Дяволската пътека, Орлово око, офроуд и вълнуващи пещери

Дяволската пътека, Орлово око, офроуд и вълнуващи пещери

Едно дяволско добро приключение изпълнено с много, много адреналин…

Ще се пренесем в един удивителен свят, места, съхранили едни от най-съкровените и запазени тайни на Родопите.  По път за с. Борино, от където ще започне нашата одисея, ще спрем за бърз обяд на една от стените на язовир Въча. Повярвайте ми, още тук ще сте обикнали Родопите до безкрай и няма да ви се иска да тръгваме… Пристигайки в селото бързо хвърляме раниците в хотела, отбиваме се до Музея на катрана и стартираме прехода си по Дяволската пътека. Множество мостчета, наковани направо в скалите стълби и парапети, буйни поточета и срамежливи водопади, уникални гледки и шеметни панорами са само малка част от нещата, на които ще се насладим по времето на тази изключителна обиколка. Ще и отведем и до тайна пещера, входа на която е неизвестен дори за местното население… Вечерта пък е предвидена за щуро парти и местни деликатеси. Нашите любезни домакини ще ни предложат от уникалните приготвени на място качамак, пататник, родопски клен и други вкусотийки.

Следващия ден е не по-малко вълнуващ. Наспиваме се добре, закусваме обилно и е време за поредната порция адреналин. С мръсна газ и по изключително разнообразен офроуд терен отпрашваме към панорамната площадка Орлово око. Изградена от местното туристическо дружество на връх Свети Илия (1563 м.), площадката е изнесена на над 10 метра в дълбока около 670 метра бездна… Спокойно, проектирана е така, че да издържа до 3 тона натоварване…Качваме се на транспорта и се отправяме в посока Триград, където ще посетим и пещерата Дяволското гърло. Пещерата е образувана от река, падаща под земята от 42 метра височина. Падащата вода е образувала огромна подземна зала, в която може да се побере например катедралата „Св. Александър Невски“. През галерията ще достигнем до основното водно течение, а от там 301 стъпала нагоре ще ни изведат до подземния водопад…

Дяволски дяволско приключение, което не търпи никакво отлагане!!!

   

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ:
10-11 ОКТОМВРИ

ПРОГРАМА:

Ден 1 – 10.10.2020 г.
06:30 ч – Събираме се на паркинга пред сектор А на Национален стадион „Васил Левски“
Около 09.30 ч. ще спрем в едно супер панорамно заведение на стената на язовир Въча, където ще закусим и ще изпием сутрешното си кафе. Веднага след това се отправяме към началната точка на нашето приключение и започваме с обиколката си по Дяволската пътека. Малки мостчета, стълби и парапети наковани направо в скалите, уникални гледки и много, много адреналин ще ни съпровождат през целия ни кръгов маршрут. За обяд сме избрали фантастична беседка с невероятна панорама към площадката на Орлово око и връх Свети Илия.
Прехода ни за деня ще приключи около 19.00 ч., когато ще се настаним в хотела, ще вечеряме, а за след това ще имаме на разположение и частна механа да пищни тържества и танци до зори.

Ден 2 – 11.10.2020 г.
Днес ще се наспим добре, ще загусим и се мятаме на мощните офроуд джипове, с които ще се отправим към площадката Орлово око. Слизайки обратно долу в ниското ще се качим на нашия си транспорт и ще се отправим към входа на една от най-загадачните и определено впечатляващи пещери в България – пещерата Дяволското гърло. Ще разгледаме пещерата, чиято най-голяма галерия може да побере в себе си сграда с размерите на храм паметника Александър Невски, ще се разходим в района да си напазаруваме сувенирчета и леко полеко ще се отправим по обратния път към София.

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 145,00 лeва;

Със собствен транспорт 🚗: 125,00 лева;

Цената включва:
✔️ 
Участие в приключението;

✔️ Нощувка със закуска в семеен хотел ***. Настаняване в двойни/тройни стаи;
✔️ Транспорт (според опцията);
✔️ Офроуд джипове до панорамна площадка Орлово гнездо;
✔️ Планинска застраховка;

Цената не включва:
❌ 
Транспорт (според опцията);

❌ Вход за пещерата Дяволското гърло ( по 4,00 лева на човек за тур с екскурзовод);
❌ Разходи от личен характер.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 45.00 лева

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена;

🧗‍♂️ Яке, топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем (мин. 30 фактор);
🧗‍♂️ Храна за 1 хранене навън, вода (поне 1,5 литра);

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;

🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!