Босна: Рафтинг, къмпинг и изкачване на връх Маглич

Босна: Рафтинг, къмпинг и изкачване на връх Маглич

Модифицираната ни до съвършенство програма за Босна…
25 километра рафтинг по едно от най-дългите и живописни трасета в Европа, кристално синьо-зелени реки, водопади, речни барове, една нощувка на палатки (нови наши палатки, носим ги от София) и целодневно барбекю на езерото с почти идеална форма на сърце, 2 нощувки в най-добрия къмпинг по течението на реката, луди балкански партита и още много, много забавления.
Очаква ни едно взривяващо кръвта приключение!

Дървени къщички и луксозни бунгала, множество възможности за спорт (плажен волейбол, футбол, федербал), превъзходни традиционни ястия приготвени от над 12-те топ готвача на къмпинга, всяка вечер музика на живо и партита до сутринта с други приключенци от цяла Европа.
С думи прости: три дни яли, пили и се веселили по време на едно от топ приключенията ни за сезон лято 2020 г.

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:
➡️ Агенцията с най-богат опит в организирането на рафтинги в Босна;
➡️ 25 километра рафтинг, по едно от най-вълнуващите трасета в Европа;
➡️ Подходящо за хора без никакъв опит в рафтинга и водните приключения;
➡️ Обучение и пълно оборудване за рафтинга: неопрени, жилетки, каски и обувки:
➡️ Изкачване на най-високия връх на Босна и Херцеговина, връх Маглич (2386 м.) по най-живописния маршрут – този над езерото;
➡️ Включено изхранване: целодневно барбекю по време на къмпингуването ни на езерото през първия ден + 2 вечери, 2 закуски и 1 обяд с божествено вкусни местни специалитети по време на престоя ни в кампа на реката:
➡️ 120 безплатни бири за групата осигурени от Adventure Team;
➡️ 1 нощувка на палатка (наши чисто нови палатки, които си носим от София) на езерото с форма на сърце;
➡️ 2 нощувки в най-добрия къмпинг на река Дрина;
➡️ Възможност за изцяло вегетарианско меню (трябва да ни уведомите предварително);
➡️ Всяка вечер парти на открито с музика на живо.
➡️ Пътуване само с лична карта;
➡️ Най-доброто време от годината както за изкачването към върха, така и за рафтинга по Дрина.
➡️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4К.

ВНИМАНИЕ! Местата са ограничени до 16! Миналогодишните ни групи за Босна се напълниха /общо над 100 човека/ за по около 10 дена…

ПРОГРАМА:
Ден 1: 24.06.2020 г.
22:30 ч. – Събиране на групата пред сектор А на национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване /нощен преход/ за Босна и Херцеговина – около 560 км и приблизително 10-12 часа път;

Ден 2: 25.06.2020 г.
Ще пристигнем в Босна, на началната ни точка за изкачването на връх Маглич малко преди обяд. Приготвяме палатките, взимаме месата за барбекюто и се отправяме на двучасов преход до езерото с форма на сърце. Тук ще разпънем палатките, ще пием по няколко студени бири осигурени от нашите любезни домакини, и се захващаме с приготвянето на барбекюто. От София ще си вземем пресни и вкусни меса – пържолки, суджуци, карначета, кебабчета и въобще всичко, което може да се метне на скарата. Ще разпалим лагерния огън, мятаме мръвките на скарата и се наслаждаваме на тишината и необятната красота на езерото. Вечерта естествено ще си направим шумно парти с много танци, песни и веселби до ранните часове на ноща.
Нощувка: на палатка /разполагаме с 14 двуместни палатки/
Изхранване: най-богатото барбекю, което някога сте си представяли.
Пресни меса донесени от България, средно по около 500 грама мръвки на човек…

Ден 3: 26.06.2020 г.
Ставаме рано, пием по едно бързо планинско кафе и се отправяме към поредния европейски първенец – връх Маглич (2386 м.) по най-живописния маршрут – този над езерото. Очакват ни около 6 часов преход в двете посоки, преди отново да се върнем при палатките. В ранния следобяд разтуряме бивака и обратно до началната ни точка. Имаме около час и половина път с бусчетата до къмпинга разположен по бреговете на река Дрина. Мятаме багажа в супер готините бунгала, зимаме по един душ и… Тържествата за нас тепърва започват, а кога ще е края… никой не знае.
Нощувка: Къмпинг /най-добрия в района/. Настаняване в бунгала за по 4-ма.
Изхранване: закуска и обяд на езерото /от барбекюто/, богата вечеря в къмпинга.

Ден 4: 27.06.2020 г.
Наспиваме се добре, закусваме пребогато с местни специалитети (домашно приготвена сушена шунка, прошуто, бекон, божествени омлети, горещи понички и кифлички с крема сирене…).
Екипираме се с неопрени, жилетки, каски и обувки. Следва бързо обучение за предстоящото ни рафтинг приключение. Трансфер до мястото от което ще се спуснем в кристално синята вода на река Тара. По време на самия рафт ще спираме за снимки на водопади, ще скачаме от скалите и разбира се ще се отбием с лодките на местен речен бар, където подобаващо ще презаредим батериите; В късния следобяд пристигаме директно пред ресторанта на рафтинг центъра, където вече са сервирани гореща супа, телешки и агнешки специалитети и домашно приготвени сладкиши. Ще имаме и достатъчно време за почивка, плажче и едно импровизирано турнирче по федербал на игрище с реални размери. Следва поредното лудо, лудо балканско парти и много веселие до ранните часове на ноща.
Нощувка: Къмпинг /най-добрия в района/. Настаняване в бунгала за по 4-ма.
Изхранване: закуска, обяд и вечеря.

Ден 5: 28.06.2020 г.
Няма как, ще трябва да си ходим…
Наспиваме се доволно, закусваме обилно, казваме си чао с нашите любезни домакини и леко полеко хващаме обратния път към България. На връщане ще спрем за разходка и обяд в известния „Каменен град“ на Емир Костурица. Очаквано време за пристигане в София – около 22.00 ч.

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 540,00 лeва;
Със собствен транспорт 🚗: 500,00 лева;

Цената включва:
✔️ Транспорт София – Босна – София (според опцията);
✔️ 1 нощувка в палатки /нови, донесени от София/ на езерото с форма на сърце;
✔️ 2 нощувки в супер готини дървени къщички. Настаняване в бунгало по 4-ма човека;
✔️ Изхранване: целодневно барбекю по време на къмпингуването ни на езерото през първия ден, средно по 500 грама месо на човек;
✔️ Изхранване: 2 вечери, 2 закуски, 1 обяд в къмпинга на реката (Всякакви местни деликатеси, разнообразна и много вкусна храна);
✔️ Рафтинг 25 километра;
✔️ Обучение и специализирана екипировка за рафтинга: неопрени, жилетки, каски и обувки
✔️ Такса за национален парк „Sutijeska“
✔️ 2-ма представители на Adventure Team по време на цялото приключение;
✔️ Застраховка за пътуване в чужбина на стойност 5000.00 евро.
✔️ Заснемане на приключението с екшън камера в 4К;
✔️ 120 бири (общо за цялата група)

Цената не включва:
❌ Храна освен упоменатата по-горе;
❌ Напитки (на изключително ниски цени са);
❌ Други разходи от личен характер.

НАСТАНЯВАНЕ:
Настаняването в къмпинга е в нови и луксозни бунгала за по 4-ма. Леглата в бунгалата са една спалня и 2 единични легла (1 двуетажно). Всяко бунгало разполага със собствена баня и тоалетна.
ВНИМАНИЕ: Възможно е в някой от бунгалата да бъдете настанени в смесена стая (с момчета и момичета от нашата група)!

ДЕЛИКАТЕСИ, КОИТО ЩЕ ОПИТАМЕ:
Печени на жар картофи с каймак и крема сирене; сърмички с дивечово месо; най-различни меса на барбекю; телешки и агнешки специалитети; кафява пъстърва; кое от кое по-вкусни сухи мезета и сирена; домашно приготвени хлябове; различни видове пай приготвени под специален метален съд и други;

ЗА КОНТАКТИ:
 adventureteambg@gmail.com;
 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
 0893000007

Резервирай!