0893 000 007 info@adventureteam.bg

Йордания – Адреналин, Религия и Култура

0
1 място
Цена2,400 лв.
октомври 15, 2023
Оставащи: 0 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

998

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Йордания - приказка в арабската нощ
 • Йордания
 • 15 - 22 Октомври 2023
 • 14-18 човека
 • Лесно 2/10
 • Йордания през най-доброто време от годината
 • 2 гмуркания в Червено море
 • Плаж на Червено море
 • Пустинята Уади Рум
 • 2 дни сафари с джипове 4х4 в пустинята
 • Яздене на камили за изгрева в пустинята
 • Каньонинг
 • Плаж на Мъртво море
 • Аман и Акаба
 • Петра - едно от седемте чудеса на света
 • Джераш
 • Маунт Небо
 • Река Йордан

Адреналин, религия, културно-историческо наследство, местен бит и култура и едно от Седемте чудеса на света са основните съставки на Арабския ни коктейл от приключения, който сме ви приготвили под звездното небе на Йордания.

Очакват ни вълнуващи 8 дни, в които ще се гмуркаме до потопен на 10 м. самолет Херкулес С-130 и близко разположен до него танк в едно от най-богатите на корали и подводни гледки море – Червено море, ще нощуваме в луксозен бедуински камп  в пустинята и ще яздим камили за изгрева, ще преминем през вълнуващ пълноводен каньон и ще направим плаж на най-ниската точка в света – Мъртво море.

В културно-исторически план пък сме ви приготвили две посещения на Петра – едно от Седемте чудеса на света – нощно посещение Петра – звук и светлина и целодневен тур до най-потайните кътчета на набатейския град издълбан в скалите. Допълнително ще посетим и планината Маунт Небо от където Мойсей е видял обетована земя преди смъртта си, най-добре запазеният римски провинциален град Джераш и за финал – ще топнем крака в свещените води на река Йордан и ще посетим мястото, на което според легендите Йоан Кръстител е покръстил Иисус.

*възможна е корекция на датите с +/- 1-2 дни с оглед на полетните разписания.

1 СВОБОДНО МЯСТО ЗА МЪЖ /при настаняване в двойна стая с друг мъж от групата ни/

Програма

Ден 1: 15 ОктомвриСофия - Акаба

Събиране на групата на летище София и полет до Акаба. Веднага след като кацнем се отправяме към дайвинг центъра на бреговете на Червено море. Ще си спретнем едно уелкъм парти за вечеря и се приготвяме за истинският екшън на следващия ден.

Настаняване: Акаба, хотел на брега на Червено море, двойни стаи
Изхранване: свободна консумация

Ден 2: 16 ОктомвриГмуркане в Червено море

Рязко вдигаме адреналина в кръвта и се приготвяме за днешните две гмуркания. Ще започнем с кратък теоретичен курс и запознаване с оборудването и правилата при гмуркане. Първият ни спот е на дълбочина 5-6 метра където ще можем да се насладим на „Японските градини“ в Червено море и ще видим множество рибки и морски обитатели. Връщаме се до хотела ни за обяд и кратка почивка и отново се впускаме в дълбините: отправяме се на 10-12 метра дълбочина за да проучим отблизо потопеният близо до бреговете самолет Херкулес С-130 и намиращият се близо до него танк.

ВАЖНО! Гмуркането е подходящо за начинаещи и за хора, които ще се гмуркат за пръв път.
В случай, че все пак това не е точно вашето забавление, имате възможност да откажете гмуркането и да го замените със свободен ден за плаж /отстъпка от 150.00 лева в цената/ или шнорхелинг /отстъпка от 70.00 лева в цената/

Настаняване: Акаба, хотел на брега на Червено море, двойни стаи
Активности за деня: 2 гмуркания в Червено море
Изхранване: закуска

 

Ден 3: 17 ОктомвриПустинята Уади Рум

Уади Рум или наричана още „Лунната долина“ е най-голямата пустиня в Йордания. В това абсолютно удивително място, което се слави със своите „извънземни“ и „приказни“ пейзажи, са снимани филмите: Лорънс Арабски, Марсианецът, Rogue One: История от Междузвездни войни, Аладин, Междузвездни войни: Епизод IX и много други.
По време на пустинният ни воаяж ще направим 6 часово джип сафари като ще обиколим от най-известните до най-потайните и известни на малцина местни бедуини места. Ще изкачваме пясъчни дюни, ще си сготвим обяд в пустинята, ще научим за историята и традициите на бедуините, а за финал ще изпратим изгрева от едно от най-добрите места за наблюдение. Вечерта ще се съберем край бедуинския огън и ще похапнем традиционна местна храна приготвена на подземен огън. За най-любопитните сме приготвили кратък готварски курс, по време на, който ще се научите как се приготвя един от най-вкусните хлябове на света по рецепта на хиляди години и традиционното за арабския свят кафе с кардамон.

Настаняване: Луксозен бедуински камп, Уади Рум, двойни климатизирани стаи със собствена баня и тоалетна
Активности за деня: 6 часа джип сафари в пустинята;
Изхранване: закуска, обяд и вечеря

Ден 4: 18 ОктомвриПустинята Уади Рум и Петра през нощта

Ставаме много рано и яхваме кервана от мили камили за да се отправим на едночасова езда до един от най-добрите спотове за наблюдение на изгрева в пустинята. След като посрещнем слънцето насред арабските пустош се връщаме обратно в кампа за закуска и втора серия приключения с мощните 4х4 джипове. Днес ще се отбием до по-слабо посещаваната от туристи част на пустинята, в която обаче са снимани някои от най-големите холивудски заглавия.

Връщаме се до кампа да си съберем багажа и потегляме към едно от Седемте чудеса на света – Петра. Ще пристигнем в градчето Уади Муса привечер, настаняваме се в хотела и се спускаме към главният вход на Петра. Вечерта ще посетим светлинното и музикално шоу организирано пред „съкровищницата Khazne al-Firaun“ – една от емблемите на скалния град.
След края на шоуто ще вечеряме в автентичен арабски ресторант преди да се отправим на заслужена почивка.

Настаняване: Уади Муса, хотел в района на Петра, двойни стаи
Активности за деня: яздене на камили за изгрева, 3 часа джип сафари в пустинята в зоната на филмите, посещение на нощна Петра.
Изхранване: закуска

Ден 5: 19 ОктомвриПетра – едно от седемте чудеса на света

Издълбаният изцяло в скалите град Петра е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (Долината на Мойсей) на източния склон на Уади Араба. Намира се на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята.
Ще имаме на разположение абсолютно целият ден за да обходим и разучим до най-малкият детайл едно от новите Седем чудеса на света. През първите 3 часа от нашият изследователско-археологически ден ще бъдем съпроводени от местен гид, който ще ни разкаже всичко най-интересно за историята на Петра и набатейците /на английски език/, а остатъкът от деня ще прекараме в самостоятелно проучване на това чудно място. След, като сме видели с очите си и усетили духа на антична Петра ще посетим за финал и Музея, който е доста модерен и богат на находки и експонати от историята на Йордания.

Настаняване: Уади Муса, хотел в района на Петра, двойни стаи
Активности за деня: целодневно посещение на Петра; 3 часова беседа с местен екскурзовод на английски език по основният маршрут. Посещение на Музей на Петра.
Изхранване: закуска

Ден 6: 20 ОктомвриКаньонът Уади ал Муджиб и плаж на Мъртво море. Аман

Рано сутринта потегляме от Петра към най-ниската точка на света – плажовете на Мъртво море. Ще пристигнем до бреговете на едно от най-солените морета на земята около обяд, като ще имаме време от около 1.00 час за плаж и „плаване“ в морето. Осолени до безобразие се качваме отново в автобуса и се местим до намиращият се наблизо изумителен каньон Уади ал Муджиб.
Каньонът е изключително пълноводен като на места водата в него достига до 2 метра дълбочина. Целият каньон е обезопасен с въжета, стълби и различни съоръжения подпомагащи преминаването му, а времето от началната ни точка до водопада в краят му и връщането ни обратно в началото е около 2.30 часа.

Късният следобяд продължаваме към столицата на Йордания Аман. Настаняваме се в хотела и се спускаме към центъра на града където в типичен арабски стил ври и кипи от живот. Безбройни улични търговци продаващи какво ли не, сладкарници, традиционни ресторанти и наргиле барове на всеки ъгъл определено ще направят вечерта ни в Аман незабравима.

Настаняване: Аман, хотел в близост до центъра, двойни стаи
Активности за деня: около 1 час плаж на Мъртво море; преминаване на каньона Уади ал Муджиб, вечерна разходка из Аман.
Изхранване: закуска

Ден 7: 21 ОктомвриАман и Джераш

След закуска ще отидем до археологическият шедьовър Джераш, който е смятам от мнозина за най-добре запазеният римски град в света. С местен екскурзовод /на английски език/ ще направим обиколка на най-забележителните римски останки и обекти в града, а втората половина от деня ще използваме за самостоятелно проучване и снимки. Ще похапнем в ресторанта с може би най-добрата кухня, която открихме по време на проучването ни в Йордания и вечерта се връщаме за втори тур по нощните улици на Аман.

Настаняване: Аман, хотел в близост до центъра, двойни стаи
Активности за деня: посещение на римският град Джераш; беседа с екскурзовод, свободно време за разглеждане на Аман
Изхранване: закуска

Ден 8: 22 ОктомвриМаунт Небо и река Йордан. София

Последният ни ден в Йордания е посветен основно на религията. Тръгвайки от Аман към Акаба ще минем през Маунт Небо за да видим мястото, от което Мойсей е съзрял обетованите земи преди смъртта си, а след това ще се отправим и към свещената за йорданците и целият християнски свят река Йордан. С местен екскурзовод ще направим едночасова обиколка по време, на която ще видим мястото, на което според легендите Йоан Кръстител е покръстил Иисус, а кулминацията на този тур ще е топването ни във водите на река Йордан непосредствено на границата с Палестина /Израел/.

Преди полетът ни за София и ако имаме достатъчно време ще ви заведем до може би най-вкусната сладкарница ако не в цяла Йордания, то със сигурност в Акаба. След обилно похапване на всякакви лакомства с традиционния за местните шамфъстък се отправяме към летището от където хващаме директен полет за София.

Цена: 2400.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на приключението /общо 7/
 • 8 закуски
 • Частна група /private tour/, без други външни лица
 • Всички трансфери на място в Йордания
 • 2 гмуркания в Червено море
 • Пълно водолазно оборудване
 • Местен лицензиран инструктор по време на гмурканията
 • 6 часов тур с джипове в пустинята Уади Рум
 • Номадски обяд и вечеря в пустинята
 • 2 часов тур с яздене на камили за изгрева в пустинята
 • 3 часов тур с джипове в пустинята Уади Рум /в зоната на филмите/
 • Вход за Петра през ноща /звук и светлина/
 • Вход с целодневен достъп до Петра
 • Лицензиран екскурзовод по основния маршрут в Петра /около 3 часа на английски с превод на български/
 • Вход за каньона Уади ал Муджип
 • Вход за римския град Джераш
 • Лицензиран екскурзовод по основния маршрут в Джераш /около 3 часа на английски с превод на български/
 • Вход за Маунт Небо
 • Вход за посещение на района около река Йордан
 • Лицензиран екскурзовод по основния маршрут на река Йордан /около 1 час на английски с превод на български/
 • Подготовка на документите за групова виза
 • Местен лицензиран екскурзовод през цялото време
 • Представител на Adventure Team Bulgaria през цялото време

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Акаба– София (около 150.00 евро)
 • Храна и напитки извън описаните като включени
 • Застраховка за пътуване в чужбина (около 15.00 лева)
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Монтаж на 10-12 минутен филм от приключението
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 400.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане на 2000.00 лева на 2 равни вноски в срок до 15.09.2023 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Самолет София – Акаба- София

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

15 Октомври, 15:00 ч.

Настаняване

Двойни стаи в хотел на брега на Червено море;

 

Луксозен бедуински камп в пустинята. Климатизирани стаи със собственабаня и тоалетна;

Двойни стаи в хотел непосредствено в района на  Петра;

Двойни стаи в централната част на Аман.

Изхранване

В програмата имаме включено следното изхранване:

 • 8 закуски
 • 1 бедуински обяд в пустинята Уади Рум
 • 1 традиционна бедуинска вечеря в пустинята Уади Рум

 

FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 10 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.