Трекинги и СПА в Еленския балкан. Етъра и Шипка

Трекинги и СПА в Еленския балкан. Етъра и Шипка

Отправяме се на изключително гастрономическо, историческо и спа размазващо приключение…

Този път ще ви отведем в еленският балкан – едно райско кътче съчетало величието на гордия Балкан, съхранените с векове местни традиции и обичаи и богато културно-историческо наследство. По време на нашето тридневно преживяване ще направим два трекинга – един от с. Вълчовци до гр. Елена и втори, доста по-голям кръгов маршрут около и над язовир Йовковци.  Почивката и възстановяването след преходите ще направим в кокетния СПА център на етно комплекса, където ни очакват сауна и джакузи в дъбови бъчви…  Освен това ще опитаме от най-вкусните домашно приготвени (по автентична вековна рецепта) еленски бут и филе „Елена“, като изборът за арена на тържествата е раздвоен между частната ни механа или основният ресторант на етно селицето, в което ще нощуваме. За финал на приключението, по път към София ще посетим етнографският комплекс Етъра края Габрово, където ще можем да се разходим и обядваме. От Етъра продължаваме към паметника Шипка където също ще направим кратка обиколка и ще разгледаме музея на Българското опълчение.

Наели сме огромна самостоятелна къща в голям и автентичен етно комплекс в село Вълчовци. На наше разположение ще са 10 стаи – 3 двойни и 7 студиа, а към къщата имаме и собствена зала/механа, в която ще се вихрят песни и танци до зори. За супер кокетното СПА вече споменахме, затова нека минем към програмата по същество…

ПРОГРАМА:

Ден 1: 22.11.2019 г.
🕖 07.00 ч. събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с организиран транспорт за с. Вълчовци;
🕚 Около 11.30 ч. ще пристигнем в етно комплекса, мятаме набързо багажа и се спускаме на първият ни трекинг до град Елена. Според метеорологичната обстановка ще преценим на място дали ще направим прехода по асвалтовия път през гората (около 1.30 часа) или ще хванем дивите пътеки на балкана (около 2.30 часа).
🕝 Ранния следобяд ще пристигнем в Елена където ще разгледаме града и ще хапнем в проверена и много автентично възрожденска механа.
🕠 С трансфер от Елена (за да не губим излишно сили за вечерта 😂 ) ще се върнем в с. Вълчовци където вече ще ни очакват нагретите до максимум сауна и джакузи в дъбови бъчви…
🕤 Вечерта е първото от фолклорните партита, които ще си спретнем като на място ще преценим дали да го направим в битовата механа на комплекса или в нашата собствена механа, която е към частната ни къща.

Ден 2: 23.11.2019 г.
🕡 С най-раннобудните от бандата ще станем и… сами ще приготвим закуската за останалите нинджи. Ще си изпържим и сварим яйчица, ще пекнем едно беконче и ще се разбудим с ароматно кафе на джазве…
🕘 Около 9 сутринта ще стартираме по 16 километровия кръгов маршрут около язовир Йовковци и панорамното било над него. Язовирът е един от най-големите по площ в България и е кръстен на едно от разрушените при построяването му села, което сега е под водата. Очакванията са за преход около 7-8 чака, като максималната денивилация, която ще преодолеем е около 500 метра.
🕣 За след прехода е ясно – размазващо СПА в дъбовите бъчви и бурни тържества до сутринта. Втората вечер ще направим партито в частната ни механа. Ще можем да слушаме музика каквато си пожелаем, да донесете личен алкохол и мезенца, да опитаме чудните еленски специалитети и въобще да си правим каквото и както си поискаме.

Ден 3: 24.11.2019 г.

🕤 Няма да бързаме да ставаме и ще се наспим добре. Ще закусим в механата на етно комплекса, оправяме багажите и се отправяме към етнографският комплекс Етъра края Габрово. Ще разполагаме с преостатъчно време да разгледаме комплекса с десетките му дюкянчета и магазинчета, да хапнем бяло сладко и да се насладим на превъзходното турско кафе, което приготвят там.
🕟 От Габрово се отправяме право към връх Шипка. Заедно ще извървив 894-те стъпала към върха и гордо стъпилият там паметник на Българското опълчение и свобода. Ще рзглдаме музея на опълчението и ще запалим по една свещичка в параклисчето отстрани.
🕤 Слизаме обратно към бусовете и отпътуваме към дма. Очаквано време за пристигане в София около 20.00 ч. вечерта.

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 245,00 лeва;

Цената включва:
✔️ Участие в приключението според обявената програма;
✔️ Транспорт;
✔️ Всички трансфери на място;
✔️ 2 нощувки в самостоятелна къща в етно комплекс в село Вълчовци;
✔️ Използване на спа центъра към комплекса (сауна в дъбова бъчва, джакузи в дъбова бъчва, инфраред сауна, фитнес)
✔️ 1 закуска на ден 2 от програмата (Направена от нас самите в частната ни механа. Яйца, бекон, зеленчуци, сирене, кафе/чай);
✔️ 2 килограма сухи мезета и деликатеси за партито на втората вечер (домашен „еленски бут“, домашно филе „Елена“, сух суджук);
✔️ Планинска застраховка;

Цената не включва:
❌ Храна и напитки освен описаните като включени;
❌ Входни такси и билети за посещаваните туристически обекти (Етъра и Шипка);
❌ Други разходи от личен характер.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Капаро в размер на 65.00 лева в срок до 5 дни от датата на регистрация.

НАСТАНЯВАНЕ:
На наше разположение е цяла къща с 3 двойни стаи и 7 студиа (2+1). Общият капацитет на къщата е 28 места. Всяка стая/студио е със собствен модерен санитарен възел. Двойки (мъж и жена) се настаняват самостоятелно в двойна стая. Участници от един пол се настаняват по двама или трима в студиа.

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни обувки с хубав грайфер;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Шапка, слънчеви очила и слънцезащитен крем (мин. 30 фактор);
🧗‍♂️ Резервни блузи за дните на трекингите;
🧗‍♂️ Храна за трекингите: ядки, шоколад, локум, протеинови барчета;
🧗‍♂️ Вода – минимум 1,5 литра;

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Calendar isn't marked as 'Public' in the administration area or calendar ID is incorrect.