Връх Ботев през хижа Рай

Връх Ботев през хижа Рай
„НЯМА ВЛАСТ НАД ОНАЯ ГЛАВА, КОЯТО Е ГОТОВА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ ПЛЕЩИТЕ СИ В ИМЕТО НА СВОБОДАТА И ЗА БЛАГОТО НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО.“
Христо Ботев
Гордият първенец на Стара Планина – връх Ботев 2376 метра.
Там, на едно от най-величествените и завладяващи места в България, сред шеметните панорами на балкана, точно в 12.00 ч. на 02 Юни ще стъпим на върха и ще сведем глава в знак на почит и уважение към героите, дали живота си за свободата на Родината.
Кога, кога ако не сега?
ВАЖНО!
Прехода е подходящ за участници в добра физическа форма. Подходящ е и за всички, които искат да се забавляват в приятна компания и да срещнат нови приятели сред уникалните красоти на балкана. Изкачването е плавно, с чести почивки и не е необходима специална екипировка.
ПРОГРАМА
Ден 1 – 15.08.2020 г.
07.30 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с организиран транспорт за гр. Калофер.
Пристигаме на началната ни точка в гр. Калофер и започваме с прехода ни към хижа Рай. Очакванията ни са да пристигнем на хижата около 17.00 ч. където след като се настаним ще отскочим и до Райското пръскало. Вечерта ще похапнем, ще се повеселим и лягаме за да отпочинем добре за следващия ден.
Ден 2 – 16.08.2020 г.
Ранно ставане и приготвяне за тръгване по маршрута към гордия първенец на Стара Планина. Ще достигнем върха около обяд като ще имаме достатъчно време за почивка, снимки и шеметни панорами. Започваме постепенно слизане надолу като ще спрем на хижата да съберем останалия багаж, да обядваме и продължаваме към началната ни точка. Приблизителното време за отпътуване към София е около 19.00 ч.
НАСТАНЯВАНЕ
Настаняваме се в супер уютната и приятна хижа Рай.
В хижата има ресторант с готвена храна, бутилирана минерална вода, безалкохолни и алкохолни напитки. От хижата пък се разкрива умопомрачителна гледка към Райското пръскало.
В случай, че в хижата няма свободни места имаме готовност да се настаним и на палатки (осигурени от нас). Който желае може да заяви настаняване на палатка и предварително.
ЦЕНА: 
С организиран транспорт 🚌: 110.00 лева
Със собствен транспорт 🚗: 100.00 лева
Цената включва:
✔️ Транспорт София – Калофер – София;
✔️ 1 нощувка в хижа „Рай“/или 1 нощувка на палатка осигурена от нас;
✔️ Планинска застраховка с покритие 1000.00 лева;
Цената не включва:
❌ Разходи от личен характер;
❌ Храна и напитки.
НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин;
🧗‍♂️ Тениски – поне 3 броя;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Щеки (Препоръчително);
ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007
Резервирай!