0893 000 007 info@adventureteam.bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да проследявате състоянието си на плащане, да проследявате потвърждението на резервациите и можете също да оценявате приключенията, след като те завършат.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди паролата*
Име*
Фамилия*
Рождена Дата*
Email*
Телефон*
Държава*
Създаването на акаунт означава, че сте добре запознати с нашите Условия за ползване и Декларация за поверителност.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка.

Вече сте член?

Вход
0893 000 007 info@adventureteam.bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да проследявате състоянието си на плащане, да проследявате потвърждението на резервациите и можете също да оценявате приключенията, след като те завършат.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди паролата*
Име*
Фамилия*
Рождена Дата*
Email*
Телефон*
Държава*
Създаването на акаунт означава, че сте добре запознати с нашите Условия за ползване и Декларация за поверителност.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка.

Вече сте член?

Вход

Велотур Порто – Лисабон. Нова Година

0
Price
Цена1,350 лв.
декември 27, 2021
Оставащи: 6 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

385

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Велотур Порто - Лисабон. Нова Година на брега на Атлантическия океан
 • Португалия
 • 27 Декември - 05 Януари
 • 6-8 човека
 • Лесно 4/10
 • 7 колоездачни етапа
 • Над 250 км. с велосипеди по брега на Атлантическия океан
 • Посрещане на Нова година на брега на океана
 • Изключително разнообразни терени за каране
 • Нощувки в Лисабон и Порто
 • Над 90% равнинен терен
 • 100% потвърдено провеждане на приключението
 • Подходящо за начинаещи
Мислил ли си някога да зарежеш отрупаните маси и да яхнеш колелото за Нова Година 🎅? На 15-20 градуса 🌤? По брега на Атлантическия океан 🌊? В слънчева Португалия 🇵🇹?
Ако отговора на поне един от въпросите е ДА❗️, то спокойно можеш да започваш да се вълнуваш. Каним те да посрещнеш Нова Година заедно с нас по един нов, вълнуващ и изпълнен с приключения начин.
 
Очакват ни над 250 км. по брега на океана с възможно най-разнообразни терени, разходки в Лисабон и Порто, посещения на китни рибарски селца и очарователни морски градчета. Разбира се ще имаме много време да опитаме великолепните португалски вина и да се насладим на изобилие от морски дарове.
Програма

Ден 1: 27 ДекемвриСофия - Лисабон

04.00 ч. събиране на групата на летище София, терминал 2 и полет до Лисабон. Кацаме около 13.30 ч., настаняваме се набързо в хотела и имаме на разположение целия оставащ ден за разглеждане и опознаване на португалската столица. Ще подготвим багажа за предстоящето приключение и ще дадем старт на новогодишните празненства в избрана кръчмичка на брега на океана.
Нощувка в Лисабон

Ден 2: 28 ДекемвриЛисабон - Порто с влак

Рано сутринта ще вземем велосипедите и се отправяме към жп гарата в Лисабон. Товарим се на влака и потегляме към Порто. Очакванията ни са да пристигнем около 14.00 ч., което ще ни даде достатъчно време да разгледаме и този великолепен цветен град вписан като паметник на световната култура на ЮНЕСКО от 1996 година („забележителен градски пейзаж с хилядолетна история“).
Нощувка в Порто

Ден 3: 29 ДекемвриПорто - Фурадуро 45 км.

Време е да яхваме велосипедите. Ще заменим суматохата на големите градове със спокойствието и тишината по бреговете на Атлантическия океан. Денят ни ще завърши във Фурадуро, гостоприемен град известен със своите отлични риби. Приятен апетит!
Колоездене за деня: около 45 км
Нощувка: във Фурадуро. 

Ден 4: 30 ДекемвриФурадуро - Прая де Мира, 45 км.

Продължаваме по крайбрежието към следващата ни цел, а именно широките плажове на Praya de Mira. По пътя ни ще минем през дюните на Сао Жакинто от където ще хванем и ферибота, който ще ни превози през лагуната Риа де Авейро. Продължаваме към Прая де Мира през живописното селце коста Нова известно с центъра си осеян от къщички на многоцветни райета.
Колоездене за деня: около 45 км
Нощувка: в Прая де Мира. 

Ден 5: 31 ДекемвриПрая де Мира - Фигейра да Фош, 50 км.

Новогодишният ни етап ни отвежда до „плажната кралица на Португалия“ – Фигейра да Фош.
В района има повече от десет плажа с огромни, бели пясъчни ивици. Тъй като сме на Атлантическото крайбрежие, не можем да очакваме водата да бъде много топла (дори и през лятото не надвишава 20 градуса), но няма как да пропуснем възможността да топнем крачета в океана навръх Нова Година. Ще си изберем някое от многобройните заведения за риба и морски дарове и ще се любуваме на сърфистите порещи вълните на Атлантика.
Вечерта ще импровизираме като може да посрещнем 2022 г. на площада в града, на брега на океана или пък в някое китно ресторантче в компанията на превъзходно португалско вино.
Колоездене за деня: около 50 км
Нощувка: Фигейра да Фош 

Ден 6: 01 ЯнуариФигейра да Фош - Сао Педро де Моел, 50 км.

По времето на този етап ще се срещнем с португалското сребърно крайбрежие. Ще караме между дълги плажове и голяма борова гора, която ще ни кара да се чувстваме като в пустиня. Тези борови гори тук са били засадени през 15-ти век и са служили на португалците за добив на дървесина при строенето на корабите по време на португалските открития.
Колоездене за деня: около 50 км
Нощувка: Сао Педро де Моел 

Ден 7: 02 ЯнуариСао Педро де Моел - Фош ду Арельо 60 км.

Днес е последният ни ден покрай бреговете на окена, но за сметка на това е изпълнен с толкова много и интересни неща, че като нищо да го повторим два пъти…
Ще преминем през множество селца и малки градчета постоянно редувайки различни терени за каране и кой от кой по-впечатляващи пейзажи. Целта ни за днес е да достигнем до кацналия на брега на лагуната град  Фош ду Арельо където ще останем за последната си нощувка край океана.
Колоездене за деня: около 50 км
Нощувка: Фош ду Арельо

Ден 8: 03 ЯнуариФош ду Арелью – Олхалво 60 км.

Колкото и да е тъжно днес е последно ни утро когато ще се събуждаме с ароматно кафе и великолепни гледки към океана. Разко навлизаме във вътрешността на страната и подкарваме към китното селце Олхалво, което се намира на около 60 километра навътре от бреговете на Атлантика. Градчето е известно с това, че с нищо не е известно, но за сметка на това се намира на ключово място разделящо последните ни два етапа до финала абсолютно поравно.  
Колоездене за деня: около 60 км
Нощувка: в Олхалво. 

Ден 9: 04 ЯнуариОлхалво - Лисабон 60 км.

С мирис на трева и свежо утро поемаме към финалната точка на нашето приключение – столицата на Португалия Лисабон. След около 35 км. каране във вътрешността ще излезем на бреговете на най-дългата река на Пиринейския полуостров – дългата 1007 км. река Тахо като ще я съпроводим до нейния естествен край при вливането и в Атлантическия океан.

Още преди да се настаним ще минем да върнем велосипедите, а след бързо душче в хотела ще продължим със изследването на нощния живот в града. 

Колоездене за деня: около 60 км
Нощувка Лисабон. 

Ден 10: 05 ОктомвриОбратния път към дома

Днес ставаме много рано (или не лягаме въобще) и се отправяме към летището за обратният ни полет към София.  Излитаме от Лисабон в 05.20 ч. и след кратък технически стоп във Франкфурт ще акостираме в София около 13.30 ч. на обяд.

Цена: 1350.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на приключението
 • 2-ма представител на Adventure Team Bulgaria
 • Частна група /private tour/, без други външни лица
 • Принадлежности за бърз ремонт на велосипедите
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 5 000 евро

Цената не включва:

 • Самолетни билети (около 160.00 евро с 8 кг. багаж)
 • Разходи за градски транспорт (метро, влакове, автобуси – около 30.00 евро)
 • Храна и напитки
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено
 • Наем на велосипед и 40 литрови дисаги (220.00 евро МТВ / 340.00 евро електрически)

Комплимент:

 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Безплатни услуги по закупуване на билети (самолет, влак, метро) и чекиране
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 150.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 1200.00 лева в срок до 01.12.2021 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Самолет София – Лисабон – София
Влак Лисабон – Порто

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

27 Декември, 04:00 ч.

Велосипеди

Ползваме велосипеди под наем, които ще вземем в Лисабон и връщаме на същото място. Осигурен е и превозът на велосипедите с влака.

Възможностите за велосипеди са за 27.5 и 29 инчови МТВ и електрически велосипеди. Осигурени са 40 литрови дисаги, с които пренасяме багажа си на багажниците на велосипедите. Саковете/куфарите, с които ще занесем багажа си до Лисабон ще оставим на съхранение в офиса на фирмата за велосипедите.

Наема на велосипед за целия период на приключението е 220.00 евро за МТВ и 340.00 евро за електрически.

 

Настаняване

Настаняването, което сме осигурили за групата ни е единствено в малки семейни хотелчета. Никъде по маршрута ни не се настаняваме в албергита и общи спални помекения с неизтен на брой и вид хора! Настаняването по маршрута е в двойни стаи, а в Лисабон и Олхалво в два триспални апартамента. Около половината от местата за настаняване са с общи санитарни помещения (обикновено една баня и тоалетна на етаж с 2 стаи), а друата половина със собствени такива вътре в стаята .
ВАЖНО! Възможно е в някой от местата за настаняване /като например апартаментите в Лисабон и Олхалво/ да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от нашата група)

 

 

Изхранване

В програмата няма включено изхранване.
Навсякъде по пътя ни има ресторантчета, в които да похапваме. Цените за меню със салата/супа, основно ястие и напитка/десерт са в рамките на 10.00-12.00 евро. Средната цена на вечеря в ресторант е около 12.00 – 20.00 евро. Навсякъде по местата, в които ще нощуваме има и супермаркети, от които можем да си пазаруваме вода, плодове и всичко необходимо. 

 

Covid-19 и условия за пътуване до Португалия
 • В момента за Португалия се пътува нормално, без каквито и да било усложнения.
  Възможно е да има изискване за предоставяне на отрицателен PCR тест при кацане. 
 • Възможно е хора с валиден сертификат за ваксинация или наличие на положителен PCR тест със срок не по-стар от 6 месеца да бъдат допуснати в страната и без изискване за отрицателен PCR.
 • В случай, че приключението не се състои заради усложнения с Covid-19 като затворени граници и/или необходимост от поставяне под карантина в Португалия и/или България то всички направени по договора с туроператора плащания се възстановяват в рамките на 7 работни дни от отмяната на пътуването.

 

Снимки
Видео

Бележка: Видеото е от приключението ни Камино Португез (от Порто до Сантяго), но дава изключително реална представа за това какво ни очаква като терен, емоция и гледки по време на велотура ни Порто – Лисабон

 

FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. Терене е почти изцяло равен, темпото, с което караме е бавно, спокойно, позволяващо ни да се наслаждаваме на пътя и всички забележителности наоколо. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Колко продължителени са етапите?

Вело етапите са с продължителност между 45 и 60 километра на ден, които се изминават за около 5 -6 часа нормално каране. Правим чести почивки за хапване, сангрия и освежаване. 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 10 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.