Витоша 100 за любители. БЕЗПЛАТНО

Витоша 100 за любители. БЕЗПЛАТНО

Вело нинджи на Витоша 100!

По повод на официалния старт на най-новият ни проект Adventure Team Bike & Kayak ви каним на дебютното ни вело приключение „Витоша 100 за любители“.
Събирамe бандата за да направим една фантастична двудневна обиколка на Витоша по известния маршрут на „Витоша 100“. Разделили сме маршрута на 2 етапа, което ще позволи на всички вело любители да преминат безпроблемно по едно от най-интересните вело трасета в България. За база на вечерния купон ще използваме 18 местна къща за гости в село Боснек, която сме резервирали изцяло за нашата група. Темпото ще е бавно и спокойно, с достатъчно почивки и време за снимане.
Всеки любител на планинското колоездене е добре дошъл да се забавляваме заедно по баирите на домашната ни планина.

ОРГАНИЗАЦИЯ:
Участието в събитието е безплатно! Записалите се участници си разделят разходите за наем на къщата (цената за вечер е 350.00 лева, или по около 19.50 лева на човек).
От наша страна ще бъде организиран транспорт на багажа ви от София до къщата за гости и обратно. Ще направим и организация по закупуването на месо и зеленчуци за вкусно барбекю и напитки за вечерта.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
05-06 Септември

ПРОГРАМА:

Ден 1: 05.09.2020 г.
07.00 ч. събираме на групата на резиденция Бояна пред НИМ и потегляме нагоре към Витоша. Ще преминем през селата Владая, Мърчаево, Рударци, Кладница, яз.Студена и пристигаме в крайната ни дестинация за деня – село Боснек. Маршрута ни е около 40 км. Настаняваме се в къщата за гости където вече ще ни чакат силно изстудените бири и нарязани на тънко мезенца. Наблизо има конна база и който иска може да поязди, а останалите може да се разходим до най-дългата пещера в България – Духлата (около 18 километра дължина) която също е съвсем наблизо. Вечерта ще си спретнем голямо BBQ и ще се забавляваме кой до когато може.

Ден 2: 06.09.2020 г.
Закусваме подобаващо и тръгваме по асфалта нагоре към най-високото село на Витоша – Чуйпетлово. От там хващаме пътеките надолу към село Ярлово. Следва една от най-трудните части – с.Ярлово – в.з.Ярема, но според това как се чувстваме ще преценим дали да продължим по класическия маршрут или ще изберем алтернативен който да е доста по-лесен. Следва много приятна пътека която преминава над Железница, Бистрица, Симеоново, Драгалевци и отново сме в Бояна в ранния следобяд. Маршрута ни за деня е около 60км.

НАСТАНЯВАНЕ:
Къща за гости в село Боснек. Могат да се настанят 18 възрастни и 2 деца. Стаите са двойни и тройни, разположени на 3 етажа с общ санитарен възел на всеки етаж. Има кухня и общо помещение. Възможно е! с оглед състава на групата и разпределението по стаите, да бъдете настанени за нощувка в смесена стая – с момчета и момичета от вело бандата. 

ЦЕНА: 
безплатно*
(*участниците си разделят цената за наем на къщата в размер на 350.00 лева по равно. Къщата се заплаща на място в деня на пристигане)

Всеки участник ползва безплатно:
– транспорт на багажа от София до къщата за гости и обратно
– организация по закупуване на храна (меса за барбекю и мезета) и напитки за вечерята

ЗАСТРАХОВКА ЗА ВРЕМЕТО НА ВЕЛОТУРА:
Застраховката за времетраенето на вело тура е задължителна! Можем да съдействаме на всички участници с изваждането на застраховките.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА:
🚵‍♂️ Планински велосипед
🚵‍♂️ Резервна гума
🚵‍♂️ Каска
🚵‍♂️ Раница

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0887221002

Резервирай!