Камино де Сантяго – по пътя на пилигримите

Камино де Сантяго – по пътя на пилигримите

Буен Камино приятели

През м. октомври се отправяме на поредното ни магическо приключение в преследване на жълтата мида – вечен символ на поклонническият маршрут Камино. Сред много нови приятели, весели истории и безбройни забавления, заедно ще извървим последните 120 километра от най-популярният път на пилигримите – Френският път.  Според легендите, дългият около 800 км маршрут, който започва от малкото френско селце Сен Жан Пие-дьо-Пор, минава точно под Млечния път и като негова проекция на Земята отразява звездната енергия. За най-достойни се смятат тези, които извървят Камино пеш. Данте, който също става пилигрим , нарича всички, извършили това поклонение, „единствените истински поклонници”.

Програмата ни е организирана по перфектен начин, така че да достигнем до Сантяго де Компостела и прочутата едноименна катедрала в събота след обяд. Това ще ни даде възможност да впишем имената си в специалната книга на поклонниците и да заверим пелигримските си паспорти. В Компостела ще имаме на разположение и целият ден в неделя, което ще ни даде отлична възможност да разгледаме града и най-вече да присъстваме на католическата меса…

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

➡️ Един от най-известните поклоннически маршрути в света;
➡️ Преминаване на Камино през най-добрия сезон от годината;
➡️ Възможно най-богатата и разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя;
➡️ Перфектна логистика по отношение на провеждане на прехода, трансфери и нощувки;
➡️ Бавно темпо по време на прехода продполагащо максимална наслада от изживяването;
➡️ Настаняване само в къщи за гости и малки хотелчета в 2-ни и 3-ни стаи (без албергита с общи стаи);
➡️ Пилигримски паспорт и сертификат;
➡️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
➡️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ:
18-25 Октомври 2021 г.

ПРОГРАМА:

Ден 1: 18.10.2021 г.
14.00 ч. събиране на групата на летище София и отпътуване с директен полет до Мадрид. В испанската столица ще пристигнем около 19:15 ч. С метрото се отправяме към хотела в Мадрид, настаняваме се набързо и се спускаме на вечерна разходка из центъра на града. Ще стартираме нашата разходка с посещение на Плаза Майор и най-невероятната гурме закуска, която можете да си представите в Меркадо де сан Мигел. След това ще се отправим и към най-голямата търговска улица Гран Виа, разположена в централен Мадрид. Ще имаме достатъчно време да посетим и Пласа Испания и Кралският дворец.
Нощувка в Мадрид

Ден 2:
Ще се наспим добре и ще намерим някое приятно кафенце където да закусим. Около 10.00 ч. ще се отправим към жп гарата от където с влак в 13.00 ч. потегляме за Сария. Ще пристигнем на началната ни точка по Пътя около 18.00 ч. Ще имаме достатъчно време да разгледаме малкото китно градче Саррия, да вечеряме и да отпочинем преди предстоящото вълнуващо приключение.
Нощувка в Саррия.

Ден 3:
Нашето Камино започва!
Предстои ни първата отсечка от трасето, като днес ще се насочим към живописно разположеният край река Миньо град Портомарин.  Очакват ни вълнуващи 22 километра изпълнени с невероятна галисийска красота. Предвижданията ни са да пристигнем около 15:30 ч., което ще ни даде достатъчно време да се настаним, да се освежим и да разпуснем с чаша вино и местни деликатеси в китно локално ресторантче. Следобедните часове ще прекараме в разглеждане на Капелата на Девата от лас Ниевас, църквата-крепост на Сан Николас и дворците на Конде де Маза и Пименталес в Портомарин.
Преход за деня: 22 километра, около 5.00 / 5.30 часа.
Нощувка в Портомарин.

Ден 4:
По план всяка отсечка от Камино ще стартираме около 08.00 ч. сутринта. Това ще ни позволи да използваме хладното време сутрин, когато е най-подходящо за ходене, а следобедните и приятни вечерни часове за разглеждане на всички по-интересни забележителности в градчетата, в които ще отсядаме.  Палас дел Рей, което е и днешната ни цел е провиция известна с богатата си художествена история, за което свидетелстват църквата Сан Тиросо и замъкът Памбре.
Преход за деня: 24 килметра, около 5.30 / 6.00 часа.
Нощувка в Палас дел Рей

Ден 5:
След поредната забавна вечер с много нови приятели, божествено галисийско вино и познанства от цял свят, продължаваме по своя път към смирението. Днес на ред е най-дългата от всички отсечки, а именно тази до Арзуа. Пътят ни е около 30 километра, като минава през най-различни селца, великолепни гледки и горски терени. В Арзуа ще можем да видим манастира Магдалена и енорийската църква Сантяго.
Преход за деня: 29 километра, около 7.00 / 7.30 часа
Нощувка в Арзуа

Ден 6:
Радостната новина е, че след най-дългата и трудна отсечка следва една от най-късите и определено най-приятна такава – тази до селцето О Педрусо. Ще използваме възможността и определено можем да си позволим излежаване до малко по-късно. Целият днешен ден ще прекараме по гори и поляни, като след около 21 километра красоти и 5 часов преход, се очаква да пристигнем в О Педрусо около 15.00 ч.
Преход за деня: 21 километра, около 4.30 / 5.00 часа
Нощувка в О Педрусо

Ден 7:
Предстои ни последният етап на това магическо приключение. Днес ще станем много рано и ще поемем по последният 20 километров участък до Сантяго де Компостела. Целта ни за деня е да достигнем възможно най-рано до Катедралата Свети Яков където ще завърши и нашето Камино. Най-свещеният християнски паметник в Испания, видно и от името му е посветен на един от апостолите на Христос – апостол Яков Зеведеев. Неговите мощи се съхраняват там, а от името му идва и това на града. Според преданието, тленните останки на обезглавения през 44 г. Яков са пренесени в Галисия в талига, впрегната с диви биволи, опитомени с едно прекръстване. С течение на времето мястото е забравено, докато през 813 г. не се появява звезда, която го осветява, за да го покаже. Campus Stellae (от лат. „Поле на Звездата“) става второ име на града на Св. Яков: Компостела.
Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати.
Преход за деня: 19 километра, около 4.00 / 4.30 часа
Нощувка в Сантяго де Компостела

Ден 8: 25.10.2021 г.
С ранен полет, в 06.45 от летището в Сантяго се отправяме към Мадрид. В испанската столица ще пристигнем в 08.00 ч. а полетът ни за София е в 11.25 ч. Кацаме в България около 16.00 ч.

 

ЦЕНА: 840.00 лева

Цената включва:
✔️ Участие в приключението според обявената програма;
✔️ Всички нощувки по време на приключението;
✔️ Частна група /private tour/, без други външни лица;
✔️ Пилигримски паспорт и сертификат за успешното преминаване на Камино;
✔️ Представител на Adventure Team Bulgaria по време на цялата екскурзия;
✔️ Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К резолюция и монтаж на 12-15 минутен филм с най-доброто от приключението ни.

Цената не включва:
❌ Самолетни билети (около 200.00 евро с 10 кг. чекиран багаж );
❌ Билет за влака Мадрид – Сария (35.00 евро нормално място)
❌ Храна и напитки;
❌ Лични разходи;
Разходи за градски транспорт в Мадрид (метро, влакове, автобуси – около 12.00 евро);
Всичко друго извън упоменатото като включено в цената по-горе.

НАСТАНЯВАНЕ:

Предвид характера и известността на маршрута настаняването по време на Камино е доста сложен и предизвикателен от гледна точка на логистиката процес. Въпреки това сме се постарали да направим възможно най-доброто за нашите пилигрими. Настаняването, което сме осигурили е в къщи за гости и малки семейни хотелчета. Част от нощувките ни ще бъдат на единични и комфортни легла в двойни и трйни стаи, а друга част в общи спални помещения за цялата ни група. Повечето места за настаняване са с общи санитарни помещения (обикновено една баня и тоалетна на етаж с 2-3 стаи).
ВАЖНО! Възможно е в някой от местата за настаняване да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от нашата група).

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 140.00 лева. Останалата сума се заплаща до 01.10.2021 г.

COVID-19 И АНУЛАЦИИ:
В случай, че приключението не се състои заради усложнения с Covid-19 състоящи се в отменени полети, затворени граници, изискване за карантина Испания или България, то всички направени по договора с туроператора плащания се възстановяват в рамките на 3 работни дни от отмяната на пътуването.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Сред попъване на регистрационната форма ще ви изпраим по мейл птвъждение, договор с туроператорската компания организираща пътувнето и всички банкови реквизти.

Резервирай!