bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Нова Година по Рута Висентина. Атлантически океан, Португалия

0
8 места
Цена2,400 лв.
декември 28, 2024
Оставащи: 7 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

966

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Нова Година по Рута Висентина. Атлантически океан, Португалия
 • Португалия
 • 28 Декември 2024 - 07 Януари 2025
 • 14 - 18 човека
 • Лесно 4/10
 • 7 пешеходни етапа
 • Пренос на багажа между отделните етапи
 • 150 км. по крайбрежието на Атлантическия океан
 • Изключително разнообразни терени
 • Температури около 15-18 градуса
 • Разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя
 • Настаняване в къщи за гости и малки хотелчета (двони стаи)
 • 2 нощувки в Лисабон и разглеждане на всичко най-интересно в града

Рута Висентина или „Пътя на рибарите“ е поредното ни приказно приключение по бреговете на Атлантическия океан. Навръх Нова Година те отвеждаме в слънчева Португалия, където сред диви плажове, рибарски селца и бурната стихия на океана ще извървим близо 150 км., разделени в 7 пешеходни етапа по крайбрежната линия. Стартираме и финишираме новогодишната си авантюра от Лисабон, където ще имаме възможност да разгледаме всичко най-интересно от португалската столица и разбира се да опитаме фантастичните местни вина и морски деликатеси.

Температурите в Португалия по това време от годината са средно между 15 и 18 градуса, което в комбинация с разнообразните терени и впечатляващи панорамни гледки към океана, прави това преживяване подходящо за всички любители на приключенията.

 

Програма

Ден 1: 28 Декември 2024 г.София - Лисабон

05.30 ч. събиране на групата на летище София, Терминал 2 и полет до Лисабон през Мадрид. Кацаме в Португалия малко след 15:00 ч. следобяд. От летището се насочваме към хотела, където ще се регистрираме и настаним набързо и се впускаме в следобедна разходка до всички най-интересни забележителности на града.

Нощувка в Лисабон, хотел 3*, двойни стаи

Ден 2: 29 Декември 2024 г.Лагос

Ще разполагаме с абсолютно целия ден за да разгледаме един от най-цветните и включен под егидата на ЮНЕСКО европейски градове – Порто. Разходката ни ще започне от средновековната градска катедрала от където ще се сдобием и с пилигримските си паспорти. Продължаваме с обиколката из тесните калдъръмени улички на квартал Рибейра и стария средновековен град осеян с барокови църкви и изобилие от ресторанти. 

Нощувка в Лагос, хотел 3*
Трансфер с публичен транспорт (Лисабон-Лагос, автобус, 4 часа)

Ден 3: 30 Декември 2024 г.Салема

В предпоследния ден от годината е време да се отправим на първият ни пешеходен преход. Очакват ни 20 км. преход по брега на океана. Въпреки че хълмовете около града са осеяни с ваканционни къщи и места за настаняване, Салема все още има своето традиционно рибарско селище в сърцето си. В центъра на плажа е пристанът за лодки, където често могат да бъдат забелязани рибари, които да се грижат за лодките или мрежите си. По малките улички на градчето пък изобилства от кафенета, барове и уютни ресторанти.

Трекинги за деня: около 24 км, около 7-8 часа
Нощувка: в Салема, апартхотел 3*, двуспални вили

 

Ден 4: 31 Декември 2024 г.Сагрес, посрещане на Нова Година

Днес ще тръгнем много рано, за да успеем да пристигнем в Сагрес максимално рано. Ще напазаруваме провизии за празничната ни вечеря от местните пазари и магазини. 
За новогодишното ни тържество ще имаме на разположение 5 двуспални апартамента, като всеки един от тях може да се превърне в достоен домакин на тържествата. Ако времето е хубаво може да изнесем партито и на открито край басейна. 

Сагрес (или Сагреш на португалски) е град с богат културен и исторически пейзаж, разположен в югозападния край на Иберийския полуостров. Състои се от серия от значими археологически останки, градски структури и паметници, свидетелстващи за неговото стратегическо местоположение и значение през вековете.

Носът става седалище на принц Хенри Мореплавателя за неговите проекти за морска експанзия през петнадесети век, ключово място от епохата на откритията, което бележи разширяването на европейската култура, наука, изследване и търговия както към Атлантическия океан, така и към Средиземно море.

Трекинги за деня: около 19 км, около 5-7 часа
Нощувка: в Сагрес, апартхотел 3*, двуспални апартаменти

Ден 5: 01 Януари 2025 г.Вила Ду Биспо

Вятърните мелници свидетелстващи за факта, че в продължение на векове Вила до Биспо е била житницата на Алгарве, са отдавна изчезнали. Това, което остава обаче, е очарованието на варосани къщи, разпръснати по склоновете на близкия хълм, увенчан от надвисналата маса на църковна кула.

Историческият център е опасан от тесни улички, които заобикалят главната църква и многото къщи, изградени в типични за стария Алгарве стил, с варосани стени, ивици в ярки цветове, издълбана каменна зидария около вратите и прозорците и прохладна сянка дори в най-горещите дни.

Трекинги за деня: около 21 км, около 6-7 часа
Нощувка: във Вила ду Биспо, хотел 3*, двойни стаи

Ден 6: 02 Януари 2025 г.Карапатейра

Карапатейра е спокойно, красиво, разпръснато село с два близки плажа, чиято незастроеност и силни вълни привличат тълпи от сърфисти в летните месеци. Крайбрежието тук е изключително диво, с широки пясъчни плажове и медни и пепелявосиви скали.

Трекинги за деня: около 21 км, около 6-7 часа
Нощувка: в Карапатейра, хотел 2*, двойни стаи

Ден 7: 03 Януари 2025 г.Арифана

Плажът на Арифана е наистина едно скрито бижу на западното крайбрежие на Алгарве, разположен в средата на прекрасен природен резерват. Простиращ се на почти един километър, пясъчният плаж е идеалното място за почивка и съзерцаване на безкрайното синьо на океана след дългия трек.

Трекинги за деня: около 22 км, около 7-8 часа
Нощувка: в Байона, хотел 3*

Ден 8: 04 Януари 2025 г.Алежур

Граничeщ с морето и планините,  Алежур е следващото от рибарските градчета, което ще посетим по маршрута ни на Рута Висентина. Малък град на брега на Висентин с къщи, типични за селската архитектура на Алгарве, където цветните отвори на прозорците и лайсните подчертават белите фасади.

На върха на хълма стените на замъка напомнят за неговото историческо минало, символ на битките между маври и християни. През 10 век град Алежур е бил почти остров – оттук и арабското му име ал-Язира (островът), граничещ с Рибейра де Алежур, който някога е бил речно пристанище за старата Алморавидска империя.

Трекинги за деня: около 18 км, около 6-7 часа
Нощувка: в Алежур, хотел 3*, двойни стаи

Ден 9: 05 Януари 2025 г.Одисeксе

Последният ни пешеходен етап от това вълнуващо приключение ни отвежда до Одисeксе. Малко селце край река Seixe, което образува границата между провинциите Алентейо и Алгарве. Одисeксе е и последното село в община Алгарве, когато идваме от юг. През 70-те години на миналия век се превръща в популярна туристическа дестинация за хипитата, а днес в активния летен сезон е посещаван от множество туристи заради красивия си плаж.

Трекинги за деня: около 24 км, около 6-7  часа
Нощувка: в Одисeксе, хотел 3*, двойни стаи

Ден 10: 06 Януари 2025 г.Лисабон

В ранните сутрешни часове, с автобус от Одесиете се връщаме обратно в Лисабон. Очакванията ни са да пристигнем в града около 14:00 ч. Настаняваме се в хотела и отново ще разполагаме с целия оставащ ден за да продължим с разходките и изследването на всички забележителности на португалската столица. По традиция ще закрием приключението ни с тържествена вечеря в някой превъзходен крайморски ресторант.
Нощувка: в Лисабон, хотел 3*, двойни стаи
Трансфер с публичен транспорт (Одисeксе – Лагос – Лисабон, автобус, 6 часа)

Ден 11: 07 Януари 2025 г.Лисабон - София

Свободно време до 14:00 ч. за последни разходки и пазаруване на сувенири. Отправяме се към летището от където с директен полет в 18:00 ч. излитаме за София. Кацаме в България малко преди полунощ.

 

Цена: 2400.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на програмата
 • Водач на Adventure Team Bulgaria по време на цялото приключение
 • Пренос на багажа по всички отсечки на Рута Висентина
 • Билети за автобус Лисабон-Лагос и Одесиете-Лисабон
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро

Цената не включва:

 • Самолетни билети (около 250.00 - 300.00 евро с 10 кг. чекиран багаж)
 • Разходи за градски транспорт в Лисабон (метро, градски автобуси, таксита – около 20.00 евро)
 • Храна и напитки
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 700.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане на 1700.00 лева на две равни вноски най-късно до 1.12.2024

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Самолет София – Лисабон (през Мадрид)
Самолет Лисабон – София (директен)
Автобус Лисабон – Лагос
Автобус Одисeксе – Лагос – Лисабон

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

28 Декември 2024, 05:30 часа (през ноща)

Настаняване

Настаняването по маршрута ни навсякъде е в двойни стаи. В Салема и Сагрес настаняването е в двуспални ваканционни вили/апартхотел. Възможно е в някой от по-малките населени места, в които отсядаме,  леглата да са спални. 

 

 

 

Снимки на хотелите и местата за настаняване:
Изхранване

В програмата няма включено изхранване (с изключение на няколко закуски в отделните градчета, в които спим).
Навсякъде по пътя Камино има ресторантчета специализирани в изхранването на пилигрими. Цените за меню със салата/супа, основно ястие и напитка/десерт са в рамките на 12.00-15.00 евро. Средната цена на вечеря в ресторант е около 12.00 – 20.00 евро. Навсякъде по местата, в които ще нощуваме има и супермаркети, от които можем да си пазаруваме вода, плодове и всичко необходимо. 

 

Снимки и Видео
АВТОРСКИ ПРАВА

Тази програма е изцяло авторска.
Всички текстове, структура и логистика на програмата са в резултат на проучвания проведени на място и авторски труд при оформянето на текстовете й. Програмата в съвкупност, както и всички нейни елементи по отделно представляват интелектуална собственост на Адвенчър Тийм България ООД.
Програмата е публикувана за пръв път във виртуалното пространство на уеб сайта на компанията www.AdventureTeam.bg  на 28.04.2024 г.
Всеки опит за копиране на текстовете на цялата или част от програмата, структурата или логистиката на програмата ни ще се счита за плагиатство и кражба на интеректуална собстбеност и ще бъдат преследвани по съответния законов ред.

 

ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. Терена в първите около 170 км. е изцяло равен, а във втората си част наподобява много класическият път на Камино от Саррия до Сантяго

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Колко продължителени са етапите?

Етапите са с дължина между 20 и 30 километра на ден, които в нормално и спокойно темпо се изминават за около 5 до 8 часа. Правим чести почивки за хапване, сангрия, плаж и освежаване. 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 14 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Още 2 човека разглеждат това приключение.