fbpx

Рилските езера и супер СПА с горещи минерални басейни

Рилските езера и супер СПА с горещи минерални басейни

Едва ли има нещо по-красиво и живописно из нашите планини от рилските езера. Обиколката, която ще направим в началото на месец октомври пък ни гарантира спокойствието в планината и липсата на безбройните туристически тълпи от летния сезон. Ще избягаме от традиционния маршрут като ще направим нашето приключение без да използваме лифтове, джипове и каквото и да било друго нагоре.  След бърза закуска с най-вкусните мекици на света, които ще хапнем на хижа Малката Юрта ще се отправим пеша към хижа Ловна, а от там и нагоре към Долното езеро. Ще се изкачим до Рибното езеро и по обратна на потока пътека ще преминем последователно през всички други езера за да се озовем най-накрая и на езеро Сълзата (разположено на 2535 метра над морското равнище). На връщане, ако няма много навалица, за да спестим време за по-приятни преживявания все пак може да хванем лифта за надолу. Качваме се по бусчетата и се отправяме на размазващо вечерно СПА и релакс на откритите минерални басейни в Сапарева баня (комплекса разполага с 3 сауни, а температурата на водата в различните басейни варира от 14 до 40 градуса).

ПРОГРАМА:
Ден 1: 05 Октомври 2019 г.
🕡 06.30 ч. събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с организиран/собствен транспорт за хижа Малката Юрта;
🕗 Към 08.00 ч. ще пристигнем на хижата и ще закусим със супер вкусните мекички, които приготвят там.
🕘 Стартираме с прехода към хижа Ловна (не използваме лифтове и джипове) и от там последователно ще преминем през всичките 7 езера достигайки до най-високото от тях – езеро Сълзата намиращо се на 2535 метра над морското равнище.
🕟 На слизане ще проверим какво е състоянието около лифта и ако няма много хора и навалица може да се спуснем с него за да не губим от ценното време за басейнчета и релакс.
🕕 Към 18.00 ч. ще пристигнем в аква комплекс котвата където ни очакват няколко топли и студени минерални басейна (с температура на водата от 14 до 40 градуса) и 3 сауни, където ще прекараме следващите 2 часа в тотален релакс.
🕣 Очаквано време за отпътуване към София – около 20.00 ч.

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌 : 45,00 лева;
Със собствен транспорт 🚗: 40,00 лева;

Цената включва:
✔️ Участие в приключението;
✔️ Транспорт (Според опцията);
✔️ Планинска застраховка.

Цената не включва:
❌ Храна и напитки;
❌ Транспорт (Според опцията);
❌ Лифт за слизане от Рилските езера
❌ Вход за Аква комплекс Котвата
❌ Разходи от личен характер.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:

Заплащане на цената за участие в приключението;

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин;
🧗‍♂️ Яке, топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Тениска – поне 1 резервна;
🧗‍♂️ Шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем (мин. 30 фактор);
🧗‍♂️ Храна, вода (поне 1,5 литра);

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!