Изкачване на връх Шипка и посещение на Етъра

Изкачване на връх Шипка и посещение на Етъра

Три дена младите дружини
как прохода бранят. Горските долини
трепетно повтарят на боя ревът.
Пристъпи ужасни! Дванайсетий път
гъсти орди лазят по урвата дива
и тела я стелят, и кръв я залива.
Бури подир бури! Рояк след рояк!

Няма по-силно, по-притегателно и българско място, на което да почетем паметта на героите дали живота си за свободата на България.
на 13-ти юни, всеки с трибагреник в ръка, ще се отправим на пешеходен преход към Шипка – гордо извисяващият се на връх Свети Никола (1326 м.) паметник на свободата.

ПРОГРАМА:
06.00 ч. събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за село Шипка.
Около 09.00 – 09.30 ч. ще пристигнем в селото където ще приготвим екипировката и започваме с изкачването си до връх Шипка. Маршрутът за изкачването ни започва от великолепната руска църква „Свети Никола“, построена в памет на руските воини и българските опълченци, загинали в Руско-турската освободителна война. Прехода до върха е около 2.30 часа с около 750 метра денивелация. Предвижданията ни са да сме на Паметника Шипка около обяд. Ще имаме достатъчно време да разгледаме и експозицията на музея на Шипка, който се намира в самия паметник.
След слизането ни от върха се качваме в бусчетата и продължаваме към Габрово, където ще разгледаме и етнографкия музей на открито „Етър“. Тук ще имаме възможност да видим и различни експозиции и изложби на открито на водни съоръжения, занаятчийски чаршии, поминък и занаяти и да похапнем вкусни гозби в някое от ресторантчетата в комплекса.
Ориентировъчно време за отпътуване към София – около 18.00 – 18.30 ч.

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 55,00 лeва;
Със собствен/споделен транспорт 🚗: 45,00 лева;

Цената включва:
✔️ Транспорт (Според опцията);
✔️ Планинска застраховка;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

Цената не включва:
❌ Транспорт (Според опцията);
❌ Храна;
❌ Вход за музеите Шипка и Етър;
❌ Разходи от личен характер.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!