Камино де Сантяго – по пътя на пилигримите

Камино де Сантяго – по пътя на пилигримите

Буен Камино приятели

В краяна м. септември се отправяме на поредното ни магическо приключение в преследване на жълтата мида – вечен символ на поклонническият маршрут Камино. Сред много нови приятели, весели истории и безбройни забавления, заедно ще извървим последните 120 километра от най-популярният път на пилигримите – Френският път.  Според легендите, дългият около 800 км маршрут, който започва от малкото френско селце Сен Жан Пие-дьо-Пор, минава точно под Млечния път и като негова проекция на Земята отразява звездната енергия. За най-достойни се смятат тези, които извървят Камино пеш. Данте, който също става пилигрим , нарича всички, извършили това поклонение, „единствените истински поклонници”.
Програмата ни е организирана по перфектен начин, така че да достигнем до Сантяго де Компостела и прочутата едноименна катедрала в събота след обяд. Това ще ни даде възможност да впишем имената си в специалната книга на поклонниците и да заверим пелигримските си паспорти. В Компостела ще имаме на разположение и целият ден в неделя, което ще ни даде отлична възможност да разгледаме града и най-вече да присъстваме на католическата меса…

На 26-ти септември в Сантяго ще финишира и групата ни с велосипеди, която ще направи своето Камино по северния, крайбрежен път. Двете групи се събираме вечерта и започват всенародни тържества. В неделя, 27-ми септември ще имаме възможност да си организираме и еднодневна екскурзия до края на света… Досетихте ли се? Говорим за митичният фар на брега на атлантическия океан, към нос Финистера (Фистера), водещ името си от латинското Finis Terrae (краят на света). Именно тук според древните хора свършва светът, като това място те почитат като свято още от древни времена.

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

➡️ Един от най-известните поклоннически маршрути в света;
➡️ Преминаване на Камино през най-добрия сезон от годината;
➡️ Възможно най-богатата и разнообразна програма включваща всичко най-най-интересно от пътя;
➡️ Перфектна логистика по отношение на провеждане на прехода, трансфери и нощувки;
➡️ Бавно темпо по време на прехода продполагащо максимална наслада от изживяването;
➡️ Приоритетно настаняване в къщи за гости, малки хотелчета и албергита;
➡️ Пилигримски паспорт и сертификат;
➡️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
➡️ Подарък – Специално брандирана за събитието тениска;
➡️ Цял ден (от 09.30 до 17.30 ч.) за разходки и разглеждане на Мадрид (на връщане);
➡️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К резолюция.
➡️ Ограничени места в групата!

ПРОГРАМА:
Ден 1: 21.09.2020 г.
14.00 ч. събиране на групата на летище София и отпътуване с директен полет до Мадрид. В испанската столица ще пристигнем малко след 19.00 ч., като от летището веднага се отправяме към централната жп гара. От там, с нощния купонджийски влак (с възможност за спални купета) се отправяме към началната точка на нашето Камино – малкото галисийско градче Сария.

Ден 2: 22.09.2020 г.
В ранната сутрин на днешния ден ще пристигнем в Сария, от където ще започне и същинската част на нашето приключение. Без да бързаме много, ще закусим добре в някое от местните заведения и ще оформим документите си за Камино. Ще имаме достатъчно време в градчето за да разгледаме някой от най-значимите забележителности тук, а именно църквата Санта Мариня, църквата на Салвадор и манастира Магдалена.
И… точно 10:00 нашето Камино започва!
Предстои ни първата отсечка от трасето, като днес ще се насочим към живописно разположеният край река Миньо град Портомарин.  Очакват ни вълнуващи 22 километра изпълнени с невероятна галисийска красота. Предвижданията ни са да пристигнем около 15:30 ч., което ще ни даде достатъчно време да се настаним, да се освежим и да разпуснем с чаша вино и местни деликатеси в китно локално ресторантче. Следобедните часове ще прекараме в разглеждане на Капелата на Девата от лас Ниевас, църквата-крепост на Сан Николас и дворците на Конде де Маза и Пименталес в Портомарин.
Преход за деня: 22 километра, около 5.00 / 5.30 часа.
Нощувка в Портомарин.

Ден 3: 23.09.2020 г. 
По план всяка отсечка от Камино ще стартираме около 08.00 ч. сутринта. Това ще ни позволи да използваме хладното време сутрин, когато е най-подходящо за ходене, а следобедните и приятни вечерни часове за разглеждане на всички по-интересни забележителности в градчетата, в които ще отсядаме.  Палас дел Рей, което е и днешната ни цел е провиция известна с богатата си художествена история, за което свидетелстват църквата Сан Тиросо и замъкът Памбре.
Преход за деня: 24 килметра, около 5.30 / 6.00 часа.
Нощувка в Палас дел Рей

Ден 4: 24.09.2020 г.
След поредната забавна вечер с много нови приятели, божествено галисийско вино и познанства от цял свят, продължаваме по своя път към смирението. Днес на ред е най-дългата от всички отсечки, а именно тази до Арзуа. Пътят ни е около 30 километра, като минава през най-различни селца, великолепни гледки и горски терени. В Арзуа ще можем да видим манастира Магдалена и енорийската църква Сантяго.
Преход за деня: 29 километра, около 7.00 / 7.30 часа
Нощувка в Арзуа

Ден 5: 25.09.2020 г.
Радостната новина е, че след най-дългата и трудна отсечка следва една от най-късите и определено най-приятна такава – тази до селцето О Педрусо. Ще използваме възможността и определено можем да си позволим излежаване до малко по-късно. Целият днешен ден ще прекараме по гори и поляни, като след около 21 километра красоти и 5 часов преход, се очаква да пристигнем в О Педрусо около 15.00 ч.
Преход за деня: 21 километра, около 4.30 / 5.00 часа
Нощувка в О Педрусо

Ден 6: 26.09.2020 г.
Предстои ни последният етап на това магическо приключение. Днес ще станем много рано и ще поемем по последният 20 километров участък до Сантяго де Компостела. Целта ни за деня е да достигнем възможно най-рано до Катедралата Свети Яков където ще завърши и нашето Камино. Най-свещеният християнски паметник в Испания, видно и от името му е посветен на един от апостолите на Христос – апостол Яков Зеведеев. Неговите мощи се съхраняват там, а от името му идва и това на града. Според преданието, тленните останки на обезглавения през 44 г. Яков са пренесени в Галисия в талига, впрегната с диви биволи, опитомени с едно прекръстване. С течение на времето мястото е забравено, докато през 813 г. не се появява звезда, която го осветява, за да го покаже. Campus Stellae (от лат. „Поле на Звездата“) става второ име на града на Св. Яков: Компостела.
Преди да се настаним в хотела за заслужена почивка, ще оформим документите си за Камино и ще получим пилигримските си сертификати.
Вечерта ще се срещнем и с нашите приятели, които също като нас, днес ще са завършили своето Камино дел Норте (северния крайбрежен път с велосипеди). Вечарта е запазена за тежки тържества и дълги наздравици. Ще имаме да си разказваме тоооолкова много…
Преход за деня: 19 километра, около 4.00 / 4.30 часа
Нощувка в Компостела

Ден 7: 27.09.2020 г.
Целия днешния ден е със свободна програма. Ще имаме възможност да прекараме деня в разходки и разглеждане на близо 100 хилядният град Компостела или пък да си организираме еднодневен трип до Атлантическия океан и  митичният фар на нос Финистера (Фистера), който древните хора са смятали за края на света…
Нощувка в Компостела

Ден 8: 28.09.2020 г.
С ранен полет, в 06.45 от летището в Сантяго се отправяме към Мадрид. В испанската столица ще пристигнем в 08.00 ч. като това ще ни даде възможност за прекрасна целодневна разходка из града. Ще оставим тежките раници на съхранение на летището и с метрото се спускаме към центъра на града. До 17.30 ч. разполагаме с предостатъчно време за да видим някой от най-забележимите и интересни места. Ще стартираме нашата разходка с посещение на Плаза Майор и най-невероятната гурме закуска, която можете да си представите в Меркадо де сан Мигел. След това ще се отправим и към най-голямата търговска улица Гран Виа, разположена в централен Мадрид. Ще имаме достатъчно време да посетим и Пласа Испания и Кралският дворец.  Около 17.30 часа се отправяме към летището, от където с полет в 19.50 ч. излитаме за София. Кацаме в София малко след полунощ на 29 септември.

На добър път братя и сестри пилигрими

ЦЕНА: 810.00 лева

Цената включва:
✔️
Участие в приключението според обявената програма;
✔️ Всички нощувки по време на прехода от ден 2 до ден 7 включително;
✔️ Частна група /private tour/, без други външни лица;
✔️ Пилигримски паспорт и сертификат за успешното преминаване на Камино;
✔️ Представител на Adventure Team Bulgaria по време на цялата екскурзия;
✔️ 
Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
✔️ Специално брандирана за събитието тениска;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К резолюция и монтаж на 12-15 минутен филм с най-доброто от приключението ни.

Цената не включва:
❌ 
Самолетни билети (около 210.00 евро с 10 кг. чекиран багаж );
❌ Билет за нощния влак Мадрид – Сария (52.00 евро нормално място/ 82.00 евро спален вагон)
❌ Храна и напитки;
❌ Лични разходи;
❌ Входни такси за посещаваните туристически обекти и музеи;
Разходи за градски транспорт в Мадрид (метро, влакове, автобуси – около 12.00 евро);
Еднодневна екскурзия до Финистера (50.00 евро)
❌ Всичко друго извън упоменатото като включено в цената по-горе.

НАСТАНЯВАНЕ:
Предвид характера и известността на маршрута настаняването по време на Камино е доста сложен и предизвикателен от гледна точка на логистиката процес. Въпреки това сме се постарали да направим възможно най-доброто за нашите пилигрими. Настаняването, което сме осигурили е в къщи за гости и малки семейни хотелчета. Част от нощувките ни ще бъдат на единични и комфортни легла в двойни и трйни стаи, а друга част в общи спални помещения за цялата ни група. Повечето места за настаняване са с общи санитарни помещения (обикновено една баня и тоалетна на етаж с 2-3 стаи).
ВАЖНО! Възможно е в някой от местата за настаняване да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от групата).

ДРУГИ УСЛОВИЯ:
📑 Минимален брой участници за провеждане на програмата – 8
📑 Програмата е възможно да бъде проведена и при 6-7 участника при доплащане от 120.00 лева на участник. Възможността за провеждане на програмата при по-малко участници се обсъжда с всички заявили участие до момента.
📑 Срок за уведомяване на участниците в случай, че не е сформирана група за пътуването: 01.08.2020 г.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 210.00 лева. Останалата сума се заплаща на две равни вноски най-късно до 01.09.2020 г.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Сред попъване на регистрационната форма ще ви изпраим по мейл птвъждение, договор с туроператорската компания организираща пътувнето и всички банкови реквизти.

Резервирай!

Код на програма KMO920