fbpx

Етна – туптящото сърце на Европа

Етна – туптящото сърце на Европа

Пилотното събитие от най-новия ни проект „На проучване с Adventure Team” е не къде да е, а право в туптящото сърце на Европа – вулкана Етна и изкачването му до самия кратерен ръб.

От 09 до 16 май отиваме на едно изключително вълнуващо място с още по-вълнуваща цел. Цяла седмица ще сме на остров Сицилия, където ще проучваме и трасираме маршрутите и логистиката на поредното ни приключение посветено на вулканите. Търсим до максимум 3 приключенско настроени нинджи, които да се присъединят към нашия изследователски екип. Програмата не е провеждана до сега и се организира ексклузивно при сууупер изгодни условия. Не се чуди повече, чети по-надолу и звънкай да уточним подробностите по пътуването.

ПРОГРАМА:

Ден 1: 09.05.2019 г. 18.45 ч. събиране на групата на летище София и полет до Катания. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за разглеждане на града и вечеря. Нощувка в хотел, Катания.

Ден 2: 10.05.2019 г. Сиракуза и Катания. Ставаме рано, закусваме и с частен трансфер се отправяме към Сиракуза. „Най-великия гръцки град и най-красивия от всички“ е казал навремето Цицерон за древната гръцка колония. Града е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е и родното място на древногръцкия математик, астроном, физик и инженер Архимед. Освен, че ще разгледаме музея посветен на Архимед и Леонардо да Винчи ще имаме на разположение и предостатъчно време за да обиколим пазара Ортиджа, църквите и катедралите в стария град. Късния след обяд се връщаме в Катания където ще направим един гурме и вино тур по тесните улички на града. Днес ще трябва да напазаруваме и необходимите продукти за закуска и храна за големия утрешен ден. Нощувка в хотел, Катания.

Ден 3: 11.05.2019 г. Вулкана Етна Ставаме около 05.00 ч., палим по една свещичка вулкана да не изригва днес, пием кафенце, закуска, взимаме раниците и тръгваме на епично изкачване до кратерния ръб на ЕТНА – 3329 метра. Разбира се ние сме Adventure Team и такива неща като лифтове, бъгита и подобни глезотии НЕ използваме. Пеша, от изходната ни точка Rifugio Sapienza, по най-живописния и завладяващ маршрут поемаме към туптящото сърце на Европа. Изкачването ни до кратера (заедно със слизането) ще трае около 12 часа! Нощувка в хотел, Катания.

Ден 4: 12.05.2019 г. В Сицилия няма „Свидетели на Йехова“. Няма и други свидетели. Там въобще не харесват свидетелите… M.A.F.I.A – “Morte Alla Francia Italia Anela” – „Италия копнее за смъртта на Франция“. Оставяме колата на летището, хващаме влака и тръгваме по следите на сицилианската мафия. Една от днешните ни цели е Савока, селцето, което Франсис Форд Копола избира за повечето от снимките на „Кръстника“. Ще посетим бар „Вители“ (запазен е точно такъв, какъвто е бил преди 100 години…), в който младият Майкъл Корлеоне иска среща с дъщерята на кръчмаря и разбира се старата селска църква, в която е сватбата на Майкъл и младата Аполония. След срещата с историята сменяме влака с кораб и отплаваме за остров Салина. Настаняваме се в хотела и правим кратък разбор на случилото се до сега, в някое от безбройните ресторантчета накацали по брега на Тиренско море. Нощувка в хотел, остров Салина.

Ден 5: 13.05.2019 г. Днес продължаваме с вулканите. Ще се изкачим до най-високият връх Еолийските острови – „Фосса делле фелчи“ (на италиански: Fossa delle Felci – „Папратова яма“) с височина от 962 метра. Нека височината не ви заблуждава… стартираме от точно 0 метра, буквално от плажа, където е и нашия хотел. Освен шеметните панорами имаме и друга много силно мотивираща цел… Изкачването до върха ще ни отнеме около 3.30 часа. Колкото по-бързо успеем да слезем, толкова повече време ще имаме за плаж… Нощувка в хотел, остров Салина.

Ден 6: 14.05.2019 г. Някога, ей така, честно с ръка на сърцето, представял/а ли си си, че ще видиш ИЗРИГВАЩ вулкан на живо? Е, днес ще видиш. Даже ще се снимаш с него. Даже ще оживееш за да разказваш след това.

Наспиваме се доволно (защото според поверието, след 2 изкачени вулкана, най-малкото, което ни се полага ако не друго, е едно размазващо винено парти до сутринта) и хващаме кораба до остров Стромболи. Започнал преди много години да се формира като подводен, сега Стромболи (924 метра) е наземен, активен, постоянно действащ вулкан с изригвания на всеки 4-5 минути… Върхът му е разрушен, но кратерът му с 5 активни гърла си е съвсем… реален. Северозападната стена на кратера също е разрушена като от там лавата се излива директно в морето. С местен лицензиран италиански водач ще се изкачим максимално високо до кратера, от където от напълно безопасна панорамна площадка ще имаме възможността да наблюдаваме изригванията на вулкана. Изпращаме залеза високо по склоновете на Стромболи и на челници слизаме към поредното китно ресторантче. Нощувка в хотел, остров Стромболи. Ден 7: 15.05.2019 г. Днес сме в общи линии със свободна, но пък в никакъв случай скучна програма. Последователно използвайки кораб и влак се отправяме към меката на винарската промишленост в южна Италия – Месина. Ще разгледаме всички забележителности в града като няма да пропуснем и възможността за няколко качествени винени и гурме тура в околията. Нощувка в хотел, Месина.

Ден 8: 16.05.2019 г. Свободно време за плаж и почивка. Ранния след обяд събираме багажа, напускаме хотела и тудуф-тудуф с влакчето към летището в Катания. Късен полет към София и живи и здрави към 22:30 ч. акостираме на родна земя.

Ами това е. Добре дошли в екипа на най-яките вулканолози.

ЦЕНА:

250.00 лева плюс всички останали разходи НА СЕБЕСТОЙНОСТ.

Цената включва: Участие в приключението според обявената програма; Представител на Adventure Team; Организационна такса.

Цената не включва: [ВАЖНО] Поради характера на програмата, а именно ексклузивно първо проучвателно провеждане, всички останали плащания, като: нощувки, rent-a-car и трансфери, застраховки, влакове, кораби, посещения на музеи, храна, напитки и др. се заплащат от участниците на реалната си цена на себестойност. Например, нощувка в двойна стая се поделя по равно между двамата настанени в стаята, колата под наем и разходите по нея се делят по равно между всички участници и т.н. Цената на самолетните билети е около 200.00 лева с 10 кг. чекиран багаж.

ЗА КОНТАКТИ: тел. 0893000007 e-mail: adventureteambg@gmail.com Лично съобщение на фейсбук страницата ни

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

За това приключение няма повече свободни места.
Ако вулканите са вашата страст, разгледайте приключението ни за Канарските острови и изкачването на Вулкана Тейде в края на месец септември 2019 г.