fbpx

Нова година на връх Мусала

Нова година на връх Мусала

Каним ви на Нова година, която ще посрещнем по един нов, вълнуващ и изключително приключенски начин.
Ще изпратим старата 2019 г. заедно със залеза на 2925.4 метра над морското равнище. А новата? Точно в полунощ на 31.12 ще посрещнем новата година с над 30 огнено червени факли, фойерверки и дунавско хоро по замръзналото Ледено езеро. Как ви звучи? Страхотно е, да, само че това далеч не е всичко. След тежки празници и дълги хора, още по тъмно на Васильовден, ще облечем отново екипировката, ще сложим котките и челниците и удърно ще щурмуваме върха за втори път. Ще посрещнем първият изгрев на 2020 г. от най-високият връх в България и целия Балкански полуостров. Хората изкачили върха на 01 Януари ще имат и уникалния шанс да са първите хора изкачили Мусала за 2020 г. Готино, а?
Запазили сме целия заслон Ледено езеро само за нашата група, което ни гарантира спокойствие, луди веселби и пълен контрол върху купона, музиката и всичко случващо се там.

Магическите гледки, двете изкачвания (на 31.12 за залеза и на 01.01 за изгрева), неповторимите емоции, танци песни и веселби както и сравнително лекият маршрут до връх Мусала ще направят от тази Нова година едно наистина ЗАПОМНЯЩО СЕ ПРИКЛЮЧЕНИЕ.

Местата са ограничени, не се колебайте да планирате празника си още от сега!

ВАЖНО! Подходящо за участници в нормална физическа форма. Не е задължително да имате опит в планината през зимата. Не е необходима специална екипировка – котки и челници ще бъдат осигурени от нас.
Заслон „Ледено езеро“ е отопляем, добре оборудван с безалкохолни и алкохолни напитки и пакетирани храни. Почти по нищо не се различава от хижите в страната.

ПРОГРАМА:

Ден 1: 31.12.2019 г.
• 07.45 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Боровец.
• 09.00 ч. – пристигане в Боровец. Качване с лифта до х. Ястребец.
• 10.00 ч. – тръгваме по маршрута към х. Мусала и от там към Заслон Леденото Езеро. На хижата ще направим почивка за обяд и ще си наберем сняг, с който ще си приготвим най-вкусните кафе и чай, които някога сте опитвали!!!
• 15.30 – 16.00 ч. – достигаме заслон Леденото Езеро. Сваляме раниците, почиваме си, пием по няколко чайчета и продължаваме към върха (на около 45 мин. от заслона) за да стигнем там точно за залеза, с който ще изпратим старата 2019 г….
• Около 18.45 ч. слизаме обратно до заслона и започваме всенародни тържества. Музика, танци, хапване и пийване, на който колкото и както му е кеф. В 00:00 ч. ще излезем навън и с мощна феерия от факли и фойерверки ще посрещнем Новата година. За да си направим купона до край, традиционното новогодишно дунавско хоро ще изиграем не къде да е, а на най-високото /и замръзнало слава Богу 😂/ езеро на Балканския полуостров – Ледено езеро

Ден 2: 01.01.2020 г.
• 05.30 ч. – за всеки, който не е прекалил с купона вечерта следва ранно ставане, оправяне на екипировката и повторна атака към върха. Ще се изкачим отново до Мусала за да посрещнем от там първият изгрев на 2020 г. от най-високото и чисто място в нашата родина.
• 8.00 ч. – слизане към заслон Ледено езеро, почиваме, изчистваме прилежно всичко и навсякъде, приготвяме набързо раниците и започваме слизане към боровец.
• 15.00 ч. Ориентировъчен час за отпътуване към София. (Освен ако не решим да полеем успеха и да продължим с Васильовден в някоя месна кръчма, а те повярвайте ми са мноооого добри…)

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 140,00 лeва;
Със собствен транспорт 🚗: 130,00 лева.

Цената включва:
✔️ Транспорт (Според опцията);
✔️ Котки за прехода;
✔️ Челник за прехода;
✔️ Нощувка в заслон Ледено езеро;
✔️ Планинска застраховка;
✔️ Факли и фойерверки за посрещането на Нова година

Цената не включва:
❌ Храна и напитки;
❌ Транспорт (Според опцията);
❌ Карта за лифт до Ястребец;
❌ Разходи от личен характер.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:

Капаро в размер на 60.00 лева в срок от 5 дни от датата на регистрация.
няаотна
ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!