fbpx

Тевно езеро и връх Каменица – в сърцето на Пирин

Тевно езеро и връх Каменица – в сърцето на Пирин

Тевно езеро – сърцето на Пирин… където оставяш и своето ❤️
Двудневно юлско приключение до едни от най-красивите и обаятелни високопланински езера в България – Безбожкото, Попово и Тевно съчетано с изкачването на връх Каменица (2822 м.)

Ще започнем изкачването си (пеша) от долната лифтена станция при хижа Гоце Делчев.  След около 2.30 ч. ще пристигнем на хижа Безбог и Безбожкото езеро непосредствено пред хижата. Там ще направим кратка почивка и любувайки се на езерото и гордо изправилят се отсреща връх Безбог ще презаредим със свежи сили. Следва доста приятен и сравнително равен участък до Попово езеро, може би едно от най-красивите и обаятелни езера в Пирин, където ще направим дълга почивка за обяд. Продължаваме право нагоре към жестоката панорама, която се разкрива от Кралевдворските порти за да зърнем за пръв път от там и крайната ни цел за днес – Тевно езеро и китното заслонче, разположено край бреговете му. Заслонът е облагороден, разполагащ с 30 места за настаняване, снабден с електричество и предлагащ топла кухня и напитки. На следващия ден, след богата и здравословна закуска ще започнем нашето изкачване към петия по височина връх на Пирин – внушителния и скалист връх Каменица (2822 м.). След като се налюбуваме на прелестните картини, на които панорамата от върха ще ни направи свидетели, поемаме по обратния път към Попово езеро, хижа Безбог и долната лифтена станция на хижа Гоце Делчев.

ПРОГРАМА: 
Ден 1: 27.07.2019 г.
06.30 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуваме за гр. Добринище; Около 09.30 ч. ще пристигнем на хижа Гоце Делчев от където след кратък разбор ще тръгнем към нашата цел за деня – Тевно езеро. Последователно ще преминем през няколко от най-впечатляващите и красиви пирински езера – Безбожкото, Попово и Тевно езеро. Ориентировъчното време за достигането ни до заслон Тевно езеро е около 18.00 ч.

Ден 2: 28.07.2019 г.
Ранно ставане, закуска и подготовка за изкачване на връх Каменица. От върха се отправяме директно към Кралев двор и започваме спускането си към Попово езеро, хижа Безбог и началната ни точка на хижа Гоце Делчев. Ориентировъчно време за отпътуване към София около 18.00 ч.

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌 120.00 лева
Със собствен/споделен транспорт 🚗 105.00 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔️ Участие в приключението според обявената програма;
✔️ Транспорт /според опцията/;
✔️ Нощувка в заслон Тевно езеро;
✔️ Планинска здравна застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
❌ Транспорт /според опцията/;
❌ Лифт;
❌ Разходи от личен характер;
❌ Храна и напитки;

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни обувки с хубав грайфер;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин, къси гащи;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Шапка, слънчеви очила и слънцезащитен крем (мин. 30 фактор);
🧗‍♂️ Резервни тениски и чорапи;
🧗‍♂️ Храна: ядки, шоколад, локум, протеинови барчета;
🧗‍♂️ Вода – минимум 1,5 литра;
яяя

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

За това приключение няма повече свободни места