Връх Тубкал 4167 м., Мароко. Разходки в Маракеш и Мадрид

Връх Тубкал 4167 м., Мароко. Разходки в Маракеш и Мадрид

Едно изключително екзотично пътуване, в което ще ви отведем от първенеца на Мароко, Атласките планини и цяла Северна Африка – Връх Тубкал 4167 метра и изпълнения с вълшебство Маракеш. Безспорно най-добрата приключенска комбинация, съчетаваща в себе си трекинги и изкачвания, културно историческа обиколка на Маракеш, разходка и нощувка в Мадрид и много много фурми. Връх Тубкал е един от най – лесно достъпните четирихилядници и е подходщ за хора, които са в нормална физическа форма. Не е необходима специална екипировка или нещо различно от нормален преход в България. От хижа Refuge du Toubkal (3207 м.) до върха сме по снежен терен, като почти сигурно ще използваме и котки (осигуряваме ги на място). По време на трека ни в планината , групата ни ще бъде подпомагана от местен екип включващ английско говорящ планински водач, шофьор, носачи на багажа с мулета и личен готвач. С приготвянето на типични местни деликатеси готвачът на групата ни ще се погрижи за пълното ни изхранване (закуска, обяд и вечеря в планината).

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:
Един от най-леснодостъпните 4-хилядници в света;
Подходящо за участници в нормална физическа форма, не са необходими специални умения или екипировка;
Сертификат за изкачването на най-високия връх на Атласките планини, Мароко и цяла Северна Африка; (неофициален, издава се от Adventure Team)
Изкачване в най-добрия сезон от годината;
3 нощувки в 5 звезден хотел с включени закуски и огромен басейн в Маракеш;
Цял свободен ден за разгрлеждане на града и забележителностите му + достатъчно време за плаж и релакс край басейна;
Посещение на музея на френския моден дизайнер Ив Сен Лоран;
Посещение на музея на берберския бит и култура и двореца Bahia palace;
Посещение на женски кооператив /фабрика/ производство на естествена козметика и кулинарни продукти от арганово масло с демонстрация на живо.
Екип придружаващ експедицията – англоговорящ водач за планината, екскурзовод, носачи на багажа с мулета, готвач, шофьор;
Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
Приказна нощна разходка из Маракеш и площада Jemaa el-Fnaa;
Частна група /private tour/, без други външни лица;
Луксозен и климатизиран личен транспорт за всички трансфери;
1 нощувка в Мадрид и целодневен тур из най-интересните места в града;
Пътуване без виза, само с валиден червен паспорт;

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ:
25 – 30 ОКТОМВРИ 2020 г.

ПРОГРАМА: Ден 1: 25.10.2020 г.
05.30 ч. Събиране на групата на Летище София. Полет София – Мадрид– Маракеш. Пристигане в Маракеш около 16.40 ч., настаняване в хотела и свободно време за разходки и вечеря в Маракеш. Настаняваме се набързо в хотела, взимаме по един освежаващ душ и се впускаме в света на приказките от „1001 нощ“. Ще посетим площад Jemaa el-Fnaa – туптящото сърце на града и ще се потопим сред колорита на местното население. Жонгльори, разказвачи на приказки, гледачки на карти таро, танцьори, змиеукротители и щъкащи навсякъде маймунки са само малка част от колорита и очарованието на площада.
Нощувка в хотел 5* в Маракеш

Ден 2: 26.10.2020 г.
Ставаме рано, събираме целия багаж и се отправяме към основната част на нашето приключение – връх Тубкал, най-високият връх в Мароко, Атласките планини и цяла Северна Африка. С частен организиран транспорт потегляме към Имлил, изходна точка на изкачването ни. Пристигайки в малкото градче ще разпределим багажа, като голяма част от него ще оставим на съхранение в къща за гости (или в хотела в Маракеш), а екипировката нужна ни за планината ще прехвърлим на мулетата, които ще го транспортират нагоре. В компанията на магаренцата и местният ни планински водач започваме нашият трек към лагера ни за нощувка – хижа Тубкал на 3206 метра. Хижата е изключително добре уредена и предлага всички необходими удобства /вътрешни бани и тоалетни, електричество, кухня, бутилирана минерална вода, фрешове, шоколади и др./. Пешеходният ни маршрут минава през долината Мизане, първо към село Аремд, а после и покрай храма светилище Сиди Шамаруш. По време на трека ще минем и през няколко освежителни пункта където среду символична сума ще можем да пийнем освежителна чаша фреш от портокал. По средата на маршрута до хижата ще ни чака готвача с муленцето, който вече ще е приготвил и сервирал вкусен обяд. Следобедните часове ще използваме за почивка и разходки около хижата. Залеза пък ще посрещем с чаша чай на покрива й, от където в последствие ще можем да се полюбуваме и на безкрайното звездно небе.
Нощувка в хижа Тубкал
Ходене за деня около 6 часа.
Изхранване: закуска в хотела, обяд и вечеря + кафе, чай и сокове в хижата.

Ден 3: 27.10.2020 г.
Ранно ставане, закуска, екипираме се и поемаме нагоре за изкачването ни до връх Тубкал 4167 метра. При слизането от върха минаваме през хижата за вкусен обяд, събираме багажа, който отново ще натоварим на муленцата и слизаме обратно до Имлил. Тук ще ни чака мини бус на наше разположение, с който ще се върнем обратно в Маракеш. Пристигаме вечерта, настаняваме се в хотела и ще имаме възможност отново да излезем на вечерна разходка из центъра на града.
Ходене за деня около 8 часа.
Нощувка в хотел 5* в Маракеш
Изхранване: закуска и обяд + кафе, чай и сокове в хижата.

Ден 4: 28.10.2020 г.
Днешният ден ще прекараме в разглеждане и опознаване на Маракеш и арабската култура. В града има доста забележителности, но ние ще се фокусираме върху най-атрактивните и интересни от тях. Ще посетим берберския музей, музея на френския дизайнер Ив Сен Лоран, символа ни символите за Маракеш – джамията Кутубия, ще минем през Саадинските гробници и двореца Бахия, за да се върнем отново на площад Jemaa el-Fnaa където на панорамната тераса на луксозен ресторант ще направим и нашето прощално африканско парти.
Нощувка със закуска в хотел 5* в Маракеш

Ден 5: 29.10.2020 г.
Днес отново ще имаме предостатъчно време за разходка в Маракеш или пък да разпуснем с коктейлче в ръка край оазисния басейн на хотела. Около 15.00 ч. се отправяме към летището от където малко по-късно ще излетим за Мадрид. В испанската столица ще пристигнем около 19.30 ч. местно време. Оставяме основния багаж на съхранение на летището и се отправяме към хостела в центъра на града. Настаняваме се, взимаме по едно бързо душче и се спускаме в шеметни обиколки на нощен Мадрид.
Закуска в хотела в Маракеш
Нощувка в хостел в Мадрид

Ден 6: 30.10.2020 г.
Ставаме рано и продължаваме с разглеждането на Мадрид. Можем да се движим групово и да разгледаме някой от най-интересните забележителности на града или пък да изберете индивидуална разходка и да се видим чав на летището преди полета. Основния ни багаж ще бъде на съхранение на летището, което ще ни позволи да се радваме на града с по една малка раничка на гърба. Полета ни за връщане към София е чак в 20.20 ч., което означава, че ще имаме време да обикаляме из града най-малко до 16.30 ч.
Кащаме в София малко след полунощ на 28.03.

ЦЕНА: 1100.00 лева

Цената включва:
Трансфер летище-хогел-летище в Маракеш;
Трансфер Маракеш-Имлил-Маракеш;
Пълен пансион закуска, обяд и вечеря + напитки (вода, чай, кафе) за времето, през което сме в планината (ден 2 и 3);
Всички нощувки (Хотел 5 звезди със закуска и басейн в Маракеш, хижа Тупкал в планината, хостел в Мадрид със закуска);
Сертификат за изкачването на връх Тубкал; (неофициален, издава се от Adventure Team)
Англоезичен местен лицензиран планински водач и екскурзовод;
Персонален готвач за групата ни в планината;
 Мулета за пренос на багажа по време на престоя ни в планината;
Представител на Adventure Team Bulgaria по време на цялата екскурзия;
Застраховка за пътуване в чужбина на стойност 10 000.00 евро.

Цената не включва:
Самолетни билети (приблизително 220.00 евро с 10 кг. чекиран багаж + един малък салонен багаж)
Трансфер летище-хостел-летище в Мадрид (ползваме градски транспорт – около 10.00 евро общо)
Храна освен упоменатата по-горе като включена;
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
Разходи за лични нужди.

НАСТАНЯВАНЕ:
Хотел 5* в Маракеш. Настаняване в двойни стаи със спалня или 2 отделни легла.

Хижа Тубкал (3207 м.) в планината. Настаняване в общи стаи за х 10-14 човека. В спалните се настаняват само и единствено туристи. Местните водачи, носачи, готвачи се настаняват в отделни от туристическите помещения. Хижата разполага с изключително чисти (общи) бани и тоалетни.

Хостел в Мадрид. Настаняването в хостела е в спалня с 8 легла с обща баня и тоалетна. Намира се в идеалния център. Реално ще ползвам хостела само за по едно душче и да има къде да поспим преди сутринта отново да излезем на целодневна обиколка из града.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 300.00 лева. Останалата сума се заплаща на две равни вноски най-късно до 15.10.2020 г.

ЗА КОНТАКТИ:
adventureteambg@gmail.com;
Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
0893000007

Сред попъване на регистрационната форма ще ви изпраим по мейл птвъждение, договор с туроператорската компания организираща пътувнето и всички банкови реквизти.

Резервирай!