0893 000 007 info@adventureteam.bg

Връх Мусала – изгрев и залез

0
Няма места
Цена150 лв.
The tour is not available yet.

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

1451

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Изкачване на връх Мусала - залез и изгрев
 • България
 • 18-19 Март
 • 24-30 човека
 • Лесно 4/10

Ела с нас на фантастично приключение до най-високият връх на Балканите.

Магическите гледки, двете изкачвания на върха за залеза и изгрева, неповторимите емоции, танци, песни и веселби в заслона, както и сравнително лекият маршрут до връх Мусала ще направят това приключение истински незабравимо преживяване.

ВАЖНО! Подходящо за участници в нормална физическа форма. Не е задължително да имате опит в планината през зимата. Не е необходима специална екипировка – котки ще ви бъдат осигурени от нас.

Програма

Ден 1: 18 МартИзкачване за залеза

07.30 ч.  събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Боровец. Около 09.00 ч. ще хванем лифта до горна станция на Ястребец и тръгваме по маршрута към х. Мусала. На хижата ще направим почивка за обяд и ще си наберем сняг, с който ще си приготвим най-вкусните кафе и чай, които някога сте опитвали!!! Продължаваме към заслон „Ледено езеро“ където очакваме да пристигнем около 16:00 ч. Сваляме раниците, почиваме си, пием по няколко чайчета и продължаваме към върха (на около 45 мин. от заслона) за да стигнем там точно за залеза…
Слизаме обратно до заслона и продължаваме с щуро парти с много танци, хапване и пийване. 

Нощувка в заслон „Ледено езеро“

Ден 2: 19 МартИзкачване за изгрева и слизане към София

Ранно ставане в 05.30 ч. (за всеки, който не е прекалил с купона вечерта), оправяне на екипировката и повторна атака към върха. Ще се изкачим отново до Мусала за да посрещнем изгрева от най-високото, чисто и магнетично място в нашата родина.
Към 08.00 ч. ще слизем отново към заслон Ледено езеро, почиваме, изчистваме прилежно всичко и навсякъде, приготвяме набързо раниците и започваме слизане към Боровец.
Ориентировъчен час за отпътуване към София – около 15.00 ч.

Цена: 150.00 лева

Цената включва:

 • Лицензиран планински водач
 • Нощувка в заслон Ледено езеро
 • Котки за прехода
 • Планинска застраховка

Цената не включва:

 • Храна и напитки
 • Карта за лифта до Ястребец (25.00 лева в двете посоки)
 • Разходи от личен характер
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Заснемане на приключението с екшън камера
Срокове за плащане:
 • Заплащане на цялата сума в размер на 150.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли

Място на тръгване и връщане

Национален стадион „Васил Левски“ (Google Map)

Дата и час на тръгване:

18 Март, 07:30 ч.

Транспорт

16 гарантирани места в споделен транспорт от София /бус 8+1/ като разходите за гориво, такси и паркинг се поделят поравно между всички пътници. Очакванията ни са тези разходи да бъдат общо около 10.00 лева на човек. 

Опция
Възможност за собствен транспорт до Боровец.  Можете да се включите в приключението и със собствен транспорт до Боровец. На всички участници пътуващи по този начин ще бъде изпратена подробна информация и GPS координати за мястото на срещата в Боровец или пък ще пътуваме заедно в колона от София. На място има паркинг за автомобили, който традиционно използваме и е на цени от 15.00 лева на ден.

*Изборът ви на транспорт може да направите на следваща стъпка при попълване на резервационната форма.

Настаняване

Заслон „Ледено езеро“

Заслонът е отопляем, добре оборудван с безалкохолни и алкохолни напитки и пакетирани храни. Всеки участник разполага с легло, 3 одеала и комплект чаршафи за еднократна употреба.

Снимки и Видео
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

Изкачването е подходящо за всички любители на планината. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. Не са неопходими специални знания и умения или предишен опит в зимната планина. Котки за финалния участък от изкачването ще бъдат осигурени от нас.

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Котки – в случай, че разполагате с ваши, моля да ги вземете. В случай, че нямате ние ще ви осигурим.

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 7.10 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Още 4 човека разглеждат това приключение.