Велотур Белоградчик: дегустации на вино, спа и пещери

Велотур Белоградчик: дегустации на вино, спа и пещери

Отправяме се на поредния велотур, който този път ни отвежда в Северозападна България и района на Белоградчик.
Едва ли има човек, който да не е чувал за Белоградчишките скали, крепостта Калето и една от най-големите и стари пещери в България – Магурата. Към всички тези природни красоти ще добавим и чисто новият спа комплекс на хотелчето, в което ще отседнем и разбира се гвоздея на програмата – двете вино дегустации и беседи, които сме организирали с вината и експертите от винарски изби Магурата и Боровица.

Велосипеди, спа и вино… е определено такава комбинация, която дълго време ще си спомня всеки един от нас.

АКЦЕНТИ НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО:
🚵‍♂️ 2 разнообразни веломаршрута по около 30 км.;

🚵‍♂️ Подходящо за начинаещи и вело любитиле;
🚵‍♂️ Възможност за наем на електрически MTB велосипед на място;
🚵‍♂️ 2 винени дегустации и презентации;
🚵‍♂️ Спа център със сауна, парна баня и джакузи в хотела;
🚵‍♂️ Посещение в пещера Магурата с екскурзовод;
🚵‍♂️ Посещение на пещера Лепеница;
🚵‍♂️ Превоз на велосипедите с ремарке;
🚵‍♂️ Възможност за полет с балон над Белоградчишките скали.
🚵‍♂️ Заснемане на приключението с екшън камера.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
17-18 Октомври 2020

ПРОГРАМА:
Ден 1: 17.10.2020
06.00 ч. събиране на групата на паркинга пред сектор А на национален стадион „Васил Левски” и отпътуване за гр. Белоградчик. Ще пристигнем на началната ни точка около 10.00 ч. Приключението ни започва от центъра на Белоградчик от където по асфалтов път се отправяме към първата ни спирка за деня – крепостта Калето. Веднага след това хващаме по черните пътища и отиваме до една от малко познатите забележителности в района – скалният мост Еркюприя. От там се връщаме около 500 метра по пътя и поемаме към Збегове – най-западната скална група от Белоградчишките скали от където се открива и удивителна панорамна гледка към Белоградчишките скали. Редуваме черни и асфалтови пътища и преминаваме последователно през селата Салаш и Вещица за да се озовем накрая на деня пред входа на пещера Магурата. Ще направим пълен преход в пещерата /малко над 1.00 час/ с една от най-богатите и интересни истории, която ще ни бъде разказана от местен пещерняк и екскурзовод.
Веднага след пещерата се спускаме към хотела, настаняваме се набързо и е време за размазващо спа със сауната, парната баня и джакузито в комплекса. Преди вечеря ще направим и първата ни вино беседа с дегустация като днес ще се запознаем с традициите и качественото вино на изба Магурата. Вечерта продължаваме с тържествата до рано пък утре колелетата ще си въртят сами…
Общо колоездене за деня: около 35 км.
Нощувка: хотел 3*, настаняване в двойни и тройни стаи

Ден 2: 18.10.2020
След като закусим подобаващо се отправяме отново към центъра на Белоградчик. По черен път през местността Панаирището ще тръгнем към село Извос. Отново редуваме черните и асфалтови пътища и след около час и малко каране се озоваваме пред входа на двуетажната пещера Лепеница. Тук ще оставим за мъничко велосипедите и ще направим кратък десет минутен преход в пещерата. После продължаваме до Червената църква Св. Тройца като маршрута ни минава и през няколко малки рекички. Пътят е осеян с красиви гледки и има многократни леки изкачвания и спускания. Постепенно ще достигнем до лозовите масиви на изба Боровица и карайки в продължение на над 2 километра покрай тях ще достигнем и до същината на нещата – втората ни дегустация на вино. В изба Боровица ще имаме възможност да чуем директно от първа ръка за процесите по производство на виното, да разберем кое го прави толкова уникално и разбира се да опитаме 2 от общо презентираните ни 6 вина. След края на презентацията в малко ала градил Илия килия стил по асфалтовия път се връщаме до Белоградчик. Товарим се по бусовете и весели и засмени се отправяме обратно към София.
Общо колоездене за деня: около 32 км.

ПОЛЕТ С БАЛОН:
Полетът с балон е едно от най-магичните и вълнуващи неща, които някога сме правили. Полетът с балон над Белоградчишките скали пък е нещо толкова впечатляващо, че ако имаше как щяхме да летим там всеки ден…

Сутринта можем да организираме контролиран полет с балон. Балонът е стационарен /вързан за земята/ и се издига на височина от около 70-80 метра непосредствено срещу Белоградчишките скали. Продължителността на полета е около 10 минути.
Полетът може да бъде организиран при минимум 7 и максимум 8 желаещи, а при по-голям интерес от участниците в групата респективно при минимум 15, максимум 16 желаещи. Цената за полет е 50.00 лева на човек и се заплаща на място /не е включена в цената на приключението/.

ЦЕНА:
С организиран транспорт
🚌: 155,00 лeва;
Със собствен транспорт
🚗: 135,00 лева;

Цената включва:
✔️ Транспорт (според опцията);

✔️ Превоз на велосипедите с ремарке;
✔️ Нощувка със закуска в хотелски комплекс Магурата;
✔️ Ползване на СПА центъра на хотела;
✔️ Застраховка с покритие 5000.00 лева;
✔️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера.

Цената не включва:
❌ Храна и напитки извън описаните;

❌ Разходи от личен характер;
 Вход в пещера Магурата с екскурзовод (по желание, 08.00 лева на човек);
❌ Участие в дегустациите и беседите на винарските изби. (по желание, по 15.00 лева на дегустация)
❌ Наем на електрически MTB велосипед (по желание, 15.00 лева на ден)
❌ Контролиран полет с балон (по желание, 50.00 лева на човек)

ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Капаро в размер на 35.00 лева

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🏁 Планински велосипед (собствен или нает);

🏁 Каска и ръкавици;

ВЕЛОСИПЕДИ:
Adventure Team не предлага велосипеди. Може да се включите в приключението със собствен велосипед или ако нямате такъв да си наемете електрически MTB на място (15.00 лева/ден)

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;

🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007

Резервирай!