Монблан – 4810 метра адреналин

Монблан – 4810 метра адреналин

Връх Монблан…. 4810 метра адреналин.

Да говорим за притегателната сила на Монблан е напълно излишно. Изкачването на алпийския първенец е въпрос на огромен престиж, за който обаче трябва сериозно да се потрудим. Изкачването не е нито най-трудното нещо на света, нито пък е приятна разходка по алпийските хълмове. Изкачването на Монблан е част от отговора. Част от отговора на въпрос, който всеки влюбен в планината човек си задава: Готов ли съм? Готов ли съм за големите планини по света?

ВАЖНО!
ПОДХОДЯЩО ЗА УЧАСТНИЦИ В МНОГО ДОБРА ФИЗИЧЕСКА ФОРМА. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗИМЕН ОПИТ В БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ!!!
СПОРЕД ТОВА В КОЯ ОТ ДВЕТЕ ХИЖИ ЩЕ СЕ НОЩУВА:
ИЗКАЧВАНЕТО ДО ВЪРХА И СЛИЗАНЕТО ОБРАТНО ДО ХИЖА „ТЕТ РУС“ ОТНЕМА ОКОЛО 16 ЧАСА!!!, А ОТ И ДО ХИЖА „ГУТЕ“ ОКОЛО 10 ЧАСА!!!

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:
➡️ Най-високия връх в Алпите и цяла Западна Европа;
➡️ Оптимален аклиматизационен план;
➡️ Оптимална логистика по транспорт и настаняване;
➡️ Подходящо за хора в много добра физическа форма. Не е необходим предишен опит с изкачване на големи височини;
➡️ Не е необходим специален катерачен опит;
➡️ Осигурен общ алпийски инвентар – въжета, каски, карабинери;
➡️ Сертификат за изкачването на върха;
➡️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4к резолюция;
➡️ 100% успешен рейтинг при предишни изкачвания на Монблан.

ПРОГРАМА:

22.06.2020 г. – 19.00 ч. Работна среща/презентация за запознаване с маршрута и неговите особености. Разбор на предстоящото събитие, екипировка, програма и въобще – разговори за всичко, което е необходимо да се знае преди голямото изкачване.

Ден 1: 03.07.2020 г.
С ранен полет от София се отправяме към Милано. От Милано с частен трансфер потегляме към меката на алпинизма – Шамони. Настаняване в хотел и свободно време за разходки и вечеря в известният като „Меката на алпинизма“ курорт.
Нощувка в хотел

Ден 2: 04.07.2020 г.
По време на този етап ще направим аклиматизационно изкачване до божествено красивия и панорамен връх Егюий дю Миди. Изкачването до самия връх е с лифт (един от малкото лифтове в света, който е без междинни стълбове от началото до края и преодоляващ денивелация от 2800 м. за 20 мин.).  От върха, с пълна алпийска екипировка ще излезем по един от по-слабо популярните маршрути за изкачване на Монблан и ще направим около 4 часов аклиматизационен преход.  След връщането ни обратно на върха ще имаме време да разгледаме музея на алпинизма, който се помещава там, да хапнем в панорамното ресторантче и да посетим уникалната „въздушна“ площадка изнесена над вечните снежни полета на Алпите. Вечерта ще напазаруваме провизии за предстоящото изкачване и ще направим кратък разбор на ситуацията.
Нощувка в хотел

Ден 3: 05.07.2020 г.
Напускаме уюта на хотела и се отправяме високо към мечтите. Започваме изкачването ни към Монблан с лифт, с който ще се изкачим до хълма Белвю на 1800 метра. От там с автентична зъбчата железница продължаваме до изходната ни точка за изкачването към върха – местността Нид Д‘Егле на 2380 метра. И…. е време за екшън. Предстои ни около 4-5 часов преход до хижа Тет Рус разположена на 3200 метра. Настаняваме се набързо в хижата, слагаме алпийската екипировка и излизаме за приятна тренировка по стената към хижа Гуте. Ще направим леко изкачване до около 3450 метра, след което се връщаме обратно в хижата.  Нощувка в хижа Тет Рус (или високата хижа Гуте ако има места)

Ден 4: 06.07.2020 г.
Големия ден! Ставаме към 00.00 ч., хапваме, екипираме се и излизаме в атака към алпийския първенец Монблан.  Очакват ни около 16 вълнуващи часа изпълнени с адреналин и невероятни гледки по пътя към сбъдването на една мечта.  Самото изкачване до върха ще ни отнеме около 9-10 часа, а за слизането ще са ни необходими около 7-8 часа.
Нощувка в хижа Тет Рус (или високата хижа Гуте ако има места)

Ден 5: 07.07.2020 г.
Наспиваме се доволно, хапваме, оправяме багажа и екипировката и започваме спускане към Шамони. Ориентировъчно пристигане в хотела – около 15.00 ч. Време е за шампанско и тържествена вечеря.  Връчване на сертификатите за изкачването на връх Монблан.
Нощувка в Шамони

Ден 6: 08.07.2020 г.
Трансфер до Милано и полет до София.

ЦЕНА:
1800.00 лева

Цената включва:
✔️ Всички нощувки;
✔️ Всички трансфери;
✔️ Всички лифтове, влакове и съоръжения;
✔️ Общ алпийски инвентар: въжета, карабинери, челници и др.;
✔️ Застраховка за пътуване в чужбина с покритие от 10 000 евро;
✔️ Планинска застраховка включваща и спасяване с хеликоптер за дните, през които сме по маршрута към върха (ден 3 и ден 4);
✔️ Сертификат за изкачването на върха (неофициален сертификат, издава се от Adventure Team)
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4к резолюция.

Цената не включва:
❌ Самолетен билет София – Милано – София;
❌ Храна;
❌ Входни такси и билети за туристически обекти и атракции;
❌ Лични разходи.

🛑ВАЖНО🛑
От 28-ми Юни до 02 Юли ще се проведе и програмата ни Гран Парадизо – Джулай морнинг в Алпите. Участници, които заявят участие и в двете програми ползват:

🎯 10% отстъпка от общата цена на двете програми;
🎯 Eдна бонус нощувка и цял свободен ден в Милано между двете програми;
🎯 Пренасяне на целия Ви багаж и в двете посоки. Така ще пътувате със самолет с възможно най-евтините билети – без абсолютно никакъв багаж:
🎯 4 безплатни участия в наши зимни програми през сезон 2019/2020 г. – изкачвания до върховете Мусала, Ботев и Мальовица и зимен преход до Рилските езера;

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 500.00 лева в срок от 7 дни от датата на регистрация. Останалата сума се заплаща на две  равни части до 01.04.2020 г.

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Зимни планински обувки;
🧗‍♂️ Котки (автоматични или полуавтоматични – според обувките);
🧗‍♂️ Пикел;
🧗‍♂️ Седалка;
🧗‍♂️ Каска;
🧗‍♂️ Туристически зимен панталон;
🧗‍♂️ Горно и долно термобельо;
🧗‍♂️ Полари;
🧗‍♂️ Мембрана/Ветроустойчиво яке;
🧗‍♂️ Ръкавици – минимум 2 чифта (един с 5 пръста и 1 лапи);
🧗‍♂️ Спален чувал (за в хижата);
🧗‍♂️ Гети;
🧗‍♂️ Челник и резервни батерии;
🧗‍♂️ Щеки;
🧗‍♂️ Раница – 40/50 литра;
🧗‍♂️ Термос ;
🧗‍♂️ Очила;
🧗‍♂️ Маска (тип скиорска, с вентилация);
🧗‍♂️ Лекарства от първа необходимост.

Ще съдействаме максимално за набиране и осигуряване на алпийската екипировка. Има много възможности за наемане на екипировка, намиране от приятели алпинисти и т.н.
98кщш
ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!