bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Камино Финистере – Път до края на света

0
Няма места
Цена1,350 лв.
The tour is not available yet.

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

3359

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Камино Финистере - Път до края на света
 • Испания
 • 15 - 22 Юни 2024 г.
 • 12-16 човека
 • Лесно/Средно: 4/10
 • Поклоннически маршрут от Сантяго до Финистере и Мухия
 • Преминаване на Камино Финистере през най-добрия сезон от годината
 • Разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя
 • Настаняване в малки хотелчета само в двойни стаи
 • Пилигримски паспорт и сертификат
 • Пренос на багажа по целия маршрут

Camino Finisterre е може би най-вълнуващото, истинско и впечатляващо Камино въобще. Далеч от тълпите по класическия маршрут и с невероятни гледки към бурните води на Атлантическия океан заедно ще извървим последните 120 километра до „Края на света“.

Пътешествието ни ще започне от величествената катедрала в Сантяго и преминавайки през отдалечени средновековни селца, пръснати из красивата природа на Галисия, ще достигнем до „Брега на смъртта“ на нос Финистере. Поверието гласи, че тук поклонниците изминали Пътя захвърлят обувките си в океана и по този начин символизират новото начало в живота си след завършването на Камино. Продължавайки по атлантическото крайбрежие на Галисия ще достигнем до плажовете на Лирес, а от там и до финала на нашето епично приключение в рибарското селце Мухия.

Маршрута е изключително красив и мааалко по-труден от този по класическото Камино, но пък всяко усилие си заслужава в сравнение с това, което ще преживеем. Другата му много положителна страна е, че е значително по-малко натоварен от маршрута Саррия-Сантяго, а това в комбинация с осигурения от нас пренос на багажа е отлична предпоставка човек да се откъсне от всичко и от всички и истински да усети духа и магията на Камино.

Програма

Ден 1: 15 Юни 2024София - Сантяго

Среща на групата на летище София в 03:45 ч. и полет (през Брюксел) за Сантяго където се очаква да кацнем малко преди 15:00 ч. 
Следобеда ще си направим една страхотна разходка из Сантяго, а вечерта ни е запазена за галисийската пилигримска класика от вино и божествени тапаси.
Нощувка: хотел 3* в Сантяго, 2-ни стаи

Ден 2: 16 Юни 2024Сантяго - Негрейра, 20 км.

Време е да се подготвим за предстоящото ни приключение. Ще се върнем отново до катедралата от където ще вземем пилигримските си паспорти и малко преди обяд ще започнем нашият преход до Края на света. 
През евкалиптови и борови гори, покрай реките Сар и Тамбре  и преминавайки през редица малки селца се отправяме към днешната ни крайна цел Негрейра.
Трекинги за деня: 20 километра, около 5.00 / 6.00 часа.
Нощувка:
хотел в Негрейра, 2-ни стаи

Ден 3: 17 Юни 2024Негрейра - Абелейрос, 30 км.

Днес е може би най-предизвикателният и със сигурност най-дълъг преход от всички. Предстои ни да изминем около 30 километра и да преодолеем положителна денивелация от около 500 метра в планината Аро.
С чести почивки и разведрени от красивите гледки към язовира на Фервенца, типичната галисийска архитектура и романските църкви по маршрута ни очакваме да акостираме в малкото селце Абелейрос около 18:00 ч. вечерта, където ще останем за нощувка.
Трекинги за деня: 30 километра, около 7.00 / 8.00 часа.
Нощувка: хотел в Абелейрос, 2-ни стаи

Ден 4: 18 Юни 2024Абелейрос - Сее, 20 км.

През значително по-лек и много живописен терен днес е деня, в който ще си приберем наградата за положените усилия вчера. Следвайки реките Хоспитал и Халас ще се насочим към селцето Логосо и параклиса Nosa Señora (Дева Мария), а от там през боровите горички на Алто продължаваме към хълма Сан Педро от където за пръв път ще видим океана и фара на Финистере. Нощуваме в очарователното село Сее известно с неговия мъничък пясъчен залив и цветните рибарски лодки.
Трекинги за деня: 20 килметра, около 5.30 / 6.00 часа.
Нощувка: хотел в Сее, 2-ни стаи

Ден 5: 19 Юни 2024Сее - Финистере, 20 км.

Затвори очи и само си го представи: Costa da Morte (Брегът на смъртта), Фара на Финистере, нулевият километър на Камино и краят, който всъщност е ново начало. Океан! Всичко, навсякъде, във всички посоки е Океан. И Залез! Най-красивият и магичен залез, който някога сте виждали. Как ти звучи?
Трекинги за деня: 20 километра, около 6.00 
Нощувка: хотел във Финистере, 2-ни стаи

Ден 6: 20 Юни 2024Финистере - Лирес, 20 км.

Съпровождани през целия ден от гледката към Атлантическия океан се насочваме към предпоследната спирка от нашето Камино Финистере. Известно с дивите си пясъчни плажове селцето Лирес ще бъде нашият пристан за нощувка и чудесна възможност за освежаващо плуване в океана ако времето го позволи.
Трекинги за деня: 15 километра, около 4.00 
Нощувка: хотел в Лирес, 2-ни стаи

Ден 7: 21 Юни 2024Лирес - Мухия, 15 км.

Последният ни преход по Камино ще ни преведе през поредица от малки селца преди да стигнем до крайбрежното градче Монте до Фачо. Отново, ако времето ни позволи, ще си направим кратка почивка за плаж и къпане в океана след, което продължаваме към крайната ни цел – рибарското селище Мухия. Едно от основните места, които ще посетим е светилището Сеньора да Барка точно до брега на океана известно с неговите светещи и лечебни камъни.
Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати
Разбира се, няма да пропуснем възможността да закрием това невероятно пътуване с изобилие от морски дарове и вълшебно галисийско вино в прецизно  подбрано ресторантче на брега.
Трекинги за деня: 15 километра, около 4.00 / 4.30 часа
Нощувка: хотел в Мухия, 2-ни стаи

Ден 8: 22 Юни 2024Мухия - Сантяго - Барселона - София

За съжаление, колкото и да не ни се иска всяка приказка си има край.
С организиран частен трансфер се отправяме към летището на Сантяго (около 1:30 ч. шофиране).  
С полет на обяд излитаме към Барселона където се очаква да кацнем около 14:00 ч. Обратният ни полет за София от Барселона е в 22:05 ч., което означава, че ако нямаме непредвидени закъснения на първия полет ще имаме възможност и за една бърза 4-5 часова разходка в столицата на Каталуня. 

Цена: 1350.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на приключението
 • Частен трансфер с бус от Мухия до Сантяго на връщане
 • Трансфер летище - хотел в Сантяго
 • Пренос на багажа по всички отсечки на Камино Финистере
 • Пилигримски паспорт
 • Представител на Adventure Team Bulgaria
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро

Цената не включва:

 • Самолетни билети (около 250.00 - 300.00 евро с 10 кг. чекиран багаж)
 • Храна и напитки
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 550.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 800.00 лева с краен срок до 15.05.2024

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Самолет София – Брюксел – Сантяго
Трансфер Мухия – Сантяго
Самолет Сантяго – Барселона
Самолет Барселона – София

Място на тръгване и връщане

Летище София

Дата и час на тръгване:

15 Юни 2024 г., 03:45 ч. (през ноща)

Настаняване

Предвид характера и известността на маршрута настаняването по време на Камино е доста сложен и предизвикателен от гледна точка на логистиката процес. Въпреки това сме се постарали да направим възможно най-доброто за нашите пилигрими. Настаняването, което сме осигурили за групата ни е единствено в малки семейни хотелчета и само в двойни стаи. Никъде по маршрута ни не се настаняваме в албергита и общи спални помекения с неизтен на брой и вид хора! Всички стаи са със собствени бани и тоалетни.

 

Изхранване

В програмата няма включено изхранване.
Навсякъде по пътя Камино има ресторантчета специализирани в изхранването на пилигрими. Цените за меню със салата/супа, основно ястие и напитка/десерт са в рамките на 10.00-12.00 евро. Средната цена на вечеря в ресторант е около 12.00 – 20.00 евро. Навсякъде по местата, в които ще нощуваме има и супермаркети, от които можем да си пазаруваме вода, плодове и всичко необходимо. 

 

АВТОРСКИ ПРАВА

Тази програма е изцяло авторска.
Всички текстове, структура и логистика на програмата са в резултат на проучвания проведени на място и авторски труд при оформянето на текстовете й. Програмата в съвкупност, както и всички нейни елементи по отделно представляват интелектуална собственост на Адвенчър Тийм България ООД.
Програмата е публикувана за пръв път във виртуалното пространство на уеб сайта на компанията www.AdventureTeam.bg  на 01.09.2023 г.
Всеки опит за копиране на текстовете на цялата или част от програмата, структурата или логистиката на програмата ни ще се счита за плагиатство и кражба на интеректуална собстбеност и ще бъдат преследвани по съответния законов ред.

 

ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. Терене е почти изцяло равен, темпото, с което ходим е бавно, спокойно, позволяващо ни да се наслаждаваме на Пътя и всички забележителности наоколо. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Колко продължителен е трекинга?

Трекингите са с продължителност между 5 и 8 часа на ден. Правим чести почивки за хапване, кафе, освежаване. В случай на нужда, почти от всяко заведение по маршрута може да се поръча такси, което да ви откара до следващото ни място за настаняване. Цената му е между 10.00 и 20.00 евро

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 10 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

Още 6 човека разглеждат това приключение.