Камино Португез – с велосипеди по брега на Атлантическия океан

Камино Португез – с велосипеди по брега на Атлантическия океан

Камино Португез – с велосипеди по брега на Атлантическия океан!
Буквално едно фантастично приключение за всички, които искат да изживеят своето Камино де Сантяго на две колела.

Ще започнем нашето пътуване от цветното Порто и ще пътуваме около 300 км. по брега на океана, спирайки в редица рибарски селца и очарователни морски градчета. Ще имаме много време за плажове почти навсякъде по маршрута, ще опитаме великолепни португалски и испански вина и ще се насладим на изобилие от морски дарове.

Програмата ни е организирана по перфектен начин, така че да достигнем до Сантяго де Компостела и прочутата едноименна катедрала по обяд. Ще имаме на разположение и целият следобед, което ще ни даде отлична възможност да разгледаме града и разбира се – шумно и весело, заедно да полеем успеха. За финал на това грандиозно приключение ще имаме и половин свободен ден в Мадрид, където ще можем да разгледаме всичко най-интересно от испанската столица.

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:
🚵‍♂️ 8 колоездачни етапа;

🚵‍♂️ Над 300 км. с велосипеди по брега на Атлантическия океан;
🚵‍♂️ Изключително разнообразни терени за каране;

🚵‍♂️ Подходящо за хора в нормална физическа форма /90% от маршрута е по равно/;
🚵‍♂️ Нови планински и електрически байкове;
🚵‍♂️ Възможно най-богатата и разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя;
🚵‍♂️ Перфектна логистика по отношение на провеждане на прехода, трансфери и нощувки;
🚵‍♂️ Настаняване в къщи за гости и малки хотелчета;
🚵‍♂️ Транспортиране на куфарите за багаж от Порто до Сантяго;
🚵‍♂️ Великолепни португалски вина и изобилие от морски дарове;
🚵‍♂️ Пилигримски паспорт и сертификат;
🚵‍♂️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
🚵‍♂️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
30 август – 08 септември 2021 г.

ПРОГРАМА:
Ден 1: 30.08.2021 г.
08.00 ч. събиране на групата на летище София, терминал 2 и полет до Порто. Кацаме около 16.00 ч., настаняваме се набързо в хотела и имаме на разположение целия оставащ ден за разглеждане и опознаване на включеният в списъка на ЮНЕСКО цветен град. Велосипедите ще ни чакат в хотела, ще подготвим багажа за предстоящето приключение и ще дадем старт на нашето Камино в избрана кръчмичка на брега на океана.

Нощувка в Порто

Ден 2: 
Предстои ни първият етап от Камино Португез.
Яхваме велосипедите и се отправяме в преследване на жълтата мида. Целта ни за днес е морският курорт Павоа де Варзим. С над 12 километра плажове и 300 годишна история, първата ни спирка по Камино определено има какво да ни предложи с очарованието си и типичния си португалски дух.
Колоездене за деня: около 28 км
Нощувка в Павоа де Варзим

Ден 3: 
Продължаваме по брега и плажовете на океана към следващата ни дестинация – Еспосенде. По време на днешния тур ще преминем през редица рибарски селца, пазари и градини, включително и през вътрешността на крайбрежния национален парк Литорал Норте.
Колоездене за деня: около 28 км
Нощувка в Еспосенде. 

Ден 4:
Дестинация Север! Днес ще станем рано, ще закусим добре и ще се приготвим за един от най-дългите участъци от програмата ни. Предстоят ни около 44 километра до Вила Прая де Анкора.

Колоездене за деня: около 44 км
Нощувка във Вила Прая де Анкора. 

Ден 5:
През днешния ден ни очакват не по-малко вълнуващи 40 километра. От малкото и китно градче Каминя ще вземем ферибот, с който за кратко и живописно пътуване през река Миньо ще достигнем до рибарското селце А Гуарда в Испания. Продължаваме през горски и крайбрежни пътеки до Оя, малко селце известно с намиращият се в него манастир от XII век. Вечерта ще ни завари в Байона, където и ще останем да пренощуваме.

Колоездене за деня: около 40 км
Нощувка в Байона. 

Ден 6:
От жилищните покрайнини на Байона постепенно ще преминем през разпръснати малки селца редуващи се с гори и шеметни гледки. Днешния ден ни дава и много възможности за плаж, като със сигурност ще се възползваме от открилата се възможност да поплажуваме на Плая Америка – един от плажовете със син флаг в близост до Нигран. Ще имаме възможност да се насладим и на невероятния залива на Виго и парка Кастрелос, преди да акостираме за нощувка в 300 000 хилядния град.

Колоездене за деня: около 26 км
Нощувка във Виго. 

Ден 7:
Днес е последният ни ден покрай бреговете на окена, но за сметка на това е изпълнен с толкова много и интересни неща, че като нищо да го повторим два пъти…

Ще излезем от Виго през главната търговска улица на града за да поемем през криволичещ през селцата път към Редондела. След кратко изкачване през гората ще се спуснем към известният със своите стриди град Аркада (където естествено ще направим богат и разточителен обяд). По поречието на река Томеза ще достигнем и до днешната ни цел във вътрешността на страната – Понтеведра. Града е известен с многото църкви и „тежките“ гранитни площади. А площадите? Площадите изобилстват от барове, тапаси и десетки разновидности на великолепна сангрия.
Колоездене за деня: около 35 км
Нощувка в Понтеведра. 

Ден 8:
Падрон – последната ни спирка преди Сантяго де Компостела.  Ще преминем през река Умия в търсене на горещите термални извори дали името на градчето Калдас де Рейс. Ще продължим с леко изкачване през серия от махали и очарователните борови гори на Валга. По пътя за Падрон, където първоначално се е смятало, че е погребано тялото на Свети Джеймс, ще видим и няколко атрактивни църкви и множество каменни кръстове.

Колоездене за деня: около 38 км
Нощувка в Падрон. 

Ден 9:
Предстои ни последният етап на това магическо приключение. Днес ще станем много рано и ще поемем по последният 25 километров участък до Сантяго де Компостела. Целта ни за деня е да достигнем възможно най-рано до Катедралата Свети Яков където ще завърши и нашето Камино. Най-свещеният християнски паметник в Испания, видно и от името му е посветен на един от апостолите на Христос – апостол Яков Зеведеев. Неговите мощи се съхраняват там, а от името му идва и това на града. Според преданието, тленните останки на обезглавения през 44 г. Яков са пренесени в Галисия в талига, впрегната с диви биволи, опитомени с едно прекръстване. С течение на времето мястото е забравено, докато през 813 г. не се появява звезда, която го осветява, за да го покаже. Campus Stellae (от лат. „Поле на Звездата“) става второ име на града на Св. Яков: Компостела.

Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати.
Вечарта е запазена за тежки тържества и дълги наздравици.
Колоездене за деня: около 25 км
Нощувка в Сантяго де Компостела. 

Ден 10: 08.09.2021 г.
С ранен полет, в 06.45 от летището в Сантяго се отправяме към Мадрид. В испанската столица ще пристигнем в 08.00 ч. като това ще ни даде възможност за прекрасна полудневна разходка из града. Ще оставим тежките раници на съхранение на летището и с метрото се спускаме към центъра на града. До 13.30 ч. разполагаме с предостатъчно време за да видим някой от най-забележимите и интересни места. Ще стартираме нашата разходка с посещение на Плаза Майор и най-невероятната гурме закуска, която можете да си представите в Меркадо де сан Мигел. След това ще се отправим и към най-голямата търговска улица Гран Виа, разположена в централен Мадрид. Ще имаме достатъчно време да посетим и Пласа Испания и Кралският дворец.  Около 13.30 часа се отправяме към летището, от където с полет в 16.30 ч. излитаме за София. Кацаме в София малко след 21.00 ч. на 08 септември.

Buen Camino пилигрими!

ЦЕНА: 1250.00 лева

Цената включва:
✔️
Участие в приключението според обявената програма;

✔️ Всички нощувки по време на приключението;
✔️ Доставка на байковете до Порто и събирането им в Сантяго:
✔️ 40 литрови дисаги/раница за велосипед;
✔️ Застраховка за велосипедите;
✔️ Принадлежности за бърз ремонт на велосипедите;
✔️ Частна група /private tour/, без други външни лица;
✔️ Пилигримски паспорт и сертификат за успешното преминаване на Камино;
✔️ Представител на Adventure Team Bulgaria по време на цялата екскурзия;
✔️ Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера и монтаж на 12-15 минутен филм с най-доброто от преживяванията ни.

Цената не включва:
Самолетни билети (около 200.00 евро с 10 кг.  багаж );

❌ Наем на велосипед:
– Планински велосипед: 220.00 евро
– Електрически планински велосипед: 330.00 евро
Храна и напитки;
Лични разходи;
Входни такси за посещаваните туристически обекти и музеи;
Разходи за градски транспорт в Порто и Мадрид (метро, влакове, автобуси – общо около 20.00 евро);
Всичко друго извън упоменатото като включено в цената по-горе.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 150.00 лева.
Останалата сума се заплаща на 20.08.2021 г.

НАСТАНЯВАНЕ:
Предвид характера и известността на маршрута настаняването по време на Камино е доста сложен и предизвикателен от гледна точка на логистиката процес. Въпреки това сме се постарали да направим възможно най-доброто за нашите пилигрими. Настаняването, което сме осигурили е в къщи за гости и малки семейни хотелчета.
ВАЖНО! Възможно е в някой от местата за настаняване да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от групата).

БАЙКОВЕ:

 

COVID-19 И АНУЛАЦИИ:
В случай, че приключението не се състои заради усложнения с Covid-19 състоящи се в отменени полети, затворени граници, изискване за карантина в Португалия, Испания или България, то всички направени по договора с туроператора плащания се възстановяват в рамките на 3 работни дни от отмяната на пътуването.

ЗА КОНТАКТИ:
adventureteambg@gmail.com;
Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
0893000007

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!