Хърватска – море и планини, каяци и байкове

Хърватска – море и планини, каяци и байкове

Море и планина, каяк сафари и байкове, умопомрачителната красота на Плитвичките езера  и автентичните крайбрежни кръчми на Задар и Београд…
Всичко това ни очаква в първото по рода си Адриатическо приключение наситено с много екшън и адреналин в типичен Adventure Team стил.

АКЦЕНТИ НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО
➡️ Посещение на Плитвичките езера;

➡️ Вело трип по крайбрежието на Задар (целодневен, 68 км.);
➡️ Каяк сафари по поречието на река Зърманя (целодневно, с къпане в реката и обяд);
➡️ Плаж и падълборд на Адриатическо море;
➡️ Изкачване на връх Динара (1831 м.), първенец на Хърватска;
➡️ Автентичните капани (кръчми) на Задар и Београд;
➡️ 4 нощувки на морето в Задар и по 1 в Београд и близо до езерата;
➡️ Всички нощувки са в двойни стаи;
➡️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера;

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ
от 27 юли до 02 август

ПРОГРАМА
Ден 1: 27.07.2020 г.
07.00 ч. Събиране на групата на паркинга пред сектор А на национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Хърватска. Имаме да изминем близо 900 км. (над 95% от които по магистрали) като очакванията ни са да пристигнем в района на Плитвичките езера около 18.30 ч. привечер.

Настаняваме се в един от най-красивите къмпинги на Хърватска (посрещащ гости от цяла Европа), в близост до река Корана, в която се изливат водите на Плитвичките езера. Вечерта ще си спретнем едно шумно парти и ще дадем подобаващ старт на Адриатическата ни авантюра.
Нощувка: Къмпинг, бунгала за двама.

Ден 2
Целия днешен ден ще прекараме в разглеждане на Плитвичките езера.

Площта на националния парк е близо 30 хиляди хектара, 22 хиляти, от които са гори. Паркът е уникален пример за физично-биохимична лаборатория на открито. Негов основен феномен е особеният начин на създаване на шуплестия варовик в резултат на което, в местата на преливане на водата възникват естествени бентове, от които долината на река Корана се преобразява в каскада от 16 стъпаловидно подредени проточни езера. Най-високото от езерата – Прошчанското езеро, се намира на 639 м. надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод е на 503 м.
В късния следобяд ще се отправим към Задар, който се явява и изходната ни база за следващите 4 дни. Вечерта пък ще отпразнуваме първият си допир до Адриатическо море в някоя крайбрежна и доволно шумна кръчмичка.
Нощувка: хотел 2* в Задар, двойни стаи

Ден 3
Красавицата и Звярът, такова е името, което любителите на рафтинга и каяците са дали на река Зърманя. През април и май реката е изключително буйна и предизвикателна дори за най-опитните рафтингари. През юли и август обаче тя се превръща в истинска красавица, която спокойно те пренася през спиращи дъха пейзажи. Разбира се и тук не липсват бързеи, водопади и каскади, през които ще преминем с каящите водени от опитните ни местни водачи. Спускането по реката продължава приблизително 5 часа, като в това време са включени и спирания за плуване в реката и скачане от 3 метрова скала, обяд и кратки почивки. Каяка ни приключва в уникална битова кръчма на брега на реката, където… абе знаете, бири-мири, шишчета-мишчета и т.н.

Нощувка: хотел 2* в Задар, двойни стаи

Ден 4
От омайната красота на езерата и наситените с адреналин води на Зърманя рязко се прехвърляме върху педалите и се впускаме в поредния шеметен трип. Яхваме велосипедите и се отправяме в посока към гр. Нин и съседния на него мини остров Вир. След около 20 км. каране ще спрем да презаредим батериите около пазара за морска храна в Нин. Веднага след това се отправяме към Вир където ще направим пълна обиколка на островчето и ще спрем за кратък плаж. Връщаме се по обратния път към Задар за да се поздравим за успеха в поредното китно крайморско ресторантче.

Нощувка: хотел 2* в Задар, двойни стаи

Ден 5
Днес се отправяме към поредното предизвикателство – изкачването на първенеца на Хърватска, връх Динара 1831 м. Въпреки не голямата си височина върхът ще ни предизвиква с преодоляването на около 1300 метра денивелация и общо около 16 километра в двете посоки. Очакванията ни са да се справим за не повече от 8 часа в двете посоки, тоест колкото почти всеки планински връх в България.

Вечерта ще се приберем за последната ни нощувка в Задар преди да поемем по обратния път към дома
Нощувка: хотел 2* в Задар, двойни стаи

Ден 6
След ранно ставане и бърза закуска поемаме към София с последна спирка – Београд. Каквото и да се каже за сръбската столица ще е малко. Града е прочут с кулинарните си шедьоври и легендарния си нощен живот. Разбира се, освен посещение в някой от най-хитовите капани няма да пропуснем и някой от най-интересните забележителности като Белградската крепост с гледка към водослива на реките Сава и Дунав,  храма Свети Сава и бохемския квартал Скадарлия.

Нощувка в Београд, хотел 4*, двойни стаи

Ден 7: 27 02.08.2020
Колкото и да не ни се иска, всяко хубаво нещо си има и край…

Ставаме рано, закусваме набързо и поемаме към София. Очакванията ни са да тръгнем от Београд около 09.30 ч. и да пристигнем в София малко след 14.00 ч.

ЦЕНА: 990.00 лева

Цената включва:
✔️ Транспорт София – Задар – София;

✔️ Всички трансфери на място;
✔️ Всички нощувки:
– 1 нощувка със закуска в къмпинг, бунгало за двама, в района на Плитвички езера
– 4 нощувки в Задар, хотел 2*, двойни стаи
– 1 нощувка със закуска в Београд, хотел 4*, двойни стаи
✔️ Вход за национален парк Плитвички езера;
✔️ Каяк сафари по река Зърманя (около 5-6 часа);
✔️ Местен лицензиран водач за каяци;
✔️ Пълна екипировка: каяк, гребла, спасителна жилетка и каска, допълнителна застраховка за времето, през което сме в реката;
✔️Обяд (сух пакет) по време на каяк сафарито;
✔️ Целодневен вело тур Задар – Вир – Задар;
✔️ Наем на велосипед;
✔️ Изкачване на връх Динара;
✔️ Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро
✔️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

Цената не включва:
❌ Храна освен описаната като включена

❌ Лични разходи

НАСТАНЯВАНЕ
Първата нощувка е в малки бунгала за по 2-ма души в къмпинг в Района на Плитвичките езера. Къмпинга е с общи санитарни помещения. (снимки 1 и 2)

Нощувките в Задар са в хотел 2*, двойни стаи със собствена баня и санитарен възел. Хотела е разположен непосредствено на брега на Адриатическо море. (снимки 3 и 4)
Нощувката в Београд е в хотел 4*, в двойни стаи. Хотела е на 15-20 мин. пешеходно разстояние от водослива на реките Сава и Дунав в най-интересния район на града. (снимка 5)


ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:

Капаро в размер на 100.00 лева.
Останалата сума се заплаща най-късно до 20.07.2020 г.

ЗА КОНТАКТИ:
 adventureteambg@gmail.com;
 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
 0893000007

Резервирай!