0893 000 007 info@adventureteam.bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да проследявате състоянието си на плащане, да проследявате потвърждението на резервациите и можете също да оценявате приключенията, след като те завършат.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди паролата*
Име*
Фамилия*
Рождена Дата*
Email*
Телефон*
Държава*
Създаването на акаунт означава, че сте добре запознати с нашите Условия за ползване и Декларация за поверителност.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка.

Вече сте член?

Вход
0893 000 007 info@adventureteam.bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да проследявате състоянието си на плащане, да проследявате потвърждението на резервациите и можете също да оценявате приключенията, след като те завършат.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди паролата*
Име*
Фамилия*
Рождена Дата*
Email*
Телефон*
Държава*
Създаването на акаунт означава, че сте добре запознати с нашите Условия за ползване и Декларация за поверителност.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка.

Вече сте член?

Вход

Северна Корея

0
ТОП ПРИКЛЮЧЕНИЕ
Цена5,000 лв.
септември 4, 2024
Оставащи: 2 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

631

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Северна Корея и Китай. Пхенян и Пекин
 • Северна Корея и Китай
 • 04 - 14 Септември 2023
 • 6-10 човека
 • лесно 1/10
 • 4 пълни дни в Северна Корея
 • Посещения на Пхенян, Кесонг и Панминджон в Северна Корея
 • 4 дни в Пекин, Китай
 • Посещение на Великата Китайска Стена
 • Разходка и нощувка във Варшава
 • Масовите игри в Пхенян
 • 100% потвърдено провеждане на програмата
 • Всичко най-най-най интересно от Северна Корея

Северна Корея – зад желязната завеса на комунизма

На 15 август 1945 г. император Хирохито обявил по радиото капитулацията на Япония. Тичайки по улиците и с боен вик на уста „Мансе Чосон“ (Да живее Корея), корейците вярвали че отново контролират съдбата си. Щели да си върнат своята страна…

В същото време, от другата страна на земното кълбо, във Вашингтон, двама млади офицери от армията седели надвесени над световната карта и се чудили какво да правят с Корея. Никой не знаел особено много за тази затънтена японска колония. В САЩ се страхували, че Съветският съюз може да окупира Корея като репетиция на път за по-голямата награда – Япония. Офицерите, единият от които Дийн Ръск, искали да задържат Сеул в американската част и затова търсели удобен начин да разделят полуострова. Така те теглили една черта по 38-ия Паралел на картата…

Какви са ги вършили след това обявеният за „вечен президент“ Ким Ир Сен, неговият наследник Ким Чен Ир и сегашният лидер на страната Ким Чен Ур… отиваме лично да проверим и да се уверим какво се случва зад желязната завеса на комунизма.

По време на обиколката ни в Северна Корея ще разгледаме всички „задължителни“ забележителности на Пхенян сред които Мавзолея където са изложени телата на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, ще се возим на метрото и ще се разходим по площада Ким Ир Сен (всъщност там почти всичко се казва така), ще се качим на върха на кулата Чукче, както и ще разгледаме севернокорейски супермаркети, пазари и много други.

Няма как да броим пътуването ни за пълноценно ако не отидем и до демилитаризираната зона и граничната бразда както и да не отдадем почит на героите в музея на „Победоносната война за освобождение на отечеството“.

Гвоздеят в програмата са местните Mass Games (които с голяма вероятност ще се провеждат точно тогава), които представляват най-голямото представление в света с над 100 000 участници, актьори и изпълнители.

Програма

Ден 1: 04 Септември 2023 г.Отпътуване за Пекин, Китай

Среща на групата на летище София, Терминал 2 в 16:30 ч. и полет за Пекин през Варшава.

Ден 2 - Ден 4: 05 - 07 Септември 2023 г.Пекин

Кацаме в Пекин в 13:00 ч. на 5-ти септември. Ще минем през ходела да се настаним и ще разполагаме със следващите 3 дни за разходки из китайската столица. До колкото ни стигне времето ще обикаляме и разглеждаме всичко най-най-интересно в 21 милионния град. За 6-ти септември сме предвидили целодневно посещение на Великата китайска стена с частен гид и транспорт, а на 7-ми ще се срещнем с нашата севернокорейска свръзка за подробен инструктаж и брифинг относно предстоящото ни пътуване до Пхенян.

Разбира се, няма да пропуснем възможността да опитаме храната в някой от стотиците хиляди китайски ресторанти (които в Китай са си просто ресторанти) и да се потопим в атмосферата на нощния живот на един от най-големите градове в света.

Настаняване: 3 нощувки в хотел 3* в централната част на Пекин, двойни стаи
Изхранване: на свободна консумация

Ден 5: 08 Септември 2023 г.Северна Корея, Пхенян

С полет в 12:00 на обяд излитаме от Пекин за Пхенян. Очакванията са да кацнем около 15:00 ч. След проверката от граничните власти ще се срещнем с нашият севернокорейски гид и от тук нататък поемат севернокорейците. През цялото време на престоят ни в тази мила и дружелюбна държава ще бъдем следвани от местен лицензиран гид и никак не малко вероятно – служители по сигурността.
Разхождаме се заедно, храним се заедно, пием чай заедно, спим заедно (по двама де, не чак толкова заедно) и действаме всичко по устав.
След посрещането ни на летището ще имаме вечеря за „Добре дошли“ в местен ресторант (кимчи-то им е жестоко, в София има Южнокорейски ресторант и горещо препоръчваме да го опитате), а след това се настаняваме в хотела за нощувка.

Нощувка Хотел в Пхенян, двойни стаи
Полет: Пекин – Пхенян

Изхранване: вечеря

Ден 6: 09 Септември 2023 г.Националният празник на Северна Корея

Ще започнем разходката си по главният булевард на Пхенян от Големия театър надолу към площад Ким Ир Сен. Ще се отбием до местна книжарница за чуждоезична литература, която е и едно от малкото места, на които ще можем да закупим сувенири. Парка Мансудае известен с мозаечните картини на вечния президент Ким Ир Сен и лидера Ким Чен Ир. В паркът се намират и двете огромни бронзови статуи на севернокорейските лидери където срещу скромната сума от 5.00 евро ще можем да закупим малко букетче цветя, което церемониално да поднесем в нозете на великите лидери. По-разтропаните от нас пък ще имат възможност да се включат в танците на местните студенти в близост до емблематичния паметник на КНДР.

Обядваме под строй в ресторант Chongryu Korean Hot Pot restaurant и продължаваме с разходките към хълма Моран, където корейските семейства се събират за пикник. Една от атракциите на Пхенян е метрото, за което разбира се имаме билет. С него ще стигнем до най-голямата в света триумфална арка (която няма къде другаде да е освен в КНДР) издигната в чест на победата над японците и завръщането на генерал Ким Ир Сен в родния му град.

Все още не е потвърдено, но ще опитаме да вземем участие във всички събития позволени за туристи, които отбелязват днешният национален празник – циркови представления, музикални изпълнения на военния оркестър, заря на площада и много други.

Вечеряме в местен ресторант славещ се със сервирането на едни от най-известните специалитети на местната кухня: студени нудли по пхенянски или корейски бибимпап поднесени със специално презентиране от сервитьорките.

Цени на билетите за трибуните за Mass Games (според местоположението на местата, незадължителни)
3-ти клас билет – 100.00 евро
2-ри клас билет – 300.00 евро
1-ви клас билет – 500.00 евро
VIP – 800.00 евро

Нощувка: Хотел в Пхенян, двойни стаи
Изхранване: закуска, обяд, вечеря

Ден 7: 10 Септември 2023 г.Пхенян

Дворецът на слънцето – така е наричан Мавзолеят на вечния президент Ким Ир Сен и скъпия лидер Ким Чен Ир. Именно от тук ще започне днешната ни обиколка, след което се отправяме към библиотеката и академичният център за възрастни учащи Grand People’s Study House. След като обядваме ще се насочим към музеят на корейската война – наскоро реновиран огромен музей, чиято експозиция включва множество диорами (умалени макети), местни оръжия, танкове и пленено американско оборудване сред което и единственият военноморски кораб на САЩ, който все още е в плен на друга нация – USS Pueblo.

Кулата Чучхе, друга от забележителностите, която ще посетим, е най-високата каменна кула в света (разбира се), която е построена като символ на партийната идеология на Корейската работническа партия, върху която е изградена политическата система на КНДР.

Продължаваме с посещение в местно училище където ще имаме възможност да посетим класните стаи и да видим как учениците изучават своите избираеми предмети като танци, спорт, музикални инструменти, калиграфия и др.

В универсалния магазин Kwangbok пък ще можем да си купим местни артикули и сувенири и да обменим „твърда“ валута за местните севернокорейски вон-и.

Вечерта се на бирен бар където ще можем да се насладим на цели 7 вида наливна бира, а вечерята е планирана за барбекю ресторант в Пхенян.

Нощувка: Хотел в Пхенян, двойни стаи
Изхранване: закуска, обяд, вечеря

Ден 8: 11 Септември 2023 г.Демилитализираната зона в Кесонг

След закуска потегляме за град Кесонг където ще посетим демилитаризираната зона /DMZ/ на границата с Южна Корея и село Панминджон където е подписан договорът за мир между Северна и Южна Корея през юли 1953 г. Ще мръднем малко в страни от пътя за да видим мащаба на бетонната стена изградена от южнокорейците през 70-те години, а при ясно време бихме могли да видим и южнокорейски наблюдателни кули на отсрещните хълмове.
В компанията на приятелски настроен офицер от КРА ще можем да направим снимки на севернокорейските войници и да разгледаме музея на севернокорейската история Корио. Също така ще се отбием и до най-добрият магазин за пропагандни материали и пощенски марки и картички в КНДР.

Обядваме в Кесонг с традиционното корейско пасанги – серия от ястия сервирани в бронзови купи. (ПП: има и опция за кучешка супа ама си се знаем…)

На връщане към Пхенян ще се отбием и до столицата на провинция Северен Хванхе където ще разгледаме местния фолклорен парк и ще се полюбуваме на панорамната гледка на града от пагодата на върха на планината.

Връщаме се обратно в Пхенян за последната ни вечеря в Северна Корея (но не и в живота), която ще е отново в барбекю ресторант, този път в квартала Тонгил.

Нощувка: Хотел в Пхенян, двойни стаи
Изхранване: закуска, обяд, вечеря

Ден 9: 12 Септември 2023 г.Пекин, Китай

Колкото и да не ни се иска и на нас и на севернокорейците, ще трябва да си ходим. С ранен полет в 9:00 ч. сутринта излитаме за Пекин където кацаме в 10:00 ч. местно време. Отбиваме се отново до същия хотел, в който бяхме отседнали и на идване за да метнем раниците и продължаваме с разходките из мегаполиса.

Нощувка: хотел 3* в централната част на Пекин, двойни стаи
Полет: Пхенян – Пекин
Изхранване: на свободна консумация

Ден 13: 13 Септември 2023 г.Варшава, Полша

Много ранно ставане и предвижване до летището в Пекин от където с полет в 08:45 ч. сутринта изчезваме за Варшава. Кацаме в Полша в 14:35 ч. на обяд. Полетът ни до София е чак в 11:00 ч. на следващият ден, което ни предоставя страхотна възможност да разгледаме още един великолепен европейски град и да опознаем бита и културата на местните кръчми.
Нощувка: хотел 3* в централната част на Варшава, двойни стаи
Изхранване: на свободна консумация

Ден 11: 14 Септември 2023 г.София

Полет за София в 11:00 ч. Кацаме в България около 14:00 ч.

Цена: 5000.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки в Пекин, Китай, хотел 3*, двойни стаи
 • Всички нощувки в Пхенян, Северна Корея, хотел, двойни стаи
 • 1 нощувка във Варшава, хотел 3*, двойни стаи
 • Самолетен билет Пекин-Пхенян-Пекин с включен чекиран багаж
 • Пълно изхранване в Северна Корея, закуски, обяди и вечери
 • Всички трансфери в Северна Корея
 • Севернокорейски лицензиран гид с английски език
 • 2-ма представители на Adventure Team
 • Всички входни такси /с малки изключения/ за описаните обекти в Северна Корея
 • Оформяне и изваждане на всички необходими документи и разрешителни за Севернокорейска виза

Цената не включва:

 • Самолетен билет София - Пекин- София (около 850.00 евро с 20 кг. чекиран багаж - цена към 28.12.22)
 • Виза за Китай - 120.00 USD
 • Виза за Северна Корея - около 80.00 USD
 • Трансфери в Пекин и Варшава (използваме обществен транспорт)
 • Целодневно посещение на Великата Китайска Стена (110.00 евро, по желание)
 • Храна освен упоменатата по-горе като включена
 • Всичко неизброено като включено
 • Билети за трибуните за Mass Games в Северна Корея - по желание и според местоположението - от 100.00 до 800.00 евро
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 1000.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 4000.00 лева на две равни вноски с краен срок до 15.08.2023 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Какво означава да пътуваш до Северна Корея

Да се организира пътуване до Северна Корея не е точно като да пътуваш до пазара в Одрин, но не е и толкова драматично, колкото звучи на пръв поглед.

I. Достъп до страната и визи
Достъпът до Северна Корея се осъществява единствено през Пекин, Китай. 
Молбата за китайска виза се подава първо електронно, а след това се запазва час за събеседване, подаване на документите в посолството и снемане на отпечатъци. Можете да разчитате на пълно съдействие от наша страна.
Молбата за Севернокорейска виза се подава електронно чрез нас до местните ни партньори. Възможността да ви бъде отказана виза на общо основание е изключително малка, но все пак, да не забравяме, че това е КНДР. 

Има и категории хора, които според служебният им статус е почти сигурно, че няма да получат визи. Това са работещите като професионални журналисти или писатели, дипломати, политици, работещи в държавни структури и учреждения и с по-малка вероятност военни и служители на МВР. 

II. Организирано посещение на Северна Корея 
Важно е да знаете, че всички пътувания в Северна Корея се случват само и единствено с активното участие на държавата и специално одобрени от нея местни оператори. Всички маршрути са предварително определени от държавата, всички обекти, които ще посетим – също. Не се допускат никакви импровизации и излизане от първоначалния план.

По време на целият ни престой в КНДР ще бъдем придружавани от местен лицензиран гид с английски език и много вероятно и „един човек който е на стаж и не говори никакви езици“. Всичко правим заедно – заедно се храним, заедно се разхождаме, заедно спим (по двама в стая). По време на престоят ни в Северна Корея са забранени всякакви самостоятелни инициативи.

 

 

Транспорт

Полет София – Пекин- София (през Варшава)

Полет Пекин – Пхенян – Пекин

Място на тръгване и връщане

Среща в София: Летище София, Терминал 2  (Google Map)

Дата и час на тръгване:

Среща в София: 04 Септември 2023 г., 16.30 ч.

Настаняване

Пекин, Китай:  хотел 3* в централната част на града, настаняване в двойни стаи


Пхенян, Северна Корея: хотел без да е ясно колко звезди, сигурно всичките. Настаняване в двойни стаи

Варшава, Полша: хотел 3* в централната част на града, настаняване в двойни стаи

Изхранване

Северна Корея: пълно изхранване закуски, обяди и вечери

Пекин и Варшава: изхранване на свободна консумация

FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 14 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковате, каква и колко валута да си предвидят и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.