fbpx

Спортен уикенд Беласица. Изкачване на връх Радомир

Спортен уикенд Беласица. Изкачване на връх Радомир

Един страхотен спортен уикенд, в който ще съчетаем много активности на открито с изкачването на първенеца на Беласица – връх Радомир (2029 м.). Мястото на провеждане на събитието е може би нааааааай-добрата хижа в страната – Хижа Беласица. Множество възможности за спорт на открито, фантастична кухня, най-чистото и уютно място, на което сме били и не на последно място – бани и тоалетни във всяка стая. Вечерта, на по чаша ледено студено узо и свежи салатки ще си направим и едно лятно кино с мултимедийна презентация за изкачването ни на връх Елбрус, най-високия връх в Европа.

По време на спортния уикенд ще си направим няколко мини турнира:
➡️ по волейбол, на игрище с реални размери 🏐
➡️ по федербал на очертано игрище с мрежа 🏸
➡️ по дартс 🎯

ВАЖНО!
Събираме се за да се забавляваме и да поспортуваме заедно. Не е задължително да сте спортна натура по принцип, да сте професионален играч или нещо подобно. Не е задължително дори да сте се събличали по физическо в училище. Вкарваме в действие олимпийския принцип и просто си гледаме кефа.

ПРОГРАМА:

Ден 1 03.08.2019 г.
• 07.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с организиран/собствен транспорт за гр. Петрич, х. Беласица.
• 10.00 ч. – Пристигаме в гр. Петрич. Настаняване в хижата, хапване и е време за истински екшън. Разделяме се на няколко отбора, теглим жребия и се почваме….
Турнир по волейбол: Разделяме се в отбори по 4-5 човека. Според броя на отборите правим турнира с директна елиминационна фаза или 2 групи с по няколко отбора, полуфинали и финал :-). Играе се до 2 от 3 гейма, до 15 точки.
Турнир по федербал: Срещите се провеждат на игрище с реални размери и мрежа. Също като с волейбола според броя на участниците ще направим турнира с директна елиминиционна фаза или с групов етап. Играе се до 2 от 3 гейма, до 15 точки.
Турнир по дартс: Турнира ще се проведе на два дартса, отново на откритата поляна пред хижата. Играта е „запълване на сектори“ и продължава до излъчването на двама победители от всяка отделна група. Първите двама от отделните групи сформират шампионска група.
Лятно кино: – мултимедийна презентация за изкачването на връх Елбрус, най-високият връх в Европа
Някъде през целия наситен със спорт и весели емоции ден ще трябва да намерим и време да похапнем (и то няколко пъти) и да напълним с въздух по няколко кенчета с бира 🙂

Ден 2 04.08.2019 г.
Днес е деня за изкачването до първенеца на планината Беласица – връх Радомир. Ставаме рано, закусваме и най-късно в 08.30 се отправяме нагоре към върха. Маршрута започва с леко стръмно изкачване и за около 3 часа ще достигнем почти до билото на планината. Следва сравнително равен участък до подвърховата пирамида на връх Радомир. Достигайки до там ни делят последни 100 метра денивелация и около 20 минути от изкачването на гордия планински първенец. От върха се разкриват невероятни панорами към Гърция, Македония и България.
Общо изкачването и слизането от върха отнемат около 7 часа. При добро темпо и желание на групата може да изкачим и съседния връх Конгуро.
Ориентировъчно време за отпътуване към София – 18.00 ч.

НАСТАНЯВАНЕ:
хижа „Беласица“ (10 от 10 по Adventure Team рейтинга на хижите в България) – Всички стаи са със самостоятелни бани и санитарни възли. Страхотна и много вкусна кухня, огромен набор от алкохолни и безалкохолни напитки. Настаняване в двойни стаи.

ЦЕНА: 135.00 лева

Цената включва:
✔️ Транспорт;
✔️ Участие в събитието според обявената програма;
✔️ Нощувка в хижа „Беласица“, настаняване в двойна стая със самостоятелна баня и тоалетна;
✔️ Всички спортни съоръжения и инвентар необходими за провеждането на спортните събития;
✔️ Планинска застраховка;

Цената не включва:
❌ Храна и напитки;
❌ Разходи от личен характер.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Капаро в размер на 55.00 лева в срок от 5 дни от датата на регистрация.
НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни обувки с хубав грайфер;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин, къси гащи;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Шапка, слънчеви очила и слънцезащитен крем (мин. 30 фактор);
🧗‍♂️ Резервни тениски и чорапи;
🧗‍♂️ Храна: ядки, шоколад, локум, протеинови барчета;
🧗‍♂️ Вода – минимум 1,5 литра;
 ннннннннННН
ЗА КОНТАКТИ:

📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!