Япония – изкачване на вулкана Фуджи

Япония – изкачване на вулкана Фуджи

Каквото и да се каже за Япония ще бъде малко.
Друг свят, друга култура, едно приключение от съвсем ново измерение…

Очаква ни едно умопомрачително приключение, което ще ни отведе от неоновите небостъргачи на Токио до върха на легендарния и свещен за японците връх на вулкана Фуджи. Ще преминем още и през Хирошима – града станал обект на първата в света атака с атомна бомба,   ще разгледаме притихналите храмове на Киото и самурайските замъци в Осака, като няма да пропуснем и старата столица на най-развитата азиатска страна – Нара.
Ако си готов за шумно сърбане на рамен и нудли, ако си любител на сушито, ако харесваш вълнуващите пътешествия и Япония е твоя жива мечта, то не се колебай да станеш част от бандата ни за едно от най-добрите приключения на 2021 година.

ОСТАВАТ САМО 2 МЕСТА!!!

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:
Посрещане на изгрева от кратерния ръб на вулкана Фуджи (3776 м.);

Най-доброто време от годината както за изкачването към върха;
5 нощувки в Токио и всичко най-вълнуващо от града;
Хирошима – първият град станал обект на атака с атомна бомба;
Остров Мияджима и гигантската „плаваща“ порта Тори;
Замъците на Осака;
Будиските храмове и шинтоистките светилища в Киото;
Старата японска столица Нара и парка с елените;
Възможно най-добрата организация по отношение на полети, вътрешни трансфери, места за настаняване и хранене;
Посещение на емблематични барове, места за нощен живот и ресторанти;
Свободно време и разходка в Доха, Катар;
Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К резолюция;
100% гарантирано провеждане на програмата.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
19 – 30 Август 2021 г.
(възможна е корекция на датите с +/- 1-2 дни с оглед разписанията и цените на полетите)

ПРОГРАМА:
Ден 1: 19.08.2021 г.
11:30 ч. Събиране на групата на летище София, Терминал 2. Полет с катарските авиолинии до Доха, Катар.  Кацаме в Доха малко преди 18:00 ч., като ще имаме около 6 часа свободно време за разходки и разглеждане на катарската столица.

Ден 2:
С нощен полет (излитаме в 02:00 ч.) се отправяме към Токио, където се очаква да пристигнем малко след 18:30 ч. местно време (продължителността на полета е 10.30 часа).
Веднага се отправяме към хотела, настаняваме се набързо и излизаме на първата ни разходка в японска столица.
Днес ще отскочим до прословутата уличка на храната Piss Alley където ще се слеем с местните и с чаша саке ще вдигнем тежки наздравици за началото на нашето приключение.
Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича се така още от времето, когато е  била сенчеста дестинация за престъпниците, събирали се там да пият питието си. В онези дни мястото не е било толкова застроено, така че вместо да използват тоалетна, хората просто се облекчавали, където са можели.
Нощувка в Токио

Ден 3:
След закуска ще се разходим до Shinjuku Gyoen park. Националният парк Шинджуку Гьоен в Токио е един от най-известните и красиви паркове в града. Огромният парк е бил някогашна резиденция на императорското семейство, а в днешни дни е под юрисдикцията на Националното министерство на околната среда.
След като загреем в парка ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи, построен в чест на  първия съвременен император на Япония.
Продължаваме с пешеходна разходка по популярната с магазините и бутиците си улица Такешита към района на Хараджуку – място, посещаван главно от младежи и притежаващо много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различните направления на субкултурата на Япония.
Продължаваме към най – натовареното кръстовище в Шибуя и разходка по Омотесандо, който е сред най – впечатляващите булеварди в света. Тук са сабрани най – известните брандове, а самият булевард се разклонява в малки подредени улички с превъзходни кафетерии, ресторанти и сгради с интересна архитектура.
Вечерта ще си оставим и достатъчно време за да се потопим в неповторимият нощен живот в Шибуя.
Нощувка в Токио

Ден 4:
Продължаваме с обиколката на Токио с посещение на най-големия будистки храм в столицата – Сенсо Джи. Храмът е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса.
От храма се вижда и  следващата ни цел за деня – една от най-високите телевизионни кули в света. Токио Скай Трий (634 м), известна още като „Небесното дърво на Токио“ кулата е замислена, с основна цел да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и прави опит да представи Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, нито жилища, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. (на които разбира се ние ще се изкачим).
Продължаваме разходката си по поречието на река Сумида и от там към известния парк Уено.
Културната програма на днешния ден ще завършим с обсерваторията Metropolitan Government Building, където от 202 метровата площадка за наблюдение, ако имаме късмет и ясно време, ще можем да видим и величественият вулкан Фуджи.
Не случайно казахме, че краят е на културната програма… защото следва вечерната такава в района на Шинджуку – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света.
Нощувка в Токио

Ден 5:
“Човек, изкачил веднъж връх Фуджи, е мъдрец, а този, който го е изкачвал два пъти е глупак”
Следват два от най-интересните и вълнуващи дни.  Рано сутринта тръгваме с директен автобус към началната ни точка за изкачването на вулкана Фуджи (3776 м.) Ще започнем нашия преход от 2300 м. като изкачването ни до хижата на 3100 м. ще ни отнеме около 2.00 до 3.00 часа. Ще имаме на разположение целия следобяд да си починем и да се полюбуваме на гледката, която се разкрива пред нас.
Нощувка на хижа в планината

Ден 6:
Страната на изгряващото слънце! Няма начин да не сте чували това определение за Япония. Ставаме много рано през нощта (около 01.00 ч.), приготвяме се и излизаме в атака към върха. Ще достигнем кратерния ръб на Фуджи около 05.00 ч. сутринта от където ще посрещнем и изгрева високо над Тихия океан. Ще направим пълна обиколка на кратера и по алтернативен маршрут ще слезем обратно до началната ни точка. Отново с автобуса се връщаме към Токио където подобаващо ще отпразнуваме успеха с божествено суши, якитори и саке.
Нощувка в Токио

Ден 7:
Днес ще се придвижим до Хирошима. Забележителен град с много история, красиви градини и впечатляващ замък! Известен е като първия град, станал обект на атака с атомна бомба – от страна на САЩ по време на Втората световна война. На 6 август 1945 година атомната бомба над Хирошима убива около 80 000 души. До края на годината от наранявания и излагането на мощната радиация загиват още 86 000. Бомбата унищожава 70% от сградите в града, който е ключов индустриален център по южния бряг на японския остров Хоншу.
Нощувка в Хирошима

Ден 8:
Сутринта ще тръгнем към малкият остров Мияджима, който е известен със своята плаваща порта  Itsukushima Shrine. Гледката към гигантската порта Torii е класирана като една от трите най-добри гледки на цяла Япония. Разбира се ние сме приключенски настроени нинджи и няма да пропуснем възможността да се изкачим и до най-високата точка на острова за да се насладим на невероятните панорами, които се разкриват от там.
Връщаме се до хотела в Хирошима, взимаме багажа и в късния след обяд се отправяме към Осака. Безспорно това е мястото с най – вкусната улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които ня-ма-как-да-про-пусн-нем!
Нощувка в Осака

Ден 9:
Една от най-интересните забележителности на Осака е едноименният замък, построен още през 1576 г.  Той има пет етажната главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образеца си от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Вечерта ще прекараме из ресторантчетата и уличките на най – оживеното място в Осака – Дотомбори.
Нощувка в Осака.

Ден 10:
Придвижваме се до Киото – един от градовете с най-богата култура в Азия. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.  Ще започнем обиколката си с един от най-известните будистки храмове в Япония – Кинкакуджи, известен още като „Златен павильон“ и разположен в подножието на хълма Кинугасай. Ще продължим към замъкът Ниджо, а за финал на днешния ден ще се отправим към Гион – кварталът на гейшите, където мъже и жени често се разхождат в цветни кимона.
Нощувка в Киото

Ден 11:
Сутринта ще посетим едно от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари.  Следва Нара – старата столица на Япония от 710 г. до 784 г. През този период се консолидира структурата на държавно управление и Нара се радва на голям просперитет, превръщайки се в извор на японската култура. Помайки към символът на Нара – храма Тодайджи, ще преминем и през парка на елените, които също са една от причините за голямата известност на града. Ще можем да ги нахраним и да им се полюбуваме преди да се потопим в историята на най – стария храм в Япония, съхранил в себе си и най – голямата статуя на Буда в страната.
Късният следобяд ще хванем влака стрела обратно за Токио.
Нощувка в Токио

Ден 12:
Днес е последният ни ден в Япония.  Рано сутринта ще посетим един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи, който осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! Няма никакво съмнение, че най  – доброто суши в света може да се опита точно тук! На пешеходно разстояние се намира и  най-богата и най – известна търговска част на Токио – Гинза. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и дори магазин на Apple с гигантски размери, в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.
Колкото и да не ни се иска… това ще беше всичко от нашето шеметно пътуване в тази невероятна страна. Взимаме багажа от хотела и се отправяме към летището за късен полет (излитане около 22:00 ч.) към София.

Ден 13: 30.08.2021 г.
Кацаме на летище София около обяд.

ЦЕНА: 4200.00 лева

Цената включва:
Участие в приключението според обявената програма;
5 нощувки в хотел 3* в Токио (двойна стая);
1 нощувка (с вечеря) на хижа в планината (голяма обща спалня);
1 нощувка в хотел 3* в Хирошима (двойна стая);
2 нощувки в хотел 3* в Осака (двойна стая);
1 нощувка в хотел 3* в Киото;
JR Pass за всички влакове по маршрута (влак стрела);
Всички трансфери и транспорт по маршрута;
(с обществен транспорт: метро, автобуси, кораби);
Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро;
Представител на Adventure Team по време на цялото пътуване;
Заснемане на цялото приключение с екшън камера;
Виза за Катар (Доха) и административните процедури по издаването й.

Цената не включва:
Самолетен билет София – Токио – София (около 1400.00 лева)
Храна и напитки
Входни такси за забележителности (около 100.00 лева, незадължителни)

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 400.00 лева. Останалата сума се разсрочва на вноски най-късно до 01.06.2021 г.

ЗА КОНТАКТИ:
adventureteambg@gmail.com;
Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
0893000007

Резервирай!