fbpx

Траверсът Добрила – Ботев

Траверсът Добрила – Ботев

Емблематичният траверс х. Добрила – връх Ботев
Като част от легендарния туристически маршрут „Ком – Емине“ прехода е изключително панорамен  и разнообразен. В тази програма сме съчетали толкова много елементи, че просто горим от нетърпение да дойде началото на м. септември и да поемем по билото на Стара Планина. Приключението ни ще започне още в София с качването на вечерния влак към Сопот /тудуф-тудуф, романтиката БДЖ, мустакатия чичко кондуктор, сещаш се…/ и ще продължи с возене на джипки до хижа Добрила /ахх, едва ли има по-добра и уютна хижа в България/ където ще пренощуваме. Рано сутринта в събота, след обилна и здравословна закуска поемаме през връх Купена и билните пътеки на балкана към целта ни за деня – заслон Ботев. Прехода ни днес ще е доста продължителен и ще ни отнеме около 8-9 часа. Нощуваме на заслона, който по нищо не отстъпва на повечето хижи в страната – готвена и много вкусна храна, разнообразие от алкохолни и безалкохолни напитки, уютно, топло, осветено… въобще, фантастично място за лагеруване. Рано в неделя тръгваме по финалния участък от маршрута като ще се изкачим на връх Ботев, а от там през хижа Рай и Райското пръскало /най-високият водопад на Балканският полуостров/ ще слезем до Калофер.  Хващаме влака и отново тудуф-тудуфкайки с бира в ръка се връщаме уморени и заредени с положителни емоции в София.

ПРОГРАМА:

Ден 1: 06.09.2019 г.
17.15 ч. събиране на групата под часовника на Централна ЖП Гара – София. Отпатуваме с влак към гр. Сопот от където с джипове ще се качим до х. Добрила. Нощувка на хижата.

Ден 2: 07.09.2019 г.
Ранно ставане, закуска и преход по билото на Стара Планина до заслон Ботев. По време на прехода ни ще изкачим и високият 2169 метра, с почти идеална връхна пирамида връх Голям Купен. Късния следобед ще достигнем до заслона където ще вечеряме, ще се поселим и ще пренощуваме.

Ден 3: 08.09.2019 г.
Днес ще завършим нашето приключение като първо ще се изкачим до връх Ботев – гордият първенец на Стара Планина /2376 м./, а от там по Тарзановата пътека ще се спуснем към Райското пръскало и хижа Рай. Обядвайки на хижата ще се насладим на една от най-красивите гледки в балкана – грохота и пада на водата на най-високият водопад на Балканският полуостров. Свежи и заредени с енергия продължаваме спускането си към гр. Калофер от където с влака се прибираме към гр. София.

ЦЕНА: 165.00 лева

Цената включва:
✔️ Трансфер с джипове Сопот – х. Добрила;
✔️ 1 нощувка в хижа Добрила;
✔️ 1 нощувка в заслон Ботев;
✔️ Планинска застраховка с покритие 1000.00 лева;

Цената не включва:
❌ Транспорт: влак София – Сопот; Калофер – София (около 20.00 лева);
❌ Храна и напитки;
❌ Други разходи от личен характер.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Капаро в размер на 65.00 лева в срок от 5 дни от датата на регистрация.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!