0893 000 007 info@adventureteam.bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да проследявате състоянието си на плащане, да проследявате потвърждението на резервациите и можете също да оценявате приключенията, след като те завършат.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди паролата*
Име*
Фамилия*
Рождена Дата*
Email*
Телефон*
Държава*
Създаването на акаунт означава, че сте добре запознати с нашите Условия за ползване и Декларация за поверителност.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка.

Вече сте член?

Вход
0893 000 007 info@adventureteam.bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да проследявате състоянието си на плащане, да проследявате потвърждението на резервациите и можете също да оценявате приключенията, след като те завършат.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди паролата*
Име*
Фамилия*
Рождена Дата*
Email*
Телефон*
Държава*
Създаването на акаунт означава, че сте добре запознати с нашите Условия за ползване и Декларация за поверителност.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка.

Вече сте член?

Вход

Връх Митикас – Олимп. Море и върхове

0
Няма места
Цена300 лв.
септември 16, 2022
Оставащи: 0 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

500

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Връх Митикас - Олимп. Море и върхове
 • Гърция
 • 16-18 Септември
 • 12-16 човека
 • Средно 6/10
 • Изкачване на връх Митикас в 1 ден, без спане на междинна хижа
 • Осигурени каски за всички участници
 • Осигурено обезопасяване на всички ключови места по финалния участък
 • Подходящо за участници в добра физическа форма
 • 2-ма лицензирани планински водачи
 • 2 нощувки на морето, в Лептокария

1 СВОБОДНО МЯСТО ЗА МОМИЧЕ

Митикас – величественият гръцки първенец.
Отиваме на гости в домът на боговете! Със своите 2917 м. връх Митикас в планината Олимп е вторият най-висок (след нашия Мусала) връх на Балканския полуостров. По време на нашето приключение ще изкачим върховете Скала (2865 м.н.в.) и Митикас (2917 м.н.в.), като при добро темпо и желание на групата ще качим и съседния връх Сколио (2904 м.н.в.). Безспорно една от най-добрите програми за изкачването на върха. Максимум време за плаж и забавления, супер екшън и много адреналин. 

След събитието всеки участник в приключението ще получи код за отстъпка:
– 200.00 лева отстъпка за африканските ни приключения /Занзибар, Килиманджаро и Кения/ през януари-февруари 2023 г. и Вулканите на Еквадор

За това приключение е осигурено #Сателитно проследяване на групата в реално време

Програма

Ден 1: 16 СептемвриСофия - Лептокария

07.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Лептокария, Гърция;
Ще пристигнем на морето около обяд, настаняваме се в хотела, и ще разполагаме с целия следобяд за разходки, плаж и турнир по федербал на плажа.
След тежкия и изморителен ден по гръцките плажове се настаняваме в класическа таверна където хапваме, пийваме и правим плана за утрешното изкачване.
Нощувка: в Лептокария

Ден 2: 17 СептемвриВръх Митикас 2917 м.

Ранно ставане около 05.00 ч. и подготовка за прехода към връх Митикас.
Около 05.30 ч. се отправям към началната точка на нашето приключение. Ще достигнем до уютната и разположена на 2100 м.н.в. хижа Спилос Агапитос около 10.00 ч. Хапваме набързо, отпочиваме и продължаваме нагоре към целта. Очакванията ни са да достигнем върха около 14.00 ч. На слизане ще бъдем отново на хижата около 16.30 ч. където ще спрем за дълга почивка и презареждане. Около 21.00 ч., уморени и доволни от изминалия ден, е време да започнем тържествения ритуал по пренасяне в жертвоприношение на безбройни риби, миди, октоподи и калмари край брега на морето (разбира се обилно поляти с безупречната гръцка бира Mythos или класическото узо).
Нощувка: в Лептокария

Ден 3: 18 СептемвриОбратният път към София

Свободна програма. Ставаме, закусваме, ако времето позволи – правим едно плажче до обяд. Около 12.00 ч. стягаме багажа, напускаме хотела и тръгваме обратно към София. Очакванията ни са да пристигнем в столицата около 18.00 ч. привечер.

Цена: 300.00 лева

Цената включва:

 • 2 нощувки в хотел в Лептокария
 • 2-ма лицензирани планински водачи
 • Каска
 • Общ инвентар: въжета, карабинери, примки и др.

Цената не включва:

 • Храна и напитки
 • Всичко неизброено като включено
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 80.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 220.00 лева в срок до 16.08.2021 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

16 гарантирани места в споделен транспорт от София /бус 8+1/ като разходите за гориво, такси и паркинг се поделят поравно между всички пътници. Очакванията ни са тези разходи да бъдат общо около 40.00 лева на човек. 

Опция
Възможност за собствен транспорт до Лептокария.  Можете да се включите в приключението и със собствен транспорт до Лептокария, Гърция. На всички участници пътуващи по този начин ще бъде изпратена подробна информация и GPS координати на хотела или пък ще пътуваме заедно в колона от София. На място има безплатен паркинг за автомобили, който традиционно използваме.

*Изборът ви на транспорт може да направите на следваща стъпка при попълване на резервационната форма.

Място на тръгване и връщане

Национален стадион „Васил Левски“ (Google Map)

Дата и час на тръгване:

16 Септември, 07:00 ч.

Настаняване

Хотел 2*/3* в Лептокария, Гърция. Настаняване в двойни и тройни стаи

Изхранване

В програмата не е включено изхранване. Храним се по ресторантчета и типични гръцки таверни. Цената на едно ядене /обяд или вечеря/ е около 12.00 – 15.00 евро

 

Сателитно проследяване на групата

За тази група е осигурено сателитно проследяване в реално време. Какво означава това?

✅️ на първо място #безопасност. Системата разполага с SOS бутон, който при активация изпраща сигнал за бедствие до Международен координационен център. От там се задействат механизми за свръзка с най-близката спрямо географските ни координати спасителна служба и акцията по издирване и спасяване започва незабавно.
✅️ проследяването работи чрез сателитната система Iridium. Това означава, че не се нуждае от интернет или каквато и да било друга комуникационна връзка.
✅️ проследяването в реално време става чрез отбелязване на местоположението ни на всеки 10 минути. 
✅️ участниците в групата ще могат да споделят с близките си и приятелите си уеб линк, посредством който те ще могат да се информират за текущото ни местоположение. 
✅️ Adventure Team е първата и единствена компания в България, която използва сателитно проследяване на движението на групите си!
 
🛰 Сателитното проследяване ще бъде достъпно в деня на тръгване на групата от този линк: https://adventureteam.bg/gps/
Covid-19 и условия за пътуване до Гърция

За Гърция се пътува с един от следните документи:

 • Сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест издаден до 72 часа преди влизане в страната;

 

FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

За хора в добра физическа форма. Ще направим изкачването в един ден, без спане на хижа Спилос Агапитос. Така организиран, прехода отнема около 12 ч. в двете посоки.

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

За всички участници са осигурени каски и общ инвентар за обезопасяване на финалния участък: въжета, карабинери, ленти. Групата е водена от двама лицензирани планински водачи с множество изкачвания на върха. 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 7 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

Още 4 човека разглеждат това приключение.