fbpx

Изкачване на вулкана Тейде, Канарски острови

Изкачване на вулкана Тейде, Канарски острови
Едно приключение с убийствена доза адреналин…
Едно приключение след, което нищо няма да бъде същото…
 
„Острова на вечната пролет“
ТЕЙДЕ – вулкан в сърцето на Атлантическия океан. Разположен на най-големия от архипелага на Канарските острови – остров Тенерифе, величественият първенец на Испания се издига на 3718 метра надморска височина.
 
По време на седемдневното ни приключение ще изкачим вулкана Тейде до самия кратерен ръб. И не само, че ще го изкачим ами ще го направим и по най, ама нааай-живописния маршрут, този през кратера на вулкана Виехо (3135 м.). Нещо повече, типично в наш Adventure стил ще направим изкачването от долу, без лифтове и глезотии. Ще си направим плаж на Атлантическия океан върху пясък донесен специално от пустинята Сахара, ще плаваме с катамаран, ще излезем „на лов“ за китове и делфини, ще посетим обявените за номер едно в Европа воден парк Сиам и зоопарка Лоро. Това обаче въобще не е всичко…. по време на престоя ни на канарите ще караме (точно така ЩЕ КАРАМЕ) уникални за Европа мини хибридни подводници, които управляваме сами. Въобще, ще откачаме толкова много, че най-вероятно приятелите ви няма да повярват на историите, които ще им разкажете…
 
ВАЖНО!
– Изкачването на вулкана се прави за около 8 часа. Не е необходима специална подготовка или умения. Подходящо за хора в нормална физическа форма. Слизането може да е с лифт (от 3500 м.) или по алтернативен кръгов маршрут (+ 4.00 часа за слизане)
– Придружаващ частен транспорт (изцяло на наше разположение за всякакви активности извън обявената програма) по време на целия ни престой на острова.
– Пътуването спокойно може да се направи само с 10 кг. ръчен багаж. По този начин самолетните билети излизат значително по-евтино. Стила на острова е супер небрежарски и освен удобни маратонки, няколко чифта тениски и бельо не ви трябва нищо друго.
 
II. ПРОГРАМА:
Ден 1, 27.09.2019 г.
 
• 17.00 ч. – среща на групата вулканолози на летище София и полет до Барселона.
• 21.30 ч. – кацане в Барселона.
Престой на летище Барселона до 04.30 ч. когато започва качването в самолета за полета до Канарските острови.
 
Ден 2, 28.09.2019 г.
• 06.15 ч. – полет до Канарски острови
• по път към хотела, от летището се отправяме директно към нашата цел – величествения Тейде. Ще направим една панорамна обиколка с буса, ще минем през началната ни точка за изкачването и разгледаме музея на вулкана. После ще обядваме в някое от безбройните плажни ресторантчета и неусетно ще стане време за настаняване в хотела.
• настаняваме се набързо в хотела и се отправяме към обявеният за № 1 в Европа и №3 в света за 2018 г. зоопарк – Loro Park. В билетите ни за вход в зоопарка са включени и три шоу програми – с тюлени, с делфини и с китове.
• пребираме се към хотела. Свободно време за разходки и вечеря. А може и никъде да не се пребираме, знаем наааай-доброто място за скариди с чесън и мед в целия Атлантически океан…
 
 
Ден 3, 29.09.2019 г.
• след като сме се наспали добре, се отправяме към плажа за днешното ни океанско приключение. Ще плаваме с катамаран! Капитана ще ни отведе дълбоко в океана за да се полюбуваме на китове и делфини в естествената им среда. Местните моряци определено знаят къде да намерят животните, които буквално подскачат и се гонят непосредствено до катамарана. След запознанството ни с океанските ни приятели ще се отправим към невероятно красив и усамотен залив, където ще поплуваме, ще скачаме от кораба и въобще, ще си правим каквото искаме. По време на плаването ще си направим и едно своеобразно after party с яка музичка, биричка и всичко необходимо за едно страхотно морско приключение.
През цялото време, през което сме в океана, зад нас на цели 3718 метра се извисява кратерния купол на величествения вулкан Тейде…
 
Ден 4, 30.09.2019 г.
Големия ден дойде.
• ставаме рано и се приготвяме за изкачването на вулкана Тейде. Около 06.30 ч. с придружаващ транспорт се отправяме към началната ни точка на маршрута на около 2200 метра над морското равнице. Очакванията са около 13.00 ч. да сме на кратера на вулкана Виехо (3135 м.), а около 15.30 ч. гордо да развеем трибагреника на основния кратерния ръб на вулкана Тейде.
 
Ден 5 01.10.2019 г.
• Днес отново сме на водна вълна, но този път малко по-различна от океанската. Целия днешен ден е отреден за аквапарк № 1 в Европа – Siam Park.
Десетки водни атракциони, огроооооомен изкуствен плаж, най-вкусните ребра на барбекю и много, много, мноооого други забавления.
• Вечерта може да направим един супер турнир по мини голф. Игрищата, които острова предлага са наистина уникални…
 
Ден 6 02.10.2019 г.
• след като сме опознали висините, днес е време да опознаем и дълбините покрай бреговете на Канарските острови. Ще бъдем капитани на уникални за Европа хибридни мини подводници, с които ще можем да се спуснем до 6-8 метра дълбочина. Подводниците си ги управляваме сами докато покрай нас плуват октоподи, огромни костенурки, риби или пък морски звезди…
• През днешния ден отново ще имаме достатъчно време за плаж и разходки из Тенерифе. През цялото време на престоя ни на острова ще разполагаме с независим собствен транспорт, който можем да използваме за всякакви други разходки и активности освен обявените в програмата.
 
Ден 7 03.10.2019 г.
• Днешния ден е със свободна програма. По желание всеки може да го прекара на плажа или да се присъедини към групата за разходки и културен туризъм. Ще посетим столиците на Канарските острови – старата и историческа Ла Лагуна и съвременната столица на острова – Санта Круз де Тенерифе. Ще отскочим и до селцето Таганана известно с вулканичните си плажове и райско място за сърфистите от цял свят.
 
Ден 8 04.10.2019 г.
• колкото и да не ни се иска всяко приключение си има край. Днешния ден ще прекараме в трансфери и полети обратно към прекрасната ни родина.
• Кацане в София около 02.00 ч. на 05.10.2019 г.
 
III. ЦЕНА:
1750.00 лева
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– 6 нощувки в апарт хотел 3*. Настаняване в супер големи апартаменти от по 100/120 кв.м с по 2 или 3 отделни спални.
– Вход за Лоро парк (зоопарк № 1 в Европа според Tripadvisor) с включени 3 шоупрограми – с тюлени, с делфини и с китове.
– Вход за Сиам парк – аквапарк № 1 в Европа според Tripadvisor
– Круиз с катамаран (3/4 часа) в атлантическия океан. По време на круиза ще наблюдаваме китове и делфини в естествената им среда, ще си направим парти (включени напитки и храна – бира/безалкохолно и паеля на корем), и ще спрем за плуване в отдалечен залив.
– Гмуркане/плуване с мини хибридни подводници.
– Частен придружаващ транспорт по време на целия престой на Канарските острови.
– Разрешително за изкачване на вулкана Тейде до самия кратерен ръб.
– Застраховка за пътуване в чужбина на стойност 10 000 евро.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– Храна
– Самолетни билети* (пътуването спокойно може да се направи само с ръчен багаж. Необходими са ви едни къси гащи, няколко чифта тениски и чисто бельо :-))) )
* Около 400.00 лева с 10 кг. ръчен багаж към м. Октомври 2018 г.
* Около 550.00 лева с включен чекиран багаж към м. Октомври 2018 г.

ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:

– В срок от 14 дни от датата на записване следва да заплатите сумата от 500.00 лева. Сумата представлява цената на самолетните билети (с или без чекиран багаж по ваш избор) и остатъка като капаро за участие в събитието.

– Останалата сума до пълната цена за участие в събитието се заплаща на равни месечни части, най-късно до 20.09.2019 г.

*Събитието се провежда при минимум 6 участника.

При 4/5 участника събитието може да се проведе след доплащане от по 185.00 лева на участник.

*Краен срок за записване/потвърждаване на събитието 15 Юли 2019 г.

ЗА КОНТАКТИ:

тел. 0893000007

e-mail: adventureteambg@gmail.com

Лично съобщение на фейсбук страницата ни

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

За това приключение няма повече свободни места