0893 000 007 info@adventureteam.bg

Камино Португез с велосипеди

0
Няма места
Цена1,450 лв.
август 19, 2023
Оставащи: 0 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

1865

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Камино Португез – с велосипеди по брега на Атлантическия океан
 • Португалия и Испания
 • 19 - 26 Август 2023
 • 8-12 човека
 • Лесно 4/10
 • 6 колоездачни етапа
 • 300 км. с велосипеди по брега на Атлантическия океан
 • Изключително разнообразни терени за каране
 • Преминаване на Камино през най-добрия сезон от годината
 • Разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя
 • Настаняване в къщи за гости и малки хотелчета (стаи за 2-ма/3-ма души)
 • Пилигримски паспорт и сертификат
 • Нощувки в Порто и Сантяго

Буквално едно фантастично приключение за всички, които искат да изживеят своето Камино де Сантяго на две колела.

Ще започнем нашето пътуване от цветното Порто и ще пътуваме около 300 км. по брега на океана, спирайки в редица рибарски селца и очарователни морски градчета. Ще имаме много време за плажове почти навсякъде по маршрута, ще опитаме великолепни португалски и испански вина и ще се насладим на изобилие от морски дарове.

Програмата ни е организирана по перфектен начин, така че да достигнем до Сантяго де Компостела и прочутата едноименна катедрала по обяд. Ще имаме на разположение и целият следобед, което ще ни даде отлична възможност да разгледаме града и разбира се – шумно и весело, заедно да полеем успеха. За финал на това грандиозно приключение ще имаме и цял свободен ден в Мадрид, където ще можем да разгледаме всичко най-интересно от испанската столица.

*Възможна е корекция на програмата с +/- 1 ден с оглед полетните разписания

Програма

Ден 1: 19 АвгустСофия - Порто

Събиране на групата на летище София, терминал 2 и полет до Порто. Кацаме около 16.00 ч., настаняваме се набързо в хотела и имаме на разположение целия оставащ ден за разглеждане и опознаване на включеният в списъка на ЮНЕСКО цветен град. Велосипедите ще ни чакат в хотела, ще подготвим багажа за предстоящето приключение и ще дадем старт на нашето Камино в избрана кръчмичка на брега на океана.
Нощувка в Порто

Ден 2: 20 АвгустПорто - Еспосенде, 60 км.

Яхваме велосипедите и се отправяме в шеметно преследване на жълтата мида.  Ще стартираме първият етап от величествената катедрала на Порто, където ще заверим и пилигримските си паспорти с първия печат. Целта ни за днес е морският курорт Еспосенде. Очакват ни около 60 километра колоездене САМО по равно и покрай брега на Атлантическия океан. Първата ни спирка по Камино определено има какво да ни предложи с очарованието си и типичния си португалски дух. 
Колоездене за деня: около 60 км
Нощувка: в Еспосенде

Ден 3: 21 АвгустЕспосенде - Вила Прая де Анкора, 45 км.

Дестинация Север! Днес ще станем рано, ще закусим добре и ще се приготвим за един от най-дългите участъци от програмата ни. Предстоят ни около 44 километра до Вила Прая де Анкора.
Колоездене за деня: около 45 км
Нощувка: във Вила Прая де Анкора. 

Ден 4: 22 АвгустВила Прая де Анкора - Байона, 45 км.

През днешния ден ни очакват не по-малко вълнуващи 40 километра. От малкото и китно градче Каминя ще вземем ферибот, с който за кратко и живописно пътуване през река Миньо ще достигнем до рибарското селце А Гуарда в Испания. Продължаваме през горски и крайбрежни пътеки до Оя, малко селце известно с намиращият се в него манастир от XII век. Вечерта ще ни завари в Байона, където и ще останем да пренощуваме.
Колоездене за деня: около 45 км
Нощувка: в Байона. 

Ден 5: 23 АвгустБайона - Понтеведра, 60 км.

От жилищните покрайнини на Байона постепенно ще преминем през разпръснати малки селца редуващи се с гори и шеметни гледки. Средата на маршрута ни минава през 300 хилядният град Виго. Ще спрем за кратка почивка по главната търговска улица на града преди да поемем през криволичещ през селцата път към Редондела. След кратко изкачване през гората ще се спуснем към известният със своите стриди град Аркада (където естествено ще направим богат и разточителен обяд). По поречието на река Томеза ще достигнем и до днешната ни цел във вътрешността на страната – Понтеведра. Града е известен с многото църкви и „тежките“ гранитни площади. А площадите? Площадите изобилстват от барове, тапаси и десетки разновидности на великолепна сангрия.
Колоездене за деня: около 60 км
Нощувка: в Понтеведра 

Ден 6: 24 АвгустПонтеведра - Падрон, 40 км.

Падрон – последната ни спирка преди Сантяго де Компостела.  Ще преминем през река Умия в търсене на горещите термални извори дали името на градчето Калдас де Рейс. Ще продължим с леко изкачване през серия от махали и очарователните борови гори на Валга. По пътя за Падрон, където първоначално се е смятало, че е погребано тялото на Свети Джеймс, ще видим и няколко атрактивни църкви и множество каменни кръстове.
Колоездене за деня: около 40 км
Нощувка в Падрон.

Ден 7: 25 АвгустПадрон - Сантяго де Компостела, 30 км.

Предстои ни последният етап на това магическо приключение. Днес ще станем много рано и ще поемем по последният участък до Сантяго де Компостела. Целта ни за деня е да достигнем възможно най-рано до Катедралата Свети Яков където ще завърши и нашето Камино. Най-свещеният християнски паметник в Испания, видно и от името му е посветен на един от апостолите на Христос – апостол Яков Зеведеев. Неговите мощи се съхраняват там, а от името му идва и това на града. Според преданието, тленните останки на обезглавения през 44 г. Яков са пренесени в Галисия в талига, впрегната с диви биволи, опитомени с едно прекръстване. С течение на времето мястото е забравено, докато през 813 г. не се появява звезда, която го осветява, за да го покаже. Campus Stellae (от лат. „Поле на Звездата“) става второ име на града на Св. Яков: Компостела.
Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати.
Вечарта е запазена за тежки тържества и дълги наздравици.
Колоездене за деня: около 30 км
Нощувка в Сантяго де Компостела. 

Ден 8: 26 АвгустОбратния път към дома

Полет Сантяго – Мадрид и Мадрид – София.

Обиковено полетите от Сантяго до Мадрид са много рано сутрин, а тези от испанската столица до София много късно вечер, което означава, че ще разполагаме и с абсолютно целия ден за разходки в Мадрид.

Цена: 1450.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на приключението
 • Представител на Adventure Team Bulgaria
 • Частна група /private tour/, без други външни лица
 • Доставка на байковете до Порто и събирането им в Сантяго
 • Принадлежности за бърз ремонт на велосипедите
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • Самолетни билети (около 200.00 евро с 10 кг. чекиран багаж)
 • Разходи за градски транспорт (метро, влакове, автобуси – около 25.00 евро)
 • Храна и напитки
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено
 • Наем на велосипед (220.00 евро МТВ / 340.00 евро електрически)
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 250.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане: 1200.00 лева на две равни вноски от по 600.00 лева най-късно до 01.08.2023

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Дата на провеждане

Възможна е корекция в датата на провеждане с +/- 1-2 дни с оглед полетните разписания.

Окончателната дата ще бъде ясна около началото на м. май. Всички записани участници ще бъдат надлежно уведомени.

Транспорт

Самолет София – Порто
Самолет Сантяго – Мадрид
Самолет Мадрид – София

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

19 Август 2023

Велосипеди

Ползваме велосипеди под наем. Колелетата ще бъдат доставени до хотела ни в Порто и ще ги върнем при пристигането ни в Сантяго. Възможностите за велосипеди са за 27.5 и 29 инчови МТВ и електрически велосипеди. Осигурени са 40 литрови дисаги, с които пренасяме багажа си на багажниците на велосипедите. 
Наема на велосипед за целия период на приключението е 220.00 евро за МТВ и 340.00 евро за електрически.

 

Настаняване

Предвид характера и известността на маршрута настаняването по време на Камино е доста сложен и
предизвикателен от гледна точка на логистиката процес. Въпреки това сме се постарали да направим възможно най-доброто за нашите пилигрими. Настаняването, което сме осигурили за групата ни е единствено в малки семейни хотелчета. Никъде по маршрута ни не се настаняваме в албергита и общи спални помекения с неизтен на брой и вид хора! Настаняването по маршрута е в двойни и тройни стаи, а в Сантяго в няколко двуспални апартамента. Около половината от местата за настаняване са с общи санитарни помещения (обикновено една баня и тоалетна на етаж с 2-3 стаи), а друата половина със собствени такива вътре в стаята .
ВАЖНО! Възможно е в някой от местата за настаняване да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от нашата група)

 

Изхранване

В програмата няма включено изхранване.
Навсякъде по пътя Камино има ресторантчета специализирани в изхранването на пилигрими. Цените за меню със салата/супа, основно ястие и напитка/десерт са в рамките на 10.00-12.00 евро. Средната цена на вечеря в ресторант е около 12.00 – 20.00 евро. Навсякъде по местата, в които ще нощуваме има и супермаркети, от които можем да си пазаруваме вода, плодове и всичко необходимо. 

 

Снимки и Видео
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. Терене е почти изцяло равен, темпото, с което караме е бавно, спокойно, позволяващо ни да се наслаждаваме на Пътя и всички забележителности наоколо. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Колко продължителени са етапите?

Вело етапите са с продължителност между 35 и 60 километра на ден, които се изминават за около 4 -6 часа. Правим чести почивки за хапване, сангрия, плаж и освежаване. 

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 10 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.