Хърватска – море и планини, каяци и байкове

Хърватска – море и планини, каяци и байкове

Море и планина, каяк сафари и байкове, умопомрачителната красота на Плитвичките езера  и автентичните крайбрежни кръчми на Задар и Загреб…
Всичко това ни очаква в първото по рода си Адриатическо приключение наситено с много екшън и адреналин в типичен Adventure Team стил.

АКЦЕНТИ НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО
➡️ Посещение на Плитвичките езера – целодневно;

➡️ Вело трип по крайбрежието на Задар (целодневно, 60 км. по равно);
➡️ Каяк сафари по поречието на река Зърманя (целодневно, с къпане в реката и обяд);
➡️ Плаж на Адриатическо море;
➡️ Изкачване на връх Динара (1831 м.), първенец на Хърватска;
➡️ Автентичните капани (кръчми) на Задар и Загреб;
➡️ 4 нощувки в Задар в частна вила с басейн;
➡️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера;

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ
28 АВГУСТ – 03 СЕПТЕМВРИ 2021 г.

ПРОГРАМА

Ден 1: 28.08.2021 г., НА ПЪТ КЪМ ХЪРВАТСКА
07.00 ч. Събиране на групата на паркинга пред сектор А на национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Хърватска. Имаме да изминем близо 900 км. (над 95% от които по магистрали) като очакванията ни са да пристигнем в района на Плитвичките езера около 18.30 ч. привечер.

Настаняваме се в един от най-красивите къмпинги на Хърватска (посрещащ гости от цяла Европа), в близост до река Корана, в която се изливат водите на Плитвичките езера. Вечерта ще си спретнем едно шумно парти и ще дадем подобаващ старт на Адриатическата ни авантюра.
Нощувка: Къмпинг, бунгала за двама.

Ден 2: ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА
Целия днешен ден ще прекараме в разглеждане на Плитвичките езера.

Площта на националния парк е близо 30 хиляди хектара, 22 хиляти, от които са гори. Паркът е уникален пример за физично-биохимична лаборатория на открито. Негов основен феномен е особеният начин на създаване на шуплестия варовик в резултат, на което в местата на преливане на водата възникват естествени бентове, от които долината на река Корана се преобразява в каскада от 16 стъпаловидно подредени проточни езера. Най-високото от езерата – Прошчанското езеро, се намира на 639 м. надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод е на 503 м.
В късния следобяд ще се отправим към Задар, който се явява и изходната ни база за следващите 4 дни. Вечерта пък ще отпразнуваме първият си допир до Адриатическо море в някоя крайбрежна и доволно шумна кръчмичка.
Нощувка: Задар, частна вила с басейн

Ден 3: КАЯК САФАРИ ПО РЕКА ЗЪРМАНЯ
Красавицата и Звярът, такова е името, което любителите на рафтинга и каяците са дали на река Зърманя. През април и май реката е изключително буйна и предизвикателна дори за най-опитните рафтингари. През юли и август обаче тя се превръща в истинска красавица, която спокойно те пренася през спиращи дъха пейзажи. Разбира се и тук не липсват бързеи, водопади и каскади, през които ще преминем с каящите водени от опитните ни местни водачи. Спускането по реката продължава приблизително 5 часа, като в това време са включени и спирания за плуване в реката, скачане от 3-4 метрови скали и водопади, обяд и кратки почивки. Каяка ни приключва в уникална битова кръчма на брега на реката, където… абе знаете, бири-мири, шишчета-мишчета и т.н.

Нощувка: Задар, частна вила с басейн

Ден 4: ВЕЛОТУР ЗАДАР – ВИР ПО КРАЙБРЕЖИЕТО
От омайната красота на езерата и наситените с адреналин води на Зърманя рязко се прехвърляме върху педалите и се впускаме в поредния шеметен трип. Яхваме велосипедите и се отправяме в посока към гр. Нин и съседния на него мини остров Вир. След около 25 км. каране ще спрем да презаредим батериите на плажа край лагуната в Нин. Можем да останем на плаж и ледено студени бирички тук или пък да направим още десетина километра с велосипедите до съседното градче Вир. Връщаме се по обратния път към Задар за да се поздравим за успеха в поредното китно крайморско ресторантче в стария град.

Нощувка: Задар, частна вила с басейн

Ден 5: ВРЪХ ДИНАРА
Днес се отправяме към поредното предизвикателство – изкачването на първенеца на Хърватска, връх Динара 1831 м. Въпреки не голямата си височина върхът ще ни предизвиква с преодоляването на около 1300 метра денивелация и общо около 16 километра в двете посоки. Очакванията ни са да се справим за не повече от 8 часа в двете посоки, тоест колкото почти всеки планински връх в България.

Вечерта ще се приберем за последната ни нощувка в Задар преди да поемем по обратния път към дома
Нощувка: Задар, частна вила с басейн

Ден 6: ЗАГРЕБ
След ранно ставане и бърза закуска поемаме към София с последна спирка – Загреб. Каквото и да се каже за хърватската столица ще е малко. Града е прочут с кулинарните си шедьоври и легендарния си нощен живот. Разбира се, освен посещение в някой от най-хитовите капани няма да пропуснем и някой от най-интересните забележителности на стария град и централната част.

Нощувка в Загреб, хотел 4*, двойни и тройни стаи

Ден 7: 03.09.2021 г. ОБРАТНИЯ ПЪТ КЪМ СОФИЯ
Колкото и да не ни се иска, всяко хубаво нещо си има и край…

Ставаме рано, закусваме набързо и поемаме към София. Очакванията ни са да тръгнем от Загреб около 09.30 ч. и да пристигнем в София малко след 17.00 ч.

ЦЕНА: 990.00 лева

Цената включва:
✔️ Транспорт София – Задар – София;

✔️ Всички трансфери на място;
✔️ Всички нощувки:
– 1 нощувка със закуска в къмпинг, бунгало за двама, в района на Плитвички езера
– 4 нощувки в Задар, частна вила с басейн;
– 1 нощувка в Загреб, хотел 4*, двойни и тройни стаи;
✔️ Каяк сафари по река Зърманя (целодневно);
✔️ Местен лицензиран водач за каяци;
✔️ Пълна екипировка: каяк, гребла, спасителна жилетка и каска, допълнителна застраховка за времето, през което сме в реката;
✔️ Обяд по време на каяк сафарито;
✔️ Целодневен вело тур Задар – Вир – Задар;
✔️ Наем на велосипед;
✔️ Изкачване на връх Динара;
✔️ Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро
✔️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

Цената не включва:
❌ Храна;
❌ Вход за национален парк Плитвички езера (300.00 куни/82.00 лева, заплаща се на място);

❌ Лични разходи;

НАСТАНЯВАНЕ:
Първата нощувка е в малки бунгала за по 2-ма души в къмпинг в Района на Плитвичките езера. Къмпинга е с общи санитарни помещения.

Нощувките в Задар са в частна вила с басейн наета само за нашата група. Настаняването е в 3 двуспални /с по 2 отделни спални всеки/ и 3 едноспални апартамента.
Нощувката в Загреб е в хотел 4*, в тройни и двойни стаи. Хотела е на 20 мин. пешеходно разстояние от стария град.

ПАРТИ ВИЛАТА НИ В ЗАДАР:


ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Капаро в размер на 140.00 лева.
Останалата сума се заплаща до 20.08.2021 г.

COVID-19 И АНУЛАЦИИ:
Хърватска е най-гостоприемната страна от ЕС що се отнася до мерки и рестрикции отнасящи се до Covid. Страната не е спирала да приема туристи по време на цялата криза…

В случай, че приключението не се състои заради усложнения с Covid-19 състоящи се в затворени граници, изискване за карантина в Хърватска и/или България, то всички направени по договора с туроператора плащания се възстановяват в рамките на 3 работни дни от отмяната на пътуването.

ЗА КОНТАКТИ:
 adventureteambg@gmail.com;
 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
 0893000007

Резервирай!