bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Изкачване на вулканите Етна 3329 м. и Стромболи

0
8 места
Цена2,150 лв.
юни 9, 2024
Оставащи: 7 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

2247

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Изкачване на вулканите Етна 3329 м. и Стромболи
 • Италия
 • 09-16 Юни 2024 г.
 • 12-16 човека
 • Приключение: Лесно 1/10
 • Изкачване на Етна: средно 4/10
 • Изкачване на вулкана Етна 3329 м.
 • Изкачване на постоянно изригващия вулкан Стромболи
 • Посещение и нощувка в Таормина с много време за плаж
 • 2 екскурзии с лодка на остров Стромболи
 • Целодневни разходки и нощувки в Сиракуза и Катания
 • Еднодневна разходка в Ното

Туптящото сърце на Европа! Отвеждаме те на вълнуващо приключение до кратерния ръб на най-високият активен вулкан на стария континент. С близо 150 изригвания през 300 хилядната си история и осеян с над 200 кратера и лавови потоци, вулканът Етна 3329 м. определено е живото доказателство за силата и могъществото на природата. Наблюдението на лавата от ежедневно изригващият вулкан Стромболи разположен в Еолийския архипелаг в Тиренско море пък е друга от топ атракциите на най-новата ни авторска програма в слънчева Италия. Допълваме сицилианската ни авантюра с разходки и посещение на китното градче Таормина и целодневен плаж на Йонийско море, както и разбира се перлите в културно-историческата ни обиколка – защитените под егидата на ЮНЕСКО градове Ното и Сиракуза. Завършваме картинката с безобразно вкусната италианска храна и разбира се прочутото сицилианско вино иии…. и стига толкова, че взе да става прекалено.
Чакаме те, идвай! 

Програма

Ден 1: 09 Юни 2024 г. Катания, Сицилия

08:45 ч. събиране на групата на летище София и директен полет до Катания, Сицилия. С публичен транспорт се отправяме към центъра на града където се намира и хотела ни за следващите два дни. Настаняваме се набързо и се спускаме за целодневна разходка из града. Ще разгледаме някой от най-интересните забележителности сред, които са Античния театър, средновековния замък Кастело Урсино, Пиаца Дуомо със символа на Катания – колоната със слона, катедралата, сградата на кметството, театъра Масимо Белини и пиаца Университа – площада с градския университет.
Вечерта е отредена за гастрономическа наслада в компанията на божествено сицилианско вино и разбира се традиционните италиански паста, пици и пресни морски дарове.
Нощувка: хотел 3* в Катания, двойни стаи

Ден 2: 10 Юни 2024 г. Вулкана Етна – 3329 м.

Туптящото сърце на Европа – отправяме се към постоянно активният и периодично изригващ вулкан Етна. С организиран трансфер поемаме от хотела в посока хижа Сапиенса, която е и началната точка на изкачването ни. Първата ни цел е достигането до горната станция на лифта Монтаньола (около 2600 м.), от където се разкриват невероятни гледки към долината Бове, покрита изцяло със застинала лава от голямото изригване през 1979 г. Малко по нагоре по склоновете на вулкана ще се срещнем с нашите местни италиански водачи и заедно с тях продължаваме до самия кратерен ръб на 3329 м. Според ситуацията, времето и настроението в групата можем да предприемем пешеходно слизане минаващо и през кратера Силвестри или пък да си оставим повече време за вино и паста вечерта и да слезем с лифта.
Трансфер: частен трансфер
Трекинги за деня: около 8-10 часа

Нощувка: хотел 3* в Катания, двойни стаи

Ден 3: 11 Юни 2024 г. Еолийски архипелаг, остров Стромболи

Наричан от мнозина „Фарът на Средиземноморието“, поради постоянната му вулканична активност, вулканът Стромболи е може би единственото място в Европа, на което целогодишно може да се наблюдават ежедневни вулканични изригвания.
Рано сутринта напускаме хотела в Катания и първо с влак, а после и с ферибот се насочваме към остров Стромболи в Тиренско море. Очакванията ни са да пристигнем на островчето някъде между 18:00 и 19:00 ч. като по най-бързия начин трябва да се настаним в хотела и да се спуснем към пристанището. Ще си направим около двучасов трип с лодка, по време на, който ще наблюдаваме залеза в морето и изригващият наблизо вулкан.
Трансфер: влак и ферибот
Екскурзии: Двучасова разходка с лодка за залеза

Нощувка: хотел 3* в Стромболи, двойни стаи

Ден 4: 12 Юни 2024 г. Изкачване на Стромболи

След закуска слизаме отново на пристанището, където ни очаква поредното вълнуващо приключение. Отново с лодките ще се отправим на 4 часово плаване до селцето Джиностра намиращо се на противоположната страна на острова като ще имаме и достатъчно време за плуване около входа на образувалата се от застинала лава водна пещера. Следобяда ще прекараме в мързеливи разходки и плажче на острова, а вечерта ни очаква истинска феерия и наслада за всички сетива.
Малко преди залеза и в компанията на местен лицензиран гид ще започнем изкачване до наблюдателната площадка на Стромболи намираща се на около 400 м. над морското равнище. От възможно най-доброто и разбира се най-безопасно място ще имаме възможност да се насладим както на залеза така и на изригващият буквално пред нас вулкан.
За днешната ни вечеря сме избрали ресторанта с може би най-впечатляващата гледка ако не в света, то в Европа със сигурност.

Трекинги за деня: около 3-4 часа
Нощувка: хотел 3* в Стромболи, двойни стаи

Ден 5: 13 Юни 2024 г. Таормина

Пренасяме се от Тирейско към Йонийско море до фантастичното и китно италианско градче Таормина. Хотела ни е непосредствено до морето, а буквално преджапвайки до глезените през плитките и топли води ще се разходим до остров Исола Белла където ще останем за плаж. Вечерта ще се разходим из Таормина където освен автентичния италиански провинциален дух ще се насладим и на внушителни готически замъци, сгради с норманска архитектура и барокови постройки.
Трансфер: влак и ферибот
Нощувка: хотел 3* в Таормина, двойни стаи

Ден 6: 14 Юни 2024 г. Сиракуза

От Таормина, отново с влака се придвижваме до „най-великия гръцки град и най-красивия от всички“, както е казал навремето Цицерон за древната гръцка колония Сиракуза. Града (точно така, целия град!) е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е и родното място на древногръцкия математик, астроном, физик и инженер Архимед. Освен, че ще разгледаме музеите посветени на Архимед и Леонардо да Винчи ще имаме на разположение и предостатъчно време за да обиколим стария град и прословутия пазар разположен на остров Ортиджа, архелогическия комплекс, църквите и катедралите в града.
Трансфер: влак
Нощувка: хотел 3* в Сиракуза, двойни стаи

Ден 7: 15 Юни 2024 г. Ното и Катания

Следваща спирка от културно историческата ни обиколка е приветливото и сякаш извадено от картичките градче Ното. Всички сгради в града са построени от пясъчен мрамор и в собствен, характерен само за това място барок.  Ще започнем обиколката си от построената през 19-ти век по случай визитата на Фердинанд II порта „Реале“ и ще се разходим по малките улички достигайки до централния площад Пиаца дел Дуомо и разположената там величествена катедрала на Ното „Сан Николо“.
Следобяд се връщаме до хотела ни в Сиракуза от където ще вземем оставения на съхранение багаж и от там продължаваме обратно към Катания за последната ни нощувка на италианска земя.
Трансфер: влак
Нощувка: хотел 3* в Катания, двойни стаи

Ден 8: 16 Юни 2024 г. Обратния път към дома

С полет на обяд излитаме от Катания и кацаме в България малко след 15:00 ч.

Цена: 2150.00 лева

Цената включва:

 • 7 нощувки в Сицилия според обявената програма
 • Представител на Adventure Team по време на цялата програма
 • Италиански лицензиран водач за изкачването на Етна
 • Трансфер в двете посоки за изкачването на Етна
 • Трансфер в двете посоки от жп. гарата до пристанището в Милазо
 • Италиански лицензиран водач за изкачването на Стромболи
 • 2 екскурзии с лодка на остров Стромболи
 • Двупосочен билет за ферибот до остров Стромболи
 • Билети за всички влакове по програмата (общо 6)
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • Самолетни билети (около 110.00 - 150.00 евро с 10 кг. чекиран багаж)
 • Храна и напитки
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Сертификат за изкачването на вулкана Етна (неофициален, издава се от Adventure Team)
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 550.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Доплащане на 1600.00 лева на две равни вноски най-късно до 20.05.2024 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Самолет: София – Катания – София
Влак: Катания-Милазо; Милазо-Таормина; Таормина-Сиракуза; Сиракуза-Ното; Ното-Сиракуза; Сиракуза-Катания
Ферибот: Милазо – Стромболи – Милазо

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

09 Юни 2024 г., 08:45 ч.

Настаняване

Катания, хотел 3*, двойни стаи

Остров Стромболи, хотел 3* на плажа, двойни стаи

Таормина, хотел 3* на плажа, двойни стаи

Сиракуза, хотел 3*, двойни стаи

Изхранване

В програмата няма включено изхранване.
Средната цена на обяд навън е около 15.00 евро, а на вечеря в ресторант е около 15.00 – 25.00 евро. 

 

АВТОРСКИ ПРАВА

Тази програма е изцяло авторска.
Всички текстове, структура и логистика на програмата са в резултат на проучвания проведени на място и авторски труд при оформянето на текстовете й. Програмата в съвкупност, както и всички нейни елементи по отделно представляват интелектуална собственост на Адвенчър Тийм България ООД.
Програмата е публикувана за пръв път във виртуалното пространство на уеб сайта на компанията www.AdventureTeam.bg  на 27.10.2023 г.
Всеки опит за копиране на текстовете на цялата или част от програмата, структурата или логистиката на програмата ни ще се счита за плагиатство и кражба на интеректуална собстбеност и ще бъдат преследвани по съответния законов ред.

 

Снимки
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. Каски за изкачванията на Етна и Стромболи са осигурени на място.

Колко продължителен е трекинга?

Изкачването на Етна в двете посоки е спродължителност около 8-10 часа. Изкачването на Стромболи в двете посоки е около 3-4 часа

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 14 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Още 2 човека разглеждат това приключение.