Камино де Сантяго – по пътя на пилигримите

Камино де Сантяго – по пътя на пилигримите

Буен Камино приятели

В средата на м. ноември се отправяме на поредното ни магическо приключение в преследване на жълтата мида – вечен символ на поклонническият маршрут Камино. Температурите в Галисия по това време са около 15-20 градуса, което е просто перфектното време за трекинги.
Сред много нови приятели, весели истории и безбройни забавления, заедно ще извървим последните 120 километра от най-популярният път на пилигримите – Френският път.  Според легендите, дългият около 800 км маршрут, който започва от малкото френско селце Сен Жан Пие-дьо-Пор, минава точно под Млечния път и като негова проекция на Земята отразява звездната енергия. За най-достойни се смятат тези, които извървят Камино пеш. Данте, който също става пилигрим , нарича всички, извършили това поклонение, „единствените истински поклонници”.

Програмата ни е организирана по перфектен начин, така че да достигнем до Сантяго де Компостела и прочутата едноименна катедрала в събота след обяд. Това ще ни даде възможност да впишем имената си в специалната книга на поклонниците и да заверим пелигримските си паспорти. В Компостела ще имаме на разположение и целият ден в неделя, което ще ни даде отлична възможност да разгледаме града и най-вече да присъстваме на католическата меса…

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

➡️ Един от най-известните поклоннически маршрути в света;
➡️ Преминаване на Камино през най-добрия сезон от годината;
➡️ Възможно най-богатата и разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя;
➡️ Перфектна логистика по отношение на провеждане на прехода, трансфери и нощувки;
➡️ Бавно темпо по време на прехода продполагащо максимална наслада от изживяването;
➡️ Приоритетно настаняване в къщи за гости, малки хотелчета и албергита;
➡️ Пилигримски паспорт и сертификат;
➡️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
➡️ Подарък – Специално брандирана за събитието тениска;
➡️ Цял ден (от 09.30 до 17.30 ч.) за разходки и разглеждане на Мадрид (на връщане);
➡️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К резолюция.

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ:
09-16 ноември 2020 г.

ПРОГРАМА:
Ден 1: 09.11.2020 г.

14.00 ч. събиране на групата на летище София и отпътуване с директен полет до Мадрид. В испанската столица ще пристигнем малко след 19.00 ч., като от летището веднага се отправяме към централната жп гара. От там, с нощния купонджийски влак (с възможност за спални купета) се отправяме към началната точка на нашето Камино – малкото галисийско градче Сария.

Ден 2:
В ранната сутрин на днешния ден ще пристигнем в Сария, от където ще започне и същинската част на нашето приключение. Без да бързаме много, ще закусим добре в някое от местните заведения и ще оформим документите си за Камино. Ще имаме достатъчно време в градчето за да разгледаме някой от най-значимите забележителности тук, а именно църквата Санта Мариня, църквата на Салвадор и манастира Магдалена.
И… точно 10:00 нашето Камино започва!
Предстои ни първата отсечка от трасето, като днес ще се насочим към живописно разположеният край река Миньо град Портомарин.  Очакват ни вълнуващи 22 километра изпълнени с невероятна галисийска красота. Предвижданията ни са да пристигнем около 15:30 ч., което ще ни даде достатъчно време да се настаним, да се освежим и да разпуснем с чаша вино и местни деликатеси в китно локално ресторантче. Следобедните часове ще прекараме в разглеждане на Капелата на Девата от лас Ниевас, църквата-крепост на Сан Николас и дворците на Конде де Маза и Пименталес в Портомарин.
Преход за деня: 22 километра, около 5.00 / 5.30 часа.
Нощувка в Портомарин.

Ден 3: 
По план всяка отсечка от Камино ще стартираме около 08.00 ч. сутринта. Това ще ни позволи да използваме хладното време сутрин, когато е най-подходящо за ходене, а следобедните и приятни вечерни часове за разглеждане на всички по-интересни забележителности в градчетата, в които ще отсядаме.  Палас дел Рей, което е и днешната ни цел е провиция известна с богатата си художествена история, за което свидетелстват църквата Сан Тиросо и замъкът Памбре.
Преход за деня: 24 килметра, около 5.30 / 6.00 часа.
Нощувка в Палас дел Рей

Ден 4: 
След поредната забавна вечер с много нови приятели, божествено галисийско вино и познанства от цял свят, продължаваме по своя път към смирението. Днес на ред е най-дългата от всички отсечки, а именно тази до Арзуа. Пътят ни е около 30 километра, като минава през най-различни селца, великолепни гледки и горски терени. В Арзуа ще можем да видим манастира Магдалена и енорийската църква Сантяго.
Преход за деня: 29 километра, около 7.00 / 7.30 часа
Нощувка в Арзуа

Ден 5: 
Радостната новина е, че след най-дългата и трудна отсечка следва една от най-късите и определено най-приятна такава – тази до селцето О Педрусо. Ще използваме възможността и определено можем да си позволим излежаване до малко по-късно. Целият днешен ден ще прекараме по гори и поляни, като след около 21 километра красоти и 5 часов преход, се очаква да пристигнем в О Педрусо около 15.00 ч.
Преход за деня: 21 километра, около 4.30 / 5.00 часа
Нощувка в О Педрусо

Ден 6: 
Предстои ни последният етап на това магическо приключение. Днес ще станем много рано и ще поемем по последният 20 километров участък до Сантяго де Компостела. Целта ни за деня е да достигнем възможно най-рано до Катедралата Свети Яков където ще завърши и нашето Камино. Най-свещеният християнски паметник в Испания, видно и от името му е посветен на един от апостолите на Христос – апостол Яков Зеведеев. Неговите мощи се съхраняват там, а от името му идва и това на града. Според преданието, тленните останки на обезглавения през 44 г. Яков са пренесени в Галисия в талига, впрегната с диви биволи, опитомени с едно прекръстване. С течение на времето мястото е забравено, докато през 813 г. не се появява звезда, която го осветява, за да го покаже. Campus Stellae (от лат. „Поле на Звездата“) става второ име на града на Св. Яков: Компостела.
Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати.
Преход за деня: 19 километра, около 4.00 / 4.30 часа
Нощувка в Компостела

Ден 7: 
Целия днешния ден е със свободна програма. Ще имаме възможност да прекараме деня в разходки и разглеждане на близо 100 хилядният град Компостела или пък да си организираме еднодневен трип до Атлантическия океан и  митичният фар на нос Финистера (Фистера), който древните хора са смятали за края на света…
Нощувка в Компостела

Ден 8: 16.11.2020 г.
С ранен полет, в 06.45 от летището в Сантяго се отправяме към Мадрид. В испанската столица ще пристигнем в 08.00 ч. като това ще ни даде възможност за прекрасна целодневна разходка из града. Ще оставим тежките раници на съхранение на летището и с метрото се спускаме към центъра на града. До 17.30 ч. разполагаме с предостатъчно време за да видим някой от най-забележимите и интересни места. Ще стартираме нашата разходка с посещение на Плаза Майор и най-невероятната гурме закуска, която можете да си представите в Меркадо де сан Мигел. След това ще се отправим и към най-голямата търговска улица Гран Виа, разположена в централен Мадрид. Ще имаме достатъчно време да посетим и Пласа Испания и Кралският дворец.  Около 17.30 часа се отправяме към летището, от където с полет в 19.50 ч. излитаме за София. Кацаме в София малко след полунощ на 17 ноември.

На добър път братя и сестри пилигрими

ЦЕНА: 840.00 лева

Цената включва:
✔️
Участие в приключението според обявената програма;

✔️ Всички нощувки по време на прехода от ден 2 до ден 7 включително;
✔️ Частна група /private tour/, без други външни лица;
✔️ Пилигримски паспорт и сертификат за успешното преминаване на Камино;
✔️ Представител на Adventure Team Bulgaria по време на цялата екскурзия;
✔️ Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
✔️ Специално брандирана за събитието тениска;

✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К резолюция и монтаж на 12-15 минутен филм с най-доброто от приключението ни.

Цената не включва:
❌ 
Самолетни билети (около 130.00 евро с 10 кг. чекиран багаж );

❌ Билет за нощния влак Мадрид – Сария (52.00 евро нормално място/ 82.00 евро спален вагон)
❌ Храна и напитки;
❌ Лични разходи;
❌ Входни такси за посещаваните туристически обекти и музеи;
Разходи за градски транспорт в Мадрид (метро, влакове, автобуси – около 12.00 евро);
Еднодневна екскурзия до Финистера (50.00 евро)

❌ Всичко друго извън упоменатото като включено в цената по-горе.

НАСТАНЯВАНЕ:
Предвид характера и известността на маршрута настаняването по време на Камино е доста сложен и предизвикателен от гледна точка на логистиката процес. Въпреки това сме се постарали да направим възможно най-доброто за нашите пилигрими. Настаняването, което сме осигурили е в къщи за гости и малки семейни хотелчета. Част от нощувките ни ще бъдат на единични и комфортни легла в двойни и трйни стаи, а друга част в общи спални помещения за цялата ни група. Повечето места за настаняване са с общи санитарни помещения (обикновено една баня и тоалетна на етаж с 2-3 стаи).
ВАЖНО! Възможно е в някой от местата за настаняване да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от групата).

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 140.00 лева. Останалата сума се заплаща най-късно до 01.11.2020 г.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!

Сред попъване на регистрационната форма ще ви изпраим по мейл птвъждение, договор с туроператорската компания организираща пътувнето и всички банкови реквизти.