bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Хърватска – море и планини, каяци и байкове

0
8 места
Цена1,400 лв.
юни 29, 2024
Оставащи: 8 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

2799

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Хърватска - море и планини, каяци и байкове
 • Хърватска
 • 29 Юни - 05 Юли 2024
 • 14-18 човека
 • Лесно 3/10
 • Посещение на Плитвичките езера - целодневно
 • Вело трип по крайбрежието на Задар (целодневно, 60 км. по равно)
 • Каяк сафари по поречието на река Зърманя (целодневно, с къпане в реката и обяд)
 • Плаж на Адриатическо море
 • Изкачване на връх Динара (1831 м.), първенец на Хърватска
 • 4 нощувки в Задар в частна вила
 • Нощувка в Загреб и автентичните кръчми
 • 100% потвърдено провеждане на приключението

Море и планина, каяк сафари и байкове, умопомрачителната красота на Плитвичките езера  и автентичните крайбрежни кръчми на Задар и Загреб…
Всичко това ни очаква в поредното ни Адриатическо приключение наситено с много екшън и адреналин в типичен Adventure Team стил.

Гарантирано размазващо приключение, което няма да те остави да скучаеш от първата до последната минута…

Програма

Ден 1: 29 ЮниНа път към Хърватска

05.30 ч. Събиране на групата на паркинга пред сектор А на национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Хърватска. Имаме да изминем близо 900 км. (над 95% от които по магистрали) като очакванията ни са да пристигнем в района на Плитвичките езера около 18.30 ч. привечер.
Настаняваме се в един от най-красивите къмпинги на Хърватска (посрещащ гости от цяла Европа), в близост до река Корана, в която се изливат водите на Плитвичките езера. Вечерта ще си спретнем едно шумно парти и ще дадем подобаващ старт на Адриатическата ни авантюра.
Нощувка: Къмпинг, бунгала за двама.

Ден 2: 30 ЮниПлитвички езера

Целия днешен ден ще прекараме в разглеждане на Плитвичките езера.
Площта на националния парк е близо 30 хиляди хектара, 22 хиляти, от които са гори. Паркът е уникален пример за физично-биохимична лаборатория на открито. Негов основен феномен е особеният начин на създаване на шуплестия варовик в резултат, на което в местата на преливане на водата възникват естествени бентове, от които долината на река Корана се преобразява в каскада от 16 стъпаловидно подредени проточни езера. Най-високото от езерата – Прошчанското езеро, се намира на 639 м. надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод е на 503 м.
В късния следобяд ще се отправим към Задар, който се явява и изходната ни база за следващите 4 дни. Вечерта пък ще отпразнуваме първият си допир до Адриатическо море в някоя крайбрежна и доволно шумна кръчмичка.
Нощувка: Задар, частна вила

Ден 3: 01 ЮлиКаяк сафари по поречието на река Зърманя

Красавицата и Звярът, такова е името, което любителите на рафтинга и каяците са дали на река Зърманя. През април и май реката е изключително буйна и предизвикателна дори за най-опитните рафтингари. През юли и август обаче тя се превръща в истинска красавица, която спокойно те пренася през спиращи дъха пейзажи. Разбира се и тук не липсват бързеи, водопади и каскади, през които ще преминем с каящите водени от опитните ни местни водачи. Спускането по реката продължава приблизително 5 часа, като в това време са включени и спирания за плуване в реката, скачане от 3-4 метрови скали и водопади, обяд и кратки почивки. Каяка ни приключва в уникална битова кръчма на брега на реката, където… абе знаете, бири-мири, шишчета-мишчета и т.н.
Нощувка: Задар, частна вила

Ден 4: 02 ЮлиВелотур Задар - Вир. 50 км. по крайбрежието

От омайната красота на езерата и наситените с адреналин води на Зърманя рязко се прехвърляме върху педалите и се впускаме в поредния шеметен трип. Яхваме велосипедите и се отправяме в посока към гр. Нин и съседния на него мини остров Вир. След около 25 км. каране ще спрем да презаредим батериите на плажа край лагуната в Нин. Можем да останем на плаж и ледено студени бирички тук или пък да направим още десетина километра с велосипедите до съседното градче Вир. Връщаме се по обратния път към Задар за да се поздравим за успеха в поредното китно крайморско ресторантче в стария град.
Нощувка: Задар, частна вила

Ден 5: 03 ЮлиВръх Динара, 1831 м.

Днес се отправяме към поредното предизвикателство – изкачването на първенеца на Хърватска, връх Динара 1831 м. Въпреки не голямата си височина върхът ще ни предизвиква с преодоляването на около 1300 метра денивелация и общо около 16 километра в двете посоки. Очакванията ни са да се справим за не повече от 8 часа в двете посоки, тоест колкото почти всеки планински връх в България.
Вечерта ще се приберем за последната ни нощувка в Задар преди да поемем по обратния път към дома
Нощувка: Задар, частна вила

Ден 6: 04 ЮлиЗагреб

След ранно ставане и бърза закуска поемаме към София с последна спирка – Загреб. Каквото и да се каже за хърватската столица ще е малко. Града е прочут с кулинарните си шедьоври и легендарния си нощен живот. Разбира се, освен посещение в някой от най-хитовите капани няма да пропуснем и някой от най-интересните забележителности на стария град и централната част.
Нощувка: хотел 3*/4* в Загреб, двойни стаи

Ден 7: 05 ЮлиОбратният път към дома

Колкото и да не ни се иска, всяко хубаво нещо си има и край…
Ставаме рано, закусваме набързо и поемаме към София. Очакванията ни са да тръгнем от Загреб около 09.30 ч. и да пристигнем в София малко след 17.00 ч.

Цена: 1400.00 лева

Цената включва:

 • Всички трансфери на място
 • 6 нощувки
 • Каяк сафари по река Зърманя (целодневно)
 • Местен лицензиран водач за каяци
 • Пълна екипировка: каяк, гребла, спасителна жилетка и каска
 • Обяд по време на каяк сафарито
 • Целодневен вело тур Задар – Вир – Задар
 • Наем на велосипед
 • Изкачване на връх Динара
 • Лицензиран планински водач от България
 • Представител на Adventure Team
 • Застраховка за пътуване в чужбина на стойност 10000.00 евро

Цената не включва:

 • Храна и напитки
 • Вход за национален парк Плитвички езера (300.00 куни/80.00 лева, заплаща се на място)
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Транспорт по маршрута
 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Консултации за необходимата екипировка
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 400.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 1000.00 лева на две равни вноски с краен срок до 01.06.2024 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Организиран транспорт. Комплимент от Адвенчър Тийм, не се заплаща допълнително.

Място на тръгване и връщане

Национален стадион „Васил Левски“ (Google Map)

Дата и час на тръгване:

29 Юни 2024, 05:30 ч.

Настаняване

Първата нощувка в района на Плитвичките езера е в къмпинг, в бунгала за по 2-ма души. Къмпингът е с общи санитарни помещения, има голям ресторант с градина и обособени места за парти на открито след вечерята.
 
 

Нощувките в Задар са в частна вила наета само за нашата група. Настаняването е в 3 двуспални /с по 2 отделни спални всеки/ и 2 едноспални апартамента.

   

Нощувката в Загреб е в хотел 3*, в двойни и тройни стаи. Хотела е на 20 мин. пешеходно разстояние от стария град.

 

Изхранване

В програмата няма включено изхранване.
В къмпинга до Плитвичките езера има голям ресторант с градина. За вилата в Задар си пазаруваме от супермаркетите и си правим външно барбекю, салатки, мезенца, въобще каквото ни е кеф. Можем да се храним и в многобройните заведения и капани в стария град. 
В Загреб храна и места за хранене има в изобилие. Ще ви заведем в някой от най-добрите заведения, за които смело можем да гарантираме, че ще останете доволни.

 

FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Не е необходимо да имате предишен опит, специфични знания или умения свързани с управление на каяк. Велотурът до Вир е 80% по равно. 25 километра в посока се минават за няколко часа в много спокойно и нормално темпо. В изкачването на връх Динара няма нищо сложно, няма технични участъци или нещо, което да ни затрудни. Правят се доста чести почивки по време на изкачването.

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

За всички участници е осигурена пълна екипировка за каяците. Преди качване в лодките се извършва инструктаж за безопасност.  За изкачването на връх Динара е необходимо да имате малка 20/25 литрова раница, удобни трекинг обувки и лека връхна дреха.

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 7 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.