bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Връх Митикас – Олимп. Море и върхове

0
Няма места
Цена460 лв.
The tour is not available yet.

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

6009

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Връх Митикас - Олимп, Гърция. Море и върхове
 • Гърция
 • 14-16 Юни 2024
 • 12-18 човека
 • Средно 6/10
 • Изкачване на връх Митикас в 1 ден, без спане на междинна хижа
 • Осигурени каски за всички участници
 • Осигурено обезопасяване на всички ключови места по финалния участък
 • Подходящо за участници в добра физическа форма
 • 2-ма лицензирани планински водачи
 • 2 нощувки на морето, в Лептокария

Митикас – величественият гръцки първенец.
Отиваме на гости в домът на боговете! Със своите 2917 м. връх Митикас в планината Олимп е вторият най-висок (след нашия Мусала) връх на Балканския полуостров. По време на нашето приключение ще изкачим върховете Скала (2865 м.н.в.) и Митикас (2917 м.н.в.), като при добро темпо и желание на групата ще качим и съседния връх Сколио (2904 м.н.в.). Безспорно една от най-добрите програми за изкачването на върха. Максимум време за плаж и забавления, супер екшън и много адреналин. 

ВАЖНО! Изкачването на върха е организирано в един ден и е подходящо за участници в добра физическа форма.

 

Програма

Ден 1: 14 Юни 2024София - Лептокария

07.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Лептокария, Гърция;
Ще пристигнем на морето около обяд, настаняваме се в хотела, и ще разполагаме с целия следобяд за разходки, плаж и турнир по федербал на плажа.
След тежкия и изморителен ден по гръцките плажове се настаняваме в класическа таверна където хапваме, пийваме и правим плана за утрешното изкачване.
Нощувка: в Лептокария

Ден 2: 15 Юни 2024Връх Митикас 2917 м.

Ранно ставане около 05.00 ч. и подготовка за прехода към връх Митикас.
Около 05.30 ч. се отправям към началната точка на нашето приключение. Ще достигнем до уютната и разположена на 2100 м.н.в. хижа Спилос Агапитос около 10.00 ч. Хапваме набързо, отпочиваме и продължаваме нагоре към целта. Очакванията ни са да достигнем върха около 14.00 ч. На слизане ще бъдем отново на хижата около 16.30 ч. където ще спрем за дълга почивка и презареждане. Около 21.00 ч., уморени и доволни от изминалия ден, е време да започнем тържествения ритуал по пренасяне в жертвоприношение на безбройни риби, миди, октоподи и калмари край брега на морето (разбира се обилно поляти с безупречната гръцка бира Mythos или класическото узо).

Ден 3: 16 Юни 2024Обратният път към София

Свободна програма. Ставаме, закусваме, ако времето позволи – правим едно плажче до обяд. Около 12.00 ч. стягаме багажа, напускаме хотела и тръгваме обратно към София. Очакванията ни са да пристигнем в столицата около 18.00 ч. привечер.

Цена: 460.00 лева

Цената включва:

 • 2 нощувки в хотел в Лептокария
 • 2-ма лицензирани планински водачи
 • Каска
 • Застраховка с покритие 10 000.00 евро
 • Общ инвентар: въжета, карабинери, примки и др.

Цената не включва:

 • Храна и напитки
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Транспорт по маршрута
 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Консултации за необходимата екипировка
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 200.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 260.00 лева в срок до 31.05.2024 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Организиран транспорт. Комплимент от Адвенчър Тийм, не се заплаща допълнително

Място на тръгване и връщане

Национален стадион „Васил Левски“ (Google Map)

Дата и час на тръгване:

14 Юни 2024, 07:00 ч.

Настаняване

Настаняваме се в малък семеен хотел в Лептокария. Двойки момче и момиче се настаняват в двойна стая. Участници от един пол може да бъдат настанени в двойни или тройни стаи.

 

Изхранване

В програмата не е включено изхранване. Храним се по ресторантчета и типични гръцки таверни. Цената на едно ядене /обяд или вечеря/ е около 12.00 – 15.00 евро

 

ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

За хора в добра физическа форма. Ще направим изкачването в един ден, без спане на хижа Спилос Агапитос. Така организиран, прехода отнема около 12 ч. в двете посоки.

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

За всички участници са осигурени каски и общ инвентар за обезопасяване на финалния участък: въжета, карабинери, ленти. Групата е водена от двама лицензирани планински водачи с множество изкачвания на върха. 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 7 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

Още 3 човека разглеждат това приключение.