bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Камино Португез – пеша по брега на океана

0
7 МЕСТА
Цена2,650 лв.
юни 30, 2024
Оставащи: 7 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

1236

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Камино Португез – пешеходно по брега на Атлантическия океан
 • Португалия и Испания
 • 30 Юни - 13 Юли 2024
 • 10 - 14 човека
 • Лесно 4/10
 • 11 пешеходни етапа
 • Пренос на багажа между отделните етапи
 • 300 км. по брега на Атлантическия океан
 • Изключително разнообразни терени
 • Преминаване на Камино Португез през най-добрия сезон от годината
 • Разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя
 • Настаняване в къщи за гости и малки хотелчета (стаи за 2-ма/3-ма души)
 • Пилигримски паспорт и сертификат
 • 2 нощувки в Порто и цял ден за разглеждане на града
 • Време за плаж и плуване в океана
 • Разходка в Барселона
 • Нощувка в Сантяго и разглеждане на града

Буквално едно фантастично приключение за всички, които искат да изживеят своето Камино де Сантяго по дивото атлантическо крайбрежие на Португалия и Галисия.

Ще започнем нашето пътуване от цветното Порто и ще преминем около 300 км. по брега на океана. Маршрута ни минава както през космополитния и модерен град Виго, така и през средновековните градове Байона, Понтеведра и Падрон и разбира се през редица рибарски селца и очарователни морски градчета.

Организираният пренос на багажа между отделните етапи, както и професионалният ни опитен водач по маршрута, ще превърнат това пътуване в едно истински незабравимо приключение. Програмата ни е организирана по перфектен начин и единственото нещо, което се изисква от вас е просто да се наслаждавате на Пътя и да изживеете своето Камино по един вълнуващ и незабравим начин в компанията на великолепни португалски и испански вина и изобилие от морски дарове. 

Подходящо за участници в нормална (добра) физическа форма. Първите около 170 км. са само и единствено равно по брега на океана, а втората част от маршрута наподобява като терен класическото Камино де Сантяго.

 

 

Програма

Ден 1: 30 Юни 2024София - Порто

10:30 ч. събиране на групата на летище София, терминал 2 и полет до Порто. Кацаме около 18.30 ч., и се отправяме към хотела за настаняване. Вечерта ще дадем подобаващ старт на нашето Камино приключение в някое от крайбрежните ресторантчета в компания на превъзходно рубинено порто. 
Нощувка в Порто, хотел 3*, двойни стаи

Ден 2: 01 Юли 2024Целодневна разходка в Порто

Ще разполагаме с абсолютно целия ден за да разгледаме един от най-цветните и включен под егидата на ЮНЕСКО европейски градове – Порто. Разходката ни ще започне от средновековната градска катедрала от където ще се сдобием и с пилигримските си паспорти. Продължаваме с обиколката из тесните калдъръмени улички на квартал Рибейра и стария средновековен град осеян с барокови църкви и изобилие от ресторанти. 
Нощувка в Порто, хотел 3*

Ден 3: 02 Юли 2024Порто - Павоа де Варзим, 27 км.

Нашето Камино започва!
Оставяме целия багаж в хотела (специализирана фирма се грижи за преноса на багажа ни през цялото време) и с градски транспорт се отправяме към Матузинюш, предградие на Порто, от където ще започне същинската част на нашия Път към Сантяго де Компостела.
Очаква ни изключително приятна разходката по крайбрежието, като ще посетим и крайбрежните села Leca da Palmeira, Labruge и Vila do Conde.
След като се настаним в Павоа де Варзим ще се разходим и до крепостта Cividade de Terrosso датирана на повече от 3000 години, а ресторантите в очарователният стар град ще са изцяло на наше разположение за пищна вечеря.
Трекинги за деня: около 27 км, около 6-8 часа
Нощувка: в Павоа де Варзим, хотел 3*

 

Ден 4: 03 Юли 2024Павоа ду Варзим - Еспосенде, 25 км.

Ще започнем днешния етап от параклиса Сан Андрес, а след това се насочваме към вдигната над пясъците „въздушна“ дървена пътека към природния парк на северното португалско крайбрежие. Парка е дом на много различни местообитания на диви животни, борови гори, влажни зони и речни устия. По време на почти целия ни етап ще можем да наблюдаваме много птици като патици, сиви чапли и корморани и повече от 200 различни вида флора. 
Трекинги за деня: около 25 км, около 5-7 часа
Нощувка: в Еспосенде, хотел 3*

Ден 5: 04 Юли 2024Еспосенде - Виана до Кастело, 26 км.

Продължаваме по крайбрежните равнини, пресичайки обширни пясъчни плажове и дюни и прекосявайки град Мариняс с църквата Сан Бартоломе до Мар. Пристигайки около устието на река Нейва ще се насочим за кратко към вътрешността, преди да се върнем обратно към брега и да продължим пътя си по горска пътека до малкото пристанище Кабедело. Преминавайки през Айфеловия мост ще финишираме днешния етап в един от най-красивите и най-добре запазени исторически центрове в Португалия, Виана до Кастело.
По време на вечерната ни разходка може да посетим църквата „Дева Мария на Зачатието“, замъка Мино и зашеметяващата градска катедрала.
Трекинги за деня: около 26 км, около 5-7 часа
Нощувка: във Виана до Кастело, хотел 3*

Ден 6: 05 Юли 2024Виана до Кастело - А Гуарда, 30 км.

Днес е последният ни ден на португалска земя. Ще трябва да станем доста рано и отново по крайбрежните алеи и въздушните мостове над пясъчните дюни ще се отправим към граничното градче Каминя. С водно такси или ферибот ще пресечем делтата на река Миньо за да стъпим на отсрещния испански бряг. От тук ни остава още около час до първата ни нощувка на испанска територия в крайбрежния град А Гуарда
Трекинги за деня: около 30 км, около 7-8 часа
Нощувка: в А Гуарда, хотел 3*

Ден 7: 06 Юли 2024А Гуарда - Байона, 31 км.

Предстои ни още един малко по-дълъг етап, но пък изпълнен с наслада и историческо наследство. С Атлантическия океан като наш постоянен спътник не ни остава нищо друго освен да се насладим на спокойствието на разходката по крайбрежието и просторните панорами към водната шир. Ще посхрем за обяд в рибарското селище Оя, а от там, вървейки в подножието на впечатляващи скали се отправяме към днешната ни цел Байона. В исторически план Байона е известен с това, че е първото пристанище в света, до което е достигнала новината за откриването на Америка, а наградата ни за дългия и изморителен ден ще ни очаква в китните ресторантчета на стария град.
Трекинги за деня: около 30 км, около 7-8 часа
Нощувка: в Байона, хотел 3*

Ден 8: 07 Юли 2024Байона - Виго 27 км.

Редувайки златните пясъчни плажове и вътрешността на редица рибарски селца си взимаме „довиждане“ с Атлантическия океан и се отправяме към сърцевината на Галисия. Със своите 300 хиляди души Виго е най-гъсто населеният град в Галисия и е известен с риболовната си индустрия, корабостроителници, храна, културен и нощен живот. Във Виго е и най-голямото риболовно пристанище в Европа и домашно пристанище за „Песканова“ (Pescanova) – най-голямата риболовна компания в света. 
Вечерта е запазена за района на Barrio de O Berbes известен със своите прекрасни ресторанти където можем да опитаме прословутите галисийски Ostras de la Ria (стриди от реката).
Трекинги за деня: около 26 км, около 6-8 часа
Нощувка: в Виго, хотел 3*

Ден 9: 08 Юли 2024Виго - Редондела 17 км.

Колкото повече наближаваме Сантяго толкова по-къси и приятни стават етапите. 
Напускаме Виго с приятна разходка, която ще ни отведе до панорамният хълм над града и намиращите се там останки на средновокевен замък. През прохладни гори и зелени поляни продължаваме към Редондела, където се съединяват двата маршрута на Камино Португез – крайбрежният, по който ние вървим и централният през вътрешността на страната.
Трекинги за деня: около 17 км, около 5-6 часа
Нощувка: в Редондела, хотел 3*

Ден 10: 09 Юли 2024Редондела - Понтеведра 20 км.

Продължаваме смело напред към Понтеведра минавайки през историческия център на Cesantes и известното със своите стриди крайбрежното селце  Arcade. По поречието на река Томеза ще достигнем и до днешната ни цел във вътрешността на страната – Понтеведра. Града е известен с многото църкви и „тежките“ гранитни площади. А площадите? Площадите изобилстват от барове, тапаси и десетки разновидности на великолепна сангрия.
Трекинги за деня: около 20км, около 6 часа
Нощувка: в Понтеведра, хотел 3*
 

Ден 11: 10 Юли 2024Понтеведра - Калдас де Рейс 22 км.

След сутрешното кафе ще се разходим до историческия център на Понтеведра и моста Пуенте дел Бурго над река Лерес. Днешния етап на Пътя ще ни отведе до красивия Калдас де Рейс преминавайки през редица кестенови, борови и евкалиптови гори. В Ломбо да Масейра пък ще  се полюбуваме на статуята на Свети Яков с бастуна, който показва пътя на поклонниците. Селцето Tivo с неговия прекрасен фонтан и накацалите наоколо кафенета също е част от днешния лек и приятен етап.
Трекинги за деня: около 22 км, около 6 часа
Нощувка: в Калдас де Рейс, хотел 3*

 

Ден 12: 11 Юли 2024Калдас де Рейс - Падрон 20 км.

Ще продължим с леко изкачване през серия от махали и очарователните борови гори на Валга. По пътя за Падрон, където първоначално се е смятало, че е погребано тялото на Свети Джеймс, ще видим и няколко атрактивни църкви и множество каменни кръстове. Последната ни спирка преди катедралата в Сантяго е очарователно малко градче и дом на известни галисийски писатели като Камино Хосе Чела и Розалия де Кастро.
Трекинги за деня: около 20 км, около 6 часа
Нощувка: в Падрон, хотел 2*

Ден 13: 12 Юли 2024Сантяго

Предстои ни последният етап на това магическо приключение. Днес ще станем много рано и ще поемем по последният участък до Сантяго де Компостела. Целта ни за деня е да достигнем възможно най-рано до Катедралата Свети Яков където ще завърши и нашето Камино. Най-свещеният християнски паметник в Испания, видно и от името му е посветен на един от апостолите на Христос – апостол Яков Зеведеев. Неговите мощи се съхраняват там, а от името му идва и това на града. Според преданието, тленните останки на обезглавения през 44 г. Яков са пренесени в Галисия в талига, впрегната с диви биволи, опитомени с едно прекръстване. С течение на времето мястото е забравено, докато през 813 г. не се появява звезда, която го осветява, за да го покаже. Campus Stellae (от лат. „Поле на Звездата“) става второ име на града на Св. Яков: Компостела.
Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати.
Вечарта по традиция е запазена за тежки тържества и дълги наздравици за поредното прекрасно приключение, което завършваме заедно.
Трекинги за деня: около 25 км, около 7-8 часа
Нощувка: в Сантяго, хотел 3*

 

Ден 14: 13 Юли 2024Обратния път към дома

За съжаление, колкото и да не ни се иска всяка приказка си има край.
С полет на обяд излитаме към Барселона където се очаква да кацнем около 14:00 ч. Обратният ни полет за София от Барселона е в 22:05 ч., което означава, че ако нямаме непредвидени закъснения на първия полет ще имаме възможност и за една бърза 4-5 часова разходка в столицата на Каталуня. 

Очакваното време за Кацане в София е около 02:00 ч.

Цена: 2650.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на програмата
 • Водач на Adventure Team Bulgaria по време на цялото приключение
 • Пренос на багажа по всички отсечки на Камино Португез
 • Билет за водно такси/ферибот при пресичането на граничната река Муньо
 • Пилигримски паспорт
 • Официален пилигримски сертификат
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро

Цената не включва:

 • Самолетни билети (около 250.00 - 300.00 евро с 10 кг. чекиран багаж)
 • Разходи за градски транспорт (метро, влакове, автобуси, таксита – около 25.00 евро)
 • Храна и напитки
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 650.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане на 2000.00 лева на две равни вноски най-късно до 15.06.2024

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Самолет София – Порто (през Бергамо)
Самолет Сантяго – Барселона
Самолет Барселона – София

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

30 Юни 2024, 10:30 часа

Настаняване

Предвид характера и известността на маршрута настаняването по време на Камино е доста сложен и
предизвикателен от гледна точка на логистиката процес. Въпреки това сме се постарали да направим възможно най-доброто за нашите пилигрими. Настаняването, което сме осигурили за групата ни е единствено в малки семейни хотелчета. Никъде по маршрута ни не се настаняваме в албергита и общи спални помещения с неизвестен на брой и вид хора! Настаняването по маршрута е в двойни и тройни стаи, а в Редондела (малко селце) в 4 двуспални апартамента. Всички стаи по маршрута ни са със собствени бани и тоалетни с изключение на хотелчето ни в Падрон (в Падрон сме наели целия хотел само за нашата група, така, че и тук няма особена драма с общата баня)
ВАЖНО! Възможно е в някой от местата за настаняване да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от нашата група)
На снимките по-долу са показани част от хотелите и стаите, в които ще се настаняваме по време на Камино. Приблизително посредата на маршрута, в Редондела в апартаментите, в които ще бъдем имаме и перални 🙂

 

Изхранване

В програмата няма включено изхранване (с изключение на няколко закуски в отделните градчета, в които спим).
Навсякъде по пътя Камино има ресторантчета специализирани в изхранването на пилигрими. Цените за меню със салата/супа, основно ястие и напитка/десерт са в рамките на 12.00-15.00 евро. Средната цена на вечеря в ресторант е около 12.00 – 20.00 евро. Навсякъде по местата, в които ще нощуваме има и супермаркети, от които можем да си пазаруваме вода, плодове и всичко необходимо. 

 

АВТОРСКИ ПРАВА

Тази програма е изцяло авторска.
Всички текстове, структура и логистика на програмата са в резултат на проучвания проведени на място и авторски труд при оформянето на текстовете й. Програмата в съвкупност, както и всички нейни елементи по отделно представляват интелектуална собственост на Адвенчър Тийм България ООД.
Програмата е публикувана за пръв път във виртуалното пространство на уеб сайта на компанията www.AdventureTeam.bg  на 17.11.2023 г.
Всеки опит за копиране на текстовете на цялата или част от програмата, структурата или логистиката на програмата ни ще се счита за плагиатство и кражба на интеректуална собстбеност и ще бъдат преследвани по съответния законов ред.

 

FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. Терена в първите около 170 км. е изцяло равен, а във втората си част наподобява много класическият път на Камино от Саррия до Сантяго

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Колко продължителени са етапите?

Етапите са с дължина между 20 и 30 километра на ден, които в нормално и спокойно темпо се изминават за около 5 до 8 часа. Правим чести почивки за хапване, сангрия, плаж и освежаване. 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 14 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Още 3 човека разглеждат това приключение.