bg0893 000 007 info@adventureteam.bg

Анапурна – трекинг до базов лагер

0
3 места
Цена2,950 лв.
октомври 15, 2024
Оставащи: 3 места
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка!

Резервация

Добави в любими

Adding item to wishlist requires an account

11913

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да разговаряме с вас.

0893 000 007

info@adventureteam.bg

Анапурна - трекинг до базов лагер
 • Непал
 • 8 - 16 човека
 • 15 - 26 Октомври 2024 г.
 • Анапурна базов лагер - лесно/средно 4/10
 • Най-доброто време от годината
 • Подходящо за участници в нормална физическа форма
 • Оптимална аклиматизационна програма
 • Придружаващ екип (носачи и готвачи) и пълно изхранване
 • Целодневна обиколка в Катманду
 • Лицензирани водачи от България и Непал

„Анапурна 8091 м., най-смъртоносната планина на света“
Статистиката е убийствена, всеки един на трима алпинисти тръгнали към върха на „Богинята на реколтата“ не успява да се завърне жив. 

Доста сериозна е и българската следа оставена на върха. Първото българско изкачване е по време на третата национална експедиция „Анапурна-89“. На 28 октомври 1989 г. Петър Панайотов, Огнян Стойков и Людмил Янакиев стигат до върха от северния базов лагер. На слизане те срещат отказалия се преди това Милен Метков, решил да тръгне към върха. Не успяват да го разубедят и Огнян Стойков, за да не го остави сам, тръгва с него отново нагоре. Попадат в непрогледна мъгла и изчезват безследно. На 30 април 2016 г. Боян Петров изкачва върха без кислород и шерпи, а един ден по-късно това прави и Атанас Скатов (с използване на шерпи и кислород)

Приключението ни до Базов лагер на Анапурна започва с кратък 30 минутен полет от Катманду до Покхара, а разположеният на 4130 м. базов лагер (където ще имаме нощувка) е същински амфитеатър предлагащ изумителни панорамни гледки както към самия Анапурна 8091 м., така и към върховете Дхаулагири (8167 м.), Фанг (7647 м.), Гангапурна (7455 м.), Ледения купол (7193 м.), Хиунчули (6441 м.) и Мачапучаре (6993 м.).

Месец октомври безспорно е най-доброто и подходящо време от годината за трека ни до АВС (и активен сезон, предпочитан от алпинистите за експедиции до самия връх.) Настаняването ни по време на цялото приключение е единстевно в лоджии/хижи и стаи за по двама, а пълният съпорт, който сме осигурили с включено изхранване, портъри за пренос на багажа и лицензирани високопланински непалски водачи ще ни гарантират едно незабравимо приключение в подножието на едни от най-емблематичните планини в света. 


ВАЖНО! За кого е подходящо това приключение?
За всеки любител на планината и приключенията в нормална физическа форма. Не е необходим предварителен опит на голяма височина. 

 

Програма

Ден 1: 15 Октомври 2024 г.Отпътуване за Катманду, Непал

Събиране на групата на Летище София в 13:30 ч. Полет София Катманду (през Дубай). Пристигане в Катманду около 06.30 ч. сутринта на 16.10.2024 г.
Нощувка: в самолета

 

Ден 2: 16 Октомври 2024 г.Катманду

Кацаме малко след 06:00 ч. сутринта. Трансфер от летището до хотела. Настаняваме се набързо и заедно с местен английско говорящ гид ще направим целодневна обиколка на Катманду. Ще посетим всички обекти под егидата на ЮНЕСКО. Храмът Пашупатинат, който е издигнат в чест на бог Шива, древния будистки комплекс Сваямбхунат (известен като „Храма на маймуните“), огромната молитвена ступа Будханат, бреговете на река Багнати и площад Патан Дурбар и туристическата зона Тамел.
Привечер ще направим кратка техническа оперативка, на която ще се запознаем с нашите местни водачи и ще получим цялата необходима информация за трекинга.
Изхранване: на свободна консумация
Нощувка: в хотел 3* в Катманду, двойни стаи

Ден 3: 17 Октомври 2024 г.Полет до Покхара

Вътрешните полети до Покхара се изпълняват с малки самолетчета и са суууупер забавно приключение. Очаква ни един от най-красивите въздушни маршрути в света с великолепни гледки към Дхаулагири, Манаслу, Махапучаре, петте върха на Анапурна и много други.
Ще имаме на разположение целия оставащ ден да се разходим из крайезерния град Покхара, втория най-голям град в Непал и административен център на окръг Каски. Покхара е и своеобразна порта и начлана точка на експедициите до 3 от световните осемхилядници – Анапурна, Дхаулагири и Манаслу, а това го прави и притегателен център за всеки планинар с безбройните му магазини за екипировка и стотиците храмове разположени навсякъде из града.

В случай на лошо време, въпреки, че това е много малко вероятно, алтернативата за предвижване до Покхара е с автобус, който взема разстоянието от 200 км. между двата града за около 6:30 часа.

Нощувка в хотел в Покхара, двойни стаи
Полет: Катманду – Покхара

Изхранване: закуска

Ден 4: 18 Октомври 2024 г.Покхара - Гхандрук (1940 м.)

Започваме същинската част на нашето приключение с кратко едночасово шофиране до Наяпул. Следваме южния бряг на реката, минаваме през субтропични долинни гори и пресичаме Modi Khola по висок висящ мост. Продължаваме да се изкачваме по пътеката, докато стигнем до село Гхандрук, където ще нощуваме.
Нощувка: Гхандрук, лоджия/хижа, двойни стаи
Трекинги: около 6 часа
Изхранване: закуска, обяд, вечеря

Ден 5: 19 Октомври 2024 г.Гхандрук (1940 м.) - Чомронг (2170 м.)

Днес е един от по-продължителните преходи, но пък наградата определено си заслужава.
След като се насладим на ранния сутрешен изгрев в Гхандрук ще закусим и се отправяме към днешната ни цел Чомронг. Стартираме с едночасово изкачване до Ghandrukkot, а след това се спускаме надолу до Kimron Khola. Следва второ сравнително стръмно изкачване до Чомронг, което обаче ще направим в компанията на хипнотизиращи гледки към южната част на Анапурна и планината Fishtail. Чомронг е малко, красиво село, разположено точно под масива на Анапурна. 
Нощувка: Чомронг, лоджия/хижа, двойни стаи
Трекинги: около 8 часа
Изхранване: закуска, обяд, вечеря

Ден 6: 20 Октомври 2024 г.Чомронг (2170 м.) - Хималая (2920 м.)

Пътеката ни днес минава през Modi Khola и навлиза в гористите склонове на Хималаите. Преминаваме по висящия мост и се изкачваме до Sinuwa Danda. След това пътя ни минава през гъстата рододендронова гора и стига до Khuldighar. По-късно ще се спуснем по каменистите склонове в дълбоката гора от бамбук и рододендрон и ще стигнем до днешната ни цел – селцето Хималая. 
Нощувка: в Хималая, лоджия/хижа, двойни стаи
Трекинги: около 6-7 часа
Изхранване: закуска, обяд, вечеря

Ден 7: 21 Октомври 2024 г.Махапучаре базов лагер (3700 м.) и Анапурна базов лагер (4130 м.)

Красивата природа, пресичане на речни потоци и разнообразието от диви животни, които ще имаме възможността да забележим ще превърнат днешния продължителен преход в едно жизнено и екзотично приключение. Ще достигнем първо до пещерата Хинко, а от там ще се изкачим и до селцето Деурали. Днес ще обядваме на място като никое друго на света – базовия лагер на планината Махапучаре разположен на 3700 м. надморска височина. Докато опитваме превъзходните непалски ястия ще имаме възможността да се наслаждаваме на заобикалящите ни планини и върхове като Мачапучаре (6993 м.), Гангапурна (7455 м.), Хиунчули (6441 м.) и масива на Анапурна с върховете Анапурна I и Анапурна II.
Продължаваме прехода си към същинската част на нашето приключение за да достигнем в края на деня до Базовия лагер на Анапурна разположен на 4130 м.
Нощувка: в Базов лагер Анапурна, лоджия/хижа, двойни стаи
Трекинги: около 7-8 часа 
Изхранване: закуска, обяд, вечеря

Ден 8: 22 Октомври 2024 г.Изгрев на базов лагер Анапурна и слизане към Бамбук (2335 м.)

Думите за днес са напълно излишни. Просто ще се насладим на най-изумителния изгрев на света, а веднага след тази божествена феерия от светлина и заобикалящи ни гигантски планини ще започнем нашето слизане към селцето Бамбук.
Видео на изгрева, който ни очаква може да погледнете в края на програмата.

Нощувка: в Бамбук, лоджия/хижа, двойни стаи
Трекинги: около 7 часа трекинг
Изхранване: закуска, обяд, вечеря

Ден 9: 23 Октомври 2024 г.Бамбук (2335 м.) - Джину (1760 м.)

Закусваме рано и продължаваме прехода си наобратно до селцето Джину където ще се насладим на къпане в естествените горещи извори около селото.
Нощувка: в Джину, лоджия/хижа, двойни стаи
Трекинги: 6-7 часа трекинг
Изхранване: 3акуска, обяд, вечеря

Ден 10: 24 Октомври 2024 г.Джину (1760 м.) - Покхара

Преминаваме отново по големия въжен мост и се отправяме към селцето Кюми, а от там продължаваме спускането си надолу към Биретанти. За около час от биретанти ще достигнем и до контактната ни точка с транспорта в Наяпул, който ще ни откара до края на нашето епично приключение обратно Покхара. 
Нощувка в хотел в Покхара, двойни стаи
Трекинги: 6-7 часа трекинг
Изхранване: 3акуска, обяд, вечеря

Ден 11: 25 Октомври 2024 г.Катманду

Днес ще се върнем обратно в Катманду с туристически автобус. Шофирането обратно до Катманду е само по себе си страхотно забавление, тъй като предлага прекрасни гледки към красиви реки, пейзажи и традиционни села на връщане. При пристигането ни в Катманду ще си организираме прощална празнична вечеря в автентичен непалски ресторант. Традиционните танци и културните представления биха били чудесна възможност да разберете същността на непалската култура и традиция. 
Изхранване: заскуска и празнична вечеря
Нощувка: в хотел 3* в Катманду, двойни стаи

Ден 12: 26 Октомври 2024 г.Обратния път към дома

Колкото и да не ни се иска всяко приключение, дори и най-великото на света си има край.
Отправяме се към летището от където с полет в 01:15 ч. през ноща излитаме за София през Дубай. Кацаме в България около 14:25 ч. на същия ден

Цена: 2950.00 лева

Цената включва:

 • Всички нощувки в Катманду. Хотел 3*, 2-ни стаи
 • Всички трансфери в Катманду и Покхара, Непал
 • Всички нощувки по време на престоя в планината
 • Непалски лицензирани високопланински водачи
 • Представител на Adventure Team
 • Придружаващ екип (носачи/шерпи и якове)
 • Изхранване: закуска, обяд и вечеря за времето, през което сме в планината (от ден 3 до ден 9)
 • Напитки по време на храненията – чай и кафе
 • Празнична вечеря в Катманду при връщането от трека
 • Самолетен билет за полета Катманду - Покхара
 • Билет за автобус Покхара - Катманду
 • Еднодневна обиколка на всички забележителности в Катманду с местен английско говорящ гид
 • Застраховка с включено хеликоптерно спасяване и покритие 10 000.00 евро
 • Всички разходи за персонала обслужващ експедицията, включително заплата, застраховки, оборудване, самолетни билети и др
 • Оформяне и изваждане на всички необходими документи и разрешителни
 • Необходимата групова екипировка за провеждане на експедицията
 • Всички държавни местни данъци и такси и разрешителни
 • Сателитно проследяване на групата в реално време

Цената не включва:

 • Самолетен билет София - Катманду - София (около 750.00 евро с 25 кг. чекиран и 10 кг. ръчен багаж)
 • Непалска виза (50.00 долара)
 • Храна освен упоменатата по-горе като включена
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти (незадължителни)
 • Бакшиши за непалската подпомагаща експедицията група (около 130.00 долара на участник)
 • Всичко неизброено като включено

Комплимент:

 • Заснемане на приключението с екшън камера
 • Сертификат за трека до Анапурна базов лагер (неофициален, издава се от Adventure Team);
 • Консултации за необходимата екипировка
 • Лични срещи и 24/7 съпорт по организацията
Срокове за плащане:
 • Заплащане на капаро в размер на 550.00 лева в срок до 5 дни след резервацията.
 • Окончателно плащане в размер на 2400.00 лева /две равни вноски/ в срок до 15.09.2024 г.

Плащанията се извършват по банковата сметка на туроператора след резервация и получаване на индивидуален договор за организирано туристическо пътуване.

Детайли и други условия
Сателитно проследяване на групата в реално време

За тази група е осигурено сателитно проследяване в реално време. Какво означава това?

✅️ на първо място #безопасност. Системата разполага с SOS бутон, който при активация изпраща сигнал за бедствие до Международен координационен център. От там се задействат механизми за свръзка с най-близката спрямо географските ни координати спасителна служба и акцията по издирване и спасяване започва незабавно.
✅️ проследяването работи чрез сателитната система Iridium. Това означава, че не се нуждае от интернет или каквато и да било друга комуникационна връзка.
✅️ проследяването в реално време става чрез отбелязване на местоположението ни на всеки 10 минути. 
✅️ участниците в групата ще могат да споделят с близките си и приятелите си уеб линк, посредством който те ще могат да се информират за текущото ни местоположение. 
✅️ Adventure Team е първата и единствена компания в България, която използва сателитно проследяване на движението на групите си чрез 3 отделни сателитни устройства!
 
🛰 Сателитното проследяване ще бъде достъпно от деня на тръгване на групата в планината
Транспорт

Полет София – Катманду – София (през Дубай)

Полет Катманду – Покхара

Автобус Покхара – Катманду

Място на тръгване и връщане

Среща в София: Летище София, Терминал 2  (Google Map)

Дата и час на тръгване:

Среща в София: 15 Октомври 2024 г., 13.25 ч.

Настаняване

Катманду:  хотел 3*, настаняване в двойни стаи
Покхара: хотел 3*, настаняване в двойни стаи
В планината: типичните непалски хижи/къщи за гости, настаняване в двойни стаи

 

Изхранване

Осигурено е пълно изхранване в планината – закуски, обяди и вечери. Храната се приготвя ежедневно на място от местни готвачи

Задължителна лична екипировка:

Стандартна екипировка като за есенна планина в България.
На всеки от участниците ще изпратим подробен списък с екипировка в зависимост от избора на програма, която е направил.

ОФИЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ НА АДВЕНЧЪР ТИЙМ

Да пътуваш по света е нещо велико. Ела с нас да се забавляваме заедно!

Възползвайте се от специалните отстъпки осигурени от нашите ексклузивни партньори.

20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

20 % отстъпка на всички книги на издателството

Книги за пътешествия и приключения
Използвайте ПРОМО КОД adventure20 при покупка от сайта на издателството www.vakon.bg

До 20 % отстъпка на всички ненамалени стоки

Специализирана планинска екипировка
При покупка споделете с представител на магазина, че сте част от голямото приключенско семейство на Адвенчър Тийм България

10 % отстъпка на всички стоки и консумативи

Автоматични кафемашини за еспресо в движение
Използвайте ПРОМО КОД adventure10 при покупка от сайта на компанията www.outin.bg
FAQ

За връзка с нас:

 0893000007
 adventureteambg@gmail.com;

📲 Лично съобщение на фейсбук страницата на Adventure Team Bulgaria

 

Кой е организатор на пътуването?

Организатор на пътуването е „Адвенчър Тийм България“ ООД с ЕИК 121467862, притежаващо лиценз за туроператорска дейност N 4939

За кого е подходяща експедицията?

За всеки участник в добра физическа форма. Не е задължително да имате предишен опит на подобни височини и върхове. Няма технични участъци, за които да се изискват специални алпийски/катерачни умения. 

Трябва ли ми някаква специфична екипировка?

Нужната екипировка е подробно изброена в секция детайли по-горе.

От наша страна имате 24/7 съдействие и консултации по отношение на екипировката и нейното набавяне. При желание от Ваша страна можем да пазаруваме и заедно като ползвате всички наши отстъпки по специализираните магазини за екипировка.

Ще получа ли допълнителна информация преди тръгване?

Около 14 дни преди отпътуването всички участници ще получат максимално подробен мейл с цялата организационна информация: напомняне за датата и часа на тръгване, контактна информация с водачите на групата, какъв багаж да си вземат и как най-удобно да го опаковат, каква и колко валута да си предвидят и въобще всичко, всичко, всичко, което е необходимо да се знае за веселото ни изкарване заедно.

Още 4 човека разглеждат това приключение.