Връх Мусала – залез и изгрев

Връх Мусала – залез и изгрев

Изпращали ли сте залеза от покрива на Балканския полуостров? А посрещали ли сте изгрева от толкова високо? А случайно да подозирате, че сте на път да станете част от най, ама най-най-най якото есенно приключение??? Магически гледки, две изкачвания (първия ден за залеза и втория за изгрева), неповторими емоции и сравнително лек маршрут до връх Мусала, който със своите 2925.4 м.н.в е най-високият планински връх в България и на целия Балкански полуостров.

Традиционно в наш Adventure Team стил ще избягаме от претоварения път по комерсиалния маршрут и ще ви предложим вълнуващо приключение, което трудно може да бъде описано с думи. Ще направим нашето изкачване до първенеца на балканите през Мусаленския венец (където до самия връх е почти сигурно, че няма да срещнем никакви други туристи). Започвайки нашето приключение от х. Ястребец, последователно ще преминем през върховете Алеко (2713 м.) и Безименен (2792 м.) за да се озовем накрая на покрива на Балканския полуостров. По време на прехода ни ще имаме възможността да се насладим на спиращи дъха панорами, сред които са величествените масиви на Пирин и Витоша, езерата от Мусаленския циркус и много, много други зашеметяващи гледки…
0
ПРОГРАМА:
Ден 1: 05.09.2020 г.

13.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за кк. Боровец
Пристигаме в Боровец и с лифта се качваме до х. Ястребец (горна лифтена станция), от която ще започнем нашето изкачване към върха.
Ще досгинем до връх Мусала по алтернативен маршрут, през дясната част на Мусаленския венец и върховете Алеко и Безименен. Ще останем на покрива на балканите за да изпратим слънцето и невероятните картини, които небето ще нарисува за нас. Слизаме на челници до заслон Ледено езеро и започваме с тържествата до малките часове на ноща.
0
Ден 2: 06.09.2020 г.
Празничният 6-ти септември ще посрещнем отново на върха посрещайки първите лъчи на слънцето. Изгрева е около 06.30, което означава, че трябва да сме станали и да сме тръгнали нагоре около 05.30 ч. Спускаме се обратно до заслона, събираме си багажа и продължаваме със слизането си обратно до лифта. Очакваното време за отпътуване към София е около 12.00 ч. на обяд.
0
ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 105.00 лева
Със собствен/споделен транспорт 🚗 95.00 лева
0
Цената включва:
✔️ Лицензиран планински водач;
✔️ Транспорт /според опцията/;
✔️ Планинска здравна застраховка;
✔️ Нощувка на заслон „Ледено езеро“.
0
Цената не включва:

❌ Транспорт /според опцията/
❌ Лифт от кк. Боровец до х. Ястребец;
❌ Разходи от личен характер;
❌ Храна и напитки;

0
ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 35.00 лева
0

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена, голям грайфер;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцунг/клин;
🧗‍♂️ Яке/мембрана по възможност с качулка;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Щеки;
0
ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!