bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Камино де Сантяго – по пътя на Пилигримите

0
Няма места
Цена1,350 лв.
The tour is not available yet.

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

4688

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Камино де Сантяго - по пътя на пилигримите
 • Испания
 • 15 - 22 Юни 2024 г.
 • 12-16 човека
 • Лесно 3/10
 • Най-интересният поклоннически маршрут в света
 • Преминаване на Камино през най-добрия сезон от годината
 • Разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя
 • Настаняване в къщи за гости и малки хотелчета (стаи за 2-ма/3-ма души)
 • Пилигримски паспорт и сертификат
 • Нощувки в Мадрид и Сантяго

В началото на пролетта, през най-хубавото време от годината, се отправяме на поредното ни магическо приключение в преследване на жълтата мида – вечен символ на поклонническият маршрут Камино. Сред много нови приятели, весели истории и безбройни забавления, заедно ще извървим последните 120 километра от най-популярният път на пилигримите – Френският път.  Според легендите, дългият около 800 км маршрут, който започва от малкото френско селце Сен Жан Пие-дьо-Пор, минава точно под Млечния път и като негова проекция на Земята отразява звездната енергия. За най-достойни се смятат тези, които извървят Камино пеш. Данте, който също става пилигрим , нарича всички, извършили това поклонение, „единствените истински поклонници”.

 

 

Програма

Ден 1: 15 Юни 2024София - Мадрид - Саррия

04.00 ч. (през ноща) събиране на групата на летище София, терминал 2 и отпътуване с директен полет до Мадрид. В испанската столица ще пристигнем около 09:00 ч. сутринта.
От летището директно се отправяме към жп. гарата в града от където продължаваме пътуването си към началната точка на нашето приключение в Саррия. Пристигаме малко след 17:30 ч., настаняваме се в хотела и ще дадем подобаващ старт на пилигримския живот с първата ни наздравица с превъзходно галисийско вино.
Нощувка: хотел в Саррия, 2-ни и 3-ни стаи

Ден 2: 16 Юни 2024Саррия - Портомарин, 22 км.

Нашето Камино започва!
Предстои ни първата отсечка от трасето, като днес ще се насочим към живописно разположеният край река Миньо град Портомарин.  Очакват ни вълнуващи 22 километра изпълнени с невероятна галисийска красота. Предвижданията ни са да пристигнем около 15:30 ч., което ще ни даде достатъчно време да се настаним, да се освежим и да разпуснем с чаша вино и местни деликатеси в китно локално ресторантче. Следобедните часове ще прекараме в разглеждане на Капелата на Девата от лас Ниевас, църквата-крепост на Сан Николас и дворците на Конде де Маза и Пименталес в Портомарин.
Трекинги за деня: 22 километра, около 5.00 / 5.30 часа.
Нощувка: хотел в Портомарин, 2-ни и 3-ни стаи

Ден 3: 17 Юни 2024Портомарин - Палас дел Рей, 24 км.

По план всяка отсечка от Камино ще стартираме около 08.00 ч. сутринта. Това ще ни позволи да използваме хладното време сутрин, когато е най-подходящо за ходене, а следобедните и приятни вечерни часове за разглеждане на всички по-интересни забележителности в градчетата, в които ще отсядаме.  Палас дел Рей, което е и днешната ни цел е провиция известна с богатата си художествена история, за което свидетелстват църквата Сан Тиросо и замъкът Памбре.
Трекинги за деня: 24 килметра, около 5.30 / 6.00 часа.
Нощувка: хотел в Палас дел Рей, 2-ни и 3-ни стаи

Ден 4: 18 Юни 2024Палас дел Рей - Арзуа, 30 км.

След поредната забавна вечер с много нови приятели, божествено галисийско вино и познанства от цял свят, продължаваме по своя път към смирението. Днес на ред е най-дългата от всички отсечки, а именно тази до Арзуа. Пътят ни е около 30 километра, като минава през най-различни селца, великолепни гледки и горски терени. Точно по средата на днешния маршрут ще спрем за обяд в може би най-известната кръчма по Камино, където ще опитаме превъзходно приготвен октопод по галисийски. В Арзуа ще можем да видим манастира Магдалена и енорийската църква Сантяго.
Трекинги за деня: 30 километра, около 7.00 / 7.30 часа
Нощувка: хотел в Арзуа, 2-ни и 3-ни стаи

Ден 5: 19 Юни 2024Арзуа - О Педрусо, 20 км.

Радостната новина е, че след най-дългата и трудна отсечка следва една от най-късите и определено най-приятна такава – тази до селцето О Педрусо. Ще използваме възможността и определено можем да си позволим излежаване до малко по-късно. Целият днешен ден ще прекараме по гори и поляни, като след около 21 километра красоти и 5 часов преход, се очаква да пристигнем в О Педрусо около 15.00 ч.
Трекинги за деня: 20 километра, около 4.30 / 5.00 часа
Нощувка: хотел в О Педрусо, 2-ни и 3-ни стаи

Ден 6: 20 Юни 2024О Педрусо - Сантяго, 20 км.

Предстои ни последният етап на това магическо приключение. Днес ще станем много рано и ще поемем по последният 20 километров участък до Сантяго де Компостела. Целта ни за деня е да достигнем възможно най-рано до Катедралата Свети Яков където ще завърши и нашето Камино. Най-свещеният християнски паметник в Испания, видно и от името му е посветен на един от апостолите на Христос – апостол Яков Зеведеев. Неговите мощи се съхраняват там, а от името му идва и това на града. Според преданието, тленните останки на обезглавения през 44 г. Яков са пренесени в Галисия в талига, впрегната с диви биволи, опитомени с едно прекръстване. С течение на времето мястото е забравено, докато през 813 г. не се появява звезда, която го осветява, за да го покаже. Campus Stellae (от лат. „Поле на Звездата“) става второ име на града на Св. Яков: Компостела.
Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати.
Трекинги за деня: 20 километра, около 4.00 / 4.30 часа
Нощувка: хотел 2* или 3* в Сантяго, 2-ни и 3-ни стаи

Ден 7: 21 Юни 2024Целодневна разходка в Мадрид

Ранен полет от Сантяго до Мадрид като очакванията ни са да кацнем около 09:30 ч. сутринта. Отиваме набързо до хотела, оставяме багажа и се спускаме на вълнуваща обиколка до всички най-интересни забележителности на испанската столица. Ще разгледаме площад Сол, компаса с нулевия километър и Плаза Майор и ще похапнем божествени тапаси в меркадото Сан Мигел. Разходката ни продължава с посещение на мадридската катедрала и кралския дворец, операта и разбира се пешеходната разходка по главната търговска улица на града Гран Виа.
Нощувка: сити хотел в Мадрид, 2-ни стаи

Ден 8: 22 Юни 2024Мадрид - София

С полет рано сутринта, в 09:15 ч. излитаме от летището в Мадрид. Кацаме в София малко преди 14:00 ч.

Цена: 1350.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки по време на приключението
 • Билет за влака Мадрид – Сария
 • Пренос на багажа по всички отсечки на Камино
 • Пилигримски паспорт
 • Пилигримски сертификат (официален)
 • Пилигримски сертификат (неофициален, издава се от Adventure Team Bulgaria)
 • Представител на Adventure Team Bulgaria
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро

Цената не включва:

 • Самолетни билети (около 190.00 - 250.00 евро с 10 кг. чекиран багаж)
 • Разходи за градски транспорт в Мадрид (метро, влакове, автобуси – около 10.00 евро)
 • Храна и напитки
 • Лични разходи
 • Всичко неизброено като включено
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 550.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 800.00 лева с краен срок до 15.05.2024

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли
Транспорт

Самолет София – Мадрид – София
Влак Мадрид – Саррия
Самолет Сантяго – Мадрид

Място на тръгване и връщане

Летище София, Терминал 2 (Google Map)

Дата и час на тръгване:

15 Юни, 04:00 ч. (през ноща)

Настаняване

Предвид характера и известността на маршрута настаняването по време на Камино е доста сложен и предизвикателен от гледна точка на логистиката процес. Въпреки това сме се постарали да направим възможно най-доброто за нашите пилигрими. Настаняването, което сме осигурили за групата ни е единствено в малки семейни хотелчета. Никъде по маршрута ни не се настаняваме в албергита и общи спални помекения с неизтен на брой и вид хора! Настаняването по маршрута е в двойни и тройни стаи, а на някой места, където това е възможно, използваме няколко огромни триспални апартамента снабдени с пералня, няколко бани и всичко необходимо. Около половината от местата за настаняване са с общи санитарни помещения (обикновено една баня и тоалетна на етаж с 2-3 стаи), а друата половина със собствени такива вътре в стаята .

 

Изхранване

В програмата няма включено изхранване.
Навсякъде по пътя Камино има ресторантчета специализирани в изхранването на пилигрими. Цените за меню със салата/супа, основно ястие и напитка/десерт са в рамките на 10.00-12.00 евро. Средната цена на вечеря в ресторант е около 12.00 – 20.00 евро. Навсякъде по местата, в които ще нощуваме има и супермаркети, от които можем да си пазаруваме вода, плодове и всичко необходимо. 

 

ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939 и сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002988/02.11.2020 г.

За кого е подходящо приключението?

Пътуването е подходящо за всички любители на приключенията. Необходимо е да сте в нормална физическа форма. Терене е почти изцяло равен, темпото, с което ходим е бавно, спокойно, позволяващо ни да се наслаждаваме на Пътя и всички забележителности наоколо. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Не е необходима специализирана екипировка. 
На всички участници ще изпратим подробен списък включващ всичко необходимо.

Колко продължителен е трекинга?

Трекингите са с продължителност между 5 и 8 часа на ден. Правим чести почивки за хапване, кафе, освежаване. В случай на нужда, почти от всяко заведение по маршрута може да се поръча такси, което да ви откара до следващото ни място за настаняване. Цената му е между 10.00 и 20.00 евро

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 10 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си вземат и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Какво се случва ако пътуването бъде отменено заради Covid-19?

Прилагат се общите условия по договорите на „Адвенчър Тийм България“ ООД

Чл.20 (1) В случай, че пътуването бъде отменено поради официални причини дължащи се на Covid-19, то туроператорът се задължава да възстанови на потребителя 100% от платените суми в срок от 7 работни дни от датата на отмяна на пътуването.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под официални причини за отмяна на пътуването дължащи се на Covid-19 се разбира затварянето на държавни граници и възникналата от това невъзможност да се достигне до съответната дестинация и/или съществуващи изисквания за поставяне под карантина (без оглед на продължителността й) при пристигане в съответната страна или при завръщане в България когато тези изисквания са били налични и известни преди началната дата на пътуването.
(3) Не са официални причини за отмяна на пътуване причините дължащи се на Covid-19 като: страх от пътуване заради съществуването на Covid-19, изискване за предоставяне на PCR и/или антигенен тест и/или доказателство за поставена ваксина и/или всяка друга лична причина относима към момента на възникването й. В случай, че след края на програмата, при завръщането на потребителя в България съществува възможност същият да бъде освободен от поставяне под карантина /ако такова разпореждане действа към датата на връщане/ след предоставяне на отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 24 часа от връщането, то наличието на разпореждане за поставяне под карантина в България не се смята за официална причина за отмяна на пътуването.

Чл.21. (1) В хипотезата, в която потребителят заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването и това се явява причина същият да не може да пътува по избраната от него програма, туроператорът е длъжен да възстанови на потребителя сумата равняваща се на цялата разлика от общо платените от последния суми и всички действително направени от туроператора разходи към датата на отказ от пътуване на потребителя дължаща се на заболяване от Covid-19. Сумата се възстановява на потребителя в срок от 7 календарни дни след приключване на програмата.
(2) За да бъдат избегнати всякакви съмнения в тълкуването, под „заболее от Covid-19 непосредствено преди пътуването“ се разбира:
– наличие на нормативно признат положителен резултат за Covid-19 на потребителя в интервала от 16 дни до датата на отпътуване или
– поставяне под карантина на потребителя като заразено или контактно лице.
(3) В случаите по този член потребителят трябва да може да докаже с официален документ наличието на някое от обстоятелствата по ал.2.

Още 3 човека разглеждат това приключение.