fbpx

Мароко. Връх Тубкал 4167 м. и огнена Сахара

Мароко. Връх Тубкал 4167 м. и огнена Сахара

Едно изключително екзотично пътуване, в което ще ви отведем от първенеца на Атласките планини и цяла Северна Африка – Връх Тубкал 4167 метра до огнената пустиня Сахара и изпълнения с вълшебство Маракеш. Безспорно най-добрата приключенска комбинация, съчетаваща в себе си трекинги и изкачвания, яздене на камили, нощувка в бивак на берберски номади, културно историческа обиколка на Маракеш и много много фурми. Връх Тубкал е един от най – лесно достъпните четирихилядници и е подходщ за хора, които са в нормална физическа форма. Не е необходима специална екипировка или нещо различно от нормален пролетен преход в България. По време на трека ни в планината и пустинята Сахара, групата ни ще бъде подпомагана от местен екип включващ английско говорящ планински водач, шофьор, носачи на багажа с мулета и готвач. С приготвянето на типични местни деликатеси готвачът на групата ни ще се погрижи за пълното ни изхранване (закуска, обяд и вечеря в планината и закуска и вечеря в пустинята).

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

➡️ Един от най-леснодостъпните 4-хилядници в света;
➡️ Подходящо за участници в нормална физическа форма, не са необходими специални умения;
➡️ Сертификат за изкачването на най-високия връх на Атласките планини, Мароко и цяла Северна Африка;
➡️ Изкачване в най-добрия сезон от годината;
➡️ Виа ферата по близо 300 метрова стена в каньона Тодра с осигурена обезопасяваща екипировка;
➡️ Посещение с екскурзовод на Мароканския „Холивуд“ – едно от най-големите кино студия, в които са снимани редица холивудски филми;
➡️ Посещение на музея на френския моден дизайнер Ив Сен Лоран;
➡️ Посещение на музея на берберския бит и култура и двореца Bahia palace;
➡️ Посещение на 2 женски кооператива /фабрики/ с демонстрации на живо. Кооператив за производство на естествена козметика и кулинарни продукти от арганово масло и кооператив за производство на килими.
➡️ Посещение на фабрика за изработка на каменни изделия съдържащи фосили на над 36 милиона години;
➡️ Яздене на камили /общо 3.00 ч., по 1.30 ч. в посока/ и нощувка в берберска шатра насред пустинята. Парти край огъня в пустинята.
➡️ Екип придружаващ експедицията – англоговорящ водач за планината, екскурзовод, носачи на багажа с мулета, готвач, шофьор;
➡️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
➡️ Приказна нощна разходка из Маракеш и площада Jemaa el-Fnaa;
➡️ Частна група /private tour/, без други външни лица;
➡️ Луксозен и климатизиран личен транспорт за всички трансфери;
➡️ Нощувки в различни населени места и хотели, така че да можем да видим максимума от Мароко като страна.
➡️ Нощувки в 4 звезден хотел в Маракеш с басейн и време за плаж.
➡️ Разходка в Милано /около 4.00 ч. през деня/ на отиване.
➡️ Пътуване без виза, само с валиден червен паспорт;

Ден 1: 12 Септември 2019 г. 09.00 ч. среща на групата на Летище София и полет до Маракеш през Милано. В Мароканската столица ще пристигнем късно вечерта. От летището се отправяме към хотела ни в центъра на града. Взимаме по един бърз душ и излизаме навън за вечеря.
Нощувка в хотел 3 или 4 звезди в Маракеш.
Изхранване: вечеря на свободна консумация.

Ден 2: 13 Септември 2019 г. Ставаме рано, събираме целия багаж и се отправяме към първата част от нашето приключение – връх Тубкал, най-високият връх в Атласките планини и цяла Северна Африка. С частен организиран транспорт потегляме към Имлил, изходна точка на изкачването ни. Пристигайки в малкото градче ще разпределим багажа, като голяма част от него ще оставим в къща за гости, а екипировката нужна ни за планината ще прехвърлим на мулетата, които ще го транспортират нагоре. В компанията на магаренцата и местният ни планински водач започваме нашият трек към лагера ни за нощувка – хижа Тубкал на 3206 метра. Хижата е изключително добре уредена и предлага всички необходими удобства /вътрешни бани и тоалетни, електричество, кухня, бутилирана минерална вода, фрешове, шоколади и др./. Пешеходният ни маршрут минава през долината Мизане, първо към село Аремд, а после и покрай храма светилище Сиди Шамаруш. В Аремд ще можем да видим традиционни терасовидни ферми, където от поколения местните берберски селяни обработват тези земи произвеждайки царевица, картофи и орехи. Следобедните часове ще използваме за почивка и разходки около хижата. Залеза пък ще посрещем с чаша чай на покрива на хижата, от където в последствие ще можем да се полюбуваме на безкрайното звездно небе.
Ходене за деня около 6 часа.
Нощувка в хижа Тупкал на 3206 метра. При добро време има възможност за нощувка под открито небе, което е едно уникално преживяване…
Изхранване: закуска, обяд и вечеря + минерална вода, кафе, чай.

Ден 3: 14 Септември Ранно ставане и изкачване до първенеца на Атласките планини и цяла Северна Африка – връх Тубкал 4167 метра. При слизането от върха минаваме през хижата да съберем багажа и слизаме обратно до Имлил. Вечерта ще посетим типично местно заведение, където сядаме върху килимчета на земята и се храним върху ниски дървени масички. Тук ще получим и сертификатите си за успешното изкачване на върха, а може да изпушим и едно наргиле под звуците на приятна ориенталска музика.
Ходене за деня около 8 часа.
Нощувка в хотел 2 или 3 звезди в Имлил.
Изхранване: закуска, обяд и вечеря + минерална вода, кафе, чай.

Ден 4: 15 Септември Ранно ставане, закуска и потегляме към каньона Дадес. Пътят ни минава през високопланинския проход Тизи ен Тичка от където се разкриват впечатляващи панорами. Ще преминем през много берберски селища, а по пътя си към пустинята ще можем да видим множество оазиси и казби – укрепени къщи, в които живеят семейства с техния добитък. Ще спрем за обяд в заведение изградено в истински пустинен оазис. След като достигнем каньона Дадес ще можем да направим кратък трек наоколо или пък да релаксираме на фантастичната панорамна тераса на хотела.
Пътуване за деня около 6 часа.
Нощувка в хотел 3 звезди в Дадес.
Изхранване: закуска и вечеря. Обяд на свободна консумация в ресторант в пустинен оазис.

Ден 5: 16 Септември Закуска в хотела и трансфер до Тодра. Кратка екскурзия по разцепващото атласките планини ждрело с издигащити се до 300 метра хълмове от двете му страни. По желание на участниците в групата можем да направим една страхотна Виа ферата по високите скални стени. След обяд се насочваме към пустинния град Мерцуга. Време е да яхваме камилите и заедно с двугърбите ни приятели да се отправим към днешното ни убежище – берберски лагер навътре в пустинята. След около 1.30 ч. часа яздене на камили пристигаме в лагера където ни очаква фантастична традиционна мароканска вечеря. Ще имаме възможност за избор дали да спим на открито под звездите или в традиционна берберска шатра.
Пътуване за деня около 5 часа.
Яздене на камили около 1.30 часа.
Нощувка: берберска шатра в пустинята Сахара.
Изхранване: закуска и вечеря. Обяд на свободна консумация.

Ден 6: 17 Септември Събуждаме се в пустинята, мием си зъбите с пясък, скачаме на камилите и се връщаме обратно към Мерцуга. Тук ще закусим богато, ще вземем топъл душ и ще се поосвежим, след което тръгваме за Аит Бенхадду. Това е древно укрепено селище (казба), в чийто район са снимани някой от най-популярните холивудски филми като „Гладиатор“, „Мумията“, „Лорънс Арабски“ и много други. По път към следващата ни спирка ще разгледаме и самия киноцентър, като буквално ще можем да се разходим сред декорите на някой от най-хитовите холивудски продукции. Преди това обаче ще посетим и женски кооператив за изработка на килими. Ще имаме демонстрация на живо с кратка лекция/беседа за бита, културата и трудолюбието на местното население. В компанията на нашият местен водач ще имаме възможност да изследваме и да надникнем буквално в къщите на местното население.
Пътуване за деня около 6 часа.
Нощувка в хотел в Аит Бенхадду.
Изхранване: закуска и вечеря. Обяд на свободна консумация.

Ден 7: 18 Септември Наспиваме се добре, хапваме и през долината на Оунила се отправяме към Телоует. Това е разпадаща се вече казба (укрепено селище), която някога е била важна търговска спирка. Ще имаме достатъчно време да разгледаме селцето, да обядваме и след това шофирайки обратно по високопланинския проход Тизи ен Тичка ще пристигнем в Маракеш. Настаняваме се набързо в хотела, взимаме по един освежаващ душ и се впускаме в света на приказките от „1001 нощ“. Ще посетим площад Jemaa el-Fnaa – туптящото сърце на града и ще се потопим сред колорита на местното население. Жонгльори, разказвачи на приказки, гледачки на карти таро, танцьори, змиеукротители и щъкащи навсякъде маймунки са само малка част от колорита и очарованието на площада.
Пътуване за деня около 4 часа.
Нощувка в хотел с басейн, 3 или 4 звезди.
Изхранване: закуска. Обяд и вечеря на свободна консумация в Маракеш.

Ден 8: 19 Септември 2019 г. Последния ден от нашето приключение ще прекараме в разглеждане и опознаване на Маракеш и арабската култура. В града има доста забележителности, но ние ще се фокусираме върху най-атрактивните и интересни от тях. Ще посетим берберския музей, музея на френския дизайнер Ив Сен Лоран, символа ни символите за Маракеш – джамията Кутубия, ще минем през Саадинските гробници и двореца Бахия, за да се върнем отново на площад Jemaa el-Fnaa където на панорамната тераса на луксозен ресторант ще направим и нашето прощално африканско парти.
Нощувка в хотел с басейн, 3 или 4 звезди.
Изхранване: закуска. Обяд и вечеря на свободна консумация в Маракеш.

Ден 9: 20 Септември 2019 г. Ранно ставане, плажче на басейна и около обяд си казваме чао с нашата африканска приказка. Трансфер до летището и полет до София. С толкова много нови и вълнуващи преживявания, по живо и по здраво се прибираме в България късно вечерта..
Изхранване: закуска.

ЦЕНА: 1750.00 лева

Цената включва:
✔️ Всички трансфери с частен транспорт;
✔️ Пълен пансион закуска, обяд и вечеря + напитки (вода, чай, кафе) за времето, през което сме в планината (ден 2 и 3);
✔️ Изхранване закуска и вечеря за дните от ден 3 до ден 5. Закуска на ден 6;
✔️ Всички нощувки (Хотел 3 или 4 звезди в Маракеш, хижа Тупкал в планината, хотели по маршрута от ден 3 до ден 5, берберска шатра в пустинята);
✔️ Камили за ден 5 и ден 6;
✔️ Екипировка за Виа ферата;
✔️ Сертификат за изкачването;
✔️ Англоезичен местен планински водач и екскурзовод;
✔️ Персонален готвач за групата ни в планината;
✔️ Мулета за пренос на багажа по време на престоя ни в планината;
✔️ Представител на Adventure Team Bulgaria по време на цялата екскурзия;
✔️ Застраховка за пътуване в чужбина на стойност 10 000.00 евро.

Цената не включва:
❌ Самолетни билети (приблизително 380.00 лева с 10 кг. чекиран багаж + един малък салонен багаж)
❌ Храна освен упоменатата по-горе като включена;
❌ Входни такси за посещаваните туристически обекти;
❌ Разходи за лични нужди.

Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 8
Екскурзията може да се проведе и при 6 или 7 участника след доплащане от по 120.00 лева при шест участника или от по 100.00 лева при седем.

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!