Камино Португез – с велосипеди по брега на Атлантическия океан

Камино Португез – с велосипеди по брега на Атлантическия океан

Камино Португез – с велосипеди по брега на Атлантическия океан!
Буквално едно фантастично приключение за всички, които искат да изживеят своето Камино де Сантяго на две колела.

Ще започнем нашето пътуване от цветното Порто и ще пътуваме по брега на океана, спирайки в редица рибарски селца и очарователни морски градчета. Ще имаме много време за плажове почти навсякъде по маршрута, ще опитаме великолепни португалски вина и ще се насладим на изобилие от морски дарове.

Програмата ни е организирана по перфектен начин, така че да достигнем до Сантяго де Компостела и прочутата едноименна катедрала в събота след обяд. В Сантяго ще се срещнем и с другата ни група, която ще извърви своето Камино по класическия френски маршрут.  Ще имаме на разположение и целият ден в неделя, което ще ни даде отлична възможност да разгледаме града, да споделим за приключенията си с приятелите ни от другата група и разбира се – шумно и весело, заедно да полеем успеха. За финал на това грандиозно приключение ще имаме и цял свободен ден в Мадрид, където ще можем да разгледаме всичко най-интересно от испанската столица.

Нужно ли е да казваме, че всеки ден от ще завършваме с превъзходно вино и божествени деликатеси? Просто го считайте за стандарт, също толкова висок, колкото и всяко приключение, което правим!

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:
 Един от най-известните поклоннически маршрути в света;
С велосипеди по брега на Атлантическия океан;
Подходящо за хора в нормална физическа форма;
Нови планински или електрически байкове;
 Възможно най-богатата и разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя;
 Перфектна логистика по отношение на провеждане на прехода, трансфери и нощувки;
 Приоритетно настаняване в къщи за гости, малки хотелчета и албергита;
Транспортиране на куфарите за багаж от Порто до Сантяго;
Великолепни португалски вина и изобилие от морски дарове;
 Пилигримски паспорт и сертификат;
 Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
 Подарък – Специално брандирана за събитието тениска;
Ранно пристигане в Порто (в 12.00 ч. на обяд) и цял ден за разглеждане на града;
 Цял ден (от 09.30 до 17.30 ч.) за разходки и разглеждане на Мадрид (на връщане);
Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К резолюция.
100% гарантирано провеждане на програмата
Само 5 оставащи места в групата!

ПРОГРАМА:
Ден 1: 18.09.2020 г.
06.00 ч. събиране на групата на летище София, терминал 2 и полет до Порто. Кацаме около 12.00 ч. на обяд, настаняваме се набързо в хотела и имаме на разположение целия ден за разглеждане и опознаване на включеният в списъка на ЮНЕСКО цветен град. Късния следобяд ще вземем велосипедите, ще подготвим багажа за предстоящето приключение и ще дадем старт на нашето Камино в избрана кръчмичка на брега на океана.

Нощувка в Порто

Ден 2: 19.09.2020 г.
Предстои ни първият етап от Камино Португез.
Яхваме велосипедите и се отправяме в преследване на жълтата мида. Целта ни за днес е морският курорт Павоа де Варзим. С над 12 километра плажове и 300 годишна история, първата ни спирка по Камино определено има какво да ни предложи с очарованието си и типичния си португалски дух.
Колоездене за деня: около 28 км
Нощувка в Павоа де Варзим

Ден 3: 20.09.2020 г.
Продължаваме по брега и плажовете на океана към следващата ни дестинация – Еспосенде. По време на днешния тур ще преминем през редица рибарски селца, пазари и градини, включително и през вътрешността на крайбрежния национален парк Литорал Норте.
Колоездене за деня: около 28 км
Нощувка в Еспосенде. 

Ден 4: 21.09.2020 г.
Дестинация Север! Днес ще станем рано, ще закусим добре и ще се приготвим за един от най-дългите участъци от програмата ни. Предстоят ни около 44 километра до Вила Прая де Анкора.
Колоездене за деня: около 44 км
Нощувка във Вила Прая де Анкора. 

Ден 5: 22.09.2020 г.
През днешния ден ни очакват не по-малко вълнуващи 40 километра. От малкото и китно градче Каминя ще вземем ферибот, с който за кратко и живописно пътуване през река Миньо ще достигнем до рибарското селце А Гуарда в Испания. Продължаваме през горски и крайбрежни пътеки до Оя, малко селце известно с намиращият се в него манастир от XII век. Вечерта ще ни завари в Байона, където и ще останем да пренощуваме.
Колоездене за деня: около 40 км
Нощувка в Байона. 

Ден 6: 23.09.2020 г.
От жилищните покрайнини на Байона постепенно ще преминем през разпръснати малки селца редуващи се с гори и шеметни гледки. Днешния ден ни дава и много възможности за плаж, като със сигурност ще се възползваме от открилата се възможност да поплажуваме на Плая Америка – един от плажовете със син флаг в близост до Нигран. Ще имаме възможност да се насладим и на невероятния залива на Виго и парка Кастрелос, преди да акостираме за нощувка в 300 000 хилядния град.
Колоездене за деня: около 26 км
Нощувка във Виго. 

Ден 7: 24.09.2020 г.
Днес е последният ни ден покрай бреговете на окена, но за сметка на това е изпълнен с толкова много и интересни неща, че като нищо да го повторим два пъти…
Ще излезем от Виго през главната търговска улица на града за да поемем през криволичещ през селцата път към Редондела. След кратко изкачване през гората ще се спуснем към известният със своите стриди град Аркада (където естествено ще направим богат и разточителен обяд). По поречието на река Томеза ще достигнем и до днешната ни цел във вътрешността на страната – Понтеведра. Града е известен с многото църкви и „тежките“ гранитни площади. А площадите? Площадите изобилстват от барове, тапаси и десетки разновидности на великолепна сангрия.
Колоездене за деня: около 35 км
Нощувка в Понтеведра. 

Ден 8: 25.09.2020 г.
Падрон – последната ни спирка преди Сантяго де Компостела.  Ще преминем през река Умия в търсене на горещите термални извори дали името на градчето Калдас де Рейс. Ще продължим с леко изкачване през серия от махали и очарователните борови гори на Валга. По пътя за Падрон, където първоначално се е смятало, че е погребано тялото на Свети Джеймс, ще видим и няколко атрактивни църкви и множество каменни кръстове.
Колоездене за деня: около 38 км
Нощувка в Падрон. 

Ден 9: 26.09.2020 г.
Предстои ни последният етап на това магическо приключение. Днес ще станем много рано и ще поемем по последният 25 километров участък до Сантяго де Компостела. Целта ни за деня е да достигнем възможно най-рано до Катедралата Свети Яков където ще завърши и нашето Камино. Най-свещеният християнски паметник в Испания, видно и от името му е посветен на един от апостолите на Христос – апостол Яков Зеведеев. Неговите мощи се съхраняват там, а от името му идва и това на града. Според преданието, тленните останки на обезглавения през 44 г. Яков са пренесени в Галисия в талига, впрегната с диви биволи, опитомени с едно прекръстване. С течение на времето мястото е забравено, докато през 813 г. не се появява звезда, която го осветява, за да го покаже. Campus Stellae (от лат. „Поле на Звездата“) става второ име на града на Св. Яков: Компостела. Тук ще се срещнем и с другата ни група приключенци, които ще приключат своето пешеходно Камино по класическия пешеходен маршрут.
Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати.
Вечарта е запазена за тежки тържества и дълги наздравици. Ще имаме да си разказваме тоооолкова много…
Колоездене за деня: около 25 км
Нощувка в Сантяго де Компостела. 

Ден 10: 27.09.2020 г.
Целия днешния ден е със свободна програма. Ще имаме възможност да прекараме деня в разходки и разглеждане на близо 100 хилядният град Компостела или пък да си организираме еднодневен трип до вече липсващият ни Атлантическия океан и митичният фар на нос Финистера (Фистера), който древните хора са смятали за края на света…
Нощувка в Сантяго де Компостела. 

Ден 11: 28.09.2020 г.
С ранен полет, в 06.45 от летището в Сантяго се отправяме към Мадрид. В испанската столица ще пристигнем в 08.00 ч. като това ще ни даде възможност за прекрасна целодневна разходка из града. Ще оставим тежките раници на съхранение на летището и с метрото се спускаме към центъра на града. До 17.30 ч. разполагаме с предостатъчно време за да видим някой от най-забележимите и интересни места. Ще стартираме нашата разходка с посещение на Плаза Майор и най-невероятната гурме закуска, която можете да си представите в Меркадо де сан Мигел. След това ще се отправим и към най-голямата търговска улица Гран Виа, разположена в централен Мадрид. Ще имаме достатъчно време да посетим и Пласа Испания и Кралският дворец.  Около 17.30 часа се отправяме към летището, от където с полет в 19.50 ч. излитаме за София. Кацаме в София малко след полунощ на 29 септември.

Buen Camino пилигрими!

ЦЕНА: 1250.00 лева

Цената включва:
 
Участие в приключението според обявената програма;
Всички нощувки по време на приключението;
Доставка на байковете до Порто и събирането им в Сантяго:
40 литрова раница за велосипед;
Пътна помощ и застраховка на и за велосипедите;
Принадлежности за бърз ремонт на велосипедите;
Поемане на депозита за велосипедите от страна на Adventure Team;
 Частна група /private tour/, без други външни лица;
 Пилигримски паспорт и сертификат за успешното преминаване на Камино;
 Представител на Adventure Team Bulgaria по време на цялата екскурзия;
 
Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
 Специално брандирана за събитието тениска;
Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К резолюция и монтаж на 12-15 минутен филм с най-доброто от преживяванията ни.

Цената не включва:
 
Самолетни билети (около 210.00 евро с 10 кг.  багаж );
Наем на велосипед:
– Планински велосипед: 220.00 евро (заплаща се на място)
– Електрически планински велосипед: 330.00 евро (заплаща се на място)
 Храна и напитки;
 Лични разходи;
 Входни такси за посещаваните туристически обекти и музеи;
 Разходи за градски транспорт в Порто и Мадрид (метро, влакове, автобуси – около 20.00 евро);
 Еднодневна екскурзия до Финистера (50.00 евро, по желание)
 Всичко друго извън упоменатото като включено в цената по-горе.

НАСТАНЯВАНЕ:
Порто:
2 мини мезонета, всеки с по 1 спалня и 1 голям разтигателен диван;
Павоа де Варзим: 2 двойни стаи, една четворна стая с 2 големи спални;
Еспосенде: 1 двойна стая, 3 двуетажни легла;
Вила Прая де Анкора: 2 къщи, всяка с по 3 спални;
Байона: 4 двуетажни легла:
Виго: 4 двойни стаи;
Понтеведра: 4 двойни стаи;
Падрон: 4 двойни стаи;
Сантяго де Компостела: 2 апартамента, всеки с по 2 спални.
ВАЖНО! Възможно е в някой от местата за настаняване да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от нашата групата)

БАЙКОВЕ:

ЗА КОНТАКТИ:
adventureteambg@gmail.com;
Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
0893000007

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!