Рали Швеция 2021

Рали Швеция 2021

Зрелище! Снежно, ледено, мега интересно и наситено с адреналин приключение, което ни отвежда на първото ни WRC състезание в северна Швеция и Норвегия.

Рали Швеция е най-голямото ежегодно повтарящо се събитие в скандинавската страна и единственото от календара на WRC – Световния рали шампионат, което се провежда на сняг. Общо за дните на надпреварата състезанието е гледано от почти 100 милиона (телевизионни) зрители по цял свят.

Състезанието се провежда в района на Карлстад и северната провинция Вармланд, а от скоро част от етапите преминават и през норвежката граница. Подготвили сме ви взривяващ кръвта коктейл от адреналин с посещение на най-добрите места за гледане по трасето на Super Special Stage, Shakedown, Service Area, Colins Crest, Ceremonial Start/Finish и някой от топ местата по отсечките, където автомобилите развиват скорост от 200 км/ч. върху сняг и лед! Като допълнение към всичко това ще ви запознаем и със скандинавският бит и култура, като ще направим и няколко разходки в Осло и Карлстад.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ
10-16 февруари 2021 г.

ОРГАНИЗАЦИЯ
Цялото приключение ще се проведе на цени на себестойност плюс малка организаторска такса покриваща разходите на екипа ни и работата по създаването и реализирането на цялото пътуване. Разходите на себестойност означават разходите за всички нощувки, транспорт на място (поделяне на разходите между всички участници за наем на автомобил/бус, застраховка и гориво, пътни такси), входове за атракции и природни забележителности, храна и т.н. без добавена търговска печалба.

ПРОГРАМА

Ден 1: 10.02.2021
04.00 ч. събиране на групата на летище София и полет до Осло. Кацаме около 11.00 ч., взимаме си буса от летището и се впускаме из дебрите на скандинавието. След като се настаним в хотела ще разполагаме с целия остатък от деня за да разгледаме норвежката столица.
Нощувка, хотел 3* в Осло

Ден 2:
Време е за истински екшън!
Рано сутринта отпътуваме за Карлщад където ще се проведе Shakedown етапа. Това е етапа, в който автомобилите правят пробните си „обиколки“ и е чудесен шанс да ги видим в пълния им блясък. Веднага след това ще посетим и Service Area-та на шампионата в Торсби. Следобяда се мятаме до хотела, настаняваме се и се връщаме обратно в зоната на ралито за Церемониалния старт и популярния Super Special етап в Карлстад. Действието вече се развива по тъмно, но прожекторите около арената ще ни помогнат да видим почти цялото трасе, включително и участъка със „скока“.
Вечерта се спускаме по нощните заведения за да полеем подобаващо началото на това шеметно приключение.
Нощувка, хотел 3* в Карлстад

Ден 3:
Първият пълен състезателен ден ни отвежда обратно в Норвегия, където ще наблюдаваме 2-3 етапа от ралито. Навръщане може отново да се отбием до Service Area-та за да разберем последните новини от състезанието и да разгледаме отново автомобилите. След цял вълнуващ ден в суровите снежни условия се връщаме обратно в хотела, където с топла храна и студена бира в ръка ще направим разбора на преживяното през деня.
Нощувка, хотел 3* в Карлстад

Ден 4:
Събота е ден за легендарният етап Colins Crest (Варгасен) и ние разбира се ще го изгледаме от най-емблематичната зона за гледане на ралито. Тук се намира и зрелищният скок, който е едно от най-известните предизвикателства пред пилотите във WRC и е кръстен на легендата Colin McRae. В днешния ден отново ще изгледаме няколко етапа, а вечерта подобаващо ще продължим с вкусната скандинавска храна и нощен живот.
Нощувка, хотел 3* в Карлстад

Ден 5:
Днес е време за епичната стара шведска рали класика Likenas Stage, която от 2019 г. се завърна в състава на ралито. Привечер ще слезем отново към Торсби за да изгледаме и Powerstage -последният етап от надпреварата и да се насладим на емоционалните тържества и връчването на наградите /подиумите/ в съседната зона за обслужване.
Нощувка, хотел 3* в Карлстад

Ден 6:
Днес се връщаме обратно в Осло, Норвегия където отново ще разполагаме с целия ден за разходки и разглеждане на забележителностите на скандинавската столица. Ще посетим някой от най-емблематичните места, заведения и шопинг центрове, а вечерта ще сложим край на това вълнуващо приключение с пищна вечеря.
Нощувка, хотел 3* в Осло

Ден 7: 16.02.2021 г.
Рано сутринта се отправяме обратно към летището от където с полет в 11:25 ч. излитаме за София /през Мюнхен/. Кацаме в България малко след 18.00 ч.

ЦЕНА: 450.00 лева

Цената включва:
✔️ Участие в приключението според обявената програма;

✔️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
✔️ Административни услуги по направата на всички резервации и нощувки на място;
✔️ Административни услуги по направата на резервации за частен транспорт на място + шофьор;
✔️ Административни услуги по закупуването на самолетни билети (без добавена стойност);
✔️ Административни услуги по издаването на застраховка за пътуване в чужбина (без добавена стойност);
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера;

Цената не включва:
❌ Самолетни билети София – Осло – София (около 330.00 лева)
❌ Нощувки (заплащат се от участниците на себестойност: около 400.00 лева)
❌ Транспорт (наем на кола/бус, застраховка, гориво и пътни такси – поделят се между участниците на себестойност: около 300.00 лева)
❌ Rally Pass – 75.00 евро
❌ Входни такси за посещавани туристически обекти (по желание)
❌ Застраховка за пътуване в чужбина (около 10.00 лева)
❌ Храна и напитки;
❌ Разходи от личен характер;

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
Капаро в размер на 100.00 лева. Останалата сума от 350.00 лева се заплаща до 15.01.2021 г.

НАСТАНЯВАНЕ
Настаняването и в Осло и в Карлщад е в хотели 3*, в двойни стаи. Цената на 6-те нощувки на себестойност е около 380.00 – 400.00 лева на човек.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!