Мисия Виетнам

Мисия Виетнам

Чудото на изтока – това е най-често срещаното определение за тази фантастична страна.
По уникален начин са съчетани модерни градове и древни храмове и руини, спокойни малки селца и изпълнената с живот делта на Меконг, безкрайно дълги плажни ивици и девствена природа.
В това приключение сме ви забъркали страхотен коктейл от вдигащи адреналина атракции като гмуркане и каякци, трекинги през пещери и долини, нощен риболов на калмари и готварски курсове с местното население, круиз с кораб и пътуване с нощни влакове, спане в типична виетнамска селска къща и каране на моторетки, както и още много културно исторически забележителности и впечатляващи места, които ще посетим.
Към това разбира се добавяме и неподръжаемият ни адвенчърски стил и професионализъм и получаваме първото по рода си приключение с кодовото наименование: МИСИЯ ВИЕТНАМ

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
04 – 15 Ноември 2021 г.

Ноември е перфектният месец за посещение на Виетнам. Температурата на въздуха по това време от годината е около 25 градуса.
Възможна е корекция в датата на провеждане с +/- 1 ден с оглед разписанието на полетите.

ПРОГРАМА:
Ден 1. 04.11.2021 г.
10.45 ч., събиране на групата на летище София, Терминал 2 и полет до Ханой (през Доха).
На летището в Доха ще се срещнем и с представителя на Adventure Team Bulgaria, от където с полет в 21.00 ч. заедно ще се отправим към началото на нашето виетнамско приключение.
Нощувка в самолета

Ден 2. 
Кацаме в Ханой, столицата на Виетнам в 07.40 ч. сутринта. Трансфер до хотела и ранно настаняване. Ще си починем от дългия път и ще разполагаме с целия следобяд за разходки и разглеждане на града. Първото място, което ще посетим е едно от светилищата за виетнамците – мавзолеят на най-великият президент Хо Ши Мин. Веднага след това се отправяме към храма на Литературата, известен като най-стария университет на Виетнам. Ще се запознаем и с изкуството на дърворезбата и леенето на бронз във Виетнам през 19 век. След това ще се върнем в стария квартал на Ханой и ще посетим езерото Хоан Кием и храма Нгок Син. Ще имаме достатъчно време да пазаруваме по малките улички и пазарчета, а вечерта ще дадем старт на индокитайската ни авантюра с пищна вечеря и традиционната оризова ракия…
Нощувка в хотел
Изхранване: обяд

Ден 3. 
Продължаваме нашето шеметно приключение с пътешествие до убийствените плажове в залива Ха Лонг. След около 3 часа път с частен трансфер, ще пристигнем на пристанището в залива на „низходящия дракон“ от където ще се прехвърлим на борда на круизен кораб. Веднага след като се настаним в каютите ще хапнем вкусен обяд с пресни морски деликатеси, осигурен от нашите любезни домакини. Плавайки по спокойните води в залива ще преминем покрай всички по-интересни забележителности като например островът Дин Хуонг (който се състои от един единствен огромен камък, а при нисък прилив се виждат четирите му „крака“, които го свързват с морското дъно) и островите на „Бойният петел“ и „Каменното куче“. Следобяда ще посетим остров Титоп и ще направим няколко часов трип с каяци в пещерата Луон. Връщаме се обратно на кораба и се включваме в набиращото сила парти за залеза. Преди вечерята ще посетим и кратък готварски курс, по време на който ще приготвяме типичните за Азия пролетни рулца и различни видове сосове за риба. Вечерта ще имаме възможност да изберем дали да продължим с партито под открито небе или… да се впуснем в нощен лов на калмари с местните моряци.
Нощувка на круизен кораб
Изхранване: закуска в хотела, обяд и вечеря на борда на кораба

Ден 4:
Правим плавен преход от кораба и морето към нощния влак за Лао Кай.  Днес ще станем рано и ще се включим в традиционната сутрешна гимнастика на виетнамците, проведена на палубата на кораба. След закуска ще посетим откритата през 1901 година Изненадваща пещера (Hang Sung Sot), която е една от задължителните за разглеждане забележителности и символ на геологията на Халонг. Обядваме на кораба и се връщаме към пристанището. Отправяме се обратно към Ханой където ще имаме възможност да видим някой от традиционните изкуства на Виетнам, като например Водно куклено шоу. Вечерта се прехвърляме на жп гарата и хващаме нощният влак за Лао Кай.
Нощувка: във влака, спални купета за по 4-ма.
Изхранване: закуска и обяд на кораба

Ден 5: 
През днешния ден ще се запознаем от близо с бита и културата на местното селско население. Пристигаме рано сутринта в провинция Лао Кай от където с частен трансфер се отправяме към град Сапа. По пътя си ще преминем през долината Муон Хоа и множество терасовидни оризови плантации. Излизаме от цивилизацията и по черни и потайни пътища ще достигнем до селцето Лао Чай в „Черен Хмонг“ където ще прекараме известно време с местните селяни. Следобяда ще направим един вълнуващ трек до малкото село Та Ван разположено в долината. Престоят ни тук за през нощта ще ни даде изключително близка представа за бита и културата характерни за местното население в района.
Нощувка: типична селска виетнамска къща
Изхранване: закуска и обяд в ресторант

Ден 6: 
Самолет, кораб, влак, автомобил…. мотоциклет! Ама не какъв да е мотоциклет, а типичните малки парпоретки на виетнамските селяни. След обилна закуска яхваме моторите и се отправяме към най-красивото село в района на Сапа – Cat Cat. Там ще можем да се запознаем с уникалните за района традиционни занаяти като тъкане, резба върху сребро, ръчно изковани селскостопански инструменти и други.
През изключително плодородните земи осеяни с овощни градини продължаваме към Сребърния водопад и Небесната порта. От тук ще можем да се насладим и на планината Фансипан, известна като „Покрива на Индокитай“ с извисяващият се на 3143 метра впечатляващ връх. Връщаме се до Сапа от където отново с нощния влак поемаме обратно към Ханой.
Нощувка: във влака, спални купета за по 4-ма.
Изхранване: закуска и обяд

Ден 7:
Ще пристигнем обратно в столицата около 06.00 ч. сутринта. С частен трансфер се отправяме към хотела където ще се настаним, ще се освежим и ще отпочинем добре. Днешния ден е със свободна програма като отново ще имаме възможност да се насладим на приказните чудатости, бита и културата на Виетнам. Ще освободим хотела привечер като отново се отправяме към жп гарата и с нощният влак се впускаме в поредното приключение на азиатска земя.
Настаняване: хотел през деня
Нощувка: във влака, спални купета за по 4-ма.
Изхранване: закуска

Ден 8: 
Пристигаме в Донг Хой рано сутринта, от където продължаваме с частен трансфер до най-голямата и красива пещера на Виетнам – Райската пещера. След вкусен обяд в местен ресторант ще продължим обиколката си с посещение на редица исторически места като Древната цитадела Куанг Три, революционната база Док Мийо, моста Хуен Луонг и реката Бен Хай. В края на деня ще се предвижим до хотела ни в град Хюе, където ще останем да пренощуваме днес.
Нощувка: хотел
Изхранване: закуска и обяд

Ден 9: 
Днес ще се придвижим до древния град Хой където ще направим пешеходна и много интересна обиколка из тесните криволичещи улички на древното селище. Първата ни спирка е Пагода Онг. Тази пагода от 17-ти век е не само за поклонение и медитация, но и пример на културата, съхраняваща наследството на земята. Следващото ни посещение ще е в залите на Китайската асамблея Фуджиан и Кантонската китайска конгрегация. След това ще се преместим да видим 200 годишната къща Тан Ки, която ще ни разкрие признаците на японското и китайското влиание върху местната архитектура. Последната ни спирка за деня е Японският покрит мост, построен от общността през 1590 г. Връщаме се в хотела за кратка почивка и продължаваме с изследването на стария град.
Нощувка: хотел
Изхранване: закуска

Ден 10: 
След закуска отиваме до пристанището, от където с чудна комбинация от кану и високоскоростна лодка ще пристигнем на остров Куа Дай. Около 09.30 ч. ще пристигнем на Бей ланг, най-големият плаж на Хао Лао, който е и единственият остров от веригата на Цу Лао Чам обитаван от рибари. Продължаваме с канутата до Хон Дай където ще направим гмуркане (шнорхелинг) сред редица корали и много морски създания. Ще имаме възможност да полетим с парашути, да покараме джетове, плаж и какво ли още не. В късния следобяд ще се отправим обратно към континенталната част където ще се настаним в хотел в Хой Ан за последната ни нощувка от тази приказна авантюра.
Нощувка: в хотел
Изхранване: закуска и обяд

Ден 11: 14.11.2021
Закуска в хотела и трансфер до летището в Ханой. Кацаме на летището в Доха около 22.30 ч. където имаме престой до към 07.00 ч. сутринта, когато излитаме за София. В случай, че не се чувстваме много изморени, ще направим и една късна нощна обиколка из катарската столица. Кацаме в София в 11:30 ч. на 15.11.2020 г.

ЦЕНА: 1950.00 лева

Цената включва:
Участие в приключението според обявената програма;

9 нощувки:
– 4 в хотел 3*, двойни стаи;
– 3 във влак, спални купета;
– 1 в каюта, круизен кораб;
– 1 в типична селска къща;
Ранно настаняване веднага след кацането на ден 1 (около 08.00 ч.);
Ранно настаняване (около 06.30 ч.) и целодневно ползване на хотела през ден 7;
Изхранване:
– 9 закуски
– 6 обяда
– 1 вечеря
Круиз с кораб и партита на борда;
Кратък готварски курс на кораба;
Нощен лов на калмари;
Всички описани атракции – мотори, гмуркане/шнорхелинг, водни лодки и др.;
Всички трансфери на място;
Всички билети за нощните влакове;
Местен английско говорящ водач през цялото време;
Представител на Adventure Team Bulgaria през цялото време;
Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 USD;
Покана от Виетнам за издаване на виза;
Заснемане на цялото приключение с екшън камера;

Цената не включва:
 Самолетен билет София – Ханой– София (около 1200.00 лева)
 Храна и напитки извън описаните като включени
Виетнамска виза (25.00 долара, задължителна)
 Входни такси за забележителности (около 100.00 лева, незадължителни)

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 250.00 лева. Останалата сума се разсрочва на вноски най-късно до 01.11.2021 г.

МИНИМУМ УЧАСТНИЦИ: 10
Програмата може да бъде осъществена и при 8-9 участника при доплащане от 200.00 лева на участник.
Краен срок за потвърждение на групата с оглед събиране минималния брой участници: 01.10.2021 г.

ЗА КОНТАКТИ:
 adventureteambg@gmail.com;
 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
 0893000007

Резервирай!