маршрута ни е около 40 км. Настаняваме се в къщата за гости където вече ще ни чакат силно изстудените бири и нарязани на тънко мезенца. Наблизо има конна база и който иска може да поязди, а останалите може да се разходим до най-дългата пещера в България – Духлата (около 18 километра дължина) която също е съвсем наблизо. Вечерта ще си спретнем голямо BBQ и ще се забавляваме кой до когато може.

Ден 2: 25.10.2020 г.
Закусваме подобаващо и тръгваме по асфалта нагоре към най-високото село на Витоша – Чуйпетлово. От там хващаме пътеките надолу към село Ярлово. Следва една от най-трудните части – с.Ярлово – в.з.Ярема, но според това как се чувстваме ще преценим дали да продължим по класическия маршрут или ще изберем алтернативен който да е доста по-лесен. Следва много приятна пътека която преминава над Железница, Бистрица, Симеоново, Драгалевци и отново сме в Бояна в ранния следобяд. Маршрута ни за деня е около 60км.

НАСТАНЯВАНЕ:
Къща за гости в село Боснек. Могат да се настанят 18 възрастни и 2 деца. Стаите са двойни и тройни, разположени на 3 етажа с общ санитарен възел на всеки етаж. Има кухня и общо помещение. Възможно е! с оглед състава на групата и разпределението по стаите, да бъдете настанени за нощувка в смесена стая – с момчета и момичета от вело бандата. 

ЦЕНА: 
безплатно*
(*участниците си разделят цената за наем на къщата в размер на 350.00 лева по равно. Къщата се заплаща на място в деня на пристигане)

Всеки участник ползва безплатно:
– транспорт на багажа от София до къщата за гости и обратно
– организация по закупуване на храна (меса за барбекю и мезета) и напитки за вечерята

ЗАСТРАХОВКА ЗА ВРЕМЕТО НА ВЕЛОТУРА:
Застраховката за времетраенето на вело тура е задължителна! Можем да съдействаме на всички участници с изваждането на застраховките.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА:
🚵‍♂️ Планински велосипед
🚵‍♂️ Резервна гума
🚵‍♂️ Каска
🚵‍♂️ Раница

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!