Връх Вихрен и Муратов връх

Връх Вихрен и Муратов връх
Мечтана дестинация, която отблагодарявайки ни се с величествените гледки наоколо, ще постави на изпитание духа и волята ни на откриватели.
Връх Вихрен – величественият първенец на Пирин. Със своите 2914 метра мраморният гигант е вторият по височина връх в България и трети на балканския полуостров (след Мусала и гръцкия Митикас в планината Олимп).
Ще изкачим върха по класическия маршрут, което обаче в никой случай не бива да ни заблуждава, че ни очаква лека и приятна разходка. Ще стартираме нашето приключение от хижа Вихрен. Почти през цялото време се движим по криволичеща между храсти и морени пътека с постоянен наклон. Маршрута ни минава през седловина Кабата, която свързва Вихрен с Хвойнати връх.
Муратов връх – 2669 метров скален красавец с почти идеална четиристенна връхна пирамида. През първия ден на нашето приключение ще направим един страхотен трек като тренировка преди голямото изкачване на връх Вихрен.
ПРОГРАМА:
Ден 1 – 08.08.2020 г.
06.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с транспорт за гр. Банско и хижа Вихрен.
Ще пристигнем на хижа Вихрен около 09.30 ч., хапваме набързо, оставяме багажа и се отправяме към скалния красавец Муратов връх.
Очакванията ни са да се върнем на хижата около 17.00 ч. където ще се настаним, вечеряме и ще си спретнем кратко планинско парти;
.
Ден 2 – 09.08.2020 г.
Ранно ставане, закуска и подготовка за изкачването на връх Вихрен. Ще достигнем върха малко след 14.00 ч. След дълга почивка за снимки и вдъхновяващи панорами ще започнем слизането си обратно като очакваме да сме на хижата около 17.30.  Хапваме доволно по време на разбора и уморени, но много щасливи потегляме обратно за гр. София.
Приблизително време на пристигане на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ – 22.00 ч.
.
ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 125.00 лева
Със собствен транспорт 🚗: 110.00 лева
.
Цената включва:
✔️ Транспорт София – х. Вихрен – София;
✔️ 1 нощувка в хижа „Вихрен“;
✔️ Планинска застраховка с покритие 1000.00 лева; 
.
Цената не включва:
❌ Разходи от личен характер;
❌ Храна и напитки.
.
НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин;
🧗‍♂️ Тениски – поне 3 броя;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Щеки (Препоръчително);
.
ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Капаро в размер на 45.00 лева
.
ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007
.
Резервирай!