bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Експедиция в пещерите Ту Лан, Виетнам

0
ТОП ПРИКЛЮЧЕНИЕ
Цена3,900 лв.
The tour is not available yet.

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

6108

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Експедиция в пещерите Ту Лан и разходки в Хо Ши Мин, Виетнам
 • Виетнам
 • 08 - 20 Юни 2024 г.
 • 4-8 човека
 • Средно 4/10
 • Експедиция в 8 от пещерите Ту Лан
 • Плуване в подземни реки и езера
 • Трекинги и нощувки в джунглата
 • Местен екип от лицензирани пещерняци
 • Пълно изхранване по време на експедицията в пещерите
 • 5 дни за разглеждане на град Хо Ши Мин
 • Тунелите Ку Чи от войната
 • Плаване по река Меконг
 • Ферма за крокодили
 • Круизно корабче и вечеря по река Сайгон
 • 100% потвърдена програма
 • И още много изненади

Пещерната система Ту Лан е една от най-големите пещерни системи в света. Открита е съвсем случайно от местен жител по време на риболовно пътуване през 2009 г., а след това е подробно проучена и изследвана от г-н Хауърд Лимбърт и екип на Британско-Виетнамската пещерна експедиция и сега включва повече от 25 големи и малки пещери.

По време на нашата експедиция ще изследваме 8 от най-красивите и впечатляващи сухи и речни пещери в системата. Очаква ни истински екшън включващ няколко дневни трекове и спане на палатки в джунглата, поредица от завладяващи преживявания като газене в речни потоци, плуване в пещерите, спускане с въжета до подземни реки, изкачване на стръмни хълмове, разходки през красиви долини, и задълбочено изследване на най-голямата суха пещера в системата – Ханг Тиен.

Към всичко това ще добавим и 5 дни в Хо Ши Мин, Виетнам, по време на които ще разгледаме всичко най-интересно от града, ще посетим бойните тунели Ку Чи и ще се возим с лодка по делтата на река Меконг, ще ходим на бамбуков цирков театър, вечеря на круизно корабче по река Сайгон, ще посетим мангрови гори с безбройни дългоопашати маймуни и ферма за крокодили и още много, много изненади.

Програма

Ден 1: 08 Юни 2024София - Хо Ши Мин

11:45 ч. събиране на групата на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Хо  Ши Мин през Доха.
Нощувка в самолета

Ден 2: 09 Юни 2024Хо Ши Мин

Кацаме около 08:00 ч. сутринта. С организиран частен трансфер отиваме до хотела в централната част на града. Ще оставим багажа за съхранение, хапваме набързо и се приготвяме за първото ни виетнамско приключение – целодневен тур в Хо Ши Мин с местен шофьор и английско говорящ гид.

Ще започнем нашата целодневна обиколка от Двореца на обединението (който е и бивша резиденция на президента на Южен Виетнам до обединението през 1975 г.). Преди да продължим към китайския квартал и погодите Thien Hau ще разгледаме някой останали от френските колониални времена емблематични сгради като катедралата Нотр Дам и старата френска поща.

Заедно с нашия гид ще се „изгубим“ по тесните и оживени улички опитвайки се да достигнем до едно от емблематичните места в града – пазара Binh Tay (където се продава буквално всичко, от дрехи до сушени калмари).

Следобедната ни разходка продължава с посещение в Музея на войната, в който има огромна експозиция посветена на двете войни в Индокитай. В двора на музея са изложени множество бойни машини, както и клетки за задържане на военнопленници, за да могат посетителите да усетят в пълнота какво е било чувството да си затворник по време на войната.

Обиколката ни ще завърши с посещение на другия голям пазар в града Ben Thanh, където буквално, също като на пазара Binh Tay може да се намери абсолютно всичко.

Нощувка: хотел в Хо Ши Мин, хотел 3*, двойни стаи
Изхранване: обяд
Активности: Целодневна разходка в Хо Ши Мим. Включени частен транспорт и гид, обяд, входни такси, бутилка минерална вода

 

Ден 3: 10 Юни 2024Тунелите Ку Чи и разходка по река Меконг

Продължаваме на военна тематика като днешния ден ще посветим изцяло на тунелите Ку Чи и разходка с традиционна виетнамска лодка по делтата на река Меконг.

Отново с частен трансфер и местен гид се отправяме към едночасово пътуване до тунелите Ку Чи. Преди да се спуснем в самите тунели ще изгледаме кратко уводно видео как са били построени и как виетнамците са оцелявали в тях в суровите условия на войната. Ще имаме достатъчно време да проучим тунелната система където ще посетим подземните жилищни зони оборудвани с кухни и спални помещения, бойни съоръжения и оръжейни фабрики, полеви болници и командни центрове и други. В края на тунелните ни преживявания ще имаме възможност да опитаме специален местен чай и традиционната маниока – храната, с която партизаните са оцелявали по време на войната. Преди да отпътуваме към делтата на река Меконг ще имаме обяд в местен ресторант.

Продължаваме към град My Tho където ще серазходим по река Тиен и ще имаме възможност да се насладим на красотата на 4 от островите  по поречието й с имена като Дракон, Еднорог, Феникс и Костенурка. С традиционна сампан лодка ще направим кратък круиз по каналите на провинциално село, където пък ще покараме колело, ще посетим местна работилница за кокосови бонбони и ще имаме възможст да послушаме мелодичната южновиетнамска музика докато се наслаждаваме на сезонни плодове и чай с мед.

Нощувка: хотел в Хо Ши Мин, хотел 3*, двойни стаи
Изхранване: обяд
Активности: Целодневен тур в тунелите Ку Чи и делтата на река Меконг. Включени частен транспорт и гид, входни такси, обяд, бутилка минерална вода

Ден 4: 11 Юни 2024Мангровите гори в Gan Gio

Последиците от последните войни върху тези екосистеми са опустошителни и местните хора полагат големи усилия за възстановяване на мангровите гори. В днешни дни, намиращият се на устието на река Сайгон при вливането и в Южнокитайско море блатен остров Can Gio  е едно от най-големите места с рехабилитирани мангрови гори и е дом на над 200 животински и 50 растителни вида.
Именно тук ще прекараме днешният ден като ще имаме възможност да си поиграем с купища дългоопашати маймуни и ще посетим ферма за крокодили и други диви животни. Кулминацията на днешния ден ще бъде скоростна лодка, с която през джунглата ще достигнем до изоставена виетнамска военна база. Ще похапнем в местен ресторант, а следобеда ще имаме и достатъчно време за почивка и релакс край басейна. Завършваме обиколката си на Can Gio с посещение на местния пазар за морски дарове преди да се отправим обратно към Хо Ши Мин.

Нощувка: хотел в Хо Ши Мин, хотел 3*, двойни стаи
Изхранване: обяд
Активности: Целодневен тур Мангровите гори на остров Gan Gio. Включени частен транспорт и гид, входни такси, обяд, бутилка минерална вода

Ден 5: 12 Юни 2024Донг Хой

Организиран трансфер до летището и ранен вътрешен полет до Донг Хой. Кацаме в 09:00 ч. сутринта и се отправяме към близкото селце Пьонг На. Там ще се настаним в местен еко къмпинг, а целия оставащ ден е планиран за почивка и подготовка на предстоящата експедиция. Следобеда ще имаме възможност да караме каяк по река Chay и колело из селото, а вечеря ще бъде в някои от местните виетнамски ресторанти.
Нощувка: бунгала, еко къмпинг
Изхранване: на свободна консумация

Ден 6: 13 Юни 2024Експедиция Ту Лан

Време е за истински екшън. Рано сутринта ще се отбием до местния пещерен клуб където ще имаме брифинг за предстоящия трип, инструкции за безопасност, запознаване с правилата, които трябва да спазваме и др.

Първата ни цел е Тайната пещера, открита съвсем случайно от един от носачите на местният подпомагащ ни екип. Преходът ни започва през ниви и земеделски земи до достигането на река, която трябва да пресечем. Пещерата е доста малка, но с много красиви пещерни образувания, а пода й е обсипан с множество пещерни перли. След този кратък увод в пещерното дело ще се върнем на входа на пещерата където ще обядваме на открито. Следобед продължаваме към къмпинга, в който ще нощуваме, но само за да оставим там голяма част от багажа, който носим. Продължаваме с трека до една от най-красивите речни пещери в системата на Ту Лан – пещерата Ханг Кен. Като казахме речна пещера – сещайте се, че банските ви трябва да са с вас…
След като приключим и с тази обиколка ще се върнем обратно до къмпинга където ще построим палатковият си лагер и ако имаме достатъчно време – ще поплуваме още малко в реката наблизо.
По-любопитните могат да се включат в приготвянето на вечерята от местния майстор готвач или просто да релаксират на брега на реката.
Нощувка– къмпинг, палатки за двама. (Къмпингът е оборудван с тоалетни, бани, съблекални, палатки, матраци и спални чували.)
Изхранване: закуска, обяд и вечеря
Активности: трекинги и пещери

Ден 7: 14 Юни 2024Експедиция Ту Лан

През вторият ни експедиционен ден ще разгледаме цели три пещери: Ту Лан, Ханг Ким и Хунг Тон.
След закуска ще имаме тренировка и кратък курс за боравене с въжета и техники при спускане с въже. Отправяме се към пещерата Ту Лан като ще влезем в нея през сухият и вход, а излизането ни ще е повече от грандиозно: с 15 метрово спускане с въжета към мокрия речен вход на пещерата. „Приземяването“ ни е върху надуваем сал като с него ще изплуваме през подземната река на Ту Лан   за да достигнем до невероятните пейзажи от заобикалящата ни джунгла, реки и планини.

Светлината в края на тунела… Втората за днес пещера е Ханг Ким като ще започнем с проучването на 300 метровите сухи тунелни системи като ще достигнем до място, на което естествената светлина ярко блести през един от високите входове на пещерата. След преплуването на няколко подземни езерца и каскади ще излезем от пещерата откъм осеяната с водопади живописна долина То Мо. Ще поплуваме в уникалното тюркоазено езеро докато чакаме личният ни експедиционен готвач да приготви обяда.

Входът на третата за днес пещера – Хунг Тон се намира точно до водопада в долината То Мо, а достигането до там става с преплуването на стотина метра през езерото. Очаква ни поредната порция подземни чудеса, а след това продължаваме с трекинги през джунглата за да достигнем до днешният ни къмпинг Хунг Дунг разположен на бреговете на кристално чиста река и заобиколен от девствената растителност на джунглата.

Нощувка– къмпинг, палатки за двама. (Къмпингът е оборудван с тоалетни, бани, съблекални, палатки, матраци и спални чували.)
Изхранване: закуска, обяд и вечеря
Активности: трекинги и пещери

Ден 8: 15 Юни 2024Експедиция Ту Лан

Днешния ден е главно трекинги през гористи местности, пресичане на речни потоци и изкачване на не много високи хълмове. Преходът ни е около 8-10 километра, а главната ни цел е достигането на един от най-добрите къмпинги в района – Ханг Тиен. Къмпингът се намира точно до потока и езерото Моос и представлява „естествен безкраен басейн“. Ще можем да плуваме в инфинити басейна или да караме SUP по река Рао Нан пред къмпинга.

Нощувка– къмпинг, палатки за двама. (Къмпингът е оборудван с тоалетни, бани, съблекални, палатки, матраци и спални чували.)
Изхранване: закуска, обяд и вечеря
Активности: трекинги и пещери

Ден 9: 16 Юни 2024Експедиция Ту Лан

След закуска ще разгледаме пещерата Ханг Тиен 1 – най-голямата суха пещера от пещерната система Ту Лан. Пещерата е издълбана от природата в мистериозни и зрелищни форми, а достигането до изхода й е чрез изкачване по 10-метрова стълба с обезопасително въже.

Буквално от изхода на пещерата ще се озовем отново в джунглата обградени от огромни дървета и най-разнообразна и причудлива флора. Продължаваме през гората, за да стигнем до входа на Ханг Тиен 2. Входът на пещерата е доста малък и прохладен. Вятърът носи хладен въздух от вътрешността на пещерата и се получава ефекта на естествен климатик. Ще починем тук известно време и слизаме да изследваме последната ни пещера. Ханг Тиен 2 е известна със своите уникални скални шарки по протежение на стените на пещерата и многобройни „терасирани“ водни басейни. След като проучим Ханг Тиен 2 ще се върнем обратно до входа на пещерата и ще започнем 200 метрово изкачване по скалистите планини за да достигнем до мястото ни за обяд.

От върха на планината се слиза по горската пътека, водеща надолу към пътя, където ще ни очаква  нашият бус и селекция от ледено студени напитки. Връщаме се обратно и се настаняваме в местна лоджия за почивка докато стане време за вечеря. Привечер яхваме велосипедите, с които ще отидем до местна къща за последната ни вечеря в района на пещерите.  

Нощувка
– Лоджия, двойни стаи

Изхранване: закуска, обяд и вечеря
Активности: трекинги и пещери

Ден 10: 17 Юни 2024Обратно в Хо Ши Мин

Времето до обяд можем да прекараме в каране на колело и разглеждане селото Тан Хоа или в просто излежаване и мързелуване. По обяд тръгваме към летището от където с полет в 17:45 ч. де връщаме обратно в Хо Ши Мин.

Нощувка:
хотел в Хо Ши Мин, хотел 3*, двойни стаи

Изхранване: закуска

Ден 11: 18 Юни 2024А О Шоу и вечеря на круизно корабче по река Сайгон

Преди тържествената ни последна вечеря във Виетнам ще имаме достатъчно свободно време да напазаруваме сувенири и подаръци за най-близките ни.
Около 17:00 ч. ще се ориентираме към местна театрално циркова арена където ще наблюдаваме популярното А О Шоу, което ще ни даде усещането за очарователната красота и богатството на виетнамската култура. Шоуто е уникална комбинация от бамбуков цирк, акробатични номера, съвременен танц и театрално визуално изкуство.
След края на шоуто с популярните местни вело рикши ще се отправим към пристанищният док за финалната ни вечеря във Виетнам. Вечерята е предвидена на круизен кораб по река Сайгон, по време на която ще имаме възможност да разгледаме и доста от нощния живот на града.

Нощувка: хотел в Хо Ши Мин, хотел 3*, двойни стаи
Изхранване: вечеря
Активности: полудневен тур, А О Шоу – бамбуков цирков театър, вечеря на круизно корабче по река Сайгон. Включени частен транспорт и гид, входни такси, вечеря, бутилка минерална вода

Ден 12: 19 Юни 2024Обратния път към дома

Свободно време до 14:00 ч. когато се отправяме към летището и с вечерен полет отново през Доха изчезваме за София.
Нощувка: в самолета
Изхранване: на свободна консумация

Ден 13: 20 Юни 2024София

Кацаме в София около 13:00 ч.

Цена: 3900.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на приключението /общо 10/
 • Местни лицензирани инструктори за пещирите
 • Екип подпомагащ експедицията в пещерите
 • Необходимата групова екипировка за пещерите
 • Всички необходими документи и разрешителни за достъп до пещерите
 • Представител на Adventure Team Bulgaria през цялото време
 • Пърно изхранване по време на дните от ден 6 до ден 9 включително
 • 3 обяда и 1 вечеря в Хо Ши Мин
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Целодневен градски тур в Хо Ши Мин
 • Целодневен тур до тунелите Ку Чи и делтата на река Меконг
 • Целодневен тур в Мангровите гори и ферма за крокодили
 • Входни такси за обектите в дните 2, 3, 4 и 6
 • А О Шоу - бамбуков цирков театър
 • Вечерна разходка с круизно корабче по река Сайгон
 • Покана от Виетнам за издаване на виза

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Хо Ши Мин– София (около 650.00 евро)
 • Самолетен билет Хо Ши Мин – Данг Хой - Хо Ши Мин (около 150.00 евро)
 • Храна и напитки извън описаните като включени
 • Виетнамска виза (25.00 долара, задължителна)
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 USD (около 20.00 лева)
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Монтаж на 12-15 минутен филм от приключението
 • Безплатни услуги по закупуване на билети за самолет и чекиране
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 1600.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 2300.00 лева в срок до 15.5.2024 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

ВАЖНО!

Организацията и логистиката на експедицията в пещерната система Ту Лан е изключително сложен процес изискващ сериозно планиране и предварително потвърждение на участието. 
Платеното от участника капаро в размер на 1600.00 лева служи за частично заплащане на капаро от наша страна към виетнамските ни партньори и не подлежи на връщане по никакъв повод!

Горещо ви препоръчваме след като направите резервацията си при нас да сключите и застраховка „Отмяна на пътуване“ чрез нас или избран от вас застраховател.

Детайли
Транспорт

Самолетен София – Хо Ши Мин- София (през Доха с Катарските авиолинии)

Самолет Хо Ши Мин – Донг Хой – Хо Ши Мин (с Виетнамски авиолинии)

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

08 Юни 2024, 13:40 ч.

Настаняване

Хо Ши Мин – хотел 3*, двойни стаи

По време на експедицията в пещерите: Еко фарм-камп – двойни стаи, Лоджии – двойни стаи, палатки за двама

Изхранване

В програмата имаме включено следното изхранване:

 • 5 закуски
 • 7 обяда
 • 5 вечери

 

Видео
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 10 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

Още 4 човека разглеждат това приключение.