Велотур Триград

Велотур Триград

Впускаме се в поредното ни вело приключение в дивите и тайнстаени Родопи. Ще развъртим педалите по едни от най-красивите места в България и ще се насладим на непокътната природа и спиращи дъха ни гледки. Предстоят ни 2 дни на велосипедите с подбрани маршрути около Триград, през които ще посетим с.Ягодина, Орлово око, Ягодинска пещера, Триградското ждрело, пещера Дяволското гърло, Чаирските езера и още много невероятни места.

Двата велосипедни маршрута са дълги около 30 километра всеки и не се изисква сериозна предварителна подготовка. Ще се движим предимно по път, с бавно темпо за да се наслаждаваме на пейзажите.

Двете ни нощувки пък ще прекараме в село Борино, където веселието и вкусните родопски гозби са гарантирани от нашите гостоприемни домакини.

АКЦЕНТИ НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО
🚵‍♀️ 2 невероятни веломаршрута в Родопите

🚵‍♀️ Подходящо за начинаещи и вело любители;
🚵‍♀️ 2 от най-популярните пещери в България;
🚵‍♀️ Офроуд с джип до Орлово око;
🚵‍♀️ Две нощувки в с. Борино, традиционни Родопски ястия;
🚵‍♀️ Транспорт на велосипедите;
🚵‍♀️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ:
02-04 Октомври 2020г.

ПРОГРАМА:
Ден 1: 02.10.2020г.

06:00ч Събиране на групата на паркинга пред сектор А на национален стадион „Васил Левски” и отпътуване за с.Триград. Ще пристигнем на началната ни точка около 11:00ч. Сваляме велосипедите от ремаркето и потегляме по първия ни етап по черен път към с.Ягодина. До там ни предстоят 10 километра приятно каране по т.н. „родопско равно”. В селото ще оставим велосипедите да си починат с off road джипове ще се качим до панорамната площадка Орлово око. Ще разгледаме от високо цялата област наоколо, та дори в Гръцко ще надникнем. Връщаме се при колелата и следва спускане по асфалт към Ягодинската пещера, през невероятното Буйновско ждрело. Пред пещерата отново ще оставим велосипедите на съхранение и ще направим разходка в нея с екскурзовод, който ще ни разкаже интересни факти за всички образувания вътре. Отново на колелата и отново надолу до язовир Тешел, където ще спрем за късен обяд в едноименната хижа Тешел и ще хапнем най-вкусния пататник(традиционно родопско ястие), който сте опитвали някога. Отпочинали и сити потегляме нагоре към Триградското ждрело, където скалите ще ни притискат към реката и ще си направим невероятни снимки. Щом пристигнем в Триград се товарим обратно на бусовете и потегляме към мястото ни за нощувка в село Борино, където ни очаква богата трапеза и шумна веселба.
Велопреход за деня: 31 км.
Настаняване: семеен хотел в с. Борино

 

Ден 2: 03.10.2020г.
Закусваме обилно, стягаме велосипедите и отново се отправяме с бусовете до центъра на Триград. Днес стартираме със спускане към пещера Дяволското гърло която ще посетим и ще видим тайнствената глава на дявола и ще разберем повече от местните хора къде изчезва водата от реката която се влива вътре. Продължаваме с велосипедите и пътят ни се отбива по черен чакълест път нагоре покрай река Чаирдере, която ще ни преведе през чудни скални образувания до защитената местност „Чаирските езера”. Ще имаме време да се полюбуваме на гледките и ще седнем за обяд на хижа „Чаирски езера”. Пътят ни на връщане към Триград минава през тайнствени гори и обширни родопски поляни, които дълго време ще заемат част от съзнанието Ви. Връщаме се в мястото ни за нощувка в Борино и продължаваме с празненствата от миналата нощ.
Велопреход за деня: 30 км.
Настаняване: семеен хотел в с. Борино

Ден 3: 04.10.2020г.
Закусваме и стягаме багажа, няма как. Преди да си вземем довиждане с Родопите обаче, ще направим още едно кръгче за „последно 10“. Първо ще се отбием еко ферма Борино, от която ще можем да си закупим превъзходни млечни деликатеси, а на връщане към София ще спрем за вкусен обяд на стената на язовир Въча (където приготвят може би най-добрата риба, която някога сме опитвали).

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 175,00 лeва;
Със собствен транспорт 🚗: 155,00 лева;

Цената включва:
✔️ Транспорт (според опцията);

✔️ Превоз на велосипедите с ремарке;
✔️ 2 нощувки със закуски в семеен хотел в село Борино;
✔️ Застраховка с покритие 5000.00 лева;
✔️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

Цената не включва:
Храна и напитки;

Разходи от личен характер;
off road джип до Орлово око (по желание, около 10.00 лева на човек);
❌ вход за пещерите (по желание, по 5.00 лева на пещера).

ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Капаро в размер на 45.00 лева

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🏁 Планински велосипед;

🏁 Каска и ръкавици;

ВЕЛОСИПЕДИ:
Adventure Team не предлага велосипеди. Може да се включите в приключението със собствен велосипед или ако нямате такъв да помолите приятел, който да ви услужи. Трасето е леко и най-обикновен планински байк би ви свършил отлична работа. Друг вариант, ако нямате собствен велосипед е да наемете такъв от някоя специализирана фирма като например sofiabike.com /20.00 лева на ден/ 

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;

🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!