fbpx

Кончето и върховете Кутело и Бански Суходол

Кончето и върховете Кутело и Бански Суходол

Кончето в Пирин… на ръба на реалността

Отправяме се на наситено с адреналин приключение към едно от най-емблематичните и разпознаваеми места в Пирин, а и въобще в българските планини. По време на двудневния ни трек освен, че ще преминем през скалния карстов ръб, ще изкачим и върховете Кутело 2908 м.  /трети по височина в България след Мусала и Вихрен/ и Бански Суходол 2884 м. Като база за нашето приключение сме избрали супер модерната и изключително добре поддържана хижа Бъндерица. Разположена край бреговете на река Бъндерица хижата е снабдена с електричество, разполага с вътрешни и външни тоалетни, а любезните ни домакини приготвят превъзходна и вкусна храна.

   

ПРОГРАМА:

Ден 1: 29.06.2019 г.
07.00 ч. Среща на групата на паркинга пред сектор „А“ на национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване към хижа Бъндерица.
Малко преди обяд ще пристигнем на хижата, настаняваме се, обядваме и си почиваме. Следобяд ще направим една приятна разходка /за загрявка на утрешното приключение/ до Бъндеришките езера разположени на 2322 м. над морското равнище. Връщаме се в хижата, хапваме и лягаме да спим. Утре ни очаква изпълнен с адреналин ден…

Ден 2: 30.06.2019 г.
Ранно ставане, закуска и подготовка за днешното изкачване. С плавен преход през местността „Казаните“ ще достигнем до северната стена на Вихрен. От там продължаваме към премката, свързваща върховете Вихрен /2914 м./ и Кутело /2908 м./, където в компанията на една от най-завладяващите панорамни гледки на света ще направим почивка за обяд. Подсичайки Кутело ще достигнем и до началото на карстовия ръб Кончето. Ще използваме наличния алпийски инвентар за да се подсигурим допълнително към металното въже и смело напред…. Преминаването ни по скалният ръб реално приключва с достигането на връх Бански Суходол /2884 м./. След кратка почивка тук тръгваме обратно по ръба. При хубаво време и добро темпо на групата ще направим изкачване и на връх Кутело 2908 м.  /трети по височина в България след Мусала и Вихрен/ на връщане.
Ориентировъчно време за отпътуване към София – 19.30 ч.

ЦЕНА: 145.00 лева

Цената включва:
✔️ Участие в събитието според обявената програма;
✔️ Организационна такса;
✔️ Транспорт;
✔️ Нощувка на хижа Бъндерица;
✔️ Планинска застраховка.

Цената не включва:
❌ Храна;
❌ Разходи от личен характер.

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:

🧗‍♂️ Удобни обувки с хубав грайфер;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин, къси гащи;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Шапка, слънчеви очила и слънцезащитен крем (мин. 30 фактор);
🧗‍♂️ Резервни тениски и чорапи;
🧗‍♂️ Храна: ядки, шоколад, локум, протеинови барчета;
🧗‍♂️ Вода – минимум 1,5 литра;
Я

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!