Нова Година на връх Ботев

Нова Година на връх Ботев

Отправяме се към Балкана за да посрещнем новата година по един вълнуващ и изпълнен с адреналин начин. Ще изпратим старата и ще посрещнем новата година от гордия първенец на Стара Планина – връх Ботев (2376 м.). Ще достигнем до върха по северния маршрут през хижа Плевен и изключително панорамния рид, по който ще излезем на главното било на Стара Планина. От там, минавайки по Млечния чал се спускаме до заслон Ботев където ще отпочинем добре и ще се сгреем преди финалната атака. Около 23.00 ч. ще излезем от заслона на финален щурм към върха, където заедно ще отворим шампанското за настъпването на новата 2021 година. Връщаме се обратно в заслон Ботев и продължаваме с тържествата до малките часове на ноща.

ВАЖНО!
Подходящо за участници в добра физическа форма. Не е задължително да имате предишен опит в планината през зимата.

Това приключение се организира само със собствен транспорт. Ще съдействаме максимално много на всички участници без собствен транспорт да намерят място при други, които разполагат с такъв.
Котки, челници и всичко необходимо (ако нямате) ще бъде осигурено от нас. Заслон „Ботев“ е отопляем, добре оборудван с безалкохолни и алкохолни напитки, кухня и пакетирани храни и по нищо не се различава от хижите в страната.

ПРОГРАМА:

Ден 1: 31.12.2020 г.
06.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с организиран транспорт за гр. Априлци.

Около 09.00 ч. ще пристигнем в гр. Априлци, оправяме багажа и тръгваме към заслон Ботев през х. Плевен. На хижата ще спрем за закуска и продължаваме към заслона. Очакванията ни са да пристигнем на заслона най-късно в 17.00 ч. Ще имаме предостатъчно време за почивка и възстановяване и в 23.00 ч. излизаме за финален щурм към върха. Послещаме новата 2021 г. от гордия първенец на Балкана и се връщаме в заслона да се повеселим подобаващо.
Нощувка на заслон Ботев

Ден 2: 01.01.2021 г.
Наспиваме се добре и без да бързаме много, много се отправяме по обратния път надолу. Очакванията ни са да започнем слизането си от заслон Ботев около 10.00  за да може около 17.00 ч. да сме долу при колите и да потеглим за София.

ЦЕНА:
Със собствен/споделен транспорт 🚗: 140,00 лева;

Цената включва:
✔️ Лицензиран планински водач;

✔️ Нощувка в заслон „Ботев“;
✔️ Котки. Ако имате ваши котки, моля да го отбележите при регистрацията;
✔️ Планинска застраховка с покритие 2000.00 лева;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера;

Цената не включва:
❌ Транспорт (Според опцията);

❌ Храна;
❌ Разходи от личен характер.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 60.00 лева

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Котки. (Ако имате ваши котки, моля да го отбележите при регистрацията;)

🧗‍♂️ Зимни планински обувки;
🧗‍♂️ Зимни ръкавици;
🧗‍♂️ Връхно яке с качулка/мембрана;
🧗‍♂️ Полар;
🧗‍♂️ Термобельо горно и долно;
🧗‍♂️ Гети;
🧗‍♂️ Слънчеви очила (скиорска маска);
🧗‍♂️ Слънцезащитен крем;
🧗‍♂️ Челник;
🧗‍♂️ Щеки.

Можете да се обръщате към нас 24/7 за безплатни консултации относно екипировката, набавянето й и въобще всичко, което ви интересува и искате да попитате.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;

🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007