Връх Мусала – Залез и изгрев. Зимно изкачване за начинаещи.

Връх Мусала – Залез и изгрев. Зимно изкачване за начинаещи.

Изпращали ли сте залеза от покрива на Балканския полуостров? А посрещали ли сте изгрева от толкова високо? А правили ли сте го през зимата? А случайно да подозирате, че сте на път да станете част от най, ама най-най-най якото зимно приключение??? Магически гледки, две изкачвания (първия ден за залеза и втория за изгрева), неповторими емоции и сравнително лек маршрут до връх Мусала, който със своите 2925.4 м.н.в е най-високият планински връх в България и на целия Балкански полуостров.

ВАЖНО! Подходящо за участници в нормална/добра физическа форма. Не е задължително да имате опит в планината през зимата. Котки, челници и всичко необходимо ще ви бъде осигурено от нас. Заслон „Ледено езеро“, на който ще нощуваме е добре отопляем, оборудван и зареден с безалкохолни и алкохолни напитки и пакетирани храни.

ПРОГРАМА
Ден 1: 27.03.2021 г.

07.45 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Боровец.
09.00 ч. – пристигане в Боровец. Качване с лифта до з. Ястребец.
10.00 ч. – тръгваме по маршрута към х. Мусала и от там към Заслон Леденото Езеро. На хижата ще направим почивка за обяд и ще си наберем сняг, с който ще си приготвим най-вкусните кафе и чай, които някога сте опитвали!!!
15.30 – 16.00 ч. – достигаме заслон Леденото Езеро. Сваляме раниците, почиваме си, пием по няколко чайчета и продължаваме към върха (на около 45 мин. от заслона) за да стигнем там точно за залеза…
Около 18.45 ч. слизаме обратно до заслона, хапваме, пийваме, преподаваме ви няколко урока по дартс и доволни лягаме да спим 🙂

Ден 2 28.03.2021 г.
05.30 ч. – ранно ставане, оправяне на екипировката и атака към върха. В крайна сметка сме тръгнали да посрещаме изгрева на най-високото място на балканите.
8.00 ч. – слизане към заслон Ледено езеро, почивка, приготвяне на раниците и леко полеко започваме със спускането си към Боровец.
15.00 ч. Ориентировъчен час за отпътуване към София. (Освен ако не решим да полеем успеха в някоя месна кръчма, а те повярвайте ми са мноооого добри…)

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 140,00 лeва;
Със собствен/споделен транспорт 🚗: 130,00 лева;

Цената включва:
✔️ Лицензирани планински водачи;
✔️ Транспорт (Според опцията);
✔️ Котки за прехода;
✔️ Челник за прехода;
✔️ Нощувка в заслон Ледено езеро;
✔️ Планинска застраховка;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

Цената не включва:
❌ Транспорт (Според опцията);
❌ Храна;
❌ Еднодневна карта за лифт до Ястребец;
❌ Разходи от личен характер.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Зимни планински обувки;
🧗‍♂️ Зимни ръкавици;
🧗‍♂️ Връхно яке с качулка/мембрана;
🧗‍♂️ Полар;
🧗‍♂️ Термобельо горно и долно;
🧗‍♂️ Гети;
🧗‍♂️ Слънчеви очила (скиорска маска);
🧗‍♂️ Слънцезащитен крем;
🧗‍♂️ Челник.
🧗‍♂️ Щеки.

Можете да се обръщате към нас 24/7 за безплатни консултации относно екипировката, набавянето й и въобще всичко, което ви интересува и искате да попитате.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!