Връх Ботев – зимно изкачване

Връх Ботев – зимно изкачване

Едно от любимите ни зимни изкачвания в България…

Връх Ботев е първенецът на Стара Планина. Неговата височина от 2376 м.н.в. го прави и третия по височина планински първенец в България, след Мусала (2925,4 м.н.в.) и Вихрен (2914 м.н.в.) първенците съответно на Рила и Пирин.

Достигането до върха се прави през изключително панорамен страничен рид, по който ще излезем на главното било на Стара Планина. От там, минавайки по Млечния чал се спускаме до заслона. Следват топъл чай, време за почивка и нощувка. Сутринта отпочинали и със свежи сили ще се отправим в атака към върха.

ВАЖНО!
Подходящо за участници в добра физическа форма. Котки, челници и всичко необходимо (ако нямате) ще бъде осигурено от нас. Заслон „Ботев“ е отопляем, добре оборудван с безалкохолни и алкохолни напитки, кухня и пакетирани храни и по нищо не се различава от хижите в страната.

Не е задължително да имате предишен опит в планината през зимата.

 

ПРОГРАМА:

Ден 1: 06.03.2021 г.
06.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с организиран транспорт за гр. Априлци.

Около 09.00 ч. ще пристигнем в гр. Априлци, оправяме багажа и тръгваме към заслон Ботев през х. Плевен. На хижата ще спрем за закуска и продължаваме към заслона. Очакванията ни са да пристигнем на заслона най-късно в 16.30 – 17.00 ч. При желание от участници в групата може да изкачим върха още днес и да изпратим залеза от първенеца на Балкана.
Нощувка на заслон Ботев

Ден 2: 07.03.2021 г.
Ранно ставане, закуска и изкачване до връх Ботев. Връщаме се до заслона, събираме си нещата и с бодро темпо се отправяме надолу към колите. На слизане ще спрем в хижа Плевен за вкусен обяд, след което продължаваме със спускането към колите. Очакванията ни са да отпътуваме за София около 17.00 ч.

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 160,00 лeва;

Със собствен/споделен транспорт 🚗: 150,00 лева;

Цената включва:
✔️ Лицензирани планински водачи;

✔️ Транспорт (според опцията);
✔️ Нощувка в заслон „Ботев“;
✔️ Котки;
✔️ Планинска застраховка;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера;

Цената не включва:
❌ Транспорт (Според опцията);

❌ Храна;
❌ Разходи от личен характер.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Котки (осигуряват се от нас);

🧗‍♂️ Зимни планински обувки;
🧗‍♂️ Зимни ръкавици;
🧗‍♂️ Връхно яке с качулка/мембрана;
🧗‍♂️ Полар;
🧗‍♂️ Термобельо горно и долно;
🧗‍♂️ Гети;
🧗‍♂️ Слънчеви очила (скиорска маска);
🧗‍♂️ Слънцезащитен крем;
🧗‍♂️ Челник;
🧗‍♂️ Щеки.

Можете да се обръщате към нас 24/7 за безплатни консултации относно екипировката, набавянето й и въобще всичко, което ви интересува и искате да попитате.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;

🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!