0893 000 007 info@adventureteam.bg

Мисия Виетнам

0
5 места
Цена2,350 лв.
ноември 2, 2023
Оставащи: 5 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

1554

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Мисия Виетнам
 • Виетнам
 • 02 - 12 Ноември 2023
 • 10-14 човека
 • Лесно 2/10

Чудото на изтока – това е най-често срещаното определение за тази фантастична страна.
По уникален начин са съчетани модерни градове и древни храмове и руини, спокойни малки селца и изпълнената с живот делта на Меконг, безкрайно дълги плажни ивици и девствена природа.
В това приключение сме ви забъркали страхотен коктейл от вдигащи адреналина атракции като гмуркане и каякци, трекинги през пещери и долини, нощен риболов на калмари и готварски курсове с местното население, круиз с кораб и пътуване с нощни влакове, спане в типична виетнамска селска къща и каране на моторетки, както и още много културно исторически забележителности и впечатляващи места, които ще посетим.
Към това разбира се добавяме и неподръжаемият ни адвенчърски стил и професионализъм и получаваме първото по рода си приключение с кодовото наименование: МИСИЯ ВИЕТНАМ

Програма

Ден 1: 02 НоемвриСофия - Ханой

10.00 ч., събиране на групата на летище София, Терминал 2 и полет до Ханой (през Доха).
Нощувка в самолета

Ден 2: 03 НоемвриХаной

Кацаме в Ханой, столицата на Виетнам в 07.40 ч. сутринта. Трансфер до хотела и ранно настаняване. Ще си починем от дългия път и ще разполагаме с целия следобяд за разходки и разглеждане на града. Първото място, което ще посетим е едно от светилищата за виетнамците – мавзолеят на най-великият президент Хо Ши Мин. Веднага след това се отправяме към храма на Литературата, известен като най-стария университет на Виетнам. Ще се запознаем и с изкуството на дърворезбата и леенето на бронз във Виетнам през 19 век. След това ще се върнем в стария квартал на Ханой и ще посетим езерото Хоан Кием и храма Нгок Син. Ще имаме достатъчно време да пазаруваме по малките улички и пазарчета, а вечерта ще дадем старт на индокитайската ни авантюра с пищна вечеря и традиционната оризова ракия…
Нощувка: хотел в Ханой
Изхранване: обяд

Ден 3: 04 НоемвриЗалива Ха Лонг, круизен кораб

Продължаваме нашето шеметно приключение с пътешествие до убийствените плажове в залива Ха Лонг. След около 3 часа път с частен трансфер, ще пристигнем на пристанището в залива на „низходящия дракон“ от където ще се прехвърлим на борда на круизен кораб. Веднага след като се настаним в каютите ще хапнем вкусен обяд с пресни морски деликатеси, осигурен от нашите любезни домакини. Плавайки по спокойните води в залива ще преминем покрай всички по-интересни забележителности като например островът Дин Хуонг (който се състои от един единствен огромен камък, а при нисък прилив се виждат четирите му „крака“, които го свързват с морското дъно) и островите на „Бойният петел“ и „Каменното куче“. Следобяда ще посетим остров Титоп и ще направим няколко часов трип с каяци в пещерата Луон. Връщаме се обратно на кораба и се включваме в набиращото сила парти за залеза. Преди вечерята ще посетим и кратък готварски курс, по време на който ще приготвяме типичните за Азия пролетни рулца и различни видове сосове за риба. Вечерта ще имаме възможност да изберем дали да продължим с партито под открито небе или… да се впуснем в нощен лов на калмари с местните моряци.
Нощувка на круизен кораб
Изхранване: закуска в хотела, обяд и вечеря на борда на кораба

Ден 4: 05 НоемвриНощния влак за Лао Кай

Правим плавен преход от кораба и морето към нощния влак за Лао Кай.  Днес ще станем рано и ще се включим в традиционната сутрешна гимнастика на виетнамците, проведена на палубата на кораба. След закуска ще посетим откритата през 1901 година Изненадваща пещера (Hang Sung Sot), която е една от задължителните за разглеждане забележителности и символ на геологията на Халонг. Обядваме на кораба и се връщаме към пристанището. Отправяме се обратно към Ханой където ще имаме възможност да видим някой от традиционните изкуства на Виетнам, като например Водно куклено шоу. Вечерта се прехвърляме на жп гарата и хващаме нощният влак за Лао Кай.
Нощувка: във влака, спални купета за по 4-ма.
Изхранване: закуска и обяд на кораба

Ден 5: 06 НоемвриБита и културата на селското население

През днешния ден ще се запознаем от близо с бита и културата на местното селско население. Пристигаме рано сутринта в провинция Лао Кай от където с частен трансфер се отправяме към град Сапа. По пътя си ще преминем през долината Муон Хоа и множество терасовидни оризови плантации. Излизаме от цивилизацията и по черни и потайни пътища ще достигнем до селцето Лао Чай в „Черен Хмонг“ където ще прекараме известно време с местните селяни. Следобяда ще направим един вълнуващ трек до малкото село Та Ван разположено в долината. Престоят ни тук за през нощта ще ни даде изключително близка представа за бита и културата характерни за местното население в района.
Нощувка: типична селска виетнамска къща
Изхранване: закуска и обяд в ресторант

Ден 6: 07 НоемвриСапа и моторетките

Самолет, кораб, влак, автомобил…. мотоциклет! Ама не какъв да е мотоциклет, а типичните малки парпоретки на виетнамските селяни. След обилна закуска яхваме моторите и се отправяме към най-красивото село в района на Сапа – Cat Cat. Там ще можем да се запознаем с уникалните за района традиционни занаяти като тъкане, резба върху сребро, ръчно изковани селскостопански инструменти и други.
През изключително плодородните земи осеяни с овощни градини продължаваме към Сребърния водопад и Небесната порта. От тук ще можем да се насладим и на планината Фансипан, известна като „Покрива на Индокитай“ с извисяващият се на 3143 метра впечатляващ връх. Връщаме се до Сапа от където отново с нощния влак поемаме обратно към Ханой.
Нощувка: във влака, спални купета за по 4-ма.
Изхранване: закуска и обяд

Ден 7: 08 НоемвриОбратно в Ханой

Ще пристигнем обратно в столицата около 06.00 ч. сутринта. С частен трансфер се отправяме към хотела където ще се настаним, ще се освежим и ще отпочинем добре. Днешния ден е със свободна програма като отново ще имаме възможност да се насладим на приказните чудатости, бита и културата на Виетнам. Ще освободим хотела привечер като отново се отправяме към жп гарата и с нощният влак се впускаме в поредното приключение на азиатска земя.
Настаняване: хотел през деня
Нощувка: във влака, спални купета за по 4-ма.
Изхранване: закуска

Ден 8: 09 НоемвриДонг Хой и Райската пещера

Пристигаме в Донг Хой рано сутринта, от където продължаваме с частен трансфер до най-голямата и красива пещера на Виетнам – Райската пещера. След вкусен обяд в местен ресторант ще продължим обиколката си с посещение на редица исторически места като Древната цитадела Куанг Три, революционната база Док Мийо, моста Хуен Луонг и реката Бен Хай. В края на деня ще се предвижим до хотела ни в град Хюе, където ще останем да пренощуваме днес.
Нощувка: хотел
Изхранване: закуска и обяд

Ден 9: 10 НоемвриГрад Хой и 200 годишната къща

Днес ще се придвижим до древния град Хой където ще направим пешеходна и много интересна обиколка из тесните криволичещи улички на древното селище. Първата ни спирка е Пагода Онг. Тази пагода от 17-ти век е не само за поклонение и медитация, но и пример на културата, съхраняваща наследството на земята. Следващото ни посещение ще е в залите на Китайската асамблея Фуджиан и Кантонската китайска конгрегация. След това ще се преместим да видим 200 годишната къща Тан Ки, която ще ни разкрие признаците на японското и китайското влиание върху местната архитектура. Последната ни спирка за деня е Японският покрит мост, построен от общността през 1590 г. Връщаме се в хотела за кратка почивка и продължаваме с изследването на стария град.
Нощувка: хотел
Изхранване: закуска

Ден 10: 11 НоемвриКанута и гмуркане в Бей Ланг

След закуска отиваме до пристанището, от където с чудна комбинация от кану и високоскоростна лодка ще пристигнем на остров Куа Дай. Около 09.30 ч. ще пристигнем на Бей ланг, най-големият плаж на Хао Лао, който е и единственият остров от веригата на Цу Лао Чам обитаван от рибари. Продължаваме с канутата до Хон Дай където ще направим гмуркане (шнорхелинг) сред редица корали и много морски създания. Ще имаме възможност да полетим с парашути, да покараме джетове, плаж и какво ли още не. В късния следобяд ще се отправим обратно към континенталната част където ще се настаним в хотел в Хой Ан за последната ни нощувка от тази приказна авантюра.
Нощувка: в хотел
Изхранване: закуска и обяд

Ден 11: 12 НоемвриОбратния път към дома

Ранно ставане и трансфер до летището в Ханой. Излитаме в 09.00 ч. и кацаме в София на същия ден малко след 21.00 ч.

Цена: 2350.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на приключението /общо 9/
 • Частна група /private tour/, без други външни лица
 • Ранно настаняване веднага след кацането на ден 1
 • Ранно настаняване (около 06.30 ч.) и целодневно ползване на хотела през ден 7
 • Изхранване /подробно описано в детайлите/
 • Круиз с кораб и партита на борда
 • Кратък готварски курс на кораба
 • Нощен лов на калмари
 • Всички описани атракции - мотори, гмуркане/шнорхелинг, водни лодки и др
 • Всички трансфери на място
 • Всички билети за нощните влакове
 • Местен английско говорящ водач през цялото време
 • Представител на Adventure Team Bulgaria през цялото време
 • Покана от Виетнам за издаване на виза

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Ханой– София (около 1200.00 лева)
 • Храна и напитки извън описаните като включени
 • Виетнамска виза (25.00 долара, задължителна)
 • Входни такси за забележителности (около 100.00 лева, незадължителни)
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 USD (около 20.00 лева)
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Заснемане на приключението с екшън камера
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 350.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 2000.00 лева в срок до 15.10.2023 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Самолетен София – Ханой – София с Катарските авиолинии

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

02 Ноември, 10:00 ч.

Настаняването ни по маршрута е доста разнообразно. 
Хотели в градовете, каюти на кораба, автентични селски къщи по селата и нощувка във влак. Навсякъде където е възможно настаняването е по полов признак в двойни и тройни стаи. Възможно е с оглед характера на местата за нощуване, на някой от тях да бъдете настанени в смесена стая с други момчета/момичета от нашата група.

Изхранване

В програмата имаме включено следното изхранване:

 • 9 закуски
 • 6 обяда
 • 1 вечеря

 

FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 10 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

Още 5 човека разглеждат това приключение.