fbpx

Изкачване на връх Мальовица

Изкачване на връх Мальовица

Връх Мальовица – перлата на българските върхове.

Прехода е подходящ за участници с добра физическа форма. Подходящ е и за туристи с по-богат опит в българските планини, и изобщо за всички, които искат да се забавляват в приятна компания и да срещнат нови приятели сред уникалните красоти на Рила. Изкачването е плавно, с почивки съобразени с нуждите на участниците и уникални гледки по пътя. Не е необходима специална екипировка.

По време на прехода ще минем покрай ЦПШ Мальовица и учебните скали за алпийско катерене, където са учили и тренирали едни от най-великите български алпинисти. След кратка почивка на х. Мальовица се изнасяме към Първа тераса като по пътя ще видим и мемориалната плоча на останалите завинаги по върховете български алпинисти, както и небезизвестният връх „Камилата“ на чиято стена загива героя от Еверест ‘84 – з.м.с. Людмил Янков. Следва преход до приказния планински оазис Еленино езеро. Качването от езерото до билото също ще ни донесе награда – уникална гледка към сгушения в ниското Рилски манастир от другата страна. Следва лек и равен преход по билото за да увенчаем усилията си с победа на 2729 метра над морското равнище. От върха, при ясно време ще можем да видим връх Мусала, Витоша, Пирин и като цяло – панорама, която никак не е за изпускане…

ЗА ТОВА ПРИКЛЮЧЕНИЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА ЕДИНСТВЕНО СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

ПРОГРАМА:
Ден 1 – 08.06.2019 г.
• 07.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с личен/споделен транспорт за с. Говедарци.
Пристигане на ЦПШ Мальовица, подготвяме багажа и стартираме нашето приключение. Постепенно ще преминем през хижа Мальовица, мемориалната плоча на загиналите по цял свят славни български алпинисти, първа и втора тераса и великолепното Еленино езеро. Малко преди да достигнем върха ще излезем на билото на планината, от където се разкрива невероятно величествена гледка към Рилския манастир в полите на Рила. Очакванията са да достигнем върха около 13.00 ч. където ще обядваме и леко ще започнем да слизаме надолу.
По желание, можем да посетим и уникална кръчмичка в Самоков за да попрезаредим батериите и да полеем подобаващо успеха.
Ориентировъчно време за тръгване към София 18.30 ч.

ЗА ТОВА ПРИКЛЮЧЕНИЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА ЕДИНСТВЕНО СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: (изчерпани места)
Със собствен транспорт 🚗: 45,00 лева (неограничени места)

Цената включва:
✔️ Участие в събитието според обявената програма;
✔️ Планинска застраховка;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4к резолюция.

Цената не включва:
❌ Транспорт;
❌ Лични разходи;

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни обувки с хубав грайфер;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Шапка, слънчеви очила и слънцезащитен крем (мин. 30 фактор);
🧗‍♂️ Резервни тениски и чорапи;
🧗‍♂️ Храна: ядки, шоколад, локум, протеинови барчета;
🧗‍♂️ Вода – минимум 1,5 литра;

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!